icon

Sušička - za a proti

jarmilafilova
18. nov 2017

Ahojte ake mate skúsenosti so susickami. Nicia prádlo, setria čas? Zehlite? Susite vsetko? Znacky nepiste. Chcem len nazor ci ano ci nie. Uvazujeme o kúpe ja som za, manzel proti. ;) Ďakujem

Strana
z2
hettinka
19. nov 2017

@nerko vraj to potom treba sušiť 1 praciu dávku na dvakrát ... kedysi sme takú mali, sušičku sme moc nevyužívali, ničila prádlo ... ale to bolo dávno a sušilo to na inom princípe, ako sú sušičky teraz. Teraz sušička akoby fenuje prádlo a prebytočnú vodu odsáva a kondenzuje do nádoby. Vtedy to sušilo vyšším teplom a veci sa často zbehli, to už dnes nehrozí.

tenerifka
19. nov 2017

Zeny, a mate pracku a susicku vedla seba alebo nad sebou? Je na to nejaky panel(nieco sa m mari), alebo je len tak postavena jedna na druhej? My teraz do noveho domu kupime zvlast susicku(teraz mame 2 in 1 a je nafigu, tu necham v starom dome), a neviem si to predstavit, ako to umiestnit

lavieenrose
19. nov 2017

@tenerifka je na to medzikus ..nejaka konstrukcia..ja mam pracku v kupelni a susicku v takej malej izbe...do domu sa budem snazit dat vedla seba pracku aj susicku..aby som mala miesto na skladanie veci..budu v technickej miestnosti takze nemusim setrit miesto

tenerifka
19. nov 2017

@lavieenrose ja som sa prave na tu konstrukciu pytala a v obchode so spotrebicmi mi povedali, ze to sa nedava....alebo som sa spytala nespravnej osoby. Kde by sa to malo predavat, priamo tam? Je to univerzalne?

evittam
19. nov 2017

@tenerifka Je na to medzikus. Pripevní sa o práčku a na to sa postavi susicka.😉 Ja mam taky co sa da vysunúť a na tom skladám pradlo.

evittam
19. nov 2017
tenerifka
19. nov 2017

@evittam uz som to nasla na google....

evittam
19. nov 2017
lavieenrose
19. nov 2017

@tenerifka milujem takych predavacov co namiesto toho aby povedali neviem si vymyslia totalnu kravinu...ach jaj ..no na nete to urcite najdes

tenerifka
19. nov 2017

To by mali predavat priamo v obchode so spotrebicmi?

evittam
19. nov 2017

@tenerifka Ano.

nerko
19. nov 2017

@tenerifka prosim Ta preco je na figu 2in1? Aku mas znacku, model? Prave ju zvazujeme kupit, zvlast sa nam do bytu nezmesti, aj keby sme neviem ako chceli. Dakujem 😉

tenerifka
19. nov 2017

@nerko susicka je len na 4,5 kg bielizne(pracka 7kg), a velmi krci....pouzivam ju len na susenie uterakov, utierok a spodnej bielizne

tenerifka
19. nov 2017

@nerko znacka Bosch

hettinka
19. nov 2017

@nerko ani na seba? Je možnosť postaviť susiicku na pracku.

hettinka
19. nov 2017

@nerko alebo sušička môže byt aj na chodbe, nepotrebuje odpad , len prívod elektriky.

nerko
19. nov 2017

@hettinka na seba nie, lebo mam zhora otvaranie na pracke. Ale dalo by sa do komory. Porozmyslam. Dakujem 😉

tinulinda
19. nov 2017

Ja som dnes videla v datarte taky ze "univerzálny" šuflík alebo to druhé podstatne meno neviem uz ake bolo... a tiež sa tam dala vytiahnuť taka akoby tácka. Stalo to tam 69€

ruzicka111
22. nov 2017

@erikavesela svetre aj pulovre ;) skus dat mozno jemnejsi program ale ja som na silnom susila a nic mi to neurobilo ale radaej skus na slabsom(aby si potom na mna nenadavala) 😀 lebo som tiez citala ze jednej pani co dala susit sveter chlapovi vytiahla detsku velkost.. skus na nejakom starom 🙂

chrumka84
22. nov 2017

Máme ju nejaký čas, aj keď muž sa veľmi dlho rozhodoval, ale my nemáme ani balkón, dve deti, bol to masaker sušiť v byte.
Čo sa mne okrem ušetreného času páči je, že prádlo je ozaj mäkké, uteráky ako obláčik...Ale top je ten bordel, čo z toho prádla dostane sušička!

erikavesela
22. nov 2017

@ruzicka111 ok..vyskusam, dakujem

xevulax
29. dec 2017

@evittam ja zehlim lebo susim uplne napraskanu susicku takze sa to aj pokrci, nemam nervy prat a susit na 10x a hlavne by som to ani nepostihala

ruzicka111
4. jan 2018

@xevulax a ako dlho Ti suší, keď ju máš plnú? Moja sušička má ten 6.zmysel, ale keď dám napr. prádlo z 2 práčiek tak niekedy aj 3,5 hodiny..a ešte aj vytiahnem niektoré mokré, lebo sa tam niektoré veci zamotajú do sebab😒🙄

lavieenrose
4. jan 2018

@ruzicka111 tak nedavaj dve ale jednu..

ruzicka111
4. jan 2018

Však dávam, ale som sa pýtala @xevulax len koĺko jej to suší...keď dá dve

lavieenrose
5. jan 2018

@ruzicka111 tak susicka nema byt plna....kazda vysusi ako tvoja zle...mas to aj v navode ze ma byt plny bubon kusok nad polovicu viac nie....ja si myslim ze
@xevulax namiesto toho aby si zjednodusila zivot si ho este viac komplikuje ...a ked mas jednu pracku napraskanu do popuku a pracka znesie 6kg..a susica 7 logika nepusti...

ruzicka111
5. jan 2018

@lavieenrose ja viem,že sušička nemá byť plná, ani práčku neplním do popuku..no keď som dala 2 menšie pracie dávky, ze bolo ako píšeš ešte pol bubna sušičky prázdnej (a to mam 7kg) tak mi to sušilo 3 hodiny..preto som sa zo zvedavosti opýtala koĺko jej potom suší napraskaná sušička..a máš pravdu źe si takto zbytočne komplikuje robotu keďže ešte musí žehliť..

xevulax
5. jan 2018

@ruzicka111
@ruzicka111
@lavieenrose pracku mam plnu, susicka nie je plna, susim iba jednu pracku nie dve, bezne veci mam suche za 1hodinu, objemne ako napr periny cca 1,5 hodiny. Sme 5ti pradla je kopec, navyse sme sa cerstvo prestahovali a periem veci z krabic postupne, kedze tam bolo oblecko odlozene 4 mesiace. A dodam, ze ja som si susicku nekupovala ako nahradu zehlicky, kupovali sme ju lebo sme nestihali susit pradlo a hlavne v zime, vlhli nam okna a robila sa nasledne plesen. Ja zehlim veci tak ci tak. Ked susim aj male mnozstvo, co je vynimocne a nie je pokrcene, vyzehlim. Som tak zvyknuta. Su veci, ktore nezehlim vobec ale detom zehlim vsetko (okrem ponoziek), muz nosi len kosele takze tie zehlit musim tiez. Kazdy ma od susicky ine ocakavania ja ju vyuzivam ako susicku nie ako zehlicku.

hettinka
5. jan 2018

moj základný program je 1:50 a zvyčajne suší kratšie, Žehlím tak 50% z vecí, aj v závislosti od toho, či sušičku vyberiem okamžite po dosušení, alebo neskôr (napr. ak som v práci).
Tiež som zvyknutá žehliť, ale tričká a také veci sú fakt rovné, na nerozoznanie od ožehlených, tak škoda plytvať elektrickou aj vlastnou energiou.

Strana
z2