icon

Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?

crazybabenka
27. máj 2010

NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?

crazybabenka
autor
18. nov 2011

@pohodacka všetko najlepšie k 9 mesiačikom....posielame pusinku

pohodacka
18. nov 2011

@crazybabenka ďakujemeee veľmi pekne 🙂 🙂

buba78
18. nov 2011

@pohodacka moja ja vsade idem s tolkymi vecami,ze ak by cosi..........nabuduce bal vsetko..gratulujeme k 9mesiacikom..dnes v praci taka bolest hlavy......sup tabletku...uz davno som si mala dat...nas tatinko dnes obedoval na schodisti kedze sa nestihol najest kym isli von
@crazybabenka boze to si mala roboty.....esteze sa nasa este nevyzlieka....ja ked idme rano na WC beriem ju a obidve pekne sedime a napodobnuje ma
@simi81 bude uspesny

pohodacka
18. nov 2011

@buba78 diki moc 😉 😉 no,už budem vedieť,nabalím odteraz aj čo nebude treba 🙂 chudák tatinko..ale aspoň vidia aké to máme ťažké. 😉

janemari
18. nov 2011

Ahojte tak dnes sme boli na výletíku a otestovali sme aj Laurinkin nový kočík a som spokojná.Dokonca aj sme aj pokúpili čo sme chceli a drobec dostal od starkého malý cimbal/alebo ako sa to volá/ tak sa učila hrať aj ked ona udiera paličkou a ja jej podkladám cimbal aby sa trafila 😀 a aj ja som si urobila vianoce kúpila som si čiapku čo som doteraz nenosila 🙂
@crazybabenka včera som jej začala dávať čajík resp.mliečko zarábať do čajíka a je to lepšie a jked ešte veľa nekaká,je upchatá ale aspon poprdká 😅 zajtra tu máme detský bazár tak pôjdeme popozerať či sa nám niečo nehodí.

buba78
18. nov 2011

@pohodacka presne si to napisala....ved povedal,ze nikdy nepovedal,ze nic nerobim.....vraj si to uz lepsie zorganizuje
@janemari kde ste mali vyletik......aky mate kocik...co sa Vam nepacil uz stary?.....aj ja chodim na bazare

janemari
18. nov 2011

@buba78 mám ho v albume,nieže nepáčil používam ho stále,len je problém zmestiť ho do auta a tak sme chodili bez kočíka a kedže malá má už cez 8kg bola ťažka na nosenie. Tak sme kúpili taký malý športový čo v pohode zložíme do kufra.

buba78
18. nov 2011

@janemari a aky si si kupila...rozmyslam na leto nieco skladne ak uz nebude spavat v kociku

janemari
18. nov 2011

@buba78 myslím,že je to značka 4baby, kupovala som ho v obchode a má aj fusak na nážník takže aj na zimu aj na leto,je úplne polohovateľný od ľahu až po sed ako potrebuješ

pohodacka
19. nov 2011

@buba78 no veru,mm keď je dlhšie s malou tiež povie,že on vie,že to nie je jednoduché ..u ž len obskakovať Nelku je unavujúce a nie okrem toho navar,oper,ožehli,povysávaj,prach utri..atď..ale takchlapi sú z roboty najviac unavení a my veď vlastne sme celý deň "len" domapri deťoch 😀 😀

janemari
19. nov 2011

@pohodacka presne tak dieťa je úvezok na 24 hodín a dáva zabrať 😀 JA som sa dnes zapísala do materského centra,ktoré by mali otvoriť.Dúfam,že bude záujem dostatočný a centrum čoskoro otvoria,aby sme mali kde s drobcom chodiť,ona spozná svojich rovesníkov a ja mamičky kamarátky s ktorými si budeme vymieňať skúsenosti.

pohodacka
19. nov 2011

@janemari hej,je to dobrá vec,aj u nás je,ale chodia tam deti až od 2 rokov keď sa už vedia samostatne hrať,chodiť a tak a maminy kecajú o sto tristo.

sliver
20. nov 2011

to je skoda že mate MC od dvoch rokov lebo to dosť vela mamiciek ide už do prace a potom je rado ked stihaju všetky veci okolo domacnosti... ja by som to vklude brala aj skor, nie až od dvoch, aspon od jedneho...
v piatok som konečne bola na poradni 😀 no to bola rýchlovka lebo neviem prečo ale mala sa tak strašne rozplakala že aj srdiečko jej dr. pocuvala tak že som ju mala na rukach... boli sme tam asi tri minuty a isli sme preč... no revy a revy... sme s apýtali či si može pamatať že ju tam minule očkovali ale dr. povedala že nie, že to je ešte malička... tak neviem čo sa jej znepačilo...
ja neviem čo tej mojej bublinke kupiť pod stromček...

buba78
20. nov 2011

@sliver Martine je tiez materske centrum.....chodia tam deti od 10mesiacov.....my sme boli dva krat,lebo kmy sme tam dosli uz spala.....je to pri regionalnom urade verejneho zdravotnictva..obcas vypadnut treba
www.mrc.sk

pohodacka
20. nov 2011

@sliver a koľko vážite?

sliver
20. nov 2011

jaj to som zabudla 😀 😀 😀 5920g
neviem prečo ale akosi sa mi to zda malo 😉
je pravda že strašne vela mliečka vygrcka ale stale si hovorím že to je tým že mam vela mlieka, kolko krat ju musím ja zobrať aby už tolko nepapala a aj tak potom grcne... no a krasne spí a je spokojna tak na vahe nezaleži, či?

@buba78 - dakujem, kuknem, my mame ešte čas 😀

buba78
20. nov 2011

@sliver my sme mali v 3 mesiacoch 6650g a pri narodeni 3260g.....ta priberala kazdy mesiac kilo do 5mesiacov....uz ju nevladzem nosit

janemari
20. nov 2011

Tak dnes po dlhej dobe návšteva ocka a malá ešte nespí od 17.30 ju úspávame aj s mojimi rodičmi a neexistuje 😠 A to už krásne do 18.00 spávala. tera zsom došla narýchlo na net maily pozrieť a uspáva ju starká. Inak spávajú vám deti aj cez deň, lebo mna dnes ex zvozil že ho klamem ža malá spáva aj cez den,lebo takéto deti už cez den nespávajú,tak teraz neviem, či je ona nenormálna a mám ju budiť,alebo čo. 😖

pohodacka
20. nov 2011

@janemari tak normálny nie je asi on..dieťa spať musí!!!!!V jej veku 2-3 x za deň určite!Nelka spáva raz doobeda,raz poobede-to poobede dnes spala 2 a pol hodiny.
@sliver málo???Podľa mňa akurát,my sme v tom veku mali 5800 gr a pamätám si,že dr sa smiala ,že máme rekordmanku vo váhe 😀 😀

crazybabenka
autor
21. nov 2011

@janemari to už nie je hovado....to už je bez prepáčenia....a nehanbím sa za to kokot....keby sa mi do rúk dostal....tak to chlapec neprežije.....ja by som tieto jeho "perly" nahrávala......veď našu keď nedám na obed búvať....tak sa s ňou nedá vydržať....tak nech sa ide do škôlok....že tam aké "veľké" deti chodia spať.....no debil jeden

pohodacka
21. nov 2011

@crazybabenka presne takkkkkk!!!Aj za kokota,aj za spánok,veď deti v škôlke načo dávajú spať,nech si učiteľky dajú kafé?Keď Nelka nespí,mám vytrhané vlasy,to decko to cíti,je mrzuté,jedovaté,ani hrať,ani nič.Potrebuje spánok,nech si chlapec naštuduje...

petuska123
21. nov 2011

@janemari a ty si sa rozisla ked si ostala tehu??to som ani nevedela a to co sa stalo? ☹

janemari
21. nov 2011

@pohodacka
@crazybabenka tak zaspala po vyčerpávajúcom plači okolo 23.00 ruky som mala vyťahané po kolená nakoľko pri mame vydržala len kým ma videla a u oca vôbec akonáhle ju zobral na ruky rev ako pavian.Našťastie do rána potom už spala v kuse 😔 Najlepšie na tom je ,že sa odvolal na socialnu pracovníčku,že mu povedala že takéto deti už cez den nespia. A ked som sa ho opýtala prečo dávajú aj 2-3 ročné deti cez den spať tak neodpovedal. Ale ved ja pôjdem na socialku a opýtam sa ktorá múdra z nich to povedala a ak nepovedali nech si robia s ním poriadok,aj tak sa to už rieši. 😠

crazybabenka
autor
21. nov 2011

@petuska123 no proste janemarin ex sa zachoval ako chrapúň najväčšieho rangu....a keď Janka otehu....tak.......pekne povedané sa s ňou rozišiel....a za tie príkoria čo jej robil počas tehotenstva a stále aj robí....sa čudujem, že je ešte Janka pri zdravom rozume.....je to magor na ntú.....ale pevne verím, že mu to raz maličká vráti....a on ostane na staré kolená sám....nech si môže spytovať svedomie....ak vôbec nejaké mu

crazybabenka
autor
21. nov 2011

@janemari no tak tú trúbu by som chcela vidieť....tá určite nemôže mať deti

janemari
21. nov 2011

@crazybabenka neverím,že to nejaká povedala,nakoľko vieme aký je to klamár.Ale určite sa na to opýtam,ked tam budeme obaja.Teraz zase dlhšiu dobu nechodil,tak maličká pekne spinkala aj cez deň min2 krát,ale podarilo sa aj 3 krát si pospať a už o 18.00 spinkala. Teraz hned po prvom stretnutí večer nechcela spať a už je to druhý krát čo sa tento stav opakuje čo po dlhšej dobe prišiel,takže neverím,že je to náhoda.

crazybabenka
autor
21. nov 2011

@janemari presne to urob

petuska123
21. nov 2011

@crazybabenka
@janemari a to si bola vydata???a to akoze on nechcel dieta??

pohodacka
21. nov 2011

@janemari neverím,že to nejaká soc.pracovníčka povedala,pre boha,veď to je malé dieťa.Aj bezdetná žena vie,že to musí spať.Ja by som samu iba zasmiala do ksichtu,že takéto dristy nech si nechá pre ...napríklad svoju budúcu.Ak budú mať dieťa,nech ho nedávajúspať až do večera 😉
@buba78 skúšala som v noci čaj..nechce ani za svet,vypľuje cumel a nerváči.Musí byť proste prsník.Vy akov noci,už prespinká celú noc?

janemari
21. nov 2011

@petuska123 áno bola a keby som ti mala k nemu niečo povedať tak to je nadlho a určite nie do fora.Ani by si neveria, tieto kočky vedia čím som prechádzala ja si to už ani nepamatám,lebo bolo toho toľko,že až.Podstatné je že aj napriek všetkému som drobca dokázala vynosiť a tan čo ho označil za pankharta sa teraz hrá na milujúceho otecka a finančne sa mu má o dieťa postarať žena s rodinou a štát.