icon

Tehotná na maródke. Mali ste kontrolu z poisťovne?

petasllov
5. feb 2011

Chcela by som sa opýtať, aké máte skúsenosti s kontrolou tehotných zo sociálnej poisťovne, ktoré sú na PN. Boli vám na kontrole alebo ani nie?

lulu19
5. feb 2011

Ja som na pn od 5TT a neboli mi na kontrole 🙂 🙂 🙂 🙂 a teraz uz nastupujem od utorka na MD 🙂

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
zuzub
5. feb 2011

ja som bola celé tehu PN a kontrolu som nemala ani raz,ale podľa mňa závisí v akom meste, dedine bývaš a či máš nejakých " dobrých " susedov alebo známych čo by ťa bonzli, že sa počas PN nezdržiavaš doma.

jankohrasko
5. feb 2011

ja som z BA 🙂 ja som bola na PN od cca 8 tt az do konca. 8 tyzdnov pred porodom som uz isla na matersku. Kontrola bola u mna asi 5 alebo 6krat Nastastie som vzdy bola doma. Jedenkrat to bolo natesno 😖 😀 Prve dva mesiace som nemala ziadne vychadzky, potom som mala raz denne od 14-16.
inak aj tu su podobne temy
https://www.modrykonik.sk/forum/o-tehotenstve/pride-kontrola-zo-socialky-pocas-tehotenstva/
https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/kedy-pocas-pn-chodi-kontrola-z-poistovne/

sssimi
5. feb 2011

Ja som bola PN 7 mesiacov a ani jedna kontrola.

gabka24
5. feb 2011

aj ja som mala kontrolu, hneď na začiatku a potom do konca už nič

aknaj
5. feb 2011

Ahoj,
ja som bola na PN posledné 3 mesiace pred pôrodom.
1.9. som nastúpila na PN a tuším už 12.9. bola u mňa kontrola. Myslím, že takto na začiatku dáva podnet zamestnávateľ. A to som pred tým 10 rokov robila v jednej a tej istej firme a ani raz za tých 10 rokov som nebola PN

pink_lady
5. feb 2011

ked ti 100 ludi napise ze nebolo, tak sa na to spolahnes a tebe zrovna pride...co potom urobis? vynadas tym 100? 😅 proste na to by som sa nespoliehala, treba si ked tak vypytat vychadzky 😉 pokial ti to diagnoza dovoli, lekar s tym problem nebude mat...ale su diagnozy kedy vychadzky vypisat nesmie

adriana7
5. feb 2011

...noooo, myslím si, že podľa tejto ankety si nadriadení zo sociálnej poisťovne "posvietia" na podriadených kontrolórov z okresov, kde sa to fláka 😀 😀 😀
...ale ja som z menšieho mesta a na kontroly tu chodia dosť pravidelne, ale dá sa to "poriešiť", ak ťa totižto nenájdu doma, mala by si mať v schránke od nich lístok, tak potom ti nezostáva nič iné, len šup-šup k lekárovi, a ten tt dá potvrdenie (ale len v prípade, ak si ho nenájdeš po týždni 😉 )

arizona
5. feb 2011

som z BA a kontrolu som mala asi na 12. den. u mna podnet iste nedaval zamestnavatel, bola to len nahoda, v tom obdobi dost obiehali tehotne na PN - to mi povedal lekar, u ktoreho som si bola pre potvrdenie, ze som v case kontroly zo socialky bola u neho 🙄 bola som akurat na poradni, takze ma doma nenasli...

facemum
6. feb 2011

ja som bola na PN od 10.-teho týždňa, mala som menšie komplikácie, tak ma doki radšej nechať doma ležať, bola som na PN 4mesiace, dovtedy mi prišla kontrola 8x, potom som bola 3týždne v práci a zase na PN, no to už mi žiadna kontrola neprišla 😅

sizinka
6. feb 2011

Bola som na PN 5 mesiacov počas tehu, kontrolu som mala 2x do mesiaca 😒 Teraz som na PN 2 mesiac a nič 🙂 Človek nikdy nevie, ale treba dodržiavať vychádzky a hlavne pozor na víkendy 😉

nenullienka
7. feb 2011

Ahojte, ja som na PN od 15. oktobra 2010 a kontrolu som mala len na začiatku od zamestnávateľa, a zo sociálky zatiaľ vôbec. Ale mám v rodine sestričku čo robí pri operáciách a tá vravela, že nechápe prečo by mi mala prísť kontrola, veď v tehotenstve by sa mala budúca mamička hýbať, dieťatko to potrebuje a bude mať ľahší pôrod, ak jej to zdravotný stav umožňuje. To len u nás na Slovensku robia všetko preto aby sme to mali ťažšie. 😉 😝 😵

dara76
7. feb 2011

Pocas tehu som na PN nebola ale pocas beznej PN mi takmer vzdy prisla kontrola a to som bola PN tak raz za 3-4roky 😒 Sesta byvala doma kazdu chvilu na pn (nebyvame spolu) a kontrolu este nemala ani raz.

poppy1
7. feb 2011

ja som bola PN pocas tehotenstva mesiac a kontrolu som nemala ani raz... pricom socialka je cca dve minuty od nasho domu.

evinka2311
7. feb 2011

tak ja zas musim povedat,ze na PN som bola pocas oboch tehotenstiev stale a kontrolu som mala 2x.ja som vychadzky nemala vobec,zavisi to aj od zdrav.stavu a diagnozy.nie je pravda,ze sa ma tehotna hybat,ak ma napr-lezat,musi lezat stale.to som mala ja.