icon

Svokra sa nám stará do starostlivosti o malú

sunnym12
1. okt 2018

Ahojte
Ja už potrebujem fakt poradiť priateľova mama ma okolo 40 (neviem presne) a je po 2 potratoch. S priateľom mame 5 mesačnú dcérku (áno som mlada) ale jeho mama sa nám neskutočne stará do všetkého ohľadom výchovy a všetko . Všetko by chcela našu malú Emmku učiť ako keby sme boli neschopný ale nie je to tak. Všetko plánuje bez nás ako ju niekedy ona naučí plávať a bársco iné.. Myslím si že také veci ohľadom papania a všetkého ostatného.. proste prvé dieťa a chcem aby sme my rodičia ju všetko naučili a nie ona.. Chápem je babka a je hrdá nato ale skôr si myslím ze si nahrádza to ze potratila v trochu neskoršom veku a veľmi by chcela dieťa ešte a je mi blbé vcelku sa o tomto s nou porozprávať keďže je takej povahy že všetko vie(nič v zlom) ale ona by sa ešte urazila keby som začala túto tému. Neviem co už s nou a priateľ ten jej nič nepovie vôbec na také veci... Co mam robiť? Prosím poraďte lebo čím ďalej tým to je horšie

dkethe
2. okt 2018

@dskjhfdlkdjhl no co narobis 🙂 kazda nevesta je ina. Jedna zaplati starej mame kurz plavania babatiek, ina to citi tak ze kurz plavania je posvatna cinnost medzi nou a babatkom. Jedna chce k svokre kazdu nedelu na obed a dieta tam dava strazit 3 razy v tyzdni, druha si rada vari v nedelu sama a dieta strazit nepotrebuje. Je niektora z nich zla, alebo su len kazda ina? ;)

sasa1310
2. okt 2018

@bodka13 ja to tu píšem už dávno. No musíš skákať tak, ako bude nevesta pískať.

bsp39
Autor odpoveď zmazal
dskjhfdlkdjhl
2. okt 2018

@dkethe ano, preto nech napisu svokre manual, aby vedela, co a ako a nedajboze aby neurobila nieco aj podla seba, lebo svokra je isto hlupejsia ako nevesta. Keby sa tak kazda nevesticka pozrela na seba, skor ako zacne nadavat na svokru.

sasa1310
2. okt 2018

@bodka13 a ešte som zabudla dodať, že samozrejme ešte aj u teba doma.

maciatkolulu
2. okt 2018

@dkethe jedna svokre túži byť s vnúčatám pri každom prdiku,druhej stačí raz za týždeň vidiet😂. Jedna rada kočíku je,druhá rada doma postráži nechce sa jej s kočíkom behat. Je niektorá z nich zlá,či len iná? 😉

dskjhfdlkdjhl
2. okt 2018

Inak, zakladatelka uz na koni nie je, konto si sama zrusila.

dkethe
2. okt 2018

@dskjhfdlkdjhl tak asi je ta svokra hlupa ked potrebuje manual a nestaci jej 5 minut aby ako skusena zena odhadla povahu mladej nevesty :D ked nevesta rada vari nedelny obed a svokra jej to roky zazlieva, to tazko potom :D ale to uz je mimo tejto temy no

bodka13
2. okt 2018

@dkethe hmmm mne vychádza , že rovnako hlúpa je aj nevesta , teda nemajú si so svokrou čo vyčítať a sú iba dve možnosti 1/ naučiť sa robiť kompromisy a rešpektovať jedna druhú alebo 2/ bojovať a bojovať

eliska13
2. okt 2018

@sunnym12 proste si musíš iba vymedziť hranice, lebo Ti poskacu po hlave.To je pekne, že Vám nechali byť, pomôžu, postrážila, ale....ty si mama vy ste rodičia, muž bude asi tiež taký flegmos s ktorým sa dá manipulovať, takže ani nepredpokladajú, že by im niekto dával odpor.Tak sú zvyknutí....čo sa Ti nepáči povedz...nie drzo, ale ozvi sa.A také reči čo ju naučia, kde ju zoberú jedným uchom dnu druhým von...ty, vy budte rozhodovat kedy a kam pôjde.Asi máš pocit, že Ťa prehliadajú a dcéru chcú vychovávať ako svoju...treba dať hranice, lebo časom ako bude rásť to bude ešte horsie

cuoredi
2. okt 2018

@eliska13 zakladateľka tejto témy si zrušila nick na MK čiže už asi je zbytocne reagovať 😁

eliska13
2. okt 2018

@cuoredi nevšimla som si divná moda toto🙂buď zrušiť diskusiu či nick, ale tak verím, že si to prečíta pod iným menom😁

asia83
2. okt 2018

@ukulela Vy ste s autorkou 24 h denne, mi vyplýva z vašej reakcie, ktorú som ani nečítala celú, lebo to je román. Aj z toho usudzujem aká ste povaha. Priala by som vám jej svokru.

zuzanka.zuzu
2. okt 2018

@dkethe " Ja viem plavat a tak to dieta naucim ja. Co napr neviem je sit - nech sa paci, nech si s babickou vysiva." toto je 40 ročná žena a nie sivovlasá babka z rozprávok starej matere 😂😂😂 ojojooooj to budeš mať dosť nepríjemných prekvapení v živote keď zistíš, že dieťa vie žiť aj bez teba 😉

dskjhfdlkdjhl
2. okt 2018

@dkethe ano, ta svokra bude asi hlupa, len potom neviem ako taka hlupa vychovala toho svojho syna, ktoreho si ta nevesticka najmudrejsia na svete vzala. Keby si aspon rozumela, co Ti druhi pisu a nepisala hovadiny. Ten manual svokra potrebuje preto, lebo ta nevesta jej chce ordinovat aj ako ma dychat, aby ona bola spokojna a nemusela sa na MK stazovat, nie preto, ze by svokra bola hlupa. Takto to bolo myslene.

stanka2612
2. okt 2018

@bodka13 som toho istého názoru,mám zatiaľ iba syna,no modlím sa za dobrú nevestu 🙏

saslavka73
2. okt 2018

Nebuď taká háklivá.

dkethe
2. okt 2018

@dskjhfdlkdjhl ale ja dobre viem ako si to myslela. len mi to prislo usmevne, aj teraz tvoj priklad s dychanim :D :D vporiadku, ak nie su lepsie - chapem ze sa pouzivaju nerealne. Inac naozaj sa ti zda ze kazdy zenaty chlap je dokonale vychovany? A ze neexistuje manzelstvo kde by si zena trieskala hlavou do zdi ze veru bola hlupa a preco si (kvoli tikajucim hodinam) toho chrapuna brala? Zial, takych manzelstiev je velmi vela :(

@stanka2612 ja sa napriklad nemodlim za dobru nevestu. ja sa modlim za to zeby som bola dobra svokra :D tiez mam zatial len syna

stanka2612
2. okt 2018

@dkethe aj za toto sa modlím veru 😂😉 naozaj si želám iba to,aby som mala takú nevestu,ako som ja a aby som bola svokra ako tá moja (máme fakt super vzťah a máme sa radi).proste,aby sme si sadli

dkethe
2. okt 2018

@stanka2612 lenze problem je strasne v tom ked si tie dve nesadnu - ako som uz pisala, ze nevesta je velmi sebestacna a svokru to stve lebo sa citi nepotrebna a nedostava vnucika na strazenie 3 dni v tyzdni. a vcul co? ja verim ze az budem mat nevestu, budem respektovat jej zivotny styl a pokial nebudem mat pocit ze su syn a vnuca ohrozene na zivote - tak ako mam vyskakovat bo ja to chcem inak? :D ale to je za 30 rokov tak uvidime. mozno budem mat nevestu neschopnu a bude na mna kydat ze jej nevarim na vikend a syn tak bude hladovat. do kelu, zla predstava!

dskjhfdlkdjhl
2. okt 2018

@dkethe to s tym dychanim som pouzila aj predtym, ale to je nepodstatne. Ja by som cakala, ze ked je nevesticka taka dokonala, ze moze okydavat svokru, ze bola taka dokonala aj pri vybere partnera. Alebo aj zato moze svokra, ze si mudra nevesticka vybrala zle? Nuz, kazdy si je strojcom svojho stastia, aj vztah so svokrou moze byt relativne v pohode, ale musi sa o to aj nevesta pricinit.

dskjhfdlkdjhl
2. okt 2018

@dkethe ak si tie dve nesadnu, tak su dve moznosti-budu na seba ako jezibaby, lebo su hlupe, alebo kazda niekde uberie a vztah moze by korektny. Ak nevie ubrat svokra, tak jej to ukazem a pojdem jej prikladom. Ale to mnohe nevedia, lebo su najmudrejsie🙈

stanka2612
2. okt 2018

@dkethe tak jej budeš variť,aby nekydala 😂

dkethe
2. okt 2018

@stanka2612 co si :D planujem si po odchovani svojich deti trosku uzit zivot a svet :D sakra, ja budem najhorsia svokra, zo skupiny 'nikdy nam dietatko nepostrazi'

dkethe
2. okt 2018

@stanka2612 aaa este ze 'a mina peniaze ktore by sme mohli zdedit! alebo nas mala vsetkych zobrat na dovolenku!! sebecka mrcha je to' 😃

stanka2612
2. okt 2018

@dkethe modlíme sa teda 😂😂😂

dominika7990
2. okt 2018

Treba si s nimi všetko ujasniť na rovinu. Mne moja mama naplánovala dokonca kedy bude mat Amelia narodeninovú oslavu behom dvoch dni a pritom vedela že oslava je naplánovaná inokedy lebo ja som s ameliou vtedy u svokry 🤣😅 tak čo pohádala som sa snou že je to moje dieťa a ja si rozhodujem čo a kedy a že to neni o tom že ona sa rozhodne ale má to prebrať najprv somnou. Tak oslavovala jej narodeniny sama... pár týždňov malú nevidela a už sa začala úplne inak chovať ;) našťastie mám skvelú svokru takze tam som žiadny problém nemala tá sa má aj opýta či jej môže ona dať polievku ☺️ Ale na take veci že ako ju naučí plávať alebo čo by som sa nehnevala vôbec 🙂 však nech ju naučí. Ani si nevieš predstaviť jak dlho som sa ju snažila naučiť veci ako tlieskať alebo kolika si velika 🤣 a nič babka 2x ukazovala a už to vedela 😍 myslím si že je blbosť že si tým vynahradza svoje deti. Len jednoducho vnúča je vnúča. Mne sama mama povie že vlastne deti sú deti ale vnúča je oveľa viac a keď budem mat svoje vnúča tak to pochopím 🙈 nebráň babke rozmaznávať a milovať vlastne vnúča ❤️ Je to pre nich to najdôležitejšie. A radšej nech sa starajú atd než by si ich ani všímať nemali... jedine čím má vtedy mama vytocila bolo fakt tou oslavou že mi robila napriek a citovo má vydierala ale vtedy som si s ňou narobila poriadky.

ukulela
2. okt 2018

@dkethe nepochopila si. Keď sa starká z tejto diskusie opýta, čo chcú na Vianoce, tak by som na mieste mamičky povedala, aby nám, mne s babom, kurz zaplatila. Pol ročné babo plávať s mamou. Ale keď babka sníva o tom, že s ním bude o 5 rokov chodiť plávať a bicyklovať, či iné, tak predsa nebudem penit ako sóda bikarbóna v počte.

ukulela
2. okt 2018

@asia83 popísala som moje skúsenosti, ktoré možno dakomu pomôžu. Hm, priať svokru, co mi ako 20, či menej ročnej dá byt, aby sme samostatne bývali, snaží sa mi pomáhať, ponúka pomoc, neobťažuje každý deň? Mimochodom, zakladateľka zmizla, zrejme si dačo uvedomila.

sisaka
2. okt 2018

Pane bože nedopust, aby mi syn niečo takéto doviedol domov 🙏🏻
Toto je už iný level, keď ma niekto amok z toho, že babka povie, že naučí dieťa plávať. Ja som napr. naučila svoje dieťa korčuľovať (moje korčuliarske zručnosti sú dopredu, dozadu, zabrzdiť) pričom moj muž je bývalý hokejista a korčuľuje technicky na 1* Este šťastie, že sa neotrcal, že ako som si to mohla so svojimi schopnosťami dovoliť. Dúfam, že mi to po 20 rokoch nevyhodí na oči.
A čo už všetci rodičia, ktorí zverili svoje deti trénerom plávania, lyžovania atd. už od samého začiatku, lebo chceli, aby sa to naučili poriadne? Ti budú asi do smrti ľutovať, že niečo takéto spravili svojim deťom 🙃 Bože ženy spamätajte sa kým je čas, neoberajte deti o zážitky so starými rodičmi len preto, že si myslite že ste majsterky sveta a všetko, čo sa týka vášho dieťaťa viete najlepšie ....