Sú tu na Modrom koníku ľudia, ktorí nie sú bohatí?
Divná téma, viem, chcem sa len spýtať.
Za poslednú dobu (2-3 mesiace) som si tu všimla, že vždy keď sa niekde riešia finančné možnosti niekoho, tak som až ohromená tým ako "bohatí" ľudia tu sú. To naozaj pomaly každá tu má manžela, čo zarába 3000 v čistom a dva dvojizbáky, ktoré prenajíma?
Je toto naozaj "bežné" a ja len žijem v nejakej bubline?
Necítim potrebu závidieť ženám, ktoré sa majú dobre. Pýtam sa však čo robím zle. Mám 29 rokov, hypotéku na krku s manželom ale teda 3000 v čistom zarobíme ledva dokopy dvaja. Nehovoriac o tom, že by sme mali nejaké nehnuteľnosti nazvyš.
@missdiva Mám veľmi dobrú finančnú poradkyňu, vďaka nej sme dostali hypo s nízkym úrokom a kopu ďalšieho. No ani najlepšia finančná poradkyňa nevybaví 100% hypotéku na byt vysokoškoláčka. Úprimne ti to neverím ale ak je to pravda, tak dobre pre teba.
@doriiis môj manžel je robotník- živnostník. Vidíme ho večer a v nedeľu. Zarobí pekne, nič nám nechýba. No na úkor času s rodinou a aj zdravia
@snezienkaaa82 ...ja nie som zivnostnik.normalne tpp
Tak tu je niekto inde keď kupuje byty v hotovosti. 😂
Možno napíšu že zarobia 3000€ ale už nepíšu aké majú výdaje. Len tak na okraj môj muž tiež zarobí skoro 3000 nemáme síce hypo ale splácame pôžičku, auto na leasing a je živnostník tak plus odvody, životné poistky a niečo bokom odložiť. To sú mesačné výdaje odíde skoro 1500€ ja som na rodičovskej dovolenke takže mám 400 a nemôžem povedať že sme bohatí. Áno nežijeme z výplaty do výplaty ale vďaka manželovi nemusím pozerať kde kedy aká akcia je na mäso a maslo.
@sabinka022 A konečne je tu aj lekárka medzi nami, ktorá napíše priamo, že je spokojná s platom. Vo mne vždy zostáva pocit, že chystáte štrajk, málo zarábate, či odchádzate do zahraničia. 🙂
Áno, študovali ste preto …. ja s tým problém ani nemám. Skôr mi vadí, že na Slovensku VŠ, vôbec nie je finančne dostatočne ohodnotená.
Nič v zlom, ale prečo by mal napr. Murár dostať za jednu zakázku pomaly toľko ako jeden lekár, ktorý má taký mesačný plat.
Mne sa skutočne rozum pozastavuje. Píšete, že žijete veľmi, veľmi nadštandardne a ste v skupine:"ako sa dá ušetriť".
@slniecnica kto?
@slniecnica 😂😂😂 kto?
Jasne ,že sú ...som tu ja 🤣
@eva112014 S platom som spokojna, ale druhu vetu nesplnujem..nepracujem na Slovensku, ale v Prahe.
Ani my nie sme bohatí. Jedine bohatí duchom. 😄😄
@slniecnica No a? Na MK som x rokov, v dobe ked som este studovala medicinu a brigadne som si popritom zarabala na "rozmary". Vdakabohu, rodicia mi platili byvanie a jedlo, ale vsetko na viac islo z mojho vrecka, takze ked som chcela viac, smer brigada.
@sabinka022 ďakujem za vysvetlenie. Pekný zvyšok večera Vám prajem.
@domini404 asi tak nejako. Ja som sa ucila podla mna dobre, mam 2 doktoraty z pedagogiky 🤣🙈 ktore su mi na 2 veci, ak sa po materskej nevratim ucit na univerzitu. Na univerzite plat sice daleko pod spominanych 3000, ale ak pojdem ucit na ZS, tak to bude dobry skok smerom dole. Teraz premyslam, ci neskusit zmenit profesiu, ale stale sa motkam okolo skolstva, co uz ked ma to bavi 😁🙈
@sabinka022 ...klobuk dole pred tym ze si doktorka.Ale ruku na srdce....v zivote si mala stastie ze si najprv mala rodicov co ti platili vlastne vsetko a teraz mas nadstandartne zarabajuceho muza.A tym sa chvalit? Len zo seba robis vacsiu trapku
@sabinka022 Predsa to tak je, že veľa Vás poodchádzalo a aj zdravotníkov. 🤨
Bože zase.... Prečo by murár nemohol zarobiť ako doktor? To je otázka ponuky a dopytu, ja tiež môžem ušiť nejaké oblečenie a predávať ho za nekresťanské peniaze, ak sa nájde niekto, kto to kúpi, tak prečo nie. Či len lekári majú právo zarábať veľa?
@missdiva
Pravo je lukrativna oblast? 😁😁 Uz davno, davno nie. Ak si pravnicka a Zilincanka, s najvacsou pravdepodobnostou sa pozname. 😉
@valeria_h inak taky murar maka viac ako lekar, ved to je tazka fyzicka praca predsa a to aj ked pripocitame co vsetko lekar venoval studiu
Inak s tými doktormi tu na sk je to fakt biedne ohodnotené.Pokial sa teda nepracuje na nejakej súkromnej klinike alebo nie ste súkromník že máte svoj cenníček a ludia si u vás všetko cvakajú za hotové.Bodaj by aj ludia mali také o ničom platy ked naša vláda všetko rozkráda a ide do vačku hlavne im.Presne, v iných krajinách je 3000 bežný príjem
@doriiis Prečo sa chváli? Veď ona sa vyjadrila k téme. Táto téma je o tom, že či sa zarába nadštandardne, alebo nie.
Čo sa týka rodičov. Nemala som šťastie ani ja. Urobím však všetko preto, aby moje dieťa malo šťastie ako píšeš. Myslím si, že každí rodič sa snaží dať to maximum zo seba pre svoje dieťa. Dieťa však musí mať v sebe motiváciu. Môžeme mu dať pod zadok všetko, keď bude lenivé, ani dobrý murár, ani dobrý lekár z neho nebude.
@monuska112 Mňa len vytáča, že sa furt vyzdvihujú iba lekári. Ja ich obdivujem, medicína je drina, neskutočné, čo všetko musia vedieť. Ale niektorí nezvládnu svoje ego a cítia sa nadradene. Viď príspevok vyššie, prečo by mal murár zarábať ako lekár.
@valeria_h a o prístupe niektorých radšej pomlčíme😬
Ľudia sú pre nich kusy...keby nemuseli,ani nedychaju.. najlepšie dať pokoj a neotravovat
@doriiis Ano, mam vybornych rodicov. Som rada,ze pochadzam odkial pochadzam a ze ma podprovali a aj vdaka nim som tu skolu zvladla. Ale v prvom rade som zato vdacna sebe,ze som tomu venovala roky odsene na zadku a aj po skonceni skoly stale venujem,kedze za necele 2 tyzdne ma cakaju atestacne skusky. A prekvapim ta,ale zarabam viac ako moj manzel.
@valeria_h takto, čo sa týka tých murárov, murári sú súkromníci, poväčšine živnostníci, takže oni sami ovplyvňujú výšku svojho zárobku - môžu si staviť vysokú hodinovku a ľudia zaplatia, čo si zarobia, to im právom patrí. No väčšina lekárov nie sú súkromníci, ak sú zamestnancami štátnych nemocníc, platí ich štát, takže nemajú veľa možností, ako docieliť zvýšenie platu, bez toho, aby museli brať hromadu nadčasov. Myslím si, že v takýchto diskusiách nejde o to, že by murárom ľudia nedopriali, ide skôr o to, že keď murári nemajú problém dosiahnuť výšku lekárskeho platu, asi je v štáte niečo zle nastavené.