Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?
NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?
@nellymn vieš čo.....moja segra posledné týždne tiež mala problém v noci spať.....tak spala keď sa dalo......keď krpaňa prestala vystrájať.....hneď si ľahla.....a takto si to zbierala po polhodinkách 🙂
@crazybabenka no, veď budem musieť aj ja niečo s tým spánkom poriešiť. Lebo cez deň chodím ako mátoha.
@nellymn no mala by si niečo s toho spánku nabrať dopredu.....lebo cca o 3-4 týždne....tak už naozaj veľa nenaspíš
čaute kočky. s radosťou sa k vám pridávam. hoci som začala špiniť a doc. mi kázal ležať. tak ležím. dúfam že to ustojím- teraz som v 5 tt. pokial nemáme ešte odozvu srdiečka tak to berieme ešte vlažne. potom sa začneme tešiť a po treťom mesiaci si asi ako tak vydýchneme.
@alex9966 tak ťa tu pekne vítam..... 🙂 a neboj srdiečko bude biť ako zvon 😉
@alex9966 ahoj a vitaj medzi nami. Tešíme sa, že sa "množíme". Všetko bude dobré, treba pozitívne myslieť.
Ozaj baby, tu na koníku je založená nová téma: Kto je proti znizeniu rodic.prispevku?ja som za ŠTRAJK!!!
Sú tam nachystané nejaké petície proti návrhu zákona zjednotiť rodičovský príspevok na 190,- Eur a plánuje sa sputiť aj elektronická petícia. Treba sa zapojiť, čím nás bude viac, tým lepšie.
Veď je to plne smiešna suma? Veď keby bola sama mamička a má platiť nájom za byt, stravu pre seba, potreby pre bábo, tak je to tretina z tej sumy, čo by potrebovala. Nechápem, že naša vláda vôbec dokáže navrhnúť takýto absurdný a nelogický zákon. Potom, sú mamičky naozaj nútené ísť po pol roku do práce, aby vyžili. Ale to bábu tú mamu predsa potrebuje. To tí naši papaláši nechápu?
@nellymn ja s tou petíciou napríklad nesúhlasím.....je strašne jednostranná a delí mamičky na dve skupiny.....tie čo si viac peňazí zaslúžia a tie čo si nezaslúžia.....prečo má byť jedno dieťa dôležitejšie ako druhé.....len preto, že jeho maminka nemalo to šťastie a nenašla si prácu
@crazybabenka ja som naopak plne za túto petíciu. Je naozaj nespravodlivé, že by ženy, ktoré si poctivo odrobili pár rokov, aby si niečo našporili z platenia odvodov a až potom si dovolili otehotnieť, boli znevýhodnené. Veď sú to predsa ich peniaze, na ktoré majú nárok.
Viem, že naozaj je terajšia doma veľmi zlá, čo sa týka práce. Ale naozaj to nie je fér, čo chcú spraviť.
Ono je úplne nelogické, že teraz je rodič. príspevok myslím, že 164,- Eur / pre tie, ktoré nepracovali /. Veď ani z tohto sa nedá vyžiť. Ono by bolo najlepšie, keby sa zvýšil rodič. príspevok primerane k výdavkom pre všetky mamičky, ale s tým, že ktoré si poctivo odrobili roky v práci a platili odvody mali mať viac.
No čo babule,čo nového?
@crazybabenka ako,už ti je lepšie?Mňa začali pobolievať priedušky,tak som vyľakaná.Včera som si išla kúpiť zázvor,vraj je to zdravé na čaj,a potom som zistila ,že je lepšie pre tehotné keď je čaj vo forme prášku ako čerstvý koreň.Tak čajíkujem s medom.
@zuzana_18 tak prajem rýchle uzdravenie......mne zabrali infuzky.....uplná šleha.....ako znovuzrodená 😀
@crazybabenka super,tak to má byť! 😉
@zuzana_18 tak sa teraz liečkaj ty a pošúchaj bruško
Baby vy si tu posuvate virusiky bleee ja nechceeem 😖
@janemari neboj....teba obídu......ty si si už užila svoje aj bez virózy 😉
@crazybabenka dufam,ze nie.Staci mi ze mi byva zle,aj ked uz nie tak ako predtym.Ale rano som si dala jogurt a isiel hned aj von.Uz som aj zistila co znamena ta poklesnuta placenta.Znamena to ze preto pojdem rodit cisarskym.
@janemari hmmm a to ti kto zisťoval......mne nikto nič také nehovoril.....a poradňa zase o mesiac.....zase mám mesiac nad čím rozmýšľať
@crazybabenka mam kamosku doktorku tak ta mi to vysvetlila. 😉
@janemari no do kela......asi toho môjho prehnem cez koleno 😉
@crazybabenka preco?Ono zalezi od toho ako velmi klesne ta placenta.
@janemari no uvidíme......už si na neho robím dlho čiarky.....nepáči sa mi, že mi nič nepovie......keby som sa nepýtala....tak sa nič nedozviem.....a teraz mi dal poradňu až na 2.11
@crazybabenka tak to pojdeme naraz 😉 ja mam sice 2.11 odber krvi na triple testy ci ako sa to vola a 3.11 mam poradnu,ale ak nebude mat dokina vela tak ma vezme aj 2.11 na poradnu.Inak ani moja dokina mi vela toho nepovie,ale zase doverujem jej,
@janemari veď uvidíme.....teraz mesiac nič......a potom v novembri skoro každý druhý deň niečo 😀
Ahojte babule,tak sa ozývam z postieľky-s čajíkom a sirupom od kašla ☹ .Od bolesti si nedáávam nič,bojím sa o malikého,radšej vydržím.Zajtra idem k docentovi,dúfam,že bude všetko ok a ak sa ukáže,že nám docent toho chlpčúrika potvrdí.Inak včera večer som už asi dostala prvý kopanček.Neviem,
@crazybabenka myslíš,že to môže byť ono?Bolo to také chvíľkové jemnunké-neviem,to mi ako kopanček nepripadalo,alebo len jemnučký.Dá sa opísať ako si to cítila?
Baby,len sa pýtajte tých dr,ja mám našťastie známu lekárku,takže my kecáme úplne o všetkom a pýtam sa aj na také otázky,ktoré by som s iným ani neriešila,ale pýtať sa treba,ony sú niektorí zvláštni tajnostkári 😒 .
@zuzana_18 kludne.....prečo nie....nemysli si, že tieto prvé kopančeky.....ti budú hneď vyvaľovať bok 😀 sú to skôr také jemnučké "pohladkania" niečo úžasné čo si pred tým necítila....je to také jemnučké šteklenie.....neboj za chvíľu to začne naplno....a bude ti celé bruško tancovať tak ako mne.....minule sme sa s mangelom smiali.....na ľavo kopec na pravo nič.....krpec si hľadal v brušku správnu polohu 😀 teraz sa pekne liečkaj....a ozaj tieto prvé pohyby skôr cítiš v sede a polosede keď drobcovi trošku obmedzuješ priestor 😉
@crazybabenka tak dúfam,že to bude ono.Dnes ráno sa ozýval asi zase.Chudiatko moje,ho teraz asi trýznim,lebo ma stále ten hnusný kašeľ nadrapuje až ma tak pichne bruško 😠 .pri každom zakašlaní,že až.
Neznášam to!Asi 9 rokov som nebola chorá a teraz čoooo???Ale čo sa čudujem,čítala som,že ako tehuľky máme oslabenú imunitu.Nech už sa deje čo chce,len nech nenakazíme malinkatých drobcov.
Crazybabenka a čo inak,koľko kilečkov už máš nalepených?
@janemari teba sa radšej ani nepýtam keď stále vraciaš ☹ .Ale už to bude končiť,neboj.
@zuzana_18 no moja....či mi veríš či nie....ale krásne 2kg....ale po tých 17 čo išli dole je to úspech 😀 ja som sa pýtala doktora a ten mi vysvetlil, že kašeľ nemá na bábatko vplyv.....ono si je v tom svojom teplučkom hniezdočku chránené skoro pred všetkým.....horšie je to s teplotou.....tá je už pre krpca nepríjemná.......ja som sa dala pre "istotu" aj zaočkovať proti chrípke......však keď som tehula....tak nech neochoriem a ešte nikdy som tak ťažko neprekonávala chrípku, kt. by prešla do angíny

@janemari len počkaj keď sa narodí.....niečo také maličké a je to "hotový" človek.....keď sestra doniesla malú a išla ju u nás kupkať....vybrala ju z vankúša a povyzliekala.....normálne som sa ju bála chytiť.....také malé krehké.... 😉 teraz mám 3 "hrôzy" čo budem musieť robiť s vlastným: 1. kúpať to také čerstvučké keď prídeme z pôrodnice 2. strihať nechtíky 3. vybrať soplík......to som hneď povedala mangelovi, že to bude robiť on 😉