Tehotná na maródke. Mali ste kontrolu z poisťovne?
Chcela by som sa opýtať, aké máte skúsenosti s kontrolou tehotných zo sociálnej poisťovne, ktoré sú na PN. Boli vám na kontrole alebo ani nie?
ja som bola celé tehu PN a kontrolu som nemala ani raz,ale podľa mňa závisí v akom meste, dedine bývaš a či máš nejakých " dobrých " susedov alebo známych čo by ťa bonzli, že sa počas PN nezdržiavaš doma.
ja som z BA 🙂 ja som bola na PN od cca 8 tt az do konca. 8 tyzdnov pred porodom som uz isla na matersku. Kontrola bola u mna asi 5 alebo 6krat Nastastie som vzdy bola doma. Jedenkrat to bolo natesno 😖 😀 Prve dva mesiace som nemala ziadne vychadzky, potom som mala raz denne od 14-16.
inak aj tu su podobne temy
https://www.modrykonik.sk/forum/o-tehotenstve/pride-kontrola-zo-socialky-pocas-tehotenstva/
https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/kedy-pocas-pn-chodi-kontrola-z-poistovne/
Ja som bola PN 7 mesiacov a ani jedna kontrola.
aj ja som mala kontrolu, hneď na začiatku a potom do konca už nič
Ahoj,
ja som bola na PN posledné 3 mesiace pred pôrodom.
1.9. som nastúpila na PN a tuším už 12.9. bola u mňa kontrola. Myslím, že takto na začiatku dáva podnet zamestnávateľ. A to som pred tým 10 rokov robila v jednej a tej istej firme a ani raz za tých 10 rokov som nebola PN
ked ti 100 ludi napise ze nebolo, tak sa na to spolahnes a tebe zrovna pride...co potom urobis? vynadas tym 100? 😅 proste na to by som sa nespoliehala, treba si ked tak vypytat vychadzky 😉 pokial ti to diagnoza dovoli, lekar s tym problem nebude mat...ale su diagnozy kedy vychadzky vypisat nesmie
...noooo, myslím si, že podľa tejto ankety si nadriadení zo sociálnej poisťovne "posvietia" na podriadených kontrolórov z okresov, kde sa to fláka 😀 😀 😀
...ale ja som z menšieho mesta a na kontroly tu chodia dosť pravidelne, ale dá sa to "poriešiť", ak ťa totižto nenájdu doma, mala by si mať v schránke od nich lístok, tak potom ti nezostáva nič iné, len šup-šup k lekárovi, a ten tt dá potvrdenie (ale len v prípade, ak si ho nenájdeš po týždni 😉 )
som z BA a kontrolu som mala asi na 12. den. u mna podnet iste nedaval zamestnavatel, bola to len nahoda, v tom obdobi dost obiehali tehotne na PN - to mi povedal lekar, u ktoreho som si bola pre potvrdenie, ze som v case kontroly zo socialky bola u neho 🙄 bola som akurat na poradni, takze ma doma nenasli...
ja som bola na PN od 10.-teho týždňa, mala som menšie komplikácie, tak ma doki radšej nechať doma ležať, bola som na PN 4mesiace, dovtedy mi prišla kontrola 8x, potom som bola 3týždne v práci a zase na PN, no to už mi žiadna kontrola neprišla 😅
Bola som na PN 5 mesiacov počas tehu, kontrolu som mala 2x do mesiaca 😒 Teraz som na PN 2 mesiac a nič 🙂 Človek nikdy nevie, ale treba dodržiavať vychádzky a hlavne pozor na víkendy 😉
Ahojte, ja som na PN od 15. oktobra 2010 a kontrolu som mala len na začiatku od zamestnávateľa, a zo sociálky zatiaľ vôbec. Ale mám v rodine sestričku čo robí pri operáciách a tá vravela, že nechápe prečo by mi mala prísť kontrola, veď v tehotenstve by sa mala budúca mamička hýbať, dieťatko to potrebuje a bude mať ľahší pôrod, ak jej to zdravotný stav umožňuje. To len u nás na Slovensku robia všetko preto aby sme to mali ťažšie. 😉 😝 😵
Pocas tehu som na PN nebola ale pocas beznej PN mi takmer vzdy prisla kontrola a to som bola PN tak raz za 3-4roky 😒 Sesta byvala doma kazdu chvilu na pn (nebyvame spolu) a kontrolu este nemala ani raz.
ja som bola PN pocas tehotenstva mesiac a kontrolu som nemala ani raz... pricom socialka je cca dve minuty od nasho domu.
tak ja zas musim povedat,ze na PN som bola pocas oboch tehotenstiev stale a kontrolu som mala 2x.ja som vychadzky nemala vobec,zavisi to aj od zdrav.stavu a diagnozy.nie je pravda,ze sa ma tehotna hybat,ak ma napr-lezat,musi lezat stale.to som mala ja.

Ja som na pn od 5TT a neboli mi na kontrole 🙂 🙂 🙂 🙂 a teraz uz nastupujem od utorka na MD 🙂