icon

Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?

crazybabenka
27. máj 2010

NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?

pohodacka
23. jún 2012

@crazybabenka presne tak,nech neublížia aj ostatným detičkám!!!!Už budeme dávať tým krpaňam len to,čo samé navaríme.Ale tak ani tomu sa už pomaly veriť nedá.Stále niečo počúvaš,také kura,také vajíčka 😠 😠
a kde máte prosím ťa poistenú Paulínku?Veľa platíte mesačne ?

crazybabenka
autor
23. jún 2012

@pohodacka Pauluš má Pastelku od Allianz....neplatíme veľa......robila nám ju teta....tak nám tam nedala žiadne somariny.....ešte sme s ňou poistený aj my.....že keby sa nám nedajbože niečo stalo.....tak o Palku je po finančnej stránke postarané.....ale máme aj každý svoju životnú poistku.

pohodacka
23. jún 2012

@crazybabenka budem musieť niečo poriešiť.Neluša stále nič nemá,stále len polemizujeme,budem to musieť vziať do vlastných rúk 😀

crazybabenka
autor
23. jún 2012

my sme hneď dali malú poistiť.....a sporenie....teda terminovaný vklad mala založený....keď ešte ani nebola na svete 😀 😀 😀 😀 dávame jej tam pravidelne každý mesiac pár eur....rodinný rozpočet nám to nezruinuje a jej tam pomaličky pribúda evričko ku evričku

buba78
24. jún 2012

baby aj zle mi prestalo byt od soboty.......mali sme oslavu malej meniny a sestrinej narodky.......Olivia sa smykala a spadla na zadok v malej rychlosti.....sestrina svagrina ju nestihla zachytit riadne........pokracovala este pol hodinu bez problemov...zrazu odisla zo svojej malej stolicky......urobila 5 krokov a ostala v krci s pokrcenou pravou nozkou....kricala BOBOBO.....stala som pri nej a nechapala.......nespadla na zem....dali sme ju spat,lebo sa nechcela vobec postavit.....dala som jej nurofen...topanky prezreli..nozky.....nic nenasli.....ziaden stipanec ani opuch....bola to smutna oslava........netesila sa z darcekov.....ani som sa s nou nefotila,ked mam krk obviazany....poobede sme isli na urazovku...nastastie sluzil moj kolega.....nic nenasiel....vecer zacala stvornozkovat....potom na nozke spickovat a aby jej to islo lepsie aj na druhej spickuje alebo kriva.....ako sa vie dieta vynajst.....dnes zas urazovka,lebo sa to nezmenilo......zas nic........v utorok ortopedia......ked sa serie,tak sa serie.....moja starka musi prist k nam,kedze ju nemozem dvihat a ona nechodi riadne......vraj mozno zapal,ked mala pred mesiacom anginu so 40st teplotami......uvidim ci jej zoberiem krv na zapal....myslela som uz na najhorsie......takze ja som uz fit a mala ako keby zobrala moju bolest

pohodacka
24. jún 2012

@buba78 bože to ma mrzí, chudatenko malinké.Bože,stále niečo,to nie je normálne.Držte sa,nech je Olivka rýchlo fit.

pohodacka
24. jún 2012

@crazybabenka knižku má aj naša,tatík jej tam dáva,len poistenie stále nejak neni 😀

crazybabenka
autor
25. jún 2012

@buba78 hovorila som ti neboj sa....nebude to nič vážne
Olivíí prajeme k dnešným meninkám všetko len to najlepšie 😀 😀 😀 😀 spravíme babám spoločnú žúrku 😀 😀 😀 😀

pohodacka
25. jún 2012

@buba78 všetko len to najlepšie Olívii,hlavne ZDRAVIE,nech je spokojná a šťastná 😉

sliver
25. jún 2012

@buba78 - Lubka, Oli prajeme všetko najlepšie, princezná krásna, nech je šťastná, stále vysmiata a zdravá!!!

buba78
25. jún 2012

@crazybabenka
@pohodacka
@sliver dakujeme baby...........neviem,ale nedalo mi to ,tak som volala do prace...........zajtra nas caka neurologia,odbery krvi a ortopedia pre istotu.........vidim vsetko zle........najlepsie nerozumiet nic.....stale tomu nechapeme preco.......kope s nozkou........chodi na spicke.........uz si zvykla......vynasla sa pri hrani....len zazerame.......len nech povedia nieco pozitivne....snad nas zajtra nenechaju v nemocnici....ozvem sa hned ako budem moct

janemari
25. jún 2012

@buba78 aj ja sa pripájam ku gratulácii a želáme Olívii všetko naj....
Inak mám pocit,že tým našim detičkám budeme,želať len samé zdravie,lebo ako vidím tak chýba viacerým 😖

pohodacka
26. jún 2012

@buba78 držte sa!!!Daj vedieť..

janemari
26. jún 2012

Ahojte,tak máme za sebou druhú cestu autobusom po lekároch.Boli sme na kontrole na neurologii,čo sa pohybu týka je to už v poriadku no a problém zo záchvatmi sa bude riešiť.Musím ju odsledovať kedy ich má a na základe toho budeme vidieť či ide o psychickú poruchu,alebo epilepsiu resp.jej znaky.

pohodacka
26. jún 2012

@janemari nech to dobre dopadne..epilepsiu?Ona sa nejak hádže o zem?

janemari
26. jún 2012

@pohodacka dalo by sa to aj tak nazvať,ale väčšinou sa stalo,že sa v noci zobudila s krikom,kopala,rozhadzovala rúčkami a hádzala sa do zadu,ked som ju zodvyhla aby som ju upokojila tak sa úplne prehla ako luk a nemohla som ju ani položiť,aby som jej väzy nezlomila a udržať ju v takomto stave bola hrôza. Spomenula som to aj psychologičke nakoľko sa to vyskytlo po častejších stretnutiach s ... ,ale nakoľko on už u psychol.bol tak tvrdí že je to úplne normálne ked sa tak dieťa chová,alebo že si vytrhávala mihalnice a podobné prejavy. Povedala,že to mám povedať neurol. tak som tak urobila a bude sledovaná. Už som z toho vyčerpaná,neustále problémy,behačky po lekároch a nakoniec nikto nič nerieši,lebo zapracuje druhá strana a zrazu s problému je normálna vec. 😔

pohodacka
26. jún 2012

@janemari bože moja ,to mi je ľúto.To musí byť ťažké ukľudniť ju...ty to úžasne zvládaš,aj keď samozrejme,že si vystrašená,logicky.To vypadá ako by sa niečoho zľakla,že by sa jej zasnívalo?Či stane sa jej to aj keď nespí?Na toho tvojho ex,tak to radšej ani komentovať nebudem,lebo ten slovník čo by som použila by mohol ohroziť existenciu tejto stránky 😠 😠 😠 😠 😠 😠

janemari
26. jún 2012

@pohodacka zvládam ako zvládam,nemám na výber,čo mám robiť. Aj tie záchvaty som brala už normálne ale ked to videli naši tak hrôza ,že to čo je. Tak hovorím to robieva normálne. Ale teraz sme vyše mesiaca bez návštev tak je malá v pohode až na tie jej nervácke záchvaty občas a samozrejme že sa správa podľa hesla Počujem ,ale nepočúvam 😀

buba78
26. jún 2012

@janemari kamoska to mali a povazovali to za afektivne krce.......ale neurolog vie co chce odsledovat a zrejme Ti to pomoze,aby nemala kontakt s otcom.....nasa nejako uz prestala zurit....snad to neprerieknem........mas toho tiez uz dost........clovek sa boji co sa zas pridruzi.drzte sa

janemari
26. jún 2012

@buba78 tak ja som skôr prekvapená ked je malá v pohode,lebo tých problémov a starostí si človek užije naozaj viac než dosť. Nebudem to mať s ňou skrátka ľahké,ale stojí to za to,jeden jej úsmev,pusinka či objatie zmažú všetky starosti,

buba78
26. jún 2012

baby uz mam srdce na mieste.......taka som vycerpana psychicky,ze idem spat.......na detskom nam zobrali krv,vytery,moc.....uvidi sa ako to dopadne.......potom sono klbikov je v norme........a neurologia vraj pre nas pokoj vysetri kladivkom,ale nezisti nic,lebo sa priklana k padu na smykalke aj ked to bolo vlastne zosmyknutie, lebo sedela uz na kraji smykalky a plus skakanie na trampoline na kolenach....takze ma zrejme zacviknuty nerv....ma brufen sirup a vitaminy cebion multi..........v kazdej ambulancii urobila program.......pri nicom neplakala co som sa cudovala.....kazdy den je obratnejsia v pohybe......uz si zvykla na tu chodzu,tak cakam nech uz normalne chodi.....snad do 2 tyzdnov bude fit inac potom uz bude CT mozgu

buba78
26. jún 2012

@janemari dnes mi mamina malu zobrala poobede.......to bol pre mna trest.....tak mi chybala...tak sme isli sami s muzom do obchodu za ruky co uz davno nebolo az sme sa smiali,ze ako na zaciatku......ja neviem bez nej byt a nieto oddychovat

pohodacka
26. jún 2012

@buba78 presne,veľa krát si poviem,že si chcem oddýchnuť,mm ju zoberie von a ja už vyzerám zo všetkých okien kde sú...dokonca dnes sa riešila škôlka,v septembri pôjdeme na zápis,keďže je taký nával,že sa musí vyše roka dopredu zapisovať.Debatovali sme o tom s mm a slzili obidvaja,že ako ju tam necháme s cudzími ☹ ☹ ☹ ☹

pohodacka
26. jún 2012

@crazybabenka od včera sa nehlásiš..všetko ok?? 😲

crazybabenka
autor
27. jún 2012

@pohodacka áno áno relatívne všetko OK ....včera som nemala ani minútku voľnú....ide ma poraziť.....začíname prerábať konečne zvyšok bytu.....po predchádzajúcej skúsenosti s dodaním v decodome.....sme išli objednať detskú izbu pre Palku o 1,5 mesiaca dopredu.....aby sme mali dostatočnú časovú rezervu.....a nemuseli čakať.....no a v decodome samozrejme.....dodacia doba 4-5 týždňov....ešte aj teta nám hovorila, že na to čo sme jej objednali.....tak sa čaká aj 2 mesiace.....tak ja že v pohodičke.....veď najprv nám musia urobiť šatníkovú skiňu....aby som mala kde veci podávať.....starý nábytok povyhadzovať a tak.......včera telefonát s decodomu.....že aj predsieň aj detská izba už dorazila (po týždni a pol) ....a máme si ich prísť vyzdvihnúť........no nezabili by ste ich.....tak som vybavovala....obtelofonovávala....kde by sme to mohli zložiť.....a keď prišiel Michal s práce.....tak on si zmyslel, že ide ešte predsieň poskladať.....tak som bola večer úplne grogy.....ani neviem ako som sa dostala do postele

janemari
27. jún 2012

@crazybabenka tak to máš zákon schválnosti,ked niečo potrebuješ tak na to čakáš do zblbnutia a ked máš na niečo čas,vybavíš skôr,aby si nemala potom stresy tak to dostaneš skôr a potom máš stresy kam to dáš 😀 Ale hlavne ,aby to bolo v poriadku,nieže pôjdete skladať a zistíte ,že je to naprd a budete musieť reklamovať 😅

pohodacka
27. jún 2012

@crazybabenka to tak býva..zákony schválnosti fungujú na 100% 😀 😀 😀 ,nezávidím síce prerábanie,ale potom budete krááásni 😉

crazybabenka
autor
27. jún 2012

zachránila nás Michalova teta 😀 😀 😀 😀 uložili sme to u nej.....len som teraz prekvapkaná....že na to čo sme objednali.....je nejak veľa krabíc .....zajtra ešte posteľ pre nás a gauč objednať...."obyvku" a sme na komplet.....a už neprerábam a nesťahujem sa

buba78
27. jún 2012

@crazybabenka ved vy ste vymenili cely byt

buba78
27. jún 2012

@crazybabenka
@pohodacka
@janemari
@sliver dnes doobeda som sa potesila....prisla starka ,aby sme mohli ist von a nasa hviezda chodila normalne pol hodinu..........po vyspati zas presla na spickovanie pravej nozky.........boze preco.......ja to 2 tyzdne nevydrzim co bude dalej