icon

Sú tu rodičia, ktorí nechodia šibať s dcérkami?

19. apr 2022
Strana
z3
andrea_82
19. apr 2022

šibať s dcérkami? S dievčatami sme nikdy šibať nechodili, tie sedeli doma a čakali na šibačov. Alebo sme strávili deň v prírode, všetci ako rodina.

tosomja
19. apr 2022

Ak myslíš dnes, že včera chodili chlapci, dnes akože vrátia dievčatá, tak nie, nemáme taký zvyk ani ho neplánujem zaviesť.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
19. apr 2022

@tosomja nie... Či máte male dcéry, čo doma čakajú šibačov a nechodia šibať po rodine. Včera. Zamýšľam sa nad vcerajskom

jana_eyre_2
19. apr 2022

U nás nesibu ani chlapci 🤣 hľadajú vajíčka na záhrade.. nerozumiem tomuto zvyku a konečne som dospela a môžem si nastavovať vlastne pravidlá..

dskjhfdlkdjhl
19. apr 2022

Mam dve dcery a nikdy sme nechodili sibat. My dokonca ani doma necakame ziadnych sibacov a oblievacov. My tieto sviatky vzdy travime v prirode.

syslik81
19. apr 2022

nikdy som nevidela chodit dievcata sibat .. neviem odkial to svokra ma .. druhy den sa kedysi chodievalo ale neujalo ... my osobne sme nastastie velku noc na sk prestali oslavovat .. neznasam ten sviatok .. terazzijeme v uk a mala si spokojne najde vajicka poschovavane najeme sa a ideme v pondelok na vylet ... kazdy ztoho ma nieco a vsetci spokojny

pininka1
19. apr 2022

Mam dvoch synov a dceru a vysvetlili sme jej ze chlapci olievaju a sibaju a my im za to dame po vajci 😀. Ano, nie je to spravodlive, ale su to nase zvyky. Kedze je este mala, dopredu som.upozornila kupacov, aby na nu neliali litre vody, aby sa nebala. Tak som si to odniesla ja, ale dalo sa v pohode.

zuzubb007
19. apr 2022

No svokra nebude cista, odkedy je zvyk, ze chodia sibat dievcata?, vsak to by bol cisty trapas, proste je to stanovene ako sviatok chlapcov, my ma ani nenapadlo, ze dievca niektori co uz dokazu

tosomja
19. apr 2022

Tak potom vôbec nechápem tvojej otázke, prečo by dievčatá mali chodiť šibať? Veď to chodia chlapci. Keď máš chlapca a nemáš kde nechať dievča, jasné, zobrať so sebou, ale nie s tým že aj jej korbáč do ruky.
U nás dievčatá sú s mamami doma a chlapci s otcami chodia šibať, ak vôbec chodia, nie každý chodí.

solange7
19. apr 2022

Boze to co je zas za cloveka, ze sa rozplace kvoli takejto chobotine.
Ja mam pocit, ze v poslednej dobe ludia ziju s nervami uplne v kybli. 😀

mirkaferko
19. apr 2022

Nie, dievčatá chodia na Kvetnú nedeľu spievať, chlapci chodia na Veľkonočný pondelok šibať. A spokojnosť u všetkých

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
19. apr 2022

@tosomja otázka je pochopiteľna podľa mňa 🙂 máme dcéry, nechodíme a u svokrovcov bol včera problém mi muž vravel, že vraj dcéram nedoprajeme radosť atď...

dadka128
19. apr 2022

Sibu chlapci dievcata sú doma, v mojom prípade som chodila so synom ja, nemal kto iní

autor
19. apr 2022

@mirkaferko
@solange7
@pininka1
@dskjhfdlkdjhl
@jana_eyre_2
Ďakujem za názory. Viem už, že to nie je ojedinely názor, aby dcéry nesibali 🙂 zamýšľala som sa totiž nad tým iba dnes ráno 🙂

solange7
19. apr 2022

Ale aku radost im nedoprajes? Ved a koho by potom sibaci sibali, keby chodili sibat vsetci? Ci akoze hlava nehlava sa budu trieskat vsetci medzi dverami? 😀Ved radost je obojstranna.

simsalabim
19. apr 2022

Moja mladsia dcera chodievala sibat po rodine so synovcom a manzelom...kym bola mala. Lebo sa jej to zdalo nespravodlive, ze len chlapci mozu a vymena roli v utorok bola z tradicii vystrcena.... No velmi rychlo prisla na to, ze sa jej na tej sibacke ujde aj voda aj sibak 😂 Tak ju to preslo. Inak ja som z rodiny, kde sa tieto velkonocne tradicie nemuseli a ani ja ich nemusim - nedodrziavam ich. Manzelova rodina si na nich dost zaklada, tak manzel povinne chodi po rodine sibat (tym sa mysli svokra, teta, krstna).

lusesita2
19. apr 2022

u nás chodia šibať tiež len chlapci, ale v robote sa rozvinula zaujímavá diskusia, staršie kolegyne dávajú výslužku - peniaze a čokoládu/vajíčko aj vnučkám nielen vnukom, aby neboli ukrátené

jaskolka
19. apr 2022

To počujem prvýkrát. Jednoducho je to tradícia, že sibat a oblievat chodia muži a chlapci. Prečo ešte aj toto prehadzovat?

0silvia0
19. apr 2022

povedzte svokre, nech zmení tradície a chodí šibať na staré kolená ona keď ju to tak baví. Ja nechápem fakt čo staré osoby takto citovo vydierajú svojich potomkov...

elizabet173
19. apr 2022

zober dnes dcéru a choďte obidve svokru dnes vytrieskať, nech má dušu na mieste. Veď čo by si pre ňu neurobila, nie 😎. Sorry, ale rozplakať sa? To takéto malé javiskové formy predvádza aj inokedy? Ty s mužom a s deťmi si aj o rok urob tak, ako sa to páči vám, ak má svokra iný názor, je to jej problém

ajka0207
19. apr 2022

Svokra má asi len vnučky však? Moja svokra kúpi čokoládové vajce aj vnukom aj vnuckam, vnuckam ich dá iba tak keď prídeme, buď na veľkonočnu nedeľu alebo proste hocikedy počas týždňa. Vnukom keď ju vysibu v pondelok. Ale žeby dievčatá mali chodiť s korbáčom šibať, to je fakt čudný názor tvojej svokry a nikdy som ho nepočula

natassha1
19. apr 2022

no tak takyto vystup keby mala svokra, tak dakujem pekne, to je co za nezmysel? presne zeny, dievcata su doma a cakaju na sibacov.

ajka0207
19. apr 2022

@lusesita2 aj moja svokra to tak robí že aj našim dievčatám kúpi čokoládové vajce, ale teda nečaká že za to dostane korbáčom :D

surama
19. apr 2022

Boze tie svokry 🙈😃 Moja sa na nas nahnevala, lebo chcela, aby ju vnucik ( 7 mesacny) dosiel vysibat na Bielu sobotu, lebo ona mala volno a zmyslela si, ze mame prist. Inak celu Velku noc robila. A my, ze nie, na Bielu sobotu sa nesibe a ja mam doma kopu prace s varenim a chystanim a oni byvaju daleko. No nahnevala sa. A pritom ma este celu dovolenku nevycerpanu, ale nevezme...vzdy len robia. 🙈

A autorke. Dievcata nesibu. Cakaju na sibacov/olievacov ☺️

nelca84
19. apr 2022

@autorka, a ty si chodila sibat ako dieta? ja teda nie.

tosomja
19. apr 2022

Áno, už som si všimla tvoju odpoveď. Tak svokre vysvetliť, že bohužiaľ nemá vnukov ale vnučky, ktoré žijú s vami a vy máte svoje zvyky. 😀

54tinka54
19. apr 2022

Veď dievčatá nechodia šibať 🙈 neverím že svokra nevie aké sú zvyky na veľkonočný pondelok…
Chodia šibať a oblievať chlapci dievčatá a ženy, aby boli zdravé a krásne.

ankare
19. apr 2022

Dievčatá nechodia šibať. 🙂

Strana
z3