Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?
NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?
@crazybabenka noačo babule,tak to má byť!!!Nech sme aké chceme ,len nech sú naše srdiečka v poriadku.Ja si nebudem odtrhať od úst,len aby som si nepokazila líniu,no nie?Lebo sú aj také uvedomelé.Nedávno som počula a jednej,ktorá držala diétu a malinké v nej chudlo,placentu že mala po pôrode úplne suchú-melinké už nemalo byť z čoo vyživované.To je rozum 😠 .
@zuzana_18 ja som čítala jednu štúdiu......že maminky, kt. počas tehu nepapali....resp. držali dietu.....tak potom mali oveľa väčšie sklony k obezite.....lebo v brušku "živorili" a potom chcú všetko dobehnúť.....a papajú aj keď nie sú hladné a ukladá sa im do sadielka..... 😀
@janemari pekne rastiete :D
@crazybabenka dakujem 🙂
@janemari 😉
@janemari , pekné bruško. V tomto období je asi najkrajšie. Také akurát a pre radosť.
A ty máš také dlhé vlasy?
Tiež si myslím, že v tehotenstve sa budúca mamina nemá priveľmi obmedzovať. Asi je dobré, keď chutí zeleninka, ovocie, také dobré veci...
A natierate si niečo na bruško? NIečo proti striám?
@tessinka ja aj natieram.....a aj tak mám brucho jednu veľkú mapu....ale vykašlať na to.....hlavne, že je krpcovi dobre.....a mangel povedal.....že čo už so mnou.....že už mu aj záruka prepadla.....tak ma vrátiť nemôže 😀 my to máme v rodine.....segre popraskali boky mne brucho..... 😅
@crazybabenka ja mám len nejaké žilnaté zatiaľ,ale tvári sa na prasknutie 😀 .
A ako tebe,aj mne sa nejak zrážajú tričkááááá 😉
@zuzana_18 asi nejaký blbý prášok 😀
@crazybabenka , no ale stojí to za to...
Babule, čo to máte za pracie prášky? Nebude v tom niečo iné? Nič iné ste si nevšimli? 🙂
@tessinka žeby práčkou.....ja som to hneď vedela....lebo manželove veci sa nescvkávajú 😀
Ahojte babule. Konečne mám čas vám napísať. Maličká ma zamestnáva celý deň. Teraz spinká. Jaj, aká som rada.
Takže, čo sa týka pôrodu a konkrétne cisárskeho, bola som veľmi spokojná.
Deň pred pôrodom ma hospitalizovali. Bola som na predoperačnej izbe ešte s 5 žienkami. Všetky boli super. Bola tam aj jedna pani, ktorá v ten deň rodila cisárskym. Takže som zbierala informácie a tak som vedela do čoho idem.
Na druhý deň ráno okolo 5 hod. bol budíček a okolo 6 hod. ma už brali na prípravu. Robili mi ešte klistír, zaznám srdiečka bábätka / to trvalo aj 40 minút /, nasadili infúziu, zviazali mi nohy, nasadili cievku na moč.mechúr. Ten čas tak ubiehal, že som sa ani nenazdala a bolo 8 hodín. V tom prišiel manžel a mohli ma zobrať na sálu. Prišla ku mne aj moja doktorka, ktorá ma operovala a pohladila mi ruky, že všetko dobre dopadne. Pichli mi spinál, účinkoval veľmi rýchlo. Taktiež mi dali niečo na oblbnutie, takže som bola ako omámená. Vnímala som všetko okolo seba, ale pokojnejšie. Dali predo mňa plachtu a ani som sa nenazdala a počula som plač malinkej. Začala som plakať. Hneď mi doktorka vravela, aby som bola v kľude. Manžel čakal v miestnosti, kde potom preniesli maličkú. Keď ma zašívali, pozerala som sa do okienka, kde bol a bol strašne vysmiaty a šťastný a ukazoval mi palec hore. Bola som neskutočne šťastná. Operácia sa skončila a pomaličky ma prevážali na izbu. Manžel prišiel za mnou a povedal, že maličká je zdravá a je krásna. Tak som spustila rev. To bolo to najkrajšie, čo som mohla zažiť.
V deň operácie som dostávala infúzie, ležala som celý čas. Mala som bolesti, ale dali sa zniesť. Maličkú mi priniesli ukázať na izbu a večer mi ju dali aj na kojenie. Moja maličká je veľká hladoška a preto sa na prsník pricucla hneď.
Na druhý deň som už pomaličky vstala a pohybovala sa. Bruško bolelo, ale dostávala som injekcie od bolesti. Maličkú mi stále častejšie nosili na kojenie. A vďaka tomu som už na 3. deň mala mliečko. A je ho aj teraz dostatok, takže kojíme o dušu.
Asi na 3. deň ma previezli na izbu, kde som už bola stále s maličkou. Sestričky z novorodeneckého mi ukázali ako maličkú kúpať, prebalovať.
Maličká bola v nemocnici zlatučká. Spinkala, papala a občas aj plakala. Každé ráno bývala vizita a kontrolovali sa mamičky aj bábätká.
Môžem povedať, že som bola v nemocnici veľmi spokojná. Personál skvelý-sestričky, lekári. Veľmi sa mi páčilo a s cisárskym a spinálom som bola veľmi spokojná. Rana sa hojí rýchlo. Celkovo som nechala v pôrodnici 8 kg.
Teraz si už s maličkou hľadáme náš denný a nočný režim. V noci sa budí 2krát, ale cez deň buntoší. Najnovšie, keď sa napapá, nechce ísť búvať, ale chce sa len varovať. Už sme boli aj v poradni a priberáme. Takže super. Akurát ešte stále bojujeme so žltačkou.
Žienky, všetkým vám prajem, aby ste mali zdravé bábätká a aby ten pôrod bol pre vás len príjemným zážitkom na celý život. Pre mňa celý ten čas strávený v nemocnici je niečo, na čo nikdy nezabudnem. Všetkým, čo sa o nás starali veľmi ďakujem. A ďakujem Pánu Bohu za dar-našu Sofinku. A za to, že je zdravá.
@nellymn , to je krásny príbeh. Ešte raz gratulujem k maličkej. Nech vám rastie do krásy a pre radosť. A nech sa pekne darí dojčenie. A ozaj, ktorá to bola pôrodnica, ak môžem?
@janemari , ten tvoj je riadny...viem, že sme tu na internete, a určite sa nemôžeš a nechceš podrobne rozpisovať a ešte o takej citlivej veci... ale písala si kdesi, že je taký ..... "mamičkár"... Pochopila som to správne? Ak je to tak veľká škoda pre neho, ak teda mal čas a nechcel to pochopiť... 😝 A na teba určite čaká inde šťastie. 🙂 🙂 🙂
@tessinka bola to pôrodnica v Žiari nad Hronom.
Všetkým ďakujeme za gratulácie. Už pomaličky nachádzame aj svoj denný a nočný režim. Aby som neporiekla, maličká je veľmi dobrá, ale má aj "svoje dni".
Zatiaľ stále kojíme a stále sa mojkáme. Je to nádherný pocit byť mamou takého malého človiečika. A keď sa usmeje, tak to je úžasný pocit.
Kde sa nam stratila crazybabenka?
@janemari tu som tu som......len som mala hektický víkend.....a dnes ráno som bola na cukor.....hnusnejšie niečo som ešte nepila.....dúfam, že výsledky budú v poriadku.....lebo keby som to mala ešte raz piť.....tak neviem neviem....protilátky našťastie dopadli dobre......len máme málo železa....už som si myslela, že budem musieť cucať klince 😀 ale dostala som tabletky 😀
@zuzana_18 áno, spinál je umrtvenie od pása dole. Do spodnej časti chrbtice mi pichli injekciu a účinkovalo to okamžite. Cítila som také mravenčenie v nohách. Hneď na to ma uložili na operačný stôl, dali predo mňa plachtu a už to išlo. Chcela som strašne pohnúť nohami ale nešlo to.
Čo sa týka vnímania zvukov, tak som počula doktorku, ako rozpráva, že to šijeme a to šijeme, atď, ale snažila sa rozprávať potichu, aby som to nevnímala.
Bolesť som necítila žiadnu, až potom, keď to začalo všetko ožívať. Ale dostávala som lieky proti bolesti. Dalo sa to zniesť. Neviem si predstaviť, aké musia byť bolesti pri klasickom pôrode. Jaj.
Ale som veľmi rada, že už to mám všetko za sebou. Maličká nám robí radosť. Každý deň spinká vonku na čerstvom vzduchu. Dnes sme sa boli prejsť v daždi. Taká bola spokojná 🙂.
Ale akosi sa jej teraz nechce búvať. Nejako mrnká. Ale už je dobre. Očká zavreté a už sa snívajú krásne sníčky.
@nellymn jáj,to sa až pekne číta 🙂 ako taká rozprávočka,tak ďakujem za vysvetlenie,hlavne,že je všetko v poriadku.
@crazybabenka ja idem vo šrtvrtok na poradňu a dr mi povedala,že sa dohodneme na cukor.Tak hovoríš,že sa mám na čo tešiť. 😒
@janemari držím palce s tým tvojim mužom.Neboj,on to raz všetko pochopí a možno už bude neskoro...hlavne ty sa drž..
@zuzana_18 noooo ak máš rada niečo strašne sladké vypiť na jeden krát.....pre mňa to bolo hnusné.....a to že som bola s toho strašne smädná.....a 2 hodiny som nemohla piť....hneď s nemocky som utekala do prvého obchodu.....a stiahla som litrovú vodu......ale sú to "iba" 2 dcl tej žbrndy....ale aj tak dúfam, že to nebudem musieť piť ešte raz
@crazybabenka no ale čo nespravíme pre tie naše bábiky,nie?Budúci týždeň sa nám blíži-ty ideš do MT a ja na to 4D.Dobre som si to zapamätala,nie?Som len zvedavá,či nám ukážu tie "predné riťky" 🙂 .
Ja idem aj teraz vo štvrtok mojej,no uvidíme.
A bruško inak ako?To moje chrústičatko mi dáva fajnové rany 😀 ,ale je to milé-strašne.Ale len nech kope aj od rána do večera,len vtedy sú mamina a tatino spokojní.
@zuzana_18 noooo jemu sa tá sladká voda.....viditeľne páčila.....lebo malo takú žurku v brušku 😀 ..... ale ako hovoríš.....len vtedy som spokojná.....keď skáče celé brušo.....len nech si kopká......idem do MT....v utorok.....na 12tu sme objednaný......ale mám takého tušáka, že krpec neprezradí.....ani keby čo bolo....ja som len teraz zvedavá.....ako dopadne ten cukor.....sestričky mi povedala včera....že ak mi dnes (pondelok) alebo zajtra (utorok) nezavolajú......a nebudú ma volať na opakovaný test.....no a zatiaľ nevolali.....tak dúfam, že ani nebudú......lebo keď som pozerala....tak som našla, že baby s tehucukrovkou rodia v cca 34tt....a to je teda poriadne skoro

@zuzana_18 ja sa gulatim uz od zaciatku 😀