icon

Ťahá ma to do kostola v dlhom kabáte, keď spieva zbor. Je to v poriadku?

22. máj 2025

Pekný večer prajem, milé maminy.

Som vysokoškoláčka, a už odmalička chodím do kostola každú jednu nedeľu (k tomu vedená), a od rodičov som vedená k tomu, aby som sa v žiadnom prípade nikam na takéto udalosti neobliekala odhalene.... V chladných mesiacoch nosím v jednom kuse dlhé kabáty až po členky aj do školy, ale najnovšie mám akési silné nutkanie ich nosiť vkuse aj do kostola. Minule som ho mala v utorok, tenší, no vlnený.... Akože je chladno, ale máj no ..... No výborné a komfortne sa cítim iba takto (počas zb.spevu) Na začiatku ak.roka som tiež sedela pozapínaná v aule, a dala som si dole až po zaznení hymny - mimochodom výnimočne ju zaspieval bohoslovecký zbor. Môže to byť tou výchovou? Že už si človek zvykol, a mám to tak rada už, že niet cesty späť? 😀 ...

Lebo priateľ ktorý je vojak mi povedal, že je to úplne v poriadku, a mám úžasných rodičov. Tiež som čakala výsmech, nadávky, možno rozchod .... Ale nie, on ma v tom podporuje, aj mojich rodičov má veľmi on rád (čo som vážne už X razy bola veľmi prekvapená). Bola som aj pri odborníkovi s týmto, ale doktor tiež potvrdil to, že fetiš není nič zlé, a není dôvod ani na ambulantné sledovanie. Ak by niečo vážnejšie bolo, mám až potom prísť.

Čiže chcem iba vedieť Váš názor, ideálne veriace maminky 😉😀 .... Či to fakt môže byť tou výchovou, že na formálne udalosti a bohoslužby nikdy nijak odhalená, alebo ako .... Dik.

Strana
z2
mirro
23. máj 2025

Si myslím, že kvalitný materiál.

enmery
23. máj 2025

Aj pri sexe ho musíš mat až po členky?

osky
23. máj 2025

No...mne pride cudne,ze toto vobec riesis...citis z okolia,ze sa ti ludia vysmievaju?

Kazdy moze nosit,v com sa citi fajn,predsa.a aamozrejme,ze do kostola mas chodit vhodne oblecena nie odhalena.
Ale zas,netreba to prehanat..
Ziadne hlboke vystrihy ,alebo vysoke razporky na satach,zahalene ramena,dlzka siat-sukne aspon po kolena-nie ze ti ledva zadok zakryju....

Zas netreba chodit ako v skafandri...treba sa uvolnit.
Viera nas nema zväzovat,ale navigovat...

Pravdepofobne si mala prilis striktnych rodicov vo vychove.ale radsej viac,ako menej/zahalena,v tomto pripade/

Blbe poznamky si tu nevsimaj.
Na MK do katolikov kopu,treba to nechat tak....

terezka1947
23. máj 2025

@autorka,čo ťa vedie k tejto téme?
Zase rozdúchať vášne?

earlgrey
23. máj 2025
@enmery

@enmery pozor! sex až po svadbe ☝️

evcagabi
23. máj 2025

Toto dnes maloco prekona 😅😅😅

januska12323
23. máj 2025

Verila som ti až po druhý odstavec ale inak fajn čítanie.

majamat
23. máj 2025
@evcagabi

Toto dnes maloco prekona 😅😅😅

@evcagabi 👍

jaskolka
23. máj 2025

Mne to príde veľmi čudne napísané,hlavne ten druhý odstavec (čo má s tým priateľ, ktorý je vojak,aký to má zmysel k tomu kabátu?). Akoby to ani nepísal reálny človek

really8
23. máj 2025

O co sa tu jedna?

simsalabim
23. máj 2025

Ved si nos, v com ti je dobre, ak je to kabat, tak nos kabat. A v lete saty po zem a je vybavene.

lukbe
23. máj 2025

Ak je to pravda, je to ako nejaká úzkosť, OCD, pretože slušne oblečená do kostola môžeš aj bez dlhých kabátov. Skúsiť najprv toto prekonať sama, ak to nepojde, tak s psychológom.

marianarem
23. máj 2025
@jaskolka

Mne to príde veľmi čudne napísané,hlavne ten druhý odstavec (čo má s tým priateľ, ktorý je vojak,aký to má zmysel k tomu kabátu?). Akoby to ani nepísal reálny človek

@jaskolka Aj ja mam niekedy pocit, ze niektore prispevky tu su vyplod AI.

iwesska
23. máj 2025

Ten nadpis ako pre uchyla😂 Skus vymenit kabat za dlhu bundu,bude to riadny odvaz😂

tamtamka26
23. máj 2025

možno máš s ním už vzťah...s tým kabátom..

nikaeli
23. máj 2025

'Tiež som čakala výsmech, nadávky, možno rozchod.' -> pre dlhý kabát v chladnom počasí očakávaš rozchod?

anickaaa6aaa
23. máj 2025

ja nerozumiem o čom píšeš

petronelag
23. máj 2025

Do kostola treba chodiť oblečený v klasickom štýle, nie príliš odhalená, ale to neznamená, že to má byť dlhý kabát po členky, ktorý je aj dosť neprakticky a môže ho nahradiť kabát aj v normálnej dĺžke, hlavne u mladého dievčaťa. Môže to byť vec zvyku, ale oblečenie nie je to najdôležitejšie, to môže nosiť každý tak, aby sa cítil dobre.
Najdôležitejšia je viera a ak niekto sám usúdi, že sa mu jeho oblečenie nezdá, tak skúsiť zmenu, zmena oblečenia, účesu, často uberie aj roky.

viestta
23. máj 2025

Pocas kazne kabat vyzliekas?

renesance80
23. máj 2025

aha mikropoviedka

mamamasama
23. máj 2025

Milujem MK a presne viem z akeho dôvodu sem chodím. 😁😅🤣 Ak berie niekto tuto stranku seriozne, tak nie je ok, rovnako ako autor tohto prispevku.

lindusss2016
23. máj 2025
@enmery

@enmery iba keď je formálny 😝

maryetta
23. máj 2025

Kostol. Zbor. Aula. Hymna....
to je čo za mix toto?
Kazdopdne ziada sa obliekat podla situacie resp miesta. Ci uz na svadbu . Statnice...
aj ta "navsteva" kostola. Aj v zahranici mas tabulky ze maju byt zahalene kolena a ramena. Ziaden extremny vystrih.

0silvia0
23. máj 2025

fakt sa už obávam o mentálne zdravie ľudstva

petronelag
23. máj 2025

Na formálne udalosti a do kostola sa vie pekne upraviť Kate s Wiliamom a deti, má nato množstvo modnych poradcov , ale to je aj klasické, aj dlžka vhodná, žiadne veľké výstrihy a pritom je to pekné a moderné.

lubkovaandrejka
23. máj 2025

Podlanadpisu mi to pripada ako uchylak, ktory ide do kostola v dlhom kabate a caka,kym zacne spievat zbor,aby sa mohol odhalit :D

diewcatqoo
23. máj 2025

Wtf

mimikarol
23. máj 2025
@lubkovaandrejka

Podlanadpisu mi to pripada ako uchylak, ktory ide do kostola v dlhom kabate a caka,kym zacne spievat zbor,aby sa mohol odhalit :D

@lubkovaandrejka aj ja som čakala že sa dočítam že pod kabátom je holá 🤣

karolinakr
24. máj 2025

ambulantne sledovanie hovoríš? ...

ninazemna
24. máj 2025
@enmery

@enmery Po lakeť.

Strana
z2