Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?
NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?
@crazybabenka urcite pojdu rychlo domov,zevraj je tam plno cca 15 deticiek,takze sa rodi ako na pase 😀 a pozdravim.
@janemari a nevieš s "čoho" mala Sofi žltačku.....či to mala s krvnej skupiny?
@crazybabenka no neviem z coho,ale mam pocit,ze uz teraz to ma kazde jedno babetko a oni mali asi krvnu skupinu ok.
@janemari naša ninuša nemala ale segra má - a aj jej polovička.......no len mi sme - a +
Žltačku sme mali po pôrode aj my, našťastie takú slabú, takže stačilo iba vystavovať na slniečko... Ale detičky sú potom také trošku ospanlivé, sú schopné spať aj 4 hodiny, a môžu nastať problémy s dojčením a deti môžu viac schudnúť, ale dá sa to zvládnuť, len to treba očakávať a bábätko budiť...
Inak , v MT mali takú prenosnú lampu, ktorú mali deti so žltačkou na izbe, to sa mi veľmi páčilo... Ja som predtým ležala v 7. mesiaci u nás v nemocnici, a tam všetky deti so žlatčkou boli zavreté v takom kamrlíku s priesvitnými dverami s 3 postielkami, bez mamy, a často na nich nikto nedozeral, len my sme sa na ne chodili pozerať... a tie deti si často posťahovali čiapočky na ústa, na oči, ako sa pod tou lampou mrvili, a nemal im to kto napraviť, kým sme sa niekoho nedovolali... bolo to také smutné...preto sa mi v MT páčilo, že mamy mohli mať deti pri sebe aj s lampou.
A predstavte si, že keď som rodila ja, pôrodnica nemala ani titul Baby Friendly Hospital, a táto druhá, kam patrím ja, už mala, ale rozdiel bol obrovský, tá martinská mi prišla taká prirodzene friendly kdežto tá "moja", to bola taká umelo friendly...Ale teraz už myslím je aj Martin BFH.
Ahojte baby,tak konečne sa to podarilo....Ja som tu písala ešte v júni že mi museli zastaviť stimulku,a v septembri sa pokračovalo a úspešne.Dala som si vložiť jedno a to sa hnedˇ uchytilo.Ale aj tak si musím dávať velký pozor do 12tt.
@lenrom jeeeee tak gratulujem......vitaj medzi nami 😀
No dˇakujem...Len neviem ako často sem budem dávať príspevky.Chodím sem len sem tam.
@lenrom podstatné je to, že si budeš teraz na seba a fazuľku dávať veľký pozor a nezabudneš šúchať bruško 😀
no čo máme nové brušká? 😀
Ahojte žienky.
S obrovskou radosťou vám oznamujem, že máme krásnu dcérku Sofiu. Narodila sa 26.10.2010 o 8:47 hod.
Mala 3 550 gramov a 51 cm. Je zdravá a rodili sme cisárskym so spinálom. Manžel bol pri mne po celý čas.
Do môjho fotoblogu prikladám aj fotky.
Dnes nás pustili domov, tak som veľmi rada. Maličká už dáva o sebe znať a skúša nás. Musíme si nájsť svoj systém. Ale pôjde to. Spolu to zvládneme.
Je to malý zázrak. Chce sa mi stále len plakať od samého šťastia. Ďakujem Bohu za našu maličkú.
Neskôr napíšem o pôrode viac, ale cisársky by som si zvolila opäť. Aj s pôrodnicou som bola veľmi spokojná.
@crazybabenka ahoj moja,chcela som saťa opýtať-keď užívaš magnézium dávaš si stále aj calibrum?Ja mám calibrum poslednú tabletku-neviem či si mám ešte kúpiť alebo stačí,že užívam Magne B6 dva krát za deň.
Ako sa inak máš?Bruško rastie?Ja mám pocit,že mám za posledné dva týždne bruško raz toľkéééé. 🙂
ahojte 😉 prisla som pozdravit....blizi sa dalsia 2 navsteva do martina..fu kolko ma ich este caka???prerobim na nafte 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ale ak pomozu srat na naftu len aby boli cesty ok a nie ziadna poladovica brrrrr ☹
@zuzana_18 áno užívam aj to aj to.....dnes som bola akurát na poradni.....a znížil mi magnezko na 1 večer 🙂 bruško by malo rásť....ale podľa mňa je stále také isté 😉 len na oblečení badám....že asi rastie.....ako včera som sa snažila narvať do obľúbenej mikiny....ale asi som ju zle obrala.....lebo sa "zrazila" 😀
@nellymn no gratulujeme moja......tak sa obe držte.....Sofinka je nádherná.....nech vám robí v živote len a len radosť 😀
@crazybabenka a chrústika malého si na sone nevidela?Či nerobil ti?
@zuzana_18 nieeeee nerobil mi sono 😒 že aby toho drobec nemal veľa keď idem toho 16teho do MT
@crazybabenka ty už si vlastne v siedmom mesiaci,že?Kedy začína podľa Tvojej tabuľky? 🙂 Lebo ňou som sa riadila aj pri šiestom mesiaci.Okolo 26.týždňa?
26+5 je 7 mesiac 😉
@janemari a čo maminka?.....tato len poskytol "matroš" .... maminka sa 9 mesiacov starala a tvorila toto dokonalé stvorenie 😀
@crazybabenka diki za info 🙂 .
@janemari ty ako,už sa nám gulatíš?Bruško vykúka?
Ahojte dievcata, mam taku prosbu - otazku.
Som po IVF 13.8 prvy den poslednej menstruacie, 30.6 transfer a teraz som v dvanastom tyzdni. Vzdy ale ked som u doktora - tak mam trochu iny vypoceti - plus minus dva dni. Do 12-0 by som mala brat tie hormony, ale potom vysadit a ja neviem, ze ci vysadit dnes, zajtra alebo pozajtra. Bojim sa, ze zalezi aj na jedinom dni, neviete ako to presne s vysadzovanim hormonov po IVF je? Nikde som na internete nenasla na to odkaz? Mate vy nejaku skusenost? Nemusim sa bat?
Dakujem Vam za odpoved.
@simpatica ja som utroš a duphaston vysadila keď som bola 11+4.....myslím si, že na dvoch dňoch hore dole nezáleží.....ale pre istotu zavolaj docentovi

@janemari tak keď s ňou budeš volať.....tak že držíme pršteky.....nech sú rýchlo doma 😉