Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?
NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?
@crazybabenka tak to je neuveriteľné,ako sa to na Paulínku lepí,to snád nemôže byť ani pravda 😠 Už by to snáď malo aj skončiť,nie? A zistili jej z čoho to vôbec má,ved nieje normálne,aby bola takto často chorá.
Ja som si pár krát predstavila čo by bolo s malou keby som npr.ja musela do nemocnice a tobôž nie,aby malej niečo bolo. Na to všetko čím Laura prešla a prechádza som rada,že zdravá a v poriadku. Želám Paulínke rýchle uzdravenie a tebe s mužíkom pevné nervy,aby ste to zvládli,teraz jej musíte byť oporou. Myslíme na vás a Laurinka posiela pusinku.
ahojte baby ako sa tu mavate??my sa pomaly adaptujeme do reality s malym 🙂
@crazybabenka no čo???Už niečo zistili??
@petuska123 ty si ešte tu??? 😀 😀
@petuska123 - blahoželáááááááááááááááááááááááááááme
jejda už, supeeeeeer
aký je maličký? daj info ako to all prebiehalo a tak....
@sliver ano uz joj tazke to bolo piatok 8.6. mi zacala odtekat plodovka tak som sla do nemocnice lenze som nemala ziadne kontrakcie a ani som sa neotvarala.takze sa len cakalo co sa bude diat v sobotu sa tiez nic nedialo len mi dali vyvolavacku a ta sposobovala falosne kontrakcie takze dalsia stravena noc na porosnej sale v nedelu rano dalsia vyvolavacka + klistir a uz sa to pomaly zacalo hybat velmi pomaly som sa zacala otvarat kontrakcie z tej vyvolavacjky hadam kazdu miniuty sa to nedalo vydrzat uz som doktora prehovarala nech uz ideme na to a on este musime cakat ale ked prisla sestricka tak som jej povedala ze skusim na kontrakciu zatlacit a ona suhlasila tak som tlacila a uz bolo vidiet hlavicku potom zavolala lekara a islo sa na vec lenze som uz bola taka unavena smedna vysylena ze som nevladala vobec tlacit co som aj tlacila vsetko som tlacila do hlavy takze mi musela sestricka pomoct stlacanim brucha pocas kontrakcie to bolo strasne no nakoniec ho dako vytlacila a to iste sa opakovalo aj s placentou.sitei tiez bolelo a ked uz bolo po vsetko som sa cela triasla ako - 41 stupnoch sa to nedalo zastavit ze to bolo od vycerpania.takze mali sa narodil 10.6. o 19:15 s mierami 55 cm a 3420 g . v nemocnici sme stravili 8 dlhych dni a uz sme konecne od soboty doma mame problem s kojenim mam velmi malo mlieka takze sa krmime bebou.personal v nemocke bol onaky nasli sa aj dobre sestry aj tie zle 😠 tak to asi vsetko
@pohodacka
@janemari Zatiaľ zase nič....krv ...moč všetko čisté.......ešte sa čaká na výter....ten bude zajtra ráno.....už neteplotujeme.....aj od infuzky ju konečne odpojili.....a konečne je to zase moja wonderka.....už tu dubasí na spievankovo......akoby sa nič nedialo......jedna mamička čo je na vedľajšej izbe mi dala chrobáka do hlavy.....ona mala ten istý problém s dcérkou....vyskočili vysoké horúčky....nie a nie zraziť....hneď do nemocky.....na infuzky.....a za dva dni....akoby sa nič nedialo....zdravá ako repa......a testy negat......vybavila si po známosti do Košíc.....a tam im prišli na to....že majú nejaký syndróm vysokých teplôt....či ako mi to povedala.....a že sa im to cyklicky stále opakuje....a žial.....nie sú na to lieky.....musím sa zajtra spýtať primára......či to nemôže byť aj náš prípad
@petuska123 ja som v tom chaose z crazybabenky pochopila,že ešte si s malým 2 v 1.Tak gratulááááácia veliká,napíš čo a ako,aký bol pôrod,foto malého a takk
@crazybabenka hlavne nech vám na to prídu,držte sa,daj vedieť.
@petuska123 tak si sa pekne potrápila,ale na por.bolesti sa rýchlo zabudne 😉 nech ste hlavne zdraví.A ako malý spinkáva v noci?Je dobručký?Daj foto..skús si viac prikladať,možno "rozťahá" prsníky.my sme mali tiež všeliaké krízy,dokonca po CR som nemala mlieko vôbec a aha,hviezda má rok aj 4 mesiace a kojíme stále 🙂
@crazybabenka môj mm mal asi dva roky vysoké teploty,ale jemu to trvalo asi 2 týždne.Už som bola na nervy,stále som rozmýšľala nad kadejakými diagnózami,celá vystrašená,som sa bála aj do roboty ísť od neho,aby sa mu doma samému niečo nestaloi.Pobehal všetky možné vyšetrenia,všetko ok.Nič ho nebolelo,len mal horúčky.No a diagnóza na záver?Oslabená imunita,tak telo zabojovalo a bránilo sa.A horúčky ako rýchlo prišli,tak aj odišli.
@petuska123 - tvoj porod mi veľmi pripomenul moj 😉 tiež sestrička tlačila lebo ja som bola po vyvolávačke KO... všetko tak isto ale na to sa fakt rýchlo zabudne, mna to už ani nenapadne aj ked vtedy ...
na mliečko poradím len jedno, prikladať a prikladať a prikladať, piť veeeeeela tekutín a najma Vineu, ja ked som mala hocikedy laktačnu krízu som sa nalievala Vineou a nejak sa to rozbehlo, skus umeleho menej a viac prikladať nech si nezvykne že ked nebude ťahať dostane druhé (flašku) ktoré ide o mooooc lachšie ako z prsníka lebo z prsíčka musí ťahať a ťahať, z flašky to ide samo 😉
tak sme doma....malá spí a nevie sa dospať šidielko moje krásne
@crazybabenka supeer,držte sa a diagnóza?Všetko naaaajlepšie Paulínke k meninkám,hlavne ZDRAVIE,nech je šťastná,spokojná,ľúbená 🙂
@pohodacka nejaká marha z jedla pokazeného....v reštike nám neservírovali pokazenú bryndzu
@crazybabenka no pekne..človek by si myslel,že to vygrcká alebo vykaká a vysoké horúčky.Hlavne,že je všetko ok už.
@pohodacka no veď ho aj poctivo kakáme.....reštiku hygienik zatvoril....ale čo máme s toho.....sudiť sa? komu tým pomôžeme....nik nám nevráti ten čas....a nevezme to trápenie naspäť
a aby som nezabudla....mám aj jednu pozitívnu správu.....konečne sme sa prehupli pre nás magickú hranicu 9kg....v nemocke presne 9 100g 😀 😀 😀 😀
@crazybabenka - princeznej želáme všetko najlepšie, hlavne zdravičko!!!!
@crazybabenka no paráda,za chvíľu nás dobehnete 😀 😀
@petuska123 gratulujem...........boze taky dlhy porod....to by som uz nevladala z tolkeho hladu a smadu
baby moje zlate.............dakujem,ze ste na mna mysleli....vcera sa tu nedalo pisat........najhorsia kombinacia operacie v lete a este k tomu male dieta doma.....prisla som v stredu .......ukecala som doktorku.........uz by som to tam nevydrzala.......robili ma skoro 4 hodiny......uz len dobry vysledok histologie.....po operacii ma to teda riadne bolelo.....ani od bolesti nezaberalo.......ale vecer som uz behala a o 22h vecerala.......teda ja ani jeden den nemozem hladovat.........na 2 den uz ma nic nebolelo......este som sa cudovala ako mi je fajn.......dopichali ma ako narkomanku a na bruchu same modriny od injekcii proti zrazaniu krvi........ako som prisla doma nejako som zoslabla..........nic som nerobila.......lezala cely den a cez obed s malou spala.........muz varil a vsetko robil......slabost je preto,lebo mi chybaju hormony a este neuzivam lieky......az po 2 tyzdnoch od operacie......a aby nebolo toho malo v stredu vecer ma tak zacala boliet ruka az do placu.........najradsej by som ju odrezala.....muz s malou ma natieraju......dnes uz konecne lepsie.......vecer sme sa isli prejst po dazdi.......mali sme poobede navstevu a ta mi nejako dodala silu alebo si zobrali moju bolest a slabost.....aspon som teraz pozehlila.........uz ma brali mrle.....zajtra oslavujeme meniny so sestrinou dcerkou..........ona ma 3 roky 25.6 a nasa v ten den meniny.............to bude zabavy.........uzite si vikend
@crazybabenka - ahojky, nejdeš riešiť tu reštiku? ja by som ju asi zažalovala, ved ked ju zavreli tak je to oprávnené...
@sliver rozhodujeme sa čo ideme robiť....z hygieny nám povedali, že nám ak sa potvrdí, že nákaza pochádzala od nich.....tak musia preplatiť liečebné náklady......a že máme nárok podať žalobu na odškodné....no neviem, či do toho ideme....ja som na nich nasr....dená....že by som ich hneď podpálila.....ale môj muž sa nechce "naťahovať" tak neviem
@crazybabenka - viem že sa vela ludí nechce naťahovať a tak... no ale nech sa nehnevaju čo su? normálne verejne ohrozenie a dovi dopo....
@sliver veď aj svokrovci teraz hučia do Michala.....že čo by robil....keby to vďaka Bohu ....dopadlo takto....že sme skončili "len" na infúziách.....lebo malým deťom hrozí sepsa....a zo sepsy....ani nechcem napísať čo......takže počkáme....čo povedia hygienici....a budeme hľadať právnika
@crazybabenka - no ved to... juuuuuj mám nervy aj za teba!!!! ved ty zo svojej práce musíš mať isto nejaku správnu známosť ;) či nie?
fakt ste ešte dobre dopadli a rýchlo sa z toho dostala.... je to bojovníčka!
@sliver mali sme šťastie, že nám na to rýchlo prišli.....resp. že to Paulínku tak draplo.....že jej naskočili 40tky.....že dostala hneď infúzie......lebo ani nepomyslieť ako to mohlo dopadnúť.......pôjdeme asi za tými právnikmi....čo nás obhajovali proti nemocnici a lekárovi.....keď sa to stalo segre s Nelkou
@crazybabenka presne tak,treba sa sťažovať!Bože chráň,že by sa stalo horšie..nechcem ani pomyslieť.Jasné,ani mne by sa do toho nechcelo,lebo tie behačky,naťahovanie sa stále o niečo..ale keby to takto každý berieme,tak spravodlivosti sa nedočkáme ☹ máte na to nárok a určite vybojujete vo váš prospech.Držím palce!
@pohodacka ako nejde nám teraz o peniaze.....aj tak nám to preplatí všetko poisťovňa.....Palka má pobyt v nemocnici.....(chorobu aj úraz) poistený v životnej poistke.....takže nás to "nič nestálo" ....teda myslím nadštandardná izba....a to že som bola s malou aj ja.......ak by sa aj niečo vysúdilo....tak pôjde všetko Pauluš na sporenie......ale ako hovorím mužovi....nemôžem to nechať tak......koľkým môžu svojou nedbanlivosťou ublížiť....veď hygiena je v gastronómii na prvom mieste.....a neboli sme v žiadnej 5triednej putike, ale v poriadnej reštike....kde by človek očakával vysoký štandard

@crazybabenka 😢 😢 😢 😢 😢 😢 strašne mi to je ľúto...nech sa drží..