icon

Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?

crazybabenka
27. máj 2010

NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?

zuzana_18
8. okt 2010

@nellymn no čo naša o chvíľku mamina,ako dopadla poradňa?

nellymn
8. okt 2010

No ahojte žienky. Naša maličká už dosiahla váhu 2 800 gramov, čo je už veľmi dobré. Krčok uzavretý. Boli sme aj na záznamoch, no a tam sa ukázali prvé kontrakcie, ktoré boli vraj pravidelné každých 5 minút. A ja som zostala v šoku a začali ma napádať myšlienky. Pane Bože veď ja nemám vôbec ešte zbalenú tašku do pôrodnice, ak si ma tam nechajú, tak konečná. Sestrička sa ma pýtala, či tie kontrakcie cítim. A ja že nie, že cítim len maličkú ako sa hmíri. Tak som sa jej pýtala, ako také kontrakcie vyzerajú? A ona, že by to mali byť ako menštruačné bolesti. Ale ja som ich necítila. No des.
Potom som išla so záznamom k mojej doktorke a ona mi povedala, že nám začína trošku bruško tvrdnúť. Že keby niečo, mám volať.
Takže som doteraz balila tašku do pôrodnice, keby náhodou sa maličká vypýtala na svet skôr.
V utorok idem na krv a interné, na predoperačné vyšetrenie. V piatok mám poradňu a tam sa už dohodneme na termíne cisárskeho. Ja pevne dúfam, že maličká vydrží a nebude sa až tak veľmi ponáhlať na svet. Aj jej dohávaram a ona mi odpovedá vrtením sa 🙂.
Takže baby, mne sa to už naozaj pomaly kráti. Veľmi sa na našu lásočku tešíme, len aby všetko bolo v poriadku.

crazybabenka
autor
9. okt 2010

@janemari ja tam chodím bežne.....majú tam naozaj kvalitné vecičky za pár centov.....a bábo ich bude rovnako nosiť ako tie značkové.....a rovnako z nich vyrastie.....len rozdiel bude v tom, že to nebude stáť mailand......ja som chcela pokúpiť.....drahšie vecičky....do poradne.......ale teraz bol mm v Poľsku.....a nakúpil mi také krásne súpravičky.....za pár euro......takže nejdem kupovať ani tie drahšie

@zuzana_18 nemáš za čo.....a hlavne kľud......lebo nervozita škodí drobcom......ja tiež drobčeka cítim hlavne večer a v noci.....najviac keď sedím....ale už sa pomaličky, ale isto ozýva aj cez deň 😉

crazybabenka
autor
9. okt 2010

@nellymn neboj...určite bude všetko v poriadku.....potom nám daj vedieť.....a už sa neviem dočkať fotky malej Sofinky 😀

zuzana_18
9. okt 2010

@nellymn no supeer,tak o chvíľku nám sem pribudne parťáčka Sofinka,veeeeľmi sa na ňu tešíme.
Možno sa ani nenazdáme a napíšeš,žš to máš za sebou,tak ti dopredu veľmi držíme palce a neboj,všetko dopadne na 1.

alex9966
9. okt 2010

@janemari bohužial aj ked mi je to veľmi lúto tak určite tvoju situáciu na koníku nevyriešime. bolo by to na vééééľmi dlhé písanie. lenže v živote ked si nepomôžeš sama tak ti nikto nepomôže. musíš využiť všetky zákonné možnosti. lebo aj ked je teraz veľká debata o tom ako štát berie, tak na druhej strane poskytuje určité možnosti, ktoré sa dajú zákonne využiť. treba sa len poobzerať po možnostiach a nedať sa. samozrejme, že máš nárok aj na výživné od otecka. len sa netreba dať a bojovať za to čo ti patrí.

alex9966
9. okt 2010

@nellymn držím palce určite bude všetko v poriadku

alex9966
9. okt 2010

@zuzana_18 áno po druhom IVF a dvoch KEToch. a po dvanástich rokoch snaženia

janemari
9. okt 2010

@alex9966 urcite budem bojovat a po tom ako sa "otecko"zachoval a chova nic nedarujem a budem sa snazit ziskat maximum.Nie pre seba ale dietatko,kvoli nemu budem bojovat.
@nellymn tak sa zase stretneme na poradni aj ja idem v piatok supeeeeeeeeer,len dufam,ze do vteady vydrzis. 😉

alex9966
9. okt 2010

@janemari ale určite. robíš to kvôli babatku aby malo lepšie podmienky. držím palce. a neboj kaša sa nikdy neje taká horúca ako sa navarí. ono to možno vyzerá teraz blbo ale človej je omnoho silnejší ako si myslí. zvládneš to všetko super.

janemari
9. okt 2010

@alex9966 dufam,ze raz bude moje dieta na mna hrde...

alex9966
9. okt 2010

@janemari to si píš že bude

janemari
9. okt 2010

A kde mame ostatne babenky?Nejako sa flakaju 😀

crazybabenka
autor
10. okt 2010

@janemari ostatné babenky víkendovali bez PC 😀 ani len ten počítač sa mi nechcelo zapnúť.....posledné 3 dni som nejaká lenivá......jasne, že tvoje dieťatko bude na teba hrdé.....ale len do puberty.....potom budeš ako každá mama uplne mimo a ničomu nerozumieť 😉

janemari
10. okt 2010

@crazybabenka tak to uz budem naozaj mimo,lebo ked bude mat babo 18 tak ja budem mat 50,takze uz budem stara zenska 😀 Ale myslim,ze zalezi aj od vychovy,viem ze su deti ktore si s rodicmi rozumeju stale,ci maju 18 alebo 40 😉

crazybabenka
autor
10. okt 2010

@janemari dúfajme.....je to tak 50 na 50.....výchova a kamaráti 🙂

zuzana_18
11. okt 2010

No čaute babeny,tak sa poctivo hlásim,nejak nestíham,doma mo pc nezapínam,keď neupratujem tak varím a tak všeliak.Všetko zatiaľ ok,drobec sa hlási zatiaľ poctivo a vy ako,dúfam,že všetky v pohode.. 😉

crazybabenka
autor
11. okt 2010

@zuzana_18 kvietok len to s ničím nepreháňaj......všetko s rozumom 😉 ja som dnes zase nakupovala 😉 ten náš krpec už má väčší šatník ako my dvaja dokopy 😀

zuzana_18
11. okt 2010

@crazybabenka to je super,ja sa chcem ísť tiež vytešovať z nákupov,ale keď najkrajšie su modré alebo ružové.No vyber si 😉 Ale počkaj keď sa mi ukáže,nabehnem do obchodu a len sa tak zapráši 😀 .Len ešte tak dvojnásobnú výplatu.Inak dnes keď som sa ráno obúvala a už som sa nejako ťažko zohýbala 🙂 .
Moja zlatá kedy si si presne rátala 6.mesiac?Od 22.týždňa?Nejako je to v každej tabuľke písané ináč.
Koniec 22.týždňa=začiatok 6.mesiaca?

crazybabenka
autor
11. okt 2010

@zuzana_18 nooo ja sa od začiatku riadim len tou jednou čo mi dal gyndoš a tam je, že 22+2.......noooo ja som bola nakupovať v sekáči.....takže som nakúpila 15 ks bielych.....maslových a žltých dupačiek za 3,5 .......ale sú ako čisto nové....tak nemám čo riešiť.....ja to krpcovi neprezradím.....a keď môžem ušetriť korunku tak ušetrím 😉

janemari
11. okt 2010

Caute tehulky,nejako sa nedari babenka sa k nam priradit 😖

zuzana_18
12. okt 2010

@crazybabenka to je super,tiež by som uvítala taký sekáč,ale máme tu maximálne pre dospelákov.Jasné,že treba šetriť kde sa dá,to nie je hanba.Nech sa hanbí niekto iný ,že sú teraz mamičky nútené "škrtiť.
Inak aspoň trochu ma potešilo a musím pochváliť maminy,ktoré včera štrajkovali,lebo sa zdá,že my o sme mali mať tých cca 250-260 eur ich nakoniec aj dostaneme.No ale nebudem sa ešte tešiť.Ale zlaté sú,že tam vôbec boli a snažili sa bojovať.

crazybabenka
autor
12. okt 2010

@zuzana_18 no neviem, či som to správne pochopila....ale podľa toho čo pani dôležitá hovorila na tlačovke....tak len tie čo už majú a budú mať priznanú materskú do 1. jan......budú mať 256.....ostatné po 190

crazybabenka
autor
12. okt 2010

@janemari veď som čítala....bola som presvedčená, že pri janke a bbtine sa to zlomí.....nejak sa to šťastíčko otočilo.....ale aspoň mám aké také dobré správy o magynke.....schválili im žiadosť o adopciu.....už len čakať v poradovníku na drobca

zuzana_18
12. okt 2010

@crazybabenka ja som z nich už celá zmätená,pani dôležitú som našťastie ani nepočula-radšej,ale ten ...... minister-ani neviem ako sa volá,že ešte nie je nič rozhodnuté,ale ani 100 % isté,že to bude tak alebo onak.No neviem,necháme sa prekvapiť,kto sa v takých "mudrlantských " rečiach má vyznať....

crazybabenka
autor
12. okt 2010

@zuzana_18 no uvidíme.....ja sa už ani nerozčulujem.....viem, že to nemôžem ovplyvniť.....tak sa len z hlboka nadýchnem....a pohladkám bruško......to je užitočnejšie 😉

zuzana_18
12. okt 2010

@crazybabenka presne tak,aj tak to my dve neovplyvníme 😉

crazybabenka
autor
12. okt 2010

@zuzana_18 veď si pozri ako sa už aj tie baby hádajú.....nie si vybojovali svoje....a na ostatné sa s prepáčením vytoto....ale to sa dalo čakať.....každý kope na vlastnú bránku

nellymn
12. okt 2010

Ahojte žienky. Dnes som bola na predoperačnom vyšetrení. Všetky výsledky dopadli v poriadku.
V piatok mám poradňu, no a tam by sme sa mali dohodnúť na termíne cisárskeho. Aj sa bojím, ale sa aj nesmierne teším, že budeme maličkú už konečne držať v náručí.
Nakoniec budeme predsa rodiť v Žiari pri mojej doktorke, ak sa Sofinka nevypýta na svet o niečo skôr.

crazybabenka
autor
12. okt 2010

@nellymn gratulujem k dobrým výsledkom.....a keďže ideš do ZH......tak budem na teba o to intenzívnejšie myslieť.....nech to všetko dopadne dobre