icon

Susedia s bábätkom

18. okt 2023

Ahojte, ako by ste sa zachovali? byvame v starsom panelaku so stenami kde pocut vsetko.. Susedia maju male babatko, a tak sa pravidelne v noci stava, ze sa zobudime na detsky plac, k tomuto som samozrejme tolerantna, je to nieco co neovplyvnia, no v poslednej dobe sa k placu vzdy niekedy okolo 3 rano pridal vysavac a to ma uz teda riadne dviha zo stolicky. rozumiem, ze pravdepodobne potrebuju odsat sople ale teda podla mna to uz je za unosnou mierou... suseda sa tvari ze nic, proste ma male dieta ktore ma urcite potreby a vsetci naokolo to musia znasat

beatom
Autor odpoveď zmazal
jaga18
18. okt 2023

Radosť mat susedu ako ty 🙈🤦‍♀️

klip0
18. okt 2023

A aj tie plastové odrážadlá, neverím že to robilo nejaký extrémny randal, tiež je to podľa mňa v bytovke normálne a ani neverím že sa na nich vozili o druhej v noci

diewcatqoo
18. okt 2023

Aj my mame susedov, ktori maju male deti (vedla nas jednorocne a pod nami tak trojmesacne, ktore mava koliky). Pravidelne sa tu ozyva detsky plac, aj v noci sa na to obcas zobudim. Ale tolerujem to, pretoze aj moje dieta bolo male, aj moje dieta v noci plakalo a, bohuzial, boli sme parkrat v noci nuteni aj odsat sople vysavacom. Takze sa snazim mat pochopenie.
Ver mi, ze aj pre nich je neprijemne, ze im dieta v noci place a ze musia v noci pustat vysavac. Niekedy, ked sa dieta dusi soplami, bohuzial, nie je ina moznost, nez odsat vysavacom (rucnou odsavackou to nejde - a ak tebe islo, tak asi tvoje dieta na tom nebolo az tak zle). Predpokladam, ze neodsavaju kazdu noc vkuse uz dva-tri tyzdne. Nachladenie prejde za par dni a uz to nebudes musiet pocuvat.
A ano, mat dieta nie je univerzalna vyhovorka na vsetko. Ale deti obcas placu a obcas su aj chore. Takze je potrebne najst nejaku hranicu a urobit par kompromisov na to, aby sa dalo spolu nazivat v pohode.

diewcatqoo
18. okt 2023

@klip0 plastove odrazadla robia randal a podla mna nepatria do bytu, ale na chodnik. A to si myslim, ze som velmi tolerantna (vid prispevok vyssie)

miriam11
Odpoveď bola odstránená
deedol
18. okt 2023

autorka, ako by si teda ty riesila situaciu, ze potrebujes dietatu v noci odsat sopel a inou ako vysavacovou odsavackou to nejde? co by si tej susede poradila? (a fakt nerad "ine" odsavacky, mam to odskusane, deti maju roznu velkost a tvar nosa a niekomu tie "ine" naozaj nic neodsaju.)

babulkomale
18. okt 2023

@kvetinka75 asi ti zaspala. Keby nie, skusas dalej vsetko, cokolvek co zaberie. My sme si tolko zufalych chvil zazili, ze nikoho nesudim v tomto - ako upokojit dieta.
Kedysi by dali odvar z makovic alebo cumlik do slivovice. Ale uz sme sofistikovanejsi.

ivik4
18. okt 2023

Tak jej chod navrhnut take riesenie,nech v noci necha to male dusit sa soplom . Alebo ake ine riesenie mas.
Na druhej strane 5min na odsavanie je vela. Vsak to som mala do minuty hotove a ano ,ked bol chori tak raz za noc som mu ich odsat musela.

tiezjedna
18. okt 2023

@autorka skús hodiť na susedu úsmev a poradiť jej ten fén na vlasy👍

maryetta
18. okt 2023

Ak je to iba 5minut tak ano mozu to byt sople. Nezastavam ja som pri troch detoch mala zapnute raz. Inac sme sa museli potrapit so soplikami lebo toto sme proste nedali.
Ale! Je to len iste obdobie. Mozno poprosit susedu aby isla do inej miestnosti pustat vysavac to je jedine riesenie do ktoreho by som sa ja aj tak nepustila. Ma dost ked sa stara o chore babatko. Sama ma co rovit a nie este riesit nieco “navyse”. Ver ze i jej samej je blbe takto v noci rusit. No chce to urobitco najlepsie a najrychlejsie.

nevenka
18. okt 2023

@deedol no mam 4 deti, pri prvom sme mali len tie sproste, co som musela tahat ustami, mne to vobec neslo, navyse, som z toho furt ochorela ako pes, trvalo yo dlho a crrsk este vacsi. Ked som objavila tu na vysavac, to bolo ako spasa. My mame okolo vacsinou uz dochodcov, ale ani jeden sa nikdy nestazoval. Susede som povedala, ze ma to mrzi, ze dupu deti atd...A ona len, ze ved aj ja som mala zive deti, ja to chapem. Stary nepocuje, tomu huka televizor a ja si davam aj tak tabletky na spanie (ma psychiatricku diagnozu), takze nam to nevadi 😁. Sme asi vyhrali v loterii, no 🤣

veselo_neveselo
18. okt 2023

Ja ta chapem, to musi byt o drzku. Ale suseda s tym nic nezmoze, ak pomaha vysavac, tazko ju budes presviedcat,z ze ho nema pouzivat. Tak jedine to bude na vas. Mozes skusit biely sum aj u vas, co by trochu rozbil ten vysavac. Nastav nech sa zapne o druhej, mozno pomoze a nezobudis sa.
Pripadne teda stuple do usi, ako docasne riesenie.

candii
18. okt 2023

To sú všetko veci, s ktorými sa v paneláku musí počítať. Nikto ti nedá žiadnu radu .. anie vlastne neviem na čo je tento príspevok ? Posťažovať sa? Ako viem, že to môže byť nepríjemné ale na isto viem, že to susedia schválne nerobia .. tiež keď som mala deti choré som používala vysávac. Mala som aj tie hadicky ale to nič nevytiahlo lebo reval a bránil sa. Vysavacom to bolo raz dva a aj zadne sople to vytiahlo. Keby som ho nepoužila tak celú noc reve a nespí lebo mu zatekali sople. Určite to nebude trvať mesiac ten vysávať ale len pár dní kým bábätko bude fit.

candii
18. okt 2023

Mne napríklad skôr vadilo že suseda išla v noci flamovat na celú noc a psa nechala samého doma ktorý zavyjal celú noc alebo si o tretej v noci dupotala po byte v štekloch po plavačke. To sú bezohľadný susedia. Nie placuce a choré bábätko

autor
18. okt 2023

som trosku prekvapena z toho ako sa diskusia vyvinula 🙂 ale nevadi, co sa tyka susedy, pockam este par dni - myslim ze po viac ako 2 tyzdnoch uz sople zvyknu ustat, pripadne potom poprosim ci by mohli zvazit rucnu odsavacku, alebo iny system - ako ste viacere spomenuli, odsavanie je pomerne ŕychle, urcite netrva v radoch minut a da sa vymysliet nieco aby to nehukalo najma v noci kolko krat aj viac ako 5 minut. pokial mam so susedmi nejaky problem vzdy sa ho snazim vyriesit bez konfliktov, vezmem flasu vina alebo nieco sladke ked idem za susedmi a malo kedy sa stane aby sme sa nedohodli

autor
18. okt 2023

@miriam11 dalsia konstruktivna odpoved

ivanka33
18. okt 2023

Vydrž, bábätko vyrastie raz dva👶... A zlepší sa to... Potom budú mať druhé, ako naši susedia 😁

autor
18. okt 2023

@klip0 robi to teda randal jak krava, tolerancia ma byt vzajomna, ja chapem ze maju deti, pokial ich chcu vychovavat v panelaku musia oni chapat ze maju susedov

linda117
18. okt 2023

My sme poskusali vsetky mozne odsavacky, rucne, na baterky ale vsetko to bola strata penazi a odsala len odsavacka na vysavac. Rozumiem ze to asi nie je nic prijemne ked ta kvoli tomu zobudia kazdu noc ale urcite to nerobia umyselne a urcite je to aj im blbe.. ale co maju nechat babatko zahlienene? Trosku by si mohla byt k nim empatickejsia... a k tomu ze vy ste si vystacili s obycajnou odsavackou.. ano, aj moja mamina mi vravela ze pred 30 rokmi mali len tu rucnu pumpicku,ale kedze to nic neodsalo vsetky hlieny nam postekali do hrdla a potom sme velmi dlho vykasliavali.. takze co je lepsie?

joannita
18. okt 2023

"suseda sa tvari ze nic" a ako sa ma tvarit nechapem 😂
Inak toto tu citam casto ze ludom vadi ked sa zapne vysavac v noci. Ja to nechapem, ja som uz byvala vo fakt vela panelakoch a bytovkach ale nikdy ma nezobudil vysavac v noci a to susedov s detmi sme mali hodne. Neviem si predstavit ze to je az tak extremne pocut ze vas to zobudi? Ako ok, kazdy mame iny spanok chapem, ale tak ja odporucam silikonove stuple do usi, tie su super, niekedy ich pouzivam.
Ja led je treba odsavam v noci tiez a neplanujem prestat, ano sebecky uznavam ze spanok mojich deti je mi prednejsi ako spanok susedov, aj ked teda nikto sa zatial neztazoval. Ale mozno si nejaka suseda tiez mysli, ze sa tvarim akoby nic 😂

stanislavicenka
18. okt 2023

@autorka vazne? To sa urcite priprav na dalsie roky, a dalsie deti. A rucne odsavacky su slabe. Ja som vysavala detom sople nie raz za noc. Byvame v bytovke.
Ja chapem, ze ta to vyrusuje. Ale ja by som tiez nenechala svoje dieta dusit soplami. A to je len jedna z veci, ktore cloveka pri detoch cakaju, ale to urcite vies

klip0
18. okt 2023

A keď ti povie, že inou odsavackou ako ručnou to nemôže robiť ? A ak by to robila 3-4 mesiace ako my, kvôli refluxu, čo by si jej navrhla ? Aké riešenie ?
Teraz ma to naozaj úprimne zaujíma

lia2022
18. okt 2023

My máme 2 ročné dieťa a od narodenia používame elektrickú odsávačku na baterky. Podľa mňa vytiahne dobre a bývame v dome. Skúste navrhnúť susede 😉.

kris_tin257
18. okt 2023

Mám dve malé deti ale autorku úplne chápem, keď mal syn rok a pol dennodenne nám vyvolával vypisoval sused pretože syn už chodil občas spadol a jemu to vadilo že sú buchoty (v noci bolo úplne ticho), taktiež sme sa snažili upraviť režim a urobiť všetko preto aby to susedovi nevadilo, veľa času sme trávili u babky alebo von a doma sme boli minimálne... Čo sa týka vysávača my máme napríklad elektronickú odsávačku tá je tichá a v noci odsaje to čo treba aby vedela mala v poriadku dýchať až cez deň používame na vysávač... Ja by som šla za susedou sa s ňou porozprávať to neznamená teraz že keď ma dieťa tak sa žiaden sused nevyspi, postieľku môže presunúť do izby ktorá s vami nesusedi na nejaký čas a odsávačku môže na noc používať elektronickú ako aj my 🤷 vždy sa dá niečo urobiť

autor
18. okt 2023

@klip0 mna naozaj uprimne zaujima co by ste robili vy pokial by ste boli cela rodina hore denne aj hodinu medzi 3-4 rano. Jasne, ze musime najst nejaky kompromis, ja nepojdem za susedou ako furia vrieskat nech prestane, jasne ze sa pojdem porozpravat, a nejako to skusit spolu vymysliet. Alebo mam podla vas kyvnut rukou a povedat 6rocnemu prvakovi, ze bohuzial musis byt tolernatny a vydrzat? vysvetlila som mu ze babatko place a preco huci vysavac atd ale tiez je to moje dieta ktore vstava o pol 7do skoly, je to pre nho tiez nove a pomerne narocne a to ze je kazdu noc takto hore mu urcite nepridava

lia2022
18. okt 2023

@kris_tin257 akurát som aj ja písala pred vami ze elektrickú odsávačku na baterky používame aj my od narodenia a to bývame v dome, čiže hluk by sme robiť mohli. Je to tiché a vytiahne to úplne v pohode najnutnejšie čo treba 🤷‍♀️.

autor
18. okt 2023

@lia2022 mozete mi prosim napisat o aky typ ide? pokial to nestoji majland, ja to susede pokojne kupim

kris_tin257
18. okt 2023

My máme túto napríklad

klip0
18. okt 2023

Tak keď z pôvodne napísaného 5 minutoveho odsávania je už hodina, tak neviem kde je problém 🙂
Chces povedať že hodinu odsavaju sople? Prečo si potom písala o piatich minútach pôvodne ?