icon

Tehotná študentka medicíny

siska278
24. jan 2017

Ahojte 🙂 prosím vás, je tu medzi vami tehotná študentka medicíny? Alebo už maminka, ktorá bola tehotná počas štúdia na medicíne?

janickadr
24. jan 2017

Moja dcera mala 3 mesiace, ked som nastupila na medicinu. A susedka ma na medicine uz tretie dieta, aktualne je tusim stvrtacka...

natalienka12
24. jan 2017

@janickadr máš môj obdiv, ako si to zvládla?

janickadr
24. jan 2017

@natalienka12 Dakujem 🙂 Prve tri roky (to boli v podstate len teoreticke predmety ako anatomia, patologia a pod.) som mala individualny studijny plan a chodila som takmer len na povinne cvicenia, na prednasky len vynimocne. Cize realne som bola v skole asi 1,5dna v tyzdni. Potom druhe tri roky, ked skola bola v podstate najma staze na klinikach dopoludnia, som chodila uz riadne, dcerka bola doobeda v skolke. Obcas som potom stihla aj prednasky. Cize ja som to nemala nejake hrozne, horsie to mali podla mna maminy, co mali deti (uz potom v priebehu studia) doma mimo Ba a ony boli na intraku v Ba a za malickymi detmi dochadzali na vikendy. Toto by som ja urcite "nedala"...

jennyh
24. jan 2017

Mne sa maly narodil po stvrtaku, v piatom rocniku mi individualny plan neschvalili, cely rok som dochadzala Lc-Mt. V siestom som cca polku praxe mohla odchodit aj v meste bydliska. Ale je to uz 16 rokov dozadu.

siska278
autor
24. jan 2017

A ako ste zvládali učenie popri deťoch? ja som práve v štvrtom ročníku a som tiež na intráku, aj keď by som možno mohla chodiť aj každý deň, ale asi by to bolo fyzicky náročné. A neviete mi, prosím, náhodou poradiť, či mi dovolia absolvovať onkológiu a radiológiu ako tehotnej?

k_m
24. jan 2017

@siska278 ahoj, kolko to mas domov? ja sice intrak mam, byvavam na druzbe, ale chodievala som domov skoro kazdy den 2h tam a dve naspat... da sa to zvladat, zvyknes si na to. ale aj vo vlaku sa da dost naucit 🙂 a ked nie, aspon si pospis 😀 kedy budes rodit?

siska278
autor
24. jan 2017

@k_m ahoj 🙂 priamym vlakom to mám 1,5h, ale ráno by som musela chodiť o 5 prestupovým a trvá to 2h a 18m :( čiže ráno by som určite len spala :D a v ktorom si ročníku? ja termín ešte nemám, podľa tých internetových kalkulačiek by to malo byť 22.8., doktor mi stanoví termín až na ďalšej kontrole

lauricka
24. jan 2017

@siska278 no moja krstna tak bola, dnes ma uz dvoch dospelych synov a studium zvladla a stala sa lekarkou, da sa to

jennyh
24. jan 2017

Ja som na cvika z radiologie chodila, ale tam by nejake ziarenie byt nemalo. Vsak aj bezne v nemocnici su Rtg a Ct pracoviska a mimo priestorov, kde sa vysetruje, nie je problem. Ucenie je samozrejme tazsie, ale to uz bude pri detom stale, aj ked sa potom budes ucit na atestacie. A kazdodenne dochadzanie je narocne, no ja som uz nedokazala bez maleho ostat na intraku. Rano som chodila o 4 vlakom do Martina, domov ako sa dalo stihnut, niekedy aj o siestej vecer.

janinah
24. jan 2017

Neviem,či chodíte aj na operačné sály,ale mali by ste sa im vyhýbať.

siska278
autor
24. jan 2017

ďakujem veľmi peken všetkým za reakcie 🙂 je to dosť povzbudzujúce 🙂

janickadr
24. jan 2017

@siska278 Inak ked mas uz prve 3 roky za sebou, tak to urcite v pohode zvladnes. Podla mna su prve teoreticke roky neporovnatelne tazsie ako potom dalsie roky s praktickymi predmetmi, tam je toho memorovania uz menej, vela veci je ozaj praktickych a ma aj logiku. Ja som sa ucievala cez obed, ked mala oddychovala pri rozpravkach (nespavala) a vecer, ked zaspala. A stacilo to, nastastie... 🙂 Drzim teda palce, urcite to zvladnes... 🙂

siska278
autor
24. jan 2017

@janickadr ďakujem 🙂

janage
24. jan 2017

@siska278 ahoj ja keď som čakala prvé dieťatko zoznámila som sa s babou druháčka na medicíne bola. Deti sa nám narodili skoro naraz. Prerušila školu po 2.ročníku na rok. Potom ona nastúpila opäť do školy a rok jej chodila mamka na týždňovky. Dvojročný išiel do jaslí. Veľa jej pomáhal manžel. Keď promovala už bola vo vysokom stupni teh. a mali druhé dieťa. Po 2 rokoch keď sa chystala nastúpiť zistila, že čaká dvojičky. Naposledy som ju stretla keď mali cca rok a zvládali to. Veeeľaa jej ale pomáhal manžel často ho bolo vidno so všetkými 4 deťmi vonku a ona bola schopná sa učiť aj po nociach. Určite sa to s pomocou dá 🙂

siska278
autor
24. jan 2017

@janage no u nás sa bude tiež manžel veľa starať, ale on sa na to teší 🙂

tanag
24. jan 2017

ahoj 🙂 ja som otehotnela v piataku a uz mam dva a pol rocnu dcerku a pracujem na radiologii :D takze to ide...musis sa otacat, aby si vsetko zvladla ale je to super, mat dieta 🙂 tak sa nicoho neboj 🙂

beva_z
24. jan 2017

aj ja mam dve kolegyne DR., kt. rodili v piataku, obe super matky a super doktorky, drzim palce, je to krasne a ked ti dieta pobezi oproti na promocii..budes ta najstastnejsia osoba z pomedzi vsetkych

zuzitka23
28. aug 2017

Ahojte🙂 nie je tu niekto, kto studoval na lf upjs vseobecne a mal individualny studijny plan kvoli dietatku?

stanka1986svk
12. nov 2017

@zuzitka23 ahoj odpisal ti niekto? ja sa chystam na medinu.dcerka ma skoro dva rocky. Dakujem za odpoved

zuzitka23
12. nov 2017

@stanka1986svk ahoj, nie neodpisal a chapem uz aj preco 🙂 na upjs nemaju individualny plan.. vsetko absolvujem s mojimi spoluziakmi.