icon

Susedia sa boja našich psov

22. dec 2021

Dobry vecer byvame na dome mame tu vacsie psy , pitbullteriér, staford, bullterier mali sme aj cane corso pravdepodobne nám ho otravili susedia maju s nami problem kvoli psom vadia im boja sa ich... psy mame vychovane pocuvaju na slovo mame male deti oni tiež keď su na dvore kričia nech ich zavriem boja sa ze preskočia plot nikdy sa o to nepokusali ani nestekaju... ich maly pes im nevadi cuchaju sa cez plot keď si to všimnú hned ho nervozne zatvaraju ja mam psy socializovane deti majú zajaca ktorého vypúšťajú von na travu psy si nedovolia nic spravit ani macky nenahanaju nemaju s nicim problem akceptuju susedov aj zvierata nechapem tu nenavist bojím sa ze ich otravia 😪 psy maju papiere každý deň sa im venujem miluju deti hlavne tie nase pitbull je už starý a žiadny problém žiadna agresia poraďte kto má podobný problém ďakujem

annm81
23. dec 2021

Mám pocit, že väčšina majiteľov psov nie je emočne úplne v poriadku. Na jednej strane sa ty divíš, že ľudia majú strach z tvojich veľkých dobre výchovných psov. Vieš koľko takých výchovaných psov už bolo? Pozri si, ktoré plemená majú najvyššie množstvo smrteľných útokov na ľudí a zistíš, že malé plemená to nie sú.

Na druhej strane vaši susedia, čo sa dožadujú nejakej nápravy, ale vlastného besného psa nevedia skrotiť ani natoľko, aby im neroztrhal plot.

moni73
23. dec 2021

V uvodnom prispevku pises o susedoch, dalej len suseda. V podstate je to jedno. Oni sa boja, ze im psy ublizia, ty, ze ti ich otravia. Bud ten, ktory sa boji viac, postavi spominany plot (mmch jedine riesenie), alebo sa budete bat az do smrti.

marika39
23. dec 2021

nech ti tu človek napíše čokoľvek, máš klapky na očiach a vidíš len to čo chceš, susedia sú proste zlí a vy tí dobrí. Cudzí pes je stále len cudzí, a je to zviera ktoré sa môže zachovať akokoľvek, mám s tým skúsenosť a nie jednu. Nemám nič proti psom, ale toto by bolo aj mňa veľa. Proste chceš počuť, že nič zlé nerobíte a susedia majú držať hubu a krok. Jednoducho kým ich budete mať, budete mať medzi sebou aj zle, nič viac.

ukulela
23. dec 2021

@ladyvi nejde o to, ze sa nevyznam/e. Ma spatnu vazbu. Reakcia susefov nie je nicim vynimocna ani ojedinela. Cielene chova take plemena, musi s tym pocitat. Ma doma 4 psov. Janeverim, ze tie 3 ked su na zahrade, len ticho lezia. Pre nieco maju susedia respekt, resp. strach. Pevny plot, najlepsie beton, alebo murovany, alwbo aj drevo a ma svaty pokoj.

klip0
23. dec 2021

@123andy123 nie vôbec nemá čakať kým niečo ten pes spraví ale ani vynakladať nemalé financie preto, že sused sa boji keď oni nič zle nerobia

rebekamarcusko
23. dec 2021

Ze bojove plemeno. Akurat som vencila svojho bullika a zacali po nom vystekavat dva male pomeriany a cerit na neho zuby. Viete co spravilo moje bojove plemeno?stiahlo chvost a sklopilo usi. Bal sa 😂

ladyvi
23. dec 2021

@ukulela ja ti rozumiem. Pravda je na oboch stranach. Ale viem, ako susedia dokazu otravit drahe neskodne plemena, bez citu. A neboli to bojove plemena, pritulne psiky len vacsie. Poniektory aj postrelia, vyhrazne. Nas maly 30cm pes podliezol plot, prebehol k susedom cez zahradu, a dosli s puskou, ze este raz bude na ich zahonoch tak mame po nom. Pitbula by uz isto strelili. Len tak. Dedina, to nie je len satelit pri Bratislave s moderymi mladymi rodinami a betonovymi plotmi, ale aj riadna divocina 😂 ja osobne by som mala vyvyseny pevny plot, aby aj keby boli neskodne tie plemena, tak nenarobili bordel u susedov. Lebo nestastie sa stane rychlo. Mne deti pohryzol yorkshier. A cim viac psov, tym silnejsia svorka.

sulejmanka
23. dec 2021

Tvoj pozemok,.tvoja vec keby si tam mala aj baskervila. Zabezpečiť plot, namotnovat kamery, upovedomiť o tom susedov a vymaľované. My máme staforda a chudák koľko krát bol dohryzeny od "malých mierumilovných psíkov, ktorú sa chcú len hrať", ani nepočítam. O výdavkoch na veterinára nehovoriac. Malý pes.moze byť akýkoľvek zlý, vždy bude naozaj za zlého len ten veľký. Nebodaj je "bojový" tak konečná

natyreggae
23. dec 2021

@sasa1310 áno mohol by ma aj oskalpovať... videla som to na vlastné oči😉 a že škrabanec.... hovor tej babke čo išla na pohotovosť po napadnutím takýmto ,,malým psom čo ti spraví len škrabanec,,

nika1971
23. dec 2021

@rebekamarcusko mozno...ale inac sa spravaju psy, ked su v svorke...a autorka ma svorku

natyreggae
23. dec 2021

@sulejmanka presne 👌👌👌@sasa1310 vidíš čo píše sulejmanka... presne o tomto hovorím!!

judar
23. dec 2021

Ja to napisem rovno...si dobre naivna ak si myslis ze mas 100% slusnych vychovanych vystavnych bojovych psov...nuti ma to smiat sa a velmi dobre rozumiem preco ludia maju strach...ja ked som mala 13 ma dohryzol cudzi pes, nic som nespravila len isla s kamaratku okolo kym z dvora chlapec na mna nepostval jeho bojoveho psa - lave rameno ako aj rebra som mala na kost dotrhane......a co sa tyka spicov, nie vsetky su cisto len roztomile - co som mala spica podotykam sucku - roztrhala v papuli cuvavu, mam aj nemeckeho vlcaka sucku - na rodinu si nedovoli ale uz chnapla ked niekto strcil cudzi cez branu ruku, rovnako mi zadrhla a zabila stredne velkeho keshoona, a to mam este aj dobermany
.....takze nam tu nevrav ze ti tvoji su 100% doveryhodny vo vsetkom, a to darmo ich obhajujes ked ani realne nevies coho mozu byt schopne a to je len otazka casu a je hlavne v tvojom zaujme prestat vystavovat druhych strachu a riesit to poriadne a nie len nejakym leda bolo ratanovym plotikom co je kvaliu nic

autor
23. dec 2021

@judar sama si napísala že ho na teba chlapec poštval o čom tu vlastne píšeš?

sono2
23. dec 2021

Ja ťa fakt chápem aj viem, ale troška pochybnosti to má. veď bez vetra sa ani lístie nehybe.
Mne pa nechce veriť že sa suseda bojí a pritom ako opisuješ, psy sú ako ovečky.
A aby niekto psa otrávil, to už museli mať riadne nervy, klasika, žena je fúria.
Ináč, načo máš tých psov keď nie na okrasu?

autor
23. dec 2021

@ukulela spravia potrebu motaju sa po dvore ležia a hneď idú dnu mne je jedno kto čomu verí suseda je len zaujata kvôli plemenu

kittykat22
23. dec 2021

ved tak si postav riadny plot a mas. Suseda bude mat po strachu.

autor
23. dec 2021

@sono2 čítaj celú diskusiu už ma to nebaví stále písať

rebekamarcusko
23. dec 2021

@nika1971 vsak ale pise,ze nejsu utocni,tak ako sa akoze spravaju?

sono2
23. dec 2021

Veď nemusíš.

puklica13
23. dec 2021

@sasa1310 mne špic ako 8rocnej vyhryzol kus svalu vedľa klucnej kosti...keby trafil vedľa na krcnu tepnu mohlo byt po mne..a to som stála a on vyskočil jak opica, vôbec nešiel po nohach

autor
23. dec 2021

@erickatt moji nezozrali nič len cane corso šteňa ktoré bolo vo výcviku a bojím sa mám aj malé deti aj yorkshira ktorý zožerie všetko a sú stále pod dozorom otravu ti môžu hodiť v noci cez plot ja sa neprizeram nonstop do trávy teraz už ano 😆

misulka22
23. dec 2021

@zuzanka.zuzu chvala bohu ,ze s takymi ludmi ako mas ty som sa nestretavala ani nestretam. By si nemala ani sajnu co mam na voditku.ja chapem ,ze sa niekto boji psov.ale uz ked sa niekto sprava ako debil na druhych a este o tom nic nevie to dako nechapem.mne su tiez ludia nesympaticki,ale tak nebudem im to vykrikovat na ulici,ze ano...
Inak kopec tychto psov robi canisterapie...jaj,len to v tv nehovorili ze...

judar
23. dec 2021

@anonym ty si vytiahnes co len ty chces a potom zrazu nechapes....

lula313
23. dec 2021

@annm81 píšeš, že pozri sa, ktoré plemena najčastejšie napadajú ľudia.. jednak napadnutia malými psami ľudia nezvyknú hlásiť, druha vec je, že vlciaci, či bull plemena sú na Sk velmi rozšírené, preto štatisticky sú útoky zaznamenané u nich, aj keď sú to neni stovky pripadov ročne. To ako keby si napisala, že černosi nezabíjajú ľudí(Ano, na sk ich veľa nemame, ale skus povedat niekde v USA, že černosi nezabíjajú druhych ľudí)

lula313
23. dec 2021

@kittykat22 Pitbull preskočí v pohode 2 metrový plot, ak by chcel, je to atletické plemeno, takze pochybujem, že suseda bude už spokojna. Taký betónový plot môže byt investícia kľudne 10tisic(na jednu stranu), prečo by to mala platiť ona, hlavne keď má psa vo vnútri?

autor
23. dec 2021

Už by som túto tému najradšej ukončila moja suseda má len predsudky moji psy nikdy nič nespravili jej muž a svokor nemajú problém chodia aj k nám len vojdu do dvora ona mi pripadá ako nepricetna sedlacka plot sme spravili betónový nie ale máme plot dosť vysoký a pevný naši psy k nemu ani nejdu... Ja som sa tu nepýtala na povahy psov o psoch viem veľa aj to čoho sú schopné aj to ako s nimi pracovať robím s tým 25 rokov rôzne plemená tieto som si vybrala ako spoľahlivé a inteligentné a neľutujem. Nikto sa nikdy nemôže zaručiť na 100% za nikoho ani za svoje deti nie ešte za psa to je pochopiteľné ale suseda nemá dôvod sa báť ona by si niečo našla aj keby je tam betónový plot zase by povedala ze sa nemôže prejsť po uličke lebo sa bojí že vybehnu to je len príklad nikdy sa nám to nestalo aj keď bola brána otvorená proste nemôžu a basta ja som sa za to zaručila ze mam dobrú výchovu a stojím si za tým. Niekto tu písal ze chalan na nu poštval bojové plemeno z jeho dvora tak ako toto sem vôbec nepatrí to sa nedá porovnávať hlúpy ľudia tieto psy tak vychovaju a nemajú tušenia čoho je ten pes schopný to nieje plyšová hračka a ja ich nemám z recesie a na ozdobu nikdy by som svoje deti neohrozila ani ľudí vo svojom okolí. Naš pitbull má všetko na háku je dosť starý bullterier je flegmatik s veľkým srdcom stafordka je sportovec miluje cvicak a disciplínu každý deň trénujem všetkých venujem sa som doma 24/7 pracujem z domu. Z druhej strany od suseda k nám chodia mačky aj mačiatka cez leto dám žrádlo von aj my obedujeme vonku neraz som pristihla ako sa delia s mačkami alebo len pozerajú ako mačky žerú ich jedlo sú učený aj trpezlivosti to som len chcela napísať ako to u nás funguje jedinému komu ruplo v bedni je suseda. Synov spolužiak mal šteniatko prišiel s nim k nám na rukách naši psy neskacu na ľudí za chvilu behali aj s týmto psíkom milujú zvieratá a deti vycítia co je šteňa a co dieťa že sa majú hrať opatrne. Svagrina s 2 týždňovým bábätkom na rukách k nám prišla do dvora ľudia v našom okolí rodina vie ze sa nemajú čoho báť vonku bola len stafordka hneď si ľahla na chrbát podriadila sa k deťom maju úctu. Ako som predtým písala deti idú prvé aj do dverí neexistuje ze sa pes rozbehne a predbehne našu malú nikdy deti nezhodili nikdy neobmedzovali. Svorka sme celá rodina nie psy len oni nesmú prevziať svorku vedia kde je ich miesto svorku u nás vedieme my. V našej dedine mala jedna rodinka argentisku dogu keď vyrastla dali inzerát ze je neovladatelna a prevzala miesto hlavy rodiny čiže sa citil ako pán domu co je fatalna chyba vo výchove báli sa majú dieťa tak ju ponúkli potrebovali sa jej zbaviť báli sa vlastného psa ale bola to len ich vina takého psa nemôže mať každý to nieje ratlik ja som hneď vybavila kam toho psa môžu ponúknuť ja by som si ho nezobrala na zodpovednosť aj keď mám skúsenosti nikdy a už vôbec nie dospelého cudzieho psa dali ho ľudom kde sa tomu venujú a tieto zle vychovane plemena napravaju. Práve preto napadnú človeka člena rodiny pretože prevzali velenie kvôli zlej výchove pes nemôže byť len rozmaznany mojkac na posteli to je veľká chyba. Keď mi budete chcieť ešte niečo napísať prečítajte si celú diskusiu ďakujem

annm81
23. dec 2021

@lula313 Ja hovorím o smrteľných útokoch a tam to nie je o tom, či niekto niečo nahlási. A hovorím o celosvetových štatistikách. Nech sa snažíš otočiť to akokoľvek, z hľadiska bezpečnosti sú tieto veľké plemená zďaleka najnebezpečnejšie. Úplne milujem, keď sa za mnou pri behu rozbehne besne štekajúci pes a majiteľ namiesto toho, aby si toho mierumilovného psa na povel privolal, kričí na mňa, že on nehryzie, len sa chce hrať. A to nemám strach zo psov. Neviem si predstaviť, akú hrôzu musí prežívať človek, ktorého v detstve nejaký pes už napadol.

kvetinka75
23. dec 2021

mojej babky suseda teiž mala takého ,,neškodného,, 12 ročného. Až kým susedu, majiteľku psa, nepohrýzol. Potom už išiel. Dovtedy si ho tiež zastávala. Veď je vychovaný, čo sa môže stav. Staré psy vedia veru nepríjemne prekvapiť. Výchova, nevýchova, pri zvierati nikdy nevieš čo môžeš čakať. Ty ich stále iba ospravedlňuješ. C´o tak spraviť poriadny plot a problém vyriešený. Mne by sa to tiež nepáčilo a to som dosť tolerantný človek. Ale odtiaľ-potiaľ

autor
23. dec 2021

@kvetinka75 máme poriadny plot...

kvetinka75
23. dec 2021

ty si stále ideš svoje. Nedokážeš pochopiť aj druhú stranu? Ty len to svoje. Dáš za ne ruku do ohňa? To asi nie. niekdy nevieš čo sa stane. Ak má niekto strach, tak oprávnene. Sú to psy a pri zvieratách nikdy nevieš. Ani pri psoch.