icon

Tampóny vhodné na dovolenku

29. júl 2023

Ideme na dovolenku, no mne vychádza menštruácia 😢. Potrebujem poradiť ohľadom tamponov.priznam sa, nepoužívam ich. Vôbec neviem aké sú najvhodnejšie, ako často ich meniť 🤦 no bude to veľmi zaujímavé, keďže rada by som šla aj do vody. Ďakujem

patus_2
•
29. júl 2023

Skús nejaké nebielene, myslím, že sa dajú zohnať už aj v drogérii. Veľkosť závisí od sily menštruácie. A meniť po každom kúpaní. Predsa len cez šnúrku môžu nasať vodu a potom sa môžu množiť baktérie. Mimo kúpania kľudne aj po 5-6 hodinách.

simsalabim
•
29. júl 2023

Alebo skus menstruacne plavky.

anketkarka
•
29. júl 2023

@simsalabim máš skúsenosti?

simsalabim
•
29. júl 2023

@anketkarka mladsia dcera ich pouziva, ja dso starsou mame poharik, no mladsia nechce ani tampony ani za svet. Ma 3, ktore toci, prave sme pri mori a akurat ma menzes. Mozno by sa zisli aj 4. Oni absorbuju vela, len ked nechce byt v mokrom z vody, tak sa prezlecie.

o__o
•
29. júl 2023

Kup nejake najmensie a men vzdy po vyjdeni z vody, aspon ja by som tak robila

nikamia8316
•
29. júl 2023

sú aj tampóny do vody, ale osobnú skúsenosť nemám, používala som klasické a po kúpaní vždy menila za nové, ale teraz už tretím rokom fungujem celú menzes s kalíškom, vydzrží 10-12 hodín a nemusím nič riešiť počas dňa a je jedno či sa kúpem či nie, jediné čo banujem je, že som nezačala používať skôr a dlho som váhala

matkahelka
•
29. júl 2023

kup si menstruacne plavky. perties maju najvacsiu savost na trhu. dcera ich pred tyzdnom pri mori celu dovolenku pouzivala.velka spokojnost.

anketkarka
•
29. júl 2023

@simsalabim neviem si to predstaviť v bazéne. Podľa mňa to tesnit nemôže určite a to potom sa akože ľudia kúpu v jej krvi a ona v tej vode s menzesom? Však to je aj zo zdravotného hľadiska nedobre. K moru v pohode, ale bazén si fakt neviem predstaviť.

patus_2
•
29. júl 2023

@anketkarka tesni to. Stredné silnú menštruáciu vpohode zvládnu. Pri silnej mi slúžia ako poistka. A nejaká tá kvapka krvi by bola najmenej čoho by som sa v bazéne hnusila 😅

mishka81
•
29. júl 2023

@nikamia8316 tampóny do vody sú na to aby si v bazéne nechytila nejakú infekciu, nie sú určené na menštruáciu lebo sú už nasiaknuté a krv tým pádom neabsorbuju. Max pri končiacom menzese by sa dali použiť

lavender94
•
29. júl 2023

@anketkarka normálne tie plavky absorbujú a neprepustia, to by fakt musela byť velmi silná menštruácia. Ja som práveže mala stavy skôr v mori, že ma zaciti nejaký žralok 😅A ako písala žena vyššie, pár kvapiek krvi v bazéne je to najmenej, čo sa v tej vode luhuje 🤢 veď si to zober, moč, pot, kúsky kože, plesnivé hnusne nohy, vaginálne mykózy, ľudia bez hygienickych návykov... Menštruačna krv je podľa mňa z toho všetkého nechutná najemnej.

anketkarka
•
29. júl 2023

@lavender94 a si predstav, že v tej nechutnej vode sa máčas s otvorenou ranou na maternici 🫣

lavender94
•
29. júl 2023

@anketkarka ale veď ty si riešila, že ľudia sa budú kúpať v jej krvi, nie riziká vyplývajúce z toho pre tú ženu. To už je asi na zodpovednosti každej z nás, ako dobre poznáme svoje telo a čo si k nemu môžeme dovoliť. Ale to nemá nič spoločné s tým, či má niekto tampón alebo nohavičky

simsalabim
•
29. júl 2023

@anketkarka dcera ich ma iba vo vode v mori. Do bazenov nechodime vobec. Podla mna nepretekaju, akiste nie viac sao tampony, ktore su predsa len priepustne a nasiaknu aj vodou. Na rozdiel od poharika. Navyse tlak vody krvacanie zastavi. Pri prezliekani bolo na nohavickach vidiet malicko krvi iba v najsilnejsi den, inak vyzeraju ciste. Citala som studie o tomto, plavanie sa uz pocas menzesu nezakazuje a krv ziadne zraloky nelaka, lebo zena vo vode nekrvaca, tlak vody to viac menej zastavi. Navyse, picas menzesu zena strati cca 60ml krvi. Cize za den tak polievkovu lyzicu…