icon

Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?

crazybabenka
27. máj 2010

NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?

janemari
23. feb 2012

@pohodacka nenazvala by som to plazenie,ona sa skôr otáča okolo svojej osi a kombinuje to s pretáčaním,a odtláča sa rúčkami takže sa šuhne do zadu,ale to len raz za čas. 😖

pohodacka
23. feb 2012

@janemari neboooj,určite to chce čas..dobehne to..niektoré dieťatko je proste také,iné také.Nemyslím si,že by mala mať problémy,len to proste "príde" neskôr..neboj.

@crazybabenka idete na to spievankovo?Lebo sú ohrozené koncerty..Mária/Spievanka/ mala úraz na lyžovačke ahrozí jej operácia,tak zatiaľ nevedia ako s koncertami 😒 😒

sliver
23. feb 2012

@janemari - nie neposadí sa sma, ja ju dávam sedieť... plazí ako strela, teda ručkuje 😀 len sa jej nechce pretáčať, dnes dva krát bola na chrbte a spustila také revy a ja ju nie a nie otočiť... hovorím jej pretoč sa sama a na mrnčala a mrnčala až mi to nedalo a otočila som ju a ona natešená strela plazila sa preč... alebo som ju posadila a džavotala si ako keby sa nič nedialo...

janemari
23. feb 2012

@sliver tak to si ako ja,vieme že to dokážu urobiť samé,ale oni toľko plačú,že mi prídeme a urobíme to za nich 😅 a to by sme nemali,lebo potom budú lenivé to urobiť samé. Ale čo mám urobiť ked reve ako tur a nie a nie aby sa plazila,alebo posadila 😔

buba78
23. feb 2012

vy tu teda pisete.........nestiham citat
@sliver moja nezlenivela,ale zmudrela
@pohodacka odstav,ked budes chciet,alebo koli svojmu zdraviu ak musis...........nebude to lahke,ale sa budes cudovat,ked to lepsie zvladne ako ty.......dobre rozmyslas,ze obmedzit na dva krat denne a tak postupne prestanes.......noc jej nechaj.......ak zvladne na rano a vecer,zrus potom ranne a ked aj toto,tak zacni obmedzovat v noci.....sama uvidis kedy je vhodny cas......ved je to najkrajsi pocit,ktory zena moze zazit v zivote......muzi su o to ukrateny......joj ako mi je luto,ze mi uz necuckame.....namiesto toho si dava hlavicku na dekolt a tak sa tuli,alebo mi dava rucicku do podprsenky
@janemari neboj Laura zase zacne napredovat......nejde vsetko rychlo ako chcu iny

pohodacka
23. feb 2012

@buba78 veď to..je mi ľúto ju odstaviť..a vie sa už tak túliť,že mi je doplaču od dojatia,keď príde,obíjme ma,ľahne si na mňa,nie že by som jej ešte mala nedať..neobťažuje ma to zatiaľ nijako..už ani nechudnem,mám stále rovnakú váhu..ale obmedzovať sa posnažím 😉
@sliver odbočím od témy..ty si spomínala ,že pôjdete v lete do Talianska?My sme chceli Bulharsko,ale ja stále vymýšľam,že sas malou bojím letieť..čo ak by náhodou. niečo tam..radšej som navrhla ísť autom,keby náhodou niečo-sadneme do auta a pálime domov.No a v Chovátsku som bola-nič moc,tak reku ešte sa dá autom Taliansko-kámoška chváli Bibione..nemáš prosím ťa nejaké dobrá tipy,resp,stránky na ubytovanie?hotel?

crazybabenka
autor
24. feb 2012

@pohodacka fuuu no chceli sme ísť....no teda....asi idem zistiť či bude koncert

crazybabenka
autor
24. feb 2012

@pohodacka fajn 😠 akurát som to našla na FB....len o koncerte nič....ma porazí ak nebude

crazybabenka
autor
24. feb 2012

Spievankovo budeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee 😀 😀 😀 😀 😀

sliver
24. feb 2012

@pohodacka - isto ju neodstavuj.... ved nemáš žiaden problém, ona priberá prosperuje, ty nechudneš tak je všetko ok tak si to len užívať pokial sa dá 😉
aj my chceme ísť do Bibione, preto lebo je to kusok autom... a strašne veľa rodín s malými detičkami tam chodí.... aspon sa bude mať s kým hrať na piesočku 😉
ubytko som ešte neriešila ale kamoška tam bola minulé leto s ročným chlapcom tak som jej písal anech mi dá typ, ked mi odpíše dám ti vedieť... ona si fest chválila, že pre detičky ako stvorené, boli 3 rodinky s chrustami a že si to užili... písala som jej nech mi napíše aj kde hladala a tak všetko 😉 hádam odpíše čo najskor...

pohodacka
24. feb 2012

@sliver neodstavím 😉 😉 ..ďakujem za podporu 🙂
Mne tiež kámoška hovorila,že Bibione má veľa hotelov prispôsobených detičkám,aj čo sa stravy táka,detské ihrisko+bazén.Poslala mi aj nejaké hotely,ale som to omylom vymazala..no ale ani nebanujem,že som vymazala,tak pre nás 2 s mm /Nelka zdarma/ vychádzalo na 8 dní 1800 € 😲 😲 zháňam lacnejšie trošku 😀 😀 😀 no a tákámoška bola s dcérkou už druhé leto a nevie si vynachváliť..

janemari
24. feb 2012

Ahojte včera som nemala šancu zbehnúť aj sem k vám.Malú som nechala spať samú v spálni a ja som sa konečne dostala do obývačky,lenže plakala každú chvíľu a ja som za ňou lietala.ked ma zbadala otočila sa na bok a zaspala,ked som odišla po chvíli zase plač.Tak som takto pendovala hore dole,tak som radšej išla za ňou do spálne a bol pokoj.Bola teraz v ohrádke,ale nechytačka dvíhať sa.Teraz leží na brušku a pozerá tv,tak som zvedavá či sa bude snažiť plaziť,alebo niečo podobné. Inak budúci týždeň idem ku kaderníčke zase mám dlhé vlasy po lopatky a to som sa dávala strihať nedávno skoro na krátko 😝 No nič vyskúšam niečo nové 😎

sliver
24. feb 2012

@crazybabenka - si stres chytila, čo???
a čo si volala či bude koncert? a čo si zistila okrem toho čo je na FB že Spievanka mala klzký sneh na svahu....

petuska123
24. feb 2012

ahojte tak predsa som dnes zbehla s tym chrbtom k lekarovi tak mi to pouvolnovala a celkom mi je teraz fajn ze to mam cele zablokovane a ze takymto stylom budem mat bolesti aj pri kojeni o bozeeeeeeeeeee

crazybabenka
autor
24. feb 2012

@sliver volala som usporiadateľovi
@petuska123 no moja....drž sa....nech je bolesť rýchlo preč

janemari
24. feb 2012

Ahojte kde ste všetky to už víkendujete? 🙂

buba78
24. feb 2012

@petuska123 neboj najdes polohu pri dojceni..........ja som nakoniec po leziacky,ked som mala bolesti

buba78
24. feb 2012

@janemari ahoj.......ja tu...dozehlila som....este periem.......bola osm v praci,tak sme poobede boli von pesi....isli sme az do lekarne dedkovi kupit papuce ....zajtra ideme gratulovat........chystam sa spat,kedze v noci sa nevyspim....aj ja stale odbieham do spalne sup k nam do postele a zas sup do postielky.......o 23h rezignujem a necham ju pri nas

janemari
24. feb 2012

@buba78 tak aj mne by sa zišlo požehliť,ale doobeda sme sa vybrali do mesta,lenže ked som vytlačila kočík z dverí sa mi nejako nezdal,pozerám koliesko úplne mäkké.Nevytočilo by ma to,lenže do teraz som nemala problém,a predvčerom sme išli do mesta a pozerám predné koliesko total bez vzduchu,ja že to čo/pred pár dnami sme ich dofukovali/tak som išla za otcom a defekt,zalepil to,včera so mmala trošku mäkké veľké koleso tak som šla za ním dufúkali sme všetky a dnes ráno zase defekt.Ja neverím,že mi to niekto robí naschval,ked si nechám kočík na schodoch 😠 takže celý den v prdeli a nič som neporobila.A nakoľko Laura bezomna nebude spať,musela som prestavať zase spálen a o žehlení môžem len snívať 😖

pohodacka
25. feb 2012

@janemari to je nejaký primitívec ak ti vyfukáva kolesá..ja mám tiež kočík stále dole pri schránkach,ešte aj s fusakom..vždy len opatrne sledujem,či niečo nezmizlo..tí ľudia nie sú normálni ak ešte aj toto robia.

pohodacka
25. feb 2012

Bože baby,dnes najhoršia cesta s Nelkou..išli sme na výletík,ani nie ďaleko..45 minút trvala cesta.Išli sme tam,trošku ju naplo a mierne vygrcla.Tak sme pre istotu zastali,predýchala sa a išli ďalej.Potom v pohode,pobehali sme obchody no a cesta domov des.Som myslela,že už neprídeme.Sledovala Spievankovo a odrazu ju naplo a to čo vyvrátila..ja by som neverila,že to je jej obsah žalúdka.Budem asi nechutná,ale to bola celá jej súpravka,čiapka,vesta,ja komplet,sedačka,autosedačka,notebook,proste všetko:Tak sme stáli,nechali ju vydýchnuť,všetko utreli,to bolo utretie fakt v rámci možností,smrdí to desne,zajtra ide mm umyť.Potom sme sa pohli,ani nie 10 minút a znova.No už ma chytala panika..zase sme stáli,utreli to..prezliekanie nemalo zmysel..bolo to fakt všade,ani by ju nebolokde položiť.Potom plakala,asi jej bolo zle a zaspala mi na rukách,taksom ju držala až domov.No už to nechcem fakt nikdy zažiť.Teraz neviem či jej vadila cesta,veď sme chodievali aj na dvojhodinové trasy,aj keď je pravda,že vtedy spala a teraz bola dlho hore...alebo ju zaťažia hruška a miláčik-to papala tesne pred cestou.Už čistá,znovu napapaná,okúpkaná spinká..ozaj,sú nejaké lieky na cestu aj pre takéto malé detičky??...tak takýto máme my dnes za sebou deň ☹(

crazybabenka
autor
26. feb 2012

@pohodacka nám doktorka dovolila keď mala Palka pol roku kinedryl 1/8 s tabletky pol hodinu pred jazdou.....v lekárni na mňa magistra naziapala, že je to až od 3 rokov....ale keď mi to dovolila skúsená doktorka....tak vyserem na magistru s teoretickými znalosťami...teraz jej už nebýva chvála Bohu zle....ale vtedy nám pomohlo.....inak toto sme zažili aj my....ale iba s "jedným" grckaním.....a viem si predstaviť....čo si zažívala 😖 ☹

pohodacka
26. feb 2012

@crazybabenka no tak pôjdem veru ten kynedril kúpiť..veď musí byť niečo aj pre deti a keď Ti tak povedala dr..tak hádam ona vie lepšie.Opýtam sa aj ja na to lekárničky,som zvedavá čo povie.

buba78
26. feb 2012

@pohodacka fuha........urcite jej nesadlo jedlo.......najlepsie,ked ju nadojcis a po pol hodine pojdete....milacik robi tazobu,lebo je tvarohovy a tazky na zaludok malych deti a este ked aj hruska.....nekombinuj.........

buba78
26. feb 2012

@buba78 su aj homeopatika......len neviem ako ucinkuju

buba78
26. feb 2012

@pohodacka chcela som to napisat Tebe a pisem sebe...........su aj homeopatika..nazov neviem

pohodacka
26. feb 2012

@buba78 popýtam sa v lekárni..dnes sme radšej chodili peši,minimálne autom,bála som sa--auto vyčistené,dúfam,že tak aj ostane 😉
@crazybabenka aké bolo spievankovo???Pauluška sa bavila?

buba78
26. feb 2012

konecne sa mi podarilo pozriet jej zubky......konecne mame jednu stolicku hore,jednu dole na pravej strane.......po jednej dvojke hore a dole na lavej strane konecne trosku trci........vysledok 10 zubkov v 15,5 mesiaci.......zacina si presadzovat seba.......casto zurime......uz si uvedomuje co je jej......sesternicka si sadla na jej nocnik....to bolo placu.... ☹ jasne,ze ona tiez sadla a vycikala sa 🙂

janemari
26. feb 2012

Ahojte včera som na nete nebola,ale užili sme si pekný víkendík,bolo krásne.Aj dnes sme boli na dlhej prechádzke a Laurinka krmila kačky strašne sa jej to páčilo. Učí sa spinkať v postielke,taká je zahrčkaná v tých tyčkách,musím ju naprávať,ale vo veľkej posteli je to už risk nakoľko pri spaní cestuje po celj posteli.
@pohodacka ste si teda užili,chudatko malé,ale ako tu už bolo spomínané hruška je strašne ťažká na žalúdok,ja sama som mala problém po zjednení hrušky a napriek tomu že ich mám rada mám rešpekt a bojím sa ich jesť, A čo sa týka kočíka,nielen kolieska boli sfúknuté,ale niekto mi aj macíka ukradol aj s medajlonikom čo mala pripnutý v kočíku 😖

pohodacka
26. feb 2012

@janemari to je vrchol,špiny,malému dieťatku ukradnúť..nechcem byť vulgárna,radšej no comment 😠 😠 😠 😠