icon

Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?

crazybabenka
27. máj 2010

NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?

sliver
23. nov 2011

@zuzu100 - paradička, dalšia kočena 😉 to už fakt zachvílku.....

@buba78 - jo bola som v ZA lebo som bola na prvej tak som išla tam... nechcelo sa mi vysvetlovať niekomu že sme sa stahovali a tak... no a vybavila som si to že nas zobral kamoš detsky ortoped, no len sme museli rýchlo dnes lebo tiež končí ako každý....

@pohodacka - nerozčuluj sa, nestojí ti to zato a aj tak nič na tom nezmeníme...
ja len dufam že to zvladneme a že Sonka alebo niekto z mojich blízkych nebude potrebovať zdravotnícku pomoc kým sa to nevyrieši....

janemari
23. nov 2011

@buba78 tak ja nebudem mať stromček ten zostala ex,ale už minulý rok som urobila na stromček našim,teraz robím ďaľšie skôr na podarovanie 😉
@crazybabenka nemôžeš povedať,že si ľavá.Nemáš k tomu môžno vzťah keby si to skúsila určite by ti to išlo,ked už vieš štrikovať tak nie si ľavá. 🙂
@pohodacka tak ja sa aj teším na to ked bude štvornožkovať/ak vôbec bude/ alebo bežkať, ale na druhej strane viem ,že už nebudem mať chvíľku pokoja 🙂
Čo sa týka nemocníc bez komentra, ja si len hovorím,chvála bohu,že mám odrodené. Hlavne ked sa vyhrážali štrajkom minister bol hrdina,že len strašia lekári a že nedajú žiadne výpovede, tak nech je teraz múdri. Aj ked na jednej strane lekárov chápem,na druhej tým na ministerstve sa nič nestane doplatí na to len obyčaný človek pacient. 😖

crazybabenka
autor
24. nov 2011

@buba78 boli sme 😀

crazybabenka
autor
24. nov 2011

@janemari moja ver mi....som ľavá 😀 😀 😀 v najlepšom prípade by som skončila omotaná od hlavy po päty 😀 😀 😀

sliver
24. nov 2011

mam za sebou tretie kojenie s revom... niečo si cucla ale bol to boj.....
ja vobec neviem co idem robiť, som z toho na prašky

pohodacka
24. nov 2011

@sliver nebolí ju uško?Vtedy deti veľmi plačú pri kojení,lebo ako ťahajú,bolí to.

sliver
24. nov 2011

@pohodacka - neviem, na to prídem ako???

pohodacka
24. nov 2011

@sliver teplotu nemá?Jedine zájsť k lekárke.Ale je to určite príznak,vtedy deti nechcú byť kojené od bolesti.Ale môže to byť,aj nemusí.Možno ak dostala niekde prievan ,alebo zo soplíka..ťažko mi je mudrovať.Asi najlepšie tá dr ak to nebude prechádzať..pozoruj ju ešte,skús či bude chcieť papať a podľa tohopre istotu nech by ju pozrela dr.Nechcem strašiť,ale presne v tomto veku-cca 4 mesiace sme sastretli s prvou chorobou,dr mi to vysvetlila,že imunitu cez mlieko som jej dávala len do 3-homesiaca..teraz si ju vytvára a sama sa ešte brániť´nevie

crazybabenka
autor
24. nov 2011

u nás je krásne mrazivé počasíčko....tak sme sa zababušila ako eskimáci a šupito presto von 😀 😀

sliver
24. nov 2011

aj u nas je mrazivo, sme sa akurat vratili zvonka ;)
mi bola akosi kosa tak sme boli iba chvílku... a to neviem prečo vsak som bola von aj ked bolo chladnejšie... dufam že na mna nič nelezie....

sliver
24. nov 2011
pohodacka
24. nov 2011

@sliver
@crazybabenka ja som asi vadná,ale ja sa chodím vyžívať do tej zimy 😀 😀 😀 ,mne to evokuje Vianoce a hlavne už cítim,že sa blíži sneh 😀 😀

sliver
24. nov 2011

@pohodacka 😀 😀 😀
a ja pred nou utekam 🙂))
dnes sme boli von ani nie hodinu lebo mne bola zima... a tak mi to bolo luto kvoli Sonke, no zajtra sa naobliekam ako cibula....

crazybabenka
autor
24. nov 2011

@pohodacka tak sme potom dve vadné....vlastne tri...lebo aj Pauluške sa nechcelo ísť do vnútra 😀 😀 😀 😀 😀 😀

janemari
24. nov 2011

Tak konečne spinkáme 🙂 Baby mne sa nejako nezdá tá moja malá, ved vaše už v jej veku sa samé posadili,alebo dokonca sa stavali na nohy. Laura nie,maximálne sa pretočí z bruška na chrbátik a to je všetko, ked ju posadím tak sedí sama bez opory,ale to je nič.Ked je na brušku vôbec sa nedvíha,nesnaží loziť,z chrbátika sa vôbec nesnaží pretočiť na bruško skrátka vôbec nič. Neviem či je to v poriadku 😖

buba78
24. nov 2011

@janemari netrap sa.......vsetky nie su rovnake...my este nelozime....skus sa poradit s doktorkou....daju s akupit take male stromceky .....keby nam minuly rok nevytopilo pivnice hned by som Ti ho poslala po mojej mamine.....chodi tym smerom
@sliver ako dojcenie do vecera....nemusi to byt len usko,ale aj hrdielko alebo afty na jazyku.....dufam,ze si bola u doktorky

sliver
24. nov 2011

@buba78 - nie nebola 😖
už dobre, som pomenila polohy na kojenie a napapkala sa... skusila som po ležiačky a to futbalove držanie z boku a to sa jej naramne pačilo, jedla ako divá.... dokonca ani negrckala ako vždy....

janemari
24. nov 2011

@buba78 ja na vianoce budem aj tak u našich a ta bude veľký stromček. Ja ani nechcem žiadny,ale budem mať asi taký malý,čo mávala mama v kuchyni. Dnes sme boli v obchode a majú za necelých 25 eur taký fajný,ale dosť veľký. Oco vymýšľa zájať u nás do veľkoskladu majú 50% zľavy na stromčeky a výzdobu.Oni by si chceli kúpiť taký menší a mne by dali ich veľký tak uvidíme ako sa to porieši. A čo sa týka malej určite sa popýtam,lebo sa mi to nezdá,ona ani nemá snahu, ale radšej začne revať aby som ju vzala,zdvyhla alebo posadila. Zato jazyk sa jej parádne rozvezuje. Dnes som sa tak zasmiala boli sme v obchode,malá kvičala a ked som ju vyhrešila že musí byť ticho tak mi vyplazila jazyk aký ho mala dlhý a vydala taký smiešny zvuk,že som sa rozosmiala na celý obchod 😀

buba78
24. nov 2011

@sliver super.....drzte sa

pohodacka
24. nov 2011

@janemari neboj,zase nie je taká "stará" žeby musela už všeličo robiť.Každé dieťa je iné.Niektoré je v tomto rýchlejšie,iné pomalšie.Ona sama keď bude chciieť,tak vstane,posadí sa sama..neboj,buď rada,že ju nenaháňaš ako my.Naša ide po 4 jak triskáč,ale tiež nie nejako veľmi dlho.Predtým lozila,šúchala sa rukami.Sama na to prišla.Nikdy som ju do ničoho nenútila.Ona keď bude chcieť,sama sa do všetkého pustí,neboj sa.
@crazybabenka veď zima je fajná,že? 😀 😀 Vy už máte aj sneh?

janemari
24. nov 2011

@pohodacka ja viem,že každé bábetko je iné,ja sa len bojím aby so niečo nezanedbala.

pohodacka
25. nov 2011

@janemari nie,nie v tomto nie si na vine Ty!!!Ty ju nenaučíš napríklad stáť tým,že ju budeš na silu stavať,aby sa to naučila.Ona sama príde na to ako sa to robí a keď "bude jej čas",tak sa postaví,neboj sa.Požnám deti,kt.chodili samé v 10 mesiacoch a tiež deti,kt.chodili samé v 14-tich-Tak neboj.

crazybabenka
autor
25. nov 2011

@pohodacka ja milujem zimu....keď vŕzga sneh pod nohami....jááááj 😀 😀 😀 sneh je len taký poprašok....nič na čom by sa dalo sánkovať 😀 😀 😀 😀
@janemari Jani....neboj maličká je OK....keď sa spýtaš doktorky....nič zlé s tým nespravíš....ale napr. segrina malá nelozila.... neštvornožkovala.....začala sa sama stavať na nožičky....a popri nábytku rovno chodila.....a s tým sedkaním sa neboj.....naša sa tiež "sama" dlho neposadila.....vždy sa musela niečoho zachytiť a šup.....musí najprv podporiť brušné svaly.....nečakaj, že sa sama posadí z ľahu....to je veľmi ťažké.....detičky si samé sadajú odsunutím z ľahu na brušku.....aspoň tak mne vysvetlila dokyna.....a ako ti píše pohodacka....malinká sa strašne dlho plazila....kým začala štvornožkovať.....a dokonca jej Nelinka štvornoškovala skôr ako naša.....a to je mladšia.... 😀 😀

pohodacka
25. nov 2011

@crazybabenka jááj veru,vŕzgajúci sneh 😉 😉 😉 my už snoríme po sánkach.Že 75 €-také klasické s opierkou.No ale čo narobíme,potrebujeme veľké,lebopredstava je tá,že maminka s Nelinkou nasadnú a tatinko bude voziť 🙂 Ale čo jepozitívum,dnes ráno dr.Iľko hovoril,že je šanca ,že Vianoce budú biele.Supeeeer,to v našich končinách už nebolo niekoľko rokov..

crazybabenka
autor
25. nov 2011

@pohodacka pre pána kráľa že 75euro....my sme v Poľsku kúpili za 25 resp.zjednala som za 23 také veľké s opierkou....ja každé ráno utekám k oknu s nádejou, že vyťahujeme sánky

pohodacka
25. nov 2011

@crazybabenka to vážne?No to sú tu špiny..to má PRIOR také dobré ceny,možno saobjavia nejaké v tescu.

crazybabenka
autor
25. nov 2011

tak a je to oficiálne.....8 zub vonku :o)

crazybabenka
autor
25. nov 2011

@pohodacka tak tak

pohodacka
25. nov 2011

@crazybabenka no krááásne,gratulujemeee!!My stále dva.Ale za to,tak ich vie umývať 😀 😀 jasné,že tomu nerozumie,že ich umýva,viac menej sa hrá s kefkou,ale behá aj po nich,po jazyku,po ďasnách..sranda ju sledovať..musíme ju natočiť 😀 😀 Paulínka už môže aj "stejk" s toľkými zúbkami 😀

crazybabenka
autor
25. nov 2011

@pohodacka kuracie stehno plánujeme obhrýzať 😀 😀 😀 inak ak chceš....7.12 ideme o5 do Poľska....tak ak chceš môžem ti sánky kúpiť a poslať