Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?
NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?
@crazybabenka jasné,ale ozvem sa asi až na večer,dnes mám toho nejako veľa,papa držkajte sa mi tu zatiaľ. 🙂
Ahojte. Dnes máme prací deň. Včera som nafasovala kopec vecičiek pre naše bábo od maminy po synovcovi, čo poctivo odkladala. No a dnes je celkom pekné počasie, tak periem o dušu. Vonku povešiam a vetrík to krásne prefúka. Jaj, tak sa vytešujem.
Dnes mi prišiel aj monitor srdiečka, poobede si idem poň na poštu.
@crazybabenka to s tvojím manželom nemá chybu. Musíte byť pekný a veselý párik 🙂 Som rada, že je s bábom všetko OK. Dúfam, že aj zuzana bude mať dobré správy.
@nellymn nooo môj manželík je poriadny zákerák.....ale čo už spravím....bez neho to nejde....a zabiť ho nesmiem 😀 ...... vieš ako ti ale v dobrom závidím.....mne ešte nič nedovolia s vecičkami robiť.....že je ešte skoro....tak si aspoň potajme štrikujem 😉 ty sa chváľ Sofinka poslúcha?
@crazybabenka Sofinka poslúcha. Aj keď neviem, či nebude v noci buntošiť, keď sa narodí. V noci, keď idem na WC sa tak vrtí, hmíri. Niekedy normálne cítim jej nožičku. Už sa neviem dočkať, keď pôjdeme do Martina a opäť ju budeme vidieť. Dnes sme cez monitor počúvali aj srdiečko. Je to paráda. Normálne sme počuli aj žblnkať plodovú vodu. Počúvali sme s manželom naraz, nakoľko boli v balení 2 sluchátka. No paráda. Boli sme vyškerení ako lečá 🙂
A ty? Už si počúvala srdiečko?
Ozaj, nemáš nejaké skúsenosti s monitorom dychu? Tvoja sestra ho používala? Stále zvažujem, či ho kúpiť alebo nie.
@nellymn neboj aj naša Ninka vystrájala v noci.....segra od toho 30 tt v noci nespávala.....čo malá mala v brušku mejdan.....a teraz v noci spinká ako anjelik len 3 x sa budí na papanie......monitor budem mať od segry....máme aj ten do postieľky a ja som krpani kúpila aj ten na plienočku.....keď spí v kočíku......našej susede to zachránilo obe detičky.....malá jej prestala v noci dýchať 2x a malý 1x....takže keď sa Ninuška narodila to bolo prvé čo sme kúpili.......monitor srdiečka je úžasný......ale môžem počúvať len doobeda....keď príde manžel z roboty tak majú s drobcom diskusný krúžok 😀
@crazybabenka tak ten monitor je naozaj na niečo dobrý. A nevieš, čo sa robí, keď bábo prestane dýchať? Uteká sa do nemocnice?
@nellymn viem, že sú tam nejaké "úkony" čo treba urobiť, ale ešte som to neštudovala.....opýtam sa segri, ale určite hneď volať záchranku
žužu čo si sa neozvala? 😨
No ahojte babuľky,včera som mala ťažký deň,naháňačka ako sa patrí,3 hodiny som sedela v aute a potom som to nemohla rozdýchať.Bolo mi tak zle,že som myslela,že budem vracať za kamión.No hrúza.
Ale k veci-dr nás pochválila,zase sme narástli-máme 1,21 cm,že ideálne malinké narástlo.Moje zlaté 🙂
Aj srdiečko mi zase pustila.Super.O dva týždne idem na krv-vývojové vady a dajú mi tam knižku,juííííí,dúfam,že bude všetko ok.
Vy ako?Crazy stále nevieme aká bola obálka? 😉
@zuzana_18 teraz už na vývojové vady? mne to idú robiť až teraz v 16 tt....táto prvá krvička je na všetky infekčné choroby a krvnú skupinu....no neviem.....to je super, že tak krásne rastiete....to sú už skoro 2 cm.....to by sa dalo už aj kočíkovať 😀 obáločku neviem.....Miško bol dlho v práci.....a keď prišiel bol taký zmoknutý uzimený, že som nemala srdce ho trápiť....len som mu uvarila harmančekový čajík....dala večeru....a ani poriadne nedojedol a už spal....takže nič....ale dnes to s neho dostanem 😉
@crazybabenka no ani ja neviem,to mi ona povedala,že už niektoré vývojové vady dá zistiť.Ale to je jedno,hlavne,že všetko ide zatiaľ ako má..Len aby to vydržalo,ale myslím pozitívne.No a dnes držííím všetky,všetky prsty a teším sa na správičku-pohlavie...
@zuzana_18 presne tak....všetko je nepodstatné len nech pekne rastie.....a je zdravučké
@crazybabenka presne tak,ja som aj tak nevnímala čo mi všetko rozprávala,ale dívala som sa na sono,ona to má na obrazovke nad posteľou,takže ako keď sa doma dívam z postielky na televízor som si teraz obzerala malinký zlatý biely fliačik. 🙂
@zuzana_18 presne aj ja tak....keď som bola na sone v 12 tt.....tak oni tam majú tiež obrazovku nad posteľou....tak som nesledovala čo mi hovorí len som sledovala malého drobčeka na monitore ako vystrája.....našťastie si to dokyna všimla a pekne mi po sone všetko vysvetlila :D
To je tak strašne zlaté a milé,tomu sa nedá odolať.Ale ony vedia ako to prežívame,tak nás chápu. 😉
ale to sa ani nedá nepozerať......ja som bola úplne ako v "tranze" 😀
@crazybabenka no čoo???Ešte sme nepostúpili vo veci farby obálky? 😉
@zuzana_18 veruže ešte nie.....ako na potvoru prišli svokrovci a pred nimi som ho nemohla mučiť.....
@crazybabenka ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ 😔 😔 😔
@zuzana_18 vieš čo ale prezradím ti tajomstvo.....čím ďalej tým menej ma to "trápi" ..... asi ozaj mám byť prekvapená.....ale na 85% si myslím, že to bude chlapčisko 😉
@crazybabenka to ťa obdivujem 😉 ,to si super povaha,lebo ja by som to asi neprežila.Ja už si teraz vymýšľam aké mám a aké nemám príznaky-že podľa pleti,chutí a tak sa to dá odhadnúť.Aj keď tomu absolútne ,ale absolútne neverím.Každá žena je iná.Ale no nech sa teším takto aspoň. 😉 😉
@zuzana_18 podľa chutí to absolútne neplatí....sestre strašne chutili kyslé uhorky a kapusta......tak jej všetci hovorili chlapec chlapec.....a má krásnu babulu ako svet.....ešte rozmýšľam....že u nás je taký chlap.....bývalý sused....ako žiadny veštec alebo bosorák.....ale vždy keď sa pozrie na tehotnú tak vie čo čaká a presný dátum pôrodu.....maminka hovorí, že nás so segrou uhádol presne, a že čo ho pozná sa pomýlil len 2x.....cez víkend ideme k mojím rodičom.....tak za ním asi zbehnem
@crazybabenka apropo....kyslé uhorky a kapusta teraz chutí strašne aj mne.....a to som ich pred tehu ani cítiť nemola....aj vianočnú kapustnicu som kôli tomu len tak pobabrala aby sa nepovedalo....a teraz by som mohla kapustnicu každý deň aj 3x
ešteže som to napísala sama sebe 😉
@crazybabenka kyslé uhorky chutia aj mne.Heeej-ujo takto vie?Za ujom choď ,za opýtanie nič nedáš.Potom drahému povieš,že ty už nepotrebuješ ani obálku 🙂 no super.Moja mamina mi zase hovorila,že ona nemala absolútne žiadne špeciálne chute.To fakt ako kto.Ale veď ono je to fakt jedno,nech sú hlavne zdravučkééé.
ja by som už najradšej bola keby bolo ďalších 5 tt za mnou aby som už cítila drobčeka
Ahojte. Už som aj ja tu. Prala som o dušu vecičky pre maličkú. Nejakých 5 práčok. No to som ale minula elektriky. Už to mám aj preschnuté, niečo je už aj požehlené a uložené v skrinke. Jaj tak sa vytešujem, keď vidím tie krásne vecičky.
Spomínate chute. Tie som ja nemala vôbec. Papala som tak ako vždy. Čo mi akurát vadilo, tak niektoré vône.
A čo sa mi raz stalo. Keď som bola malá píjavala som mlieko a kakauko. Inak vôbec. Raz v noci som sa zobudila, maličká sa hmírila a nemohla som spať. Zrazu som dostala neprekonateľnú chuť na mlieko. Tak som išla do chladničky, vypila pohár studeného mlieka a spokojne som si išla ľahnúť a za minútku som spala ako bábo.
Teraz si dám občas pohár mlieka na pálenie záhy. Tá ma páli stále častejšie.
Ozaj, zajtra idem do poradne. Dúfam, že bude všetko OK.
@nellymn ja som mlieko a mliečne výrobky zbožňovala.....teraz nemôžem mlieko ani cítiť.....strašne mi smrdí....a do chladničky nemôžem ísť vôbec.....mám ju vyumývanú, že to hádam ani v sterilnom prostredí nemajú takú.....ale mne tak strašne smrdí, že ma hneď napne.....keď chcem niečo s chladničky......tak musím poslať Miška.....zajtra držím na poradni päste.....daj vedieť ako sa má Sofinka

@zuzana_18 ty daj hlavne vedieť ako sa darí fazuľke 😉