Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?
NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?
@sliver to Paulínka dostane na prvé narodeniny....aby raz mohla povedať, že ona už na prvé narodeniny dostala audinu 😀 😀 😀
@crazybabenka Paulínke gratulácia k 11 mesiačikom. MY sme ešte dnes s unašich,odbavujeme tu všetky návštevy takto nemusia chodiť na 2 krát. Už sa nesmierne teším domov a malej začne "tvrdý režim" lebo už strašne vymýšľa a potom je nezvládnuteľná. Inak už skúšate dávať na šerblík ak áno od akého veku ste ich dávali,lebo ja rozmýšľam ,že pomaly začnem. 😅
Ja neviem kde sa tie kilečká zatúlali? 😀
@janemari ďakujeme....so šerblíkom je u nás katastrofa....najprv to vypadalo super....ale teraz tam vysedí aj tri hodiny....a nič....a akonáhle založím plienku tak hneď ciká....no bude to ešte boj
@crazybabenka a ako funguješ zo šerblíkom,dávaš ju preventívne sedieť,alebo ked vidíš že chce npr.kakať? Táto moja vrtula už nie a nie sedieť,ani ležať len za ruky chodiť a už nevládzeme ,ked s ňou nikto nechodí to je vresk,rev skrátka si to vydupe aj keby čo bolo.
@janemari no hneď ráno ako vstane ide na šerblík.....tak isto pred a po každom spaní
@crazybabenka aha tak to skúsim aj ja 😉
@crazybabenka
@janemari baby prepáčte,fakt,nie že ma budete nenávidieť,ale môj názor je,že to je totálne blbosť dieťa tak skoro učiť na šerblík.Veď ono ešte samé nevie poriadne "na čo" to má...ja neviem,ja Nelu neskúšam a ani tak ľahko nemienim.Načo?Čo jej ujde keď to budem skúšať za pol roka,keď bude vnímavejšia,rozumnejšia?Vo svojom okolí čo kecáme nikto takto skoro dieťa nedával,ja som absolútne proti.Zbytočne ju tým budem nerváčiť,stresovať a nebude mi tam duplom!Neviem,ja som absolútne proti.Je to príliš skoro.Ani neverímako tu jedna baba písala,že jej dieťa sa od 7mes.Pýtalo same..no jasné,v 7 mesiacoch vie ledva pár hlások 😠 😠
@crazybabenka
@janemari netrapte sa nad nocnikom......my sme zacali v 11mesiacoch.....rano sa vzdy vycika...........vez den obcas ,ked vystihnem a kakanie do neho uz viem,ze po kazdom jedle sup nan
@pohodacka nenahnevas ma.....je pravda,ze dieta si to uvedomuje az okolo 2.roku zivota......predtym je to o nahode alebo sikovnosti respektivne rychlejsieho dozretia mozgu...vsetko je riadene z mozgu........mne place,ked chce kakat a aj sa lepsie vykaka na nocniku..........uz vie ako si pritiahnut nozky a predklonit.......prisla na to sama....kazdy nech robi ako uzna za vhodne a nik nech sa nehneva
@buba78 presne,tiež si myslím,že je to o náhode..dobre si to napísala.Ja začnem skúšať po roku .Neviem si predstaviť ako by som stihala kakanie.Nelka hocikedy-cez deň-úplne nepravidelne kaká a to bez prípravy 😀 ,zatlačí a za dve sekundy je až na chrbáte.Ja kým by som ju rozbalila,tá by už bola dávno vykakaná.Ja s tým neponáhľam.
@pohodacka zlato neviem prečo by som ťa mala nenávidieť.....je to tvoj názor.....ja som malú dávala na šerblík od 7 mesiaca....to si myslela mňa.....zo začiatku to bolo naozaj tak.....že ako som ju tam dala cikala.....alebo pozerala na šerblík.....dala som ju tam.....cikala.....možno to bolo o náhode ....neviem....ale bolo to tak....nemusíš mi veriť....neskočím za to pod vlak.......teraz z toho máme rituál.....ráno....po zobudení....večer pred spaním.....a vždy pred spaním.....niekedy sa vyciká niekedy nie.....nie je to o tíraní.....malej sa na šerblíku páči.....vie tam vysedieť hodiny.....je rada, že má holú ritulu....no uvidíme....kedy sa naučíme pýtať.....kakanie ...tak to naozaj ako ty píšeš....nemám šancu vystihnúť.....to len vidím ako sa na raz spučí.....a je plná plienka.....ja šerblíkovanie teraz neberiem tak....že "vážne chodíme na šerblík" ale je to tréning
@pohodacka aj ja ked som ju dojcila nevedela som kedy kaka,ale teraz viem,ze po mlieku alebo obede bude kakat.......pri dojceni deti castejsie kakaju.........juj my sme zas v noci boli hore skoror dve hodiny....ja nechapem....asi to ma zakodovane,ked osm bola tehotna a nemohla som spavat
@crazybabenka nie ,nie Teba som nemyslela,tou babou,to jedna dievčina-určite nie Ty,lebo viem,že s ňou som sa "hádala"a nielen ja,lebo všetkých presviedčala,že ten jej malý sa na každú potrebu pýta od siedmeho mesiaca..to som neverila a ani neverím ako sa takédieťa môže pravidelne pýtať.To,že sa tam vycikákeď tam dlhšie sedí je normálne,tomu nemám dôvod neveriť..
Naša spala celú noc až do siedmej,to sa jej podarilo hádampo 4 mesiacoch,ale spala málo cez deň,tak preto.
@buba78 bože baby,aj vám to malé robia?Veď tá vyhryzie za chvíľu aj seba.Z knižky-leporela nie je nič pomaly.Všetko rozhryznuté,až sa väzba rozpadla.Včera prídeme z tesca,chcelo sa mi strašne čurať,tak som položila nákup,rýchlo išla na wc,Nelu som položila na zem-prídem,nákup vytiahnutý,ona v ústach sunarku-túkrabicu,veselo prežúva a v krabici diera.Proste,všetko kde je papier je jej.Minule,ani neviem kde to zase ulovila,len v plienke som objavila zelený kúsok papiera...šibne ma z nej..
@pohodacka to robí aj naša....presne knižky kaput....papierové krabice najlepší priateľ....kúpili sme jej kocky na skladanie....ale boli na nich nalepené obrázky....no teraz už nie sú 😀 😀 😀
@crazybabenka 😀 😀 😀 😀 jaj,až mi odľahlo 😀 😀 😀 na Vianoce dostala plyšového psa,nedala sa mi dobre odstrihnúť visačka,tak kúsok papieriku tam zostal trčať.Tri krát hádaj,čo ju na tej hračke najviac zaujímalo 😀 😀 😀
@pohodacka no naša normálne dostala hysák....keď som jej odstrihla vysačku....vysačky sú kapitola sama o sebe 😀 😀 😀 😀
@crazybabenka horšie je,že mám v peňaženke asi tri sväté obrázky,ale trčia,takže sú na komplet ohryzené a aj s peňaženkou..sa to hanbím niekde vytiahnuť..už viem čo chcem na narodeniny.Musím zobrať z jej dosahu kabelku.Dnes ju zase vyňurila keď som zametala podlahu.potom som jej ju vychmatla,lebo už prežúvala a počuli hádam aj susedia tie nervy 😀 😀
@pohodacka aj mne to robi zase s novinami co su reklamy.......bud rada,ze Ti pomohla s vykladanim nakupu.......a o knihach ani nehovorim kolko sme uz vyhodili az sa hanbim napisat.......ja osm vcera akurat nasej dala starsiu penazenku ,lebo pre nu robi vystupy
@crazybabenka ona uz chce ine nalepky,nechapes?
@buba78
@crazybabenka jáj baby moje,no čo vám poviem,potešili ste ma 😀 😀 ja už som si myslela,že mám "divné" dieťa 😀 😀 ,veď ona sa až trasie za tým 😀 😀 😀 ale tak minule nejaká detská dr v telke rozprávala,že sú deti,ktoré obhrýzajú stenu,jedia hlinu,kriedu..tak môžem byť rada,že steny máme zatiaľ celé 😀 😀
za chvilu budeme mat vsetky hracky z hrackarne......chcela mobil......jasne kupili sme........potom notebook.....na vianoce detsky vysavac.........teraz zacina so sporakom a fotakom........vsetko je drahe a do toho nasho bytu uz nic nevojde.....som zvedava kedy si bude pytat zehlicku s doskou.....keby mi aspon tym pomahala.......a nechcete vediet aky poriadok mi urobila v kuchyni v linke
@buba78 nápodobne s tým poriadkom,len ja ho mám v obývačke.Už sa teším ako dám preč stromček a predám pavúka,lebo to len zavadzia.S mm sme sa rozhodli,že dáme do rohu-mimo priamy dosah stolík..je sklenený,stále sa poňom liepa.Nejde o to,že ho zacapká,ale keď tak padne na hranu,koniec..Pod ním je koberček,na ten keď spadne,tak to bude v pohode.Nech sa naháňa popri gauči 🙂
ja uz som riadne blba....varim kasu a nezapnem sporak........cudujem sa co sa to dnes dlho vari
Tak to máte doma poriadne čísla 😀 Tak Laura zatiaľ nič neobžúva ani nepchá do úst,občas niečo strčí,ale hned to vytiahne.Neche ani hryzátka,ani plyšaky,bábiky skrátka nič,jediné čo ju baví sú knihy,ale tie číta nehryzie 🙂 Čo sa šerblíka týka ,tak viacerý ma do toho "tlačia" ja si tiež myslím,že je to zbytočné,ale skôšala by som ju aspon dávať sadnúť. Tiež papáme kde príde,tak začíname s tým,že budeme papať len v kuchyni a tiež zaspávanie,začínam z pravidelným rituálom. Tiež sa pokúsim zaviesť režim dňa,lebo neexistuje pri nej vôbec niečo urobiť. Keby mi tak aspon cez den pospala,ale to spí len cca 30 minút,alebo vonku v kočíku a to nemám šancu nič urobiť.Takto sa jej venuje väčšinu dňa a večer som tak grogy,že som rada ked si vybavím veci na nete 😖
@buba78 tak zase nieže nič neničí,najradšej číta letáky tak,že ich už nikto neprečíta,ale to nevadí 🙂 Hádže veci zo stolíka,alebo z nábytku na zem,ale to je tiež v pohode, ešte nič nerozbila. Jediné čo ju hreším,že príde k telke a začne s ňou triasť,musím dávať pozor,aby ho nezhodila na seba.
babule nejdem písať každej zvlášť.....14teho by sme dali stretko v MT čo vy na to....skúsim napísať doc....či by mal čas...ukázali by sme mu naše zlatíčka....keď tá jar nevyšla.....potrebujeme to vedieť šupito presto....aby sme vedeli s bubou rezervovať kaviareň
@nellymn ...............vám platia reklamu na iscare? alebo ste priamo nejaka lekarka čo nema čo robiť a v záujme zvyšovania povedomia šíri chválospevy na služby....... nech je ako chce, ten slovník, ie chválospevy, proste mi to nesedi.....v každom prípade ak máte niekomu pomoct ku šťastiu v podobe tehotenstva, tak ucel svati prostriedky

@crazybabenka - to čo su za autíčka? pre koho? vsak tu mame princezne 😉