icon

Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?

crazybabenka
27. máj 2010

NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?

pohodacka
5. okt 2012

@buba78 no my prosím hovoríme tak dva týždne cca.Najprv som ju zakaždým upozornila,či u babky,či vonku,stále,nech sajej to zafixuje,teraz ešte občas pozabudne,povie daj,ale keď poviem pekne si vypýtaj,tak prosím..tiež vravela pači predtým aj keď sme podali niečo my jej 😀

zuzu100
6. okt 2012

Ahojte, aku deku mám kupit do kocika? Máte skusenosti so spanielskou dekou? 80x110 cm?

pohodacka
6. okt 2012

@zuzu100 ja mám španielsku,supeeer,teplučká a mäkučká ako vata 🙂

sliver
6. okt 2012

@zuzu100 - ja mám od Emitexu a tiež maximálna spokojnosť

takže dnes mám poobedie úplne sama.... drahý zobral Sonku k svojim rodičom lebo ja som povedala že tam už nejdem po poslednom fiasku s fotkami na FB sa so mnou nebavia a ani mi neblahoželali tak prečo by som sa mala trápiť návštevou a tváriť sa že je všetko OK.... lebo svokra si chybu nechce priznať, tak jej problém, len si neuvedomuje že tým prichádza aj o svoje jediné vnúča....
tak ja idem vegetiiiiiiiiiiť
rádio mi tu hrá na plné gule, terasa dokorán, však je von krásne a relax

zuzu100
6. okt 2012

@pohodacka, @sliver dakujem....a aku velku mám kupit? nové alebo pouzité? aku znacku, alebo to je jedno?

sliver
6. okt 2012

@zuzu100 - moja je 80*100 a úplne stačí
to je už asi na tebe či španielsku alebo Emitex, ja som spokojná, asi každý je spokojný 🙂 to je asi na tebe pre ktorú značku sa rozhodneš... ak nájdeš dobrý inzerát a oplatí sa podla mna môže byť aj použitá
ked máš na kočíku nánožník tak je to jedno akú deku tam dáš, isto mu bude teplo a isto ho zohreje lebo aj ten nánožník veľa tepla udrží na neprepustí...

pohodacka
6. okt 2012

@zuzu100 ja mám novú,mamina mi dala na Vianoce ešte ako tehotnej..deku asi radšej novú 🙂
@sliver presne taaaak,treba kašlať na ňu....len si oddýchni..my sme práve dorzili s kámošovej 30tky,teda ja a Nelka,tatu čkáme ráno po dlhom čase opitého 😀 😀 😀

buba78
6. okt 2012

@pohodacka teda ten bude mat zajtra tazky den..........
@sliver vau tak taky veget by som chcela........moj ide s nou von a ona stale mami vykrikuje a nevie ju dostat od domu,ked vie,ze som doma...........ide ma porazit....
@zuzu100 ja mam od emitexu co je na zips...je ako vo fusaku........a ma diery na 5 bodove uchytenie

pohodacka
6. okt 2012

@buba78 no to teda bude mať 🙂
Ale nech si dá raz za čas,som ja dobrá manželka,že mu toto dovolím 😲
Najhoršie je,že ke´d sa bude chcieť vyspať,bude mu tu naše dieťa píliť uši a tú bolavúúú hlavu 😀

buba78
7. okt 2012

vcera sa mi pokazil mobil...poobede som sa tesila,ze mam umyte okna a vonave zaclony a dnes prsi a fuka..........ale som nasrata...........a aby nebolo malo Olivia tak trucuje........este tak nikdy nezurila,ked nieco chcela a ked sa jej opytam co je alebo co chce,tak ona mi odpovie NIC.........kde to zobrala

pohodacka
7. okt 2012

@buba78 aj u nás sa dnes nerváčilo..vidieť,že nebola vonku,keďže celý deň lialo.Dúfam,že zajtra už nebude,nemalo by..lebo to jena nervy celý deň doma.Ona večne nerváči s kočíkom a bábikou.Vozí ju po byte,keď cez dvere nevie trafiť s kočíkom,tak nerváči,trepe s ním až kým ho nezhodí..bábiku vyhodí..
Včera sa velice pýtala na šerbel,že kakať,tak som jej dala a vycikala sa,dnes zase.Tak poobede ako sa vyspala,tak reku,no po´d,dáme plienku dole,nahodili sme gaťky ..mm sa smial,že či sa teraz budem každú minútu pýtať,lebo ja stále,Neli,nejdeš cikať?Kakať?Reku noa,ve´d sa jej to musí uložiť do hlávky 😉 Dva krát sa vypýtala sama,síce pvedala kakať,lebo cikať nevie povedať,ale pekne sa vycikala.No a večer,už keď sa mala ísť kúpať,ešte som jedla,tak mi pomáhala,pozrie medzi nohy a mokréééé gaťky,pančušky 😀 hovorím jej,ty si cikala?Prečo si nepovedala?A ona potom,aha,toto,a prst na tie pocikané pančuchy.No tak takto sme to zvládli-s jednou nehodou,zajtra pokračujeme,ale von a na spanie si netrúfam bez plienky ani náhodou.

janemari
7. okt 2012

Ahojte tak nám sa tlačia všetky 4 očáky a ešte máme aj nádchu,super kombinácia 😖 Pozerá ,že riešite pýtanie sa na šerblík,u nás tiež 0 bodov,ked sa pociká,pokaká hned to oznámi,ale žeby prišla pred tým,to nie. Ked sa jej opýtam,tak pokrúti hlávkou áno,alebo nie.A väčšinou ked pokýva,že áno tak sa nevyciká ani nevykaká. Chcem sa vás opýtať,koľko krát za noc sa vám budia na papanie? Lebo počúvam,že od roka by už mali spať celú noc .A celkovo s papaním je to horor 😢

pohodacka
8. okt 2012

@janemari neboj,to s pýtaním na WC neberiem vážne,tiež sa pozabudne a ciká a kaká veselo do plienky.Dokonca sa mi stalo,že mi kričí kakáám,ja že no po´d rýchlo teda na šerblík a ona nieeee,beží do svojho kútika a kaká veselo do plienky.Potom má zase deň ako včera,plienku nechce a pýta sa.Netlačím na to,okolo dvoch rokov by to malo diea už vnímať,rozoznať,pritlačím potom.Čím viac sa "tlačí na pílu",tým horšie...ako vo všetkom,takže som v kľude.
S nočným spánkom môžem len snívať o prespanej noci.Ja už som to tu aj písala,že sa mi zdá,že ako je staršia,pripadá mi,že je to horšie a horšie.Stále ciciii a mrnčíííí,no des.
Cez deń sa už naučila konečne pravidelne papať normálnu stravu,nie MM.Dokonca vždy po obednom spánku,ešte len oči rozlepí,už kričí ham,je zvyknutá,že sa pekne napapá,niekedy nechápem koľko zje.Aj na váhe vidieť,už sa dostáva cez 11 kg a dlho sme stáli na 10.Aj sa vytiahla,ja som si to nejak neuvedomovala,len zisťujem,že čo mala 11 kusov pančušiek sú jej dobre 4 😀

crazybabenka
autor
8. okt 2012

babyyyyyyyyyyyyyy u nás poletuje sneh s dažďom....konieeeeeeeec

buba78
8. okt 2012

@pohodacka neboj to pride samo....ja asi mesiac uz riskujem,ze neberiem von plienku..pride na to .....doma ju nechavam uz dlho bez...obcas sa pocikala a hlavne ,ked som pustila vodu na kupanie....vcera po dlhom case si cikla do nohaviciek vecer az dva krat sme ju prezliekali...mali sme uz tretie pyzamko a mm pral spodok pyzamka...o pol siestej sme sa kupali,tak som jej nechcela dat uz plienku....dala som jej dzus a po nom vela cika
@janemari nie si sama s nocnym krmenim..my mame 6.11 2 roky a obcas este papa raz za noc alebo nad ranom........to robi takto mesiac..inac pravidelne jedla o pol noci

crazybabenka
autor
8. okt 2012

@pohodacka my sme tiež v sobotu gaťkovali 😀 😀 😀 raz sa vypýtala....ostatné išlo všetko do gaťušiek.......potrebujeme väčšiu zásobu aj tepláčikov aj ponožiek 😀 😀 😀

@janemari ja si už ani nepamätám, kedy som prespala celú noc.....vlastne hej....minulý týždeň....spala od 20,00 do 6tej....ale štandardne ideme na 2-3 prebudenia....dáme dudu...napiť a pokračujeme.....ale sú aj noci ...čo k nej vstávam 6-7krát

janemari
8. okt 2012

Pýtam sa na papanie preto,lebo od viacerých som počula ,že od 1 roka by dieťa malo prespať celú noc,že už nemá jesť a podobne.Ja by som bola velmi rada,lebo malá vstáva na jedenie tiež cca 2-3krát a to vypije celú fľašu mlieka s kašou a to nemusím hovoriť,že ma to výjde dobrých cca 40 eur mesačne len toto nočné vyjedanie.A čo urobím,poviem jej ,že jej nedám 😔 Dala som sa nahovoriť,že jej urobím na večer krupicu ,tak som bola rada,že sa napapala no ale potom noc horor bola hore cca každé 2 hodiny a vždy pýtala jesť 😖 A ešte jedna otázočka dávať už kravské mlieko? Lebo mne sa zdá dosť odvážne ako npr.niektoré kamošky dávajú dieťaťu namiesto UM od 8 mesiacov kravské,niektoré dokonca ani neprevárajú,len zohrejú a dajú dieťaťu vypiť 😕

pohodacka
8. okt 2012

@janemari to verím,veľa ťa výjde to nočné papanie..ešte že ja kojím,lebo ona "tristo" krát pýta,by som prišla na mizinu.Podľa mňa môžeš dať kravské,bože každý to preháňa..voľakedy staré mamy dávali kravské,neriešili ortopedické vložky atd atd a tu sme,žiijeme..vyjde ťa to určite lacnejšie,len prevar.Veď už rok mala,Poznám jednu čo dávala od 3 mesiacov,lebo nemala na sunar a dieťa je zdravé a spokojné.
@crazybabenka ja som aj túto noc pindala.Tato išiel na WC pred piatou ráno,začala revať,kde je,vstala z postele a bežala za ním.Už som vedela,že tam je zažnuté,že sa prebere a bude vyspatá.Tak aj bolo.vyše hodiny bola na cici nech zaspí,už som si necítila chrbát,v duchu som už hromžila 😀
Potom zaspala,spala si hvízda do pól 10,teraz na pbed išla až o pól 2.No ak bude spať 3 hodiny ako zvykne,tak ma šlahne..večer ide o pól noci.pritom má už zaužívaný rituúl-vždy na obed ide tak o štvrť-pól 12 do druhej pol 3 a potom večer tak pól 9-9.Kým som ja hore,bývam aj do pol noci,tak aj tri krát pýta cici..

pohodacka
8. okt 2012

@crazybabenka že sneeeeh,supeeer,ja sa teším,ja som hovorila,že to tak býva a bude aj teraz,že z tričiek do zimných búnd.Boli sme vonku,Nelka mala takú ppáperku,ale to je prechodná,nie je extra teplá a ruky mala sudené jak ľad.Je tu 12 stupňov.Konečne aj začali kúriť včera,tak na noc tomu vypálim 😀

crazybabenka
autor
8. okt 2012

@pohodacka tak k nám už definitívne prišla zima.....ráno keď sme išli malej vybavovať pas....tak vonku 1st.....tak sme dávali zimnú bundu....musím veruže pohľadať kde máme ten fusak zahrabaný.....lebo teraz teplomer ukazuje ledvično 5st...
@janemari mne povedala doktorka, že to ani nie je dobré na obličky tak veľa v noci piť a jesť....aj Pauluš bola taký nočný papkáč...a cez deň nie a nie do nej nič dostať.....vtedy som sa trápila aj s bubou.....tá mi tiež vtedy hovorila....že ona si tú dávku čo má spapať....spapá v noci....tak na čo by sa cez deň trápila......tak som vymenila mlieko za čaj.....ona ani nepotrebuje papať....ale ťahať sladké.....a keď si potiahla 4-5x tak som proste fľašu vytiahla....a dala dudu....a malá spala ďalej bez kecania......a postupne som osladený čaj menej a menej sladila....a teraz cucká už len vodu....2-3 si potiahne od smädu....a papáme cez deň a nie v noci.....skús....možno pomôže aj tebe

sliver
8. okt 2012

@janemari - aj ja som čajíkovala v noci a teraz sa budí iba raz a to okolo šiestej, nakojím ju a buva ešte do ôsmej...
ja vklude dávam kravské mlieko a poznám kopec mamičiek čo ho dávaju...

sliver
8. okt 2012

@crazybabenka - to je iná zima u vás.... a že sneh, si ma dostala...

janemari
8. okt 2012

@crazybabenka skúšala som dať aj čaj,ale nezabralo 😖

pohodacka
8. okt 2012

@janemari to nezaberalo ani u nás,skúsila som čaj,dudel,nebola šanca,len nervy chytila a len cici.Len ona neni zvyknutá na fľašu,dudel nemá od malinka,preto hne´d pochopila,že to neni cici a hotovo..a cez deň papá pekne?

janemari
8. okt 2012

@pohodacka práveže od času ako odmietala stravu tak je to strašné,ranajky nehrozí,doobeda viacmenej nechce nič,obed som rada ak zje aspon jedno jedlo,poobede zase skoro nič a večer mlieko s kašou a vnoci to isté.Skrátka nedonútim ju nič zjesť,už vymýšľam všetko možné a nič nezaberá 😖 ked jej dám na silu tak vypľuje a je po jedení.

pohodacka
8. okt 2012

@janemari a priberá,Resp.nechudne?

janemari
8. okt 2012

@pohodacka v podstate od 1 roku pribrala cca 1 kg a nič viac skôr tak,že schudne a potom priberie do pôvodnej váhy

pohodacka
8. okt 2012

@janemari neboj,keď má rok aj 5 mesiaacov,tak to je za 5 mesiacov kilo,to je super,naša ani to kilo nepribrala od roka a to má už rok aj 8 mesiacov o chvíľku.neboj,ona už tak rýchlo nepriberie.Kámoška má dvojročnú a akurát mi hovorila,že od roka má stále tých istých 11 kilov.Možno nepapá kôli zúbkom,skúšaj,možno jej zachutí niečo...

janemari
8. okt 2012

@pohodacka ono tak papala aj ked jej zúbky nešli a je problém,že v podstate jej nič nechutí.Predtým každý den zjedla jeden jogurt a niekedy aj dva a teraz už jej otvorím zje 2-3 lyžičky a koniec.Momentálne jej chutí hrozienko,lenže z toho sa nenaje.Posledné dni pozerám všelijaké recepty čo by som jej pre zmenu urobila.Dnes som kúpila tvaroh tak rozmýšľam ako jej ho pripraviť chcela by som aj na slano aj na sladko.

pohodacka
8. okt 2012

@janemari na sladko ju možno viac osloví,skús do neho aj vanilkový cukor a so slížami alebo tak..ak by si mala pocit,že fakt nepapá nič,lebo veeľmi málo,tak to radšej spomen dr.