Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?
NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?
ahojte, nemáte niektorá skúsenosť - som na začiatku 13.tt a môj plodík má veľkosť 12 cm, ale teraz pozerám rôzne stránky a všade vidím, že v tomto termíne by mal mať iba 7-8 cm, je to normálne, alebo čakám nejakého valibuka ? 🙂))) ďakujem!
@petuska123 presne také ako máš na tej foto....zeleno čierny 😉
@petuska123 - kamoška ma 28... a len jej tvrdia že ked maju fajn spermiogram a ona mava pravidelnu menštruaciu, vajíčka sa tvora a nič sa nenajde v krvi tak to bude musieť cvaknuť všetko...nažia sa o babetko tri roky, chodila na folikulometriu, vajička dozrievali, snažili sa a stále neuspešne... tak je už zufala...
Sonka vstala prvý krat 😉 ona vstane o piatej, hodku sa bavka a potom ešte zaspinka, no len najnovšie začala pri hraní tak jačať že ju musím zobrať preč zo spalne lebo by zobudila drahého...
@loriana - netrap sa tabulkami!!!
to su len priemery a každé dieťatko može byť ine, som kukla moju "mudru knižku" a moja mala 5,2cm tak si spriemeruj moje a tvoje baby a dostaneš tabulkovu hodnotu 😉
a tiež som nestresovala že ma malo, ani som to nekukala... nakoniec sa narodila 3830g a 50 cm
@sliver no ono je to žialbohu tak..nárok na IVF je vtedy ak lekár usúdi,že otehotnieť prirodzenou cestou nie je možné,resp.zo zdravotných dôvodov min.jedného z partnerov je pravdepodobnosť nízka.Jednoducho,to že sa len jednoducho nedarí otehotnieť a partneri sú úplne zdraví nie je dôvod na IVF a poisťovňa to nepreplatí.Takto to bolo vysvetlené nám,preto sa do žiadosti uvádzajú všetky problémy oboch partnerov na základe čoho to poisťovňa schváli-preplatí.Takže ak nemajú diagnostikovanú neplodnosť nepochodí nikde ☹ ☹
@loriana never týmto meraniam..každé merani sonom sa berie + mínus..pamätám si,keď mi v 30.TT sono ukázalo ,že malej sa veľkosť nožičiek vyvíja na 31.TT,bruška 32TT,hlavičky 30TT-jednoducho úplne nesúmerne,bola som taká vystresovaná jak nikto,ešte mi aj bolo naznačené,že je veľmi malinká na TT.O dva týžden na poradni bolo všetko v absolútnom poriadku..takže hlavne žiaden stres,keby niečo nie je ok,lekár ťa určite upozorní a rieši to..
@pohodacka musime sa zmierit,ze uz poriadok nebudeme mat pri tych nasich triskačoch.......dnes sme zas trosku poprestavovali.dali sme postielku k posteli....trosku sme nechali medzeru......postel sme museli trochu posunut do boku...vrchnu policku sme neprevrtavali........uvidim ci bude tam spavat,ked ma bude vidiet tak blizko...dam jej tyzden az dva inac vratim vsetko naspat
@buba78
toto su tie dovody: chýbajúce vajíčkovody, endometrióza, nezvratné poškodenie vaječníkov, idiopatická sterilita, mužský faktor, imunologické príčiny, endokrinné príčiny či riziko dedičného ochorenia.
ako ja nespadam pod žiaden....
ved bola som skoro ale potom som si ešte zdriemkla na hodku 😉
uz sme doma po peknej prechadzke za rucicku s malou.......obcas aj nosenim na rukach........zas mi o cosi narastu svaly
Ahojte,tak ďaľší den za nami a aby som sa náhodou nenudila,tak som sa dnes dozvedela,že budem krsnou mamou,ako nebolo by na tom nič milá povinnosť,ale krst by mal byť už budúci týžden a som zvedavá ako stihnem zajednať tortu,kúpiť darček popri ostatnom čo ma tento týžden čaká 😅 Keby bola doma mama nieje problém,ale takto to bude skúška nervou.Už len dúfam,že to o tyžden preložia. 😔
Inak zmazali mi fotku,ževraj nesplnam podmienky,tak sa im na nu kašlem.
gratulujeme k polrôčiku 😀
maminy co sa s Vami deje......my dnes same az do zajtra poobedia....v utorok do prace.......bolo nam dlho.......uz spi od 19h.........uvidim do kedy...........neviem preco sme vzdy poobede umrncane....len nosit na rukach....dnes sa jej podarilo 10krokov......aj ona bola zo seba prekvapena......zajtra ideme k doktorke dat potvrdit nastup do skolky a zaniest to do skolky,aby nas v decembri zobrali
@buba78 - to už v decembri ide do školky? a to už teraz ideš nosiť potvrdenie? to treba tak skoro vybavovať?
paradne robí pokroky, zachvílu ju budeš nahanať a von ti utečie 😉 ... kupiš si vodítko
my sme dnes mali max odych, včera bolo toho až dosť na nas tak sme dokopy nič nerobili iba lenošili, boli sa poprechádzať a varili...

@crazybabenka aj ti doc.povedal preco odchadza do londina??