Susedov syn nám hodil do staršieho auta kameň
Susedov syn nám hodil do staršieho auta kameň, prasklo predné okno a oni odmietajú zaplatiť lebo však vraj kúpime nové a to že sa skoro trafil do hlavy dieťaťu to ani neokomentovali ešte sa po pod nos smiali.. ešte oni sa hnevajú a ohovárajú. Akože fakt niektorí ľudia nevedia kde sú hranice to ich dieťa má 10-11 rokov myslím že už dávno vie čo smie a čo nie každopádne je chyba vo výchove.
@tosomja plati ako som uviedla a teda prekvapila ma tvoja neprijemna skusenost a reakcia policie. S takouto radou od policie som sa este nestretla a to som v praxi posudzovala odovzdavanie audio vizualnych zaznamov v kontexte poskytovania sucinnosti OCTK (policia, prokuratura) a aj inym opravnenym osobam zmocnenym statom.
Ak by sa (nedajboze) tebe alebo blizkim cosi podobne dialo, nevahaj a nasnimaj dokazy. Plati ze sa nesmu rozsirovat kadekde a kadejako, no su to legitimne dokazy pre objasnenie protipravneho konania.
Dajte to na políciu a rodičov nahláste na socialku. Možno nič nevyriešite lebo s takou maličkosťou sa nebude nik zapodievať ale budú tam mat zápis a stačí keď ich prídu vyšetrovať. Keď som bol maly hodil mi do hlavy chlapec kameň. Bolo treba zašívat krvi bolo veľa a on sa ešte rehotal. Vtedy to bolo v móde za socializmu boli kameňové vojny a úrazov bolo hrozne veľa. Otec to zahlásil na políciu policajt prišiel do školy a porozprával sa aj s chlapcom aj so mnou aj s učiteľkou. Učiteľka mu už nechcela pridávať tak ho podržala, lebo plakal ako malý a zrazu už nebol grázel. Ale pomohlo to a neskôr sme boli kamaráti. Rodičia mu dohovorili vyľakali sa že ich chlapca už v mladom veku riešia policajti. Na tom aute ešte jazdite? Ma STK? Je ťa prasklina taká že STK neprejde? Lebo rozbitie skla je poistná udalosť ktorú by mohli platiť z poistky svojho auta. Neviem ale toto nie je skoda v premávke.
Pardón, zmazala som to predtým, mala som chyby…Toto mi pripomenulo mňa, keď som bola dieťa 🙂 So susedom sme sa pohadzovali s kameňmi a ja som prudšie hodila a priamo druhému susedovi do auta, tiež predné sklo 🤦♀️ Doma som dostala po zadku, susedovi som sa musela ospravedlniť a naši to museli zaplatiť… Bez debaty. Teraz by som to riešila podobne… Mladý pán (syn) by okrem iného na okno musel prispieť zo svojej pokladničky na výstrahu, aby si to zapamätal… V tomto prípade žiaľ zlyhali rodičia dieťaťa a keď sa ešte aj smiali ☹️
Už s nimi ani nekomunikuj. Rovno na políciu a nech riešia oni....možno aj ich syn sa tak z toho poučí keď im zaklope polícia alebo keď predvolaju rodičov a oni mu potom viac vypucujú žalúdok. Držím palce
Podobny pripad sa stal. Chlapec hodil kamen, rozbil okno, nahlasene na policii. Rodicia mali zaplatit, este nezaplatili a ani v blizkej dobe nezaplatia. 7 deti v 3 izbovom byte, otec na dochodku, momentalne vo vazeni a matka nema financie. Smutne, ked vidite tlacit kocik, cca 42 rocna zena a manzel 70 rocny pan. Plodia deti ako na pase, nemaju peniaze, deti hladne. Najstarsie 17 rocne, najmladsie 1 rocne.
Majitelia auta sa uz rozlucili, ze im bude okno zaplatene.

@aliaray1 tak to som im tiež hovorila že keď mi neveria, aký dôkaz im mam dat, nechať sa zabit? Ci znásilniť?? Tak vraj na natáčanie potrebujem povolenie..našťastie sme sa odsťahovali a už ho nestretavam