Súčasná situácia s lekármi na Slovensku
Ahojte, co si myslite o sucasnej situacii s pediatrami na slovensku? A celkovo o tom, ze vystudovani lekari - absolventi odchadzaju pracovat do zahranicia? Vascina ludi co pocuvam na to len nadavaju, preto ma zaujima vas nazor. 💚
je to škoda že nepríjmajú na univerzity viac ľudí. Hlásila som sa tento rok, učila sa, mala 3 doučovania týždenne, 4 hodiny denne za učebnicami minimálne a nezobrali ma. Chcem byť diabetologička a chcem ostať na slovensku, neláka ma zahraničie.
Ryba smrdí od hlavy, doteraz nefunguje DRG, že by bolo zrejmé, koľko za aký výkon má zdravotnícke zariadenie dostať preplatené, tak sa to prepláca od buka do buka, niečo je teda pre zariadenie stratové, niečo ziskové, potom logicky si súkromníci vyberajú len ziskové veci. Naopak, v štátnych nemocniciach sa na nejakú efektivitu kašle, však elektrinu im neodpoja ani pri dlhoch, a časom ich zase nejaká vláda nesystémovo oddĺži. Za takýchto okolností nečudo, že to funguje len nejakou zotrvačnosťou...
@oli18 zdravotný brat ani ty evidentne nerozumie systému financovanie v zdravotníctve. Pretože ak by si Sukromne nemocnice a sukromne poisťovne nepostavili svoj Business na “Cherry picking”, potom by štátne nemocnice a poisťovňa nemuseli robit a preplácať nerentabilné výkony alebo vysokonakladovu liečbu.

@simca06022011 prečítai si poriadne môj príspevok, potom odpovedaj..píšeš úplne môjho komentára...