Sú tu na Modrom koníku ľudia, ktorí nie sú bohatí?
Divná téma, viem, chcem sa len spýtať.
Za poslednú dobu (2-3 mesiace) som si tu všimla, že vždy keď sa niekde riešia finančné možnosti niekoho, tak som až ohromená tým ako "bohatí" ľudia tu sú. To naozaj pomaly každá tu má manžela, čo zarába 3000 v čistom a dva dvojizbáky, ktoré prenajíma?
Je toto naozaj "bežné" a ja len žijem v nejakej bubline?
Necítim potrebu závidieť ženám, ktoré sa majú dobre. Pýtam sa však čo robím zle. Mám 29 rokov, hypotéku na krku s manželom ale teda 3000 v čistom zarobíme ledva dokopy dvaja. Nehovoriac o tom, že by sme mali nejaké nehnuteľnosti nazvyš.
@eva112014 fakt je, ze je u nas v tomto ohlade neskutocne draho. A platy rozhodne nejdu hore umerne. Tiez nad tym rozmyslam, ze kto to kupi. Jasne ze su ludia co na to maju. Ale ja aj keby mam tak to z principu nekupim. Pride mi to chore tolko penazi vyliat za ja neviem 150-200 metrov stvorcovych len preto, ze je to nove. Alebo novsie..
@omama40 no na malich divoch som bola len ja s manželom a v Karibiku ja s manzelom s dvoma deťmi a to sme si našetrili dá sa keď sa chce šetrili sme si roky my nechodíme každý rok na dovolenku takto sme boli dvakrát a s deťmi ešte dvakrát pri mori a to sme manželia 30 rokov
@andrejka1974 prosimta, snad sa tu niekomu nebudes ospravedlñovat, aj keby si isla 5-krat za rok, co je koho do toho....nech sa posnazi a tiez ide, zadarmo ani kura nehrabe
@sisaka Kde som to pisala? len som napisala ze je smutne, ze Slovaci povazuju plat 3000 za bohatstvo: pricom je to normalny plat vo vyspelej Europe. A to ze tu existujurealne bohati ludia je pravda.
@bodkolienka81 😁😁👍 fakt som rozmyslala co napisat na tak blby koment (nie tvoj) a ty si to genialne zaklincovala 😅.
No nic dievcata, dost bolo reci o nicom, zelam vam pekny den a zdravie. To je najdolezitejsie 😊
@acrobaleno s tymi 500 000 na ucte priemernych ludi si to ale prepiskla, to je mozno nejake male promile z obyvatelstva, verime ti, ze sa stretavas len s velmi uspesnymi, inteligentnymi a bohatymi, zabezpecenymi ludmi, ale to nie je vzorka obyvatelstva. Suhlasim s tym, ze 3000 plat nie je znakom bohatstva, rovnako ako kupit nejaky byt a prenajat ho, to sa pri troche sikovnosti a rozvaznosti da zvladnut, aj ked nie hned, a nie v rovnakej miere. Ale ostatne, co pises, je mimo realitu
@acrobaleno písala si, že to je taký priemer, v ktorom sa pohybuješ. Takže to mám chápať, že sa pohybuješ medzi bohatými? Dobre vedieť, by ma nenapadlo, že na Slovensku žijú aj bohatí ľudia. 🤦♀️ Tí, ale nebudú mat tie spomínané 3000 eurové platy, všakže, pretože v Európe ľudia s takymi platmi nevlastnia xyz nehnuteľnosti a už si vôbec pri takom plate neviem predstaviť, žeby ešte k tým nehnuteľnostiam sušili pól milióna na učte ako takú “mini” zálohu.
@andrejka1974 super. Nech sa vam podari ist este vela krat ❤️
@sisaka ze poznam, z oracovneho hladiska. Bohuzial, zatial tolko nemam na ucte😂 raz mozno aj tolko bude. A to som hovorila, ze to su skutocne bohati ludia. Teda, ze to je moja predstava o bohatstve. Nikdy som nehovorila, ze je to priemer na Slovensku. Keby bol, tak sme jak v Luxembursku.
@tenerifka Zase dalsia co nepochopila. Opytali sa ma na moju predstavu o bohatstve. Co je to co si opisala, nikdy som nepisala, ze priemerne ludia maju na Slovensku tolko. Nemusis byt ustipacna, tak prichadzam do kontaktu s takymi ludmi a co teraz. Neber to ako chvalu alebo co. Nie je to ani moj majetok, takze chvalit sa tym je uplna hlupost. Cele toto vzniklo z mojho nazoru, ze Slovaci su tak vdacni za kazdu omrvinku, ze 3000 beru ako bohatstvo, pricom zivotna uroven okolitych krajin, s ktorymi sa mame porovnavat je ovela vyssia. To mi vadi.
@missdiva Môžem sa spýtať ako si si mohla zobrať hypo na začiatku vysokej školy? Ak aj bola 100% vtedy nebolo treba robiť aspoň rok na TPP?
@missdiva Tak nam prezrad tu lukrativnu oblast, v ktorej mas prax a skolu, nech si to vieme predstavit. Tiez by ma zaujimalo, ci ti bola poskytnuta 100% hypo ako studentke VS, bez TPP. Alebo ta kryli rodicia s vlastnym bytom, ako zalohou?
ucenie o narcistickej poruche osobnosti by malo byt ucivom vsetkych strednych skol. to by vam hned zacali davat zmysel vsetky tie dristy co tu nonstop citate.
Ahoj, mám o 10 rokov viac, tiež jeden byt na hypotéku, k tomu tri deti a spolu s manželom nezarobíme 3000 v čistom. Aha a ešte máme aj auto vlastné. To je všetko. Sme spokojní, nič nám nechýba. Ideme na dovolenku keď na dovolenkový čas, kúpime deckám čo potrebujú, prípadne aj čo chcú (po zvážení) a všeobecne, je mi veľmi fajn v tomto stave, v ktorom sa nachádzam. 😉 Aj bez 3000 v čistom mesačne aj bez dvoch bytov navyše.
@valeria_h Mila Valeria. Aby sme si uviedli veci na pravu mieru, ja som ta "ukrivdena doktorka". Ukaz mi prosim,kde v tej mojej odpovedi nejakym sposobom zhadzujem robotnikov alebo teda nelekarov. Ja tam nic take nevidim,tak ta poprosim,aby si nezavadzala a nerobila zo mna debila. Nikdy som nikoho neurazala,slabsich sa snazim potiahnut hore. A to ze sa mam dobre,lebo som preto nieco urobila,no snad sa zato este nebudem hanbit!
@sabinka022 ...by si sa divila,kolko taky robotnik co ti auto pod zadkom vyraba zarobi.Ja viem,lebo ja som taky robotnik😃.Mozno si nikoho priamo nezhodila ale komentar je cely vedeny v nadradenom a namyslenom tone.
@missdiva A bola normálne na tvoje meno? Lebo si trošku neodpovedala na otázku. Vtedy nevyžadovali aspoň rok TPP?
@doriiis Kludne zarabaj,je mi to jedno..ani som nikde nenapisala,ze robotnik zarobi malo,to bola reakcia na odpovede predtym Ja doprajem absolutne vsetkym. Mozno nadradeny, lebo tam nie su emotikony a posobi tak.. alebo si len vztahovacna. Ktovie
@sabinka022 ...ide z toho taky dojem
@sabinka022 Keď to tam nevidíš, nemáme sa o čom baviť 🙂 Celá Tvoja odpoveď je v duchu "ja som lepšia", hlavne tá posledná veta.
pravdaze nebola, nikto ziadna banka ani nikto neda brigadnikovi sto percentnu hypoteku co je to za sprostost...a i ked neboli v minulosti tie pravidla tak strasne narocne ako dnes, nie neda sa....ale o tom to je. niekto proste dostane hypoteku ako dar z nebies lebo rodicia alebo ktokolvek napise na seba mozno pocas studia to pomahaju aj splacat ale clovek to tu prezentuje akoze "kto zavaha nezere" a ja som si strojcom svojho stastia a bez prace niesu kolace, a vsetko mam oddrete a kazdy ma zivot tak ako si ho zariadi a neviem ake bludy....a ak by ma chcel niekto chytat za slovicka niesom zatrpknuta chudobna chudera ale tiez si uvedomujem, ze clovek sa zvlast na konovi velmi rad a velmi casto chvali cudzim perim alebo cudzie uspechy predstavuje ako vlastne - ano ta hypoteka je cudzi uspech lebo niekto iny ju v tom case dostal na svoje meno i ked ovocie spapal student prava.

@clarissa96 preco by sme menili pracu? Ved sa mame ako prasce v zite, nic nemusime, zarabame 3k+, mame kopec nehnutelnosti na prenajom a nasierame za to matky na mk. Aka parada...