icon

Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?

crazybabenka
27. máj 2010

NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?

janemari
4. mar 2011

A pritom vsade hovoria ako deti su radi zabalene na pevno,lebo citia vacsiu istotu.No asi to nieje prevda,ze
@crazybabenka ? Inak kocky poradte mi co najnutnejsie potrebujete do porodnice a prve dni doma pre babo,bez coho sa naozaj nezaobidem a co by ste odporucali pre istotu doma mat. 😅

crazybabenka
autor
4. mar 2011

@janemari no do pôrodnici som potrebovala pre malú len plienky....potom mi doniesli ešte odsávačku.....tú by mi požičali aj v pôrodnici....ale chcela som svoju.....pre seba klasika.....hygienické potreby......doma už budeš potrebovať všetkú detskú kozmetiku....a oblečko....nemyslím, že by si si mala pripravovať nejaké špeciálne veci

janemari
4. mar 2011

@crazybabenka ok upokojila si ma 🙂 Aj ked doma teda este nemam skoro nic 😅 Ale predsa ked uz je clovek doma tak skor zbehne kupit to co potrebuje ,nie?

crazybabenka
autor
5. mar 2011

@janemari som rada, že som ťa potešila....a hlavne nekupuj ako šalená ako ja.....my už vyraďujeme veci....čo sú babuľke malé....a nemala ich ani raz na sebe....a to pribrala pol kila a narástla o 2 cm.....ide ma poraziť....také krásne vecičky....a idú do vreca na poval 😀

pohodacka
5. mar 2011

@crazybabenka presne,aj mne sa zdá,že jej je oveľa lepšie bez perinky.Teraz mám zase nervy.Dobre,že sa nám zahojila zaparená riťka,zbadala som jej tam akoby také bodky poodlupované z kožičky alebo neviem akom by som to opísala.Do prdele,určite ju to štípe.Už mám 4 balenie vlhkých utierok na vyradenie-skúšam či to nie je z toho,či čo sa zase deje. ☹

crazybabenka
autor
5. mar 2011

@pohodacka zlatko....keď sa pokaká....tak žiadne vlhčené utierky....ale šup riťku pod vodu....potom osušiť prežehleným uteráčikom....a nechať chvíľu rozbalenú.....dáš si len plienočku pod riťulu....aby sa nestala nehoda 😀 a necháš ju trošku vyvetrať 😉
ja mám zase nervy s čistenia cikulky.....neviem to poriadne vyčistiť....v pôrodke mi to neukázali....mamina a sestra ďaleko.....svokra mala iba chlapca....hanba nehanba....spýtam sa doktorky

pohodacka
5. mar 2011

@crazybabenka fúha,aj v noci takéto procedúry?Lebo môj chrúst kaká o stošesť.Tak ďakujeme pekne za radu,musím to teda takrobiť,veď pre ňu všetko 🙂
A myslíš šušku?Ani mne nikto nič neukázal,sestričky v pôrodnici no comment.Moja tam má vnútri normálne krémik čo sa jej dostane keďnahrubo natieram riťku a nechcem jej ísť tam nejak hlboko nech ju nebolí.Ja by somsa opýtala dr,skôr im hanba,že nám to nevysvetlili 😠

crazybabenka
autor
5. mar 2011

@pohodacka no veď že tam má kopu krému....a bojím sa aby nedostala nejaký zápal....tak len kúsok "roztvorím" a len tak opatrne aspoň vatovou tyčinkou povyberám čo sa dá....
v noci nemusíš....to aj ja poutieram len obrúskami....ale cez deň robím takto....to mi kázali v pôrodke....a aj doktorka ma teraz za to pochválila 😀 keby nie toho sprostého krému od johnsons....tak máme ritulu ukážkovú 😀

crazybabenka
autor
5. mar 2011

@pohodacka lebo doktorka mi to vysvetlila, že tá "vlhkosť" s obrúskou môže reagovať s "praženičkou" a to dráždi pokožku....a keďže ešte nie je dokonale vyzretá tak sa dieťatko vysype....a môžu sa porobiť až pluzgieriky

janemari
5. mar 2011

Uha kolko vedy s obycajnym prebalovanim 😲

pohodacka
5. mar 2011

@crazybabenka no bože,že pluzgieriky.Veď to,moja mala už tú riťulku takú peknú a teraz sa mi to prestáva páčiť.A v noci akými obrúskami,nejakými suchými?Presneeeee,my sme dnes po kúpkaní tiež čistili krémik vatovou tyčinkou,ale tiež to nevidím správne,aby sme tam nenechali kúsok vaty do prdele.
@janemari ani nehovor,myslíš si,že jednoduché prebalenie,ale to je umenie udržať šuškua riťku čistú,nezaparenú.
Crazy a v noci zakaždým papáte?Moja malá niekedy zaspinká kým ju prebalímapotom už nechce papkať.Dr hovorí,že ju mám nechať,že niektoré bábenká potrebujú spinkať.Že keby bola hladná,plače.Nooo,len aby potom priberala.
Jáj,vieš čo,čímsa viac snažím,tým...a to ani nehovorím,že nič nespravím,lebo som s ňou furt zavretá v izbe,bojím sa ju tam nechať samú ,aby sa niečo nestalo..hlavne že mám monitory 😒

janemari
5. mar 2011

@pohodacka ako ja som si tiez kupila vlhcene obrusky ale pravdupovediac mam v plane skor,ked sa pokaka ist jej umyt ritku do umyvadla a potom popripadne este nejako dezinfikovat a nechat volne ususit,potom natriet a zabalit.Odsledovala som to ked som bola v nemocnici od tej co lezala somnou na izbe. A papat ?Ratam s tym,ze budem davat ked si bude pytat a nie na silu kazde dve hodiny ci ako sa maju krmit 😅

pohodacka
5. mar 2011

@janemari keby si vedela ako som si ja všetko predstavovala ako budem robiť,ale poviem ti,keď som v noci tak šiesty krát hore,duní mi v hlave,som rada,že malú za 5 minút prebalím a ani neviem ako a spím ďalej.Už sami stalo,že mi hlava padla pomaly do perinky od únavy alebo ma niekoľko krát už mm budil,že malá plače aja som unavená tvrdá ani nevedela čo sa deje.Dnesráno ju zobral vedľado izby nech sa vyspím a poviem ti keď ma zabiješ ani neviem kedy odišli 😀 .Teraz sama nechápem ,žesom hore.Síce chápem,práve sme s mmkmitali keďže naša hviezdička sa po okúpkaní a polefetila tak,že bol kúpel aj oblečenie odznova 🙂 .Ale ľúbime ju jak koňa 🙂.No práve sa po polhodinovom spánku zase preberá,tak ja idem pomaly,dobrú noc babule.

crazybabenka
autor
6. mar 2011

@pohodacka v noci normálne vlhčenými.....mi sme sa postupným "skúšaním" dopracovali k Niveovým.....tie nám najviac pasujú..... ale to je indivindi.....čo komu pasuje
ja prebalujem až po papaní.....lebo malá sa budí len keď je hladná.....a to by bol cirkus na celý panelák keby som jej hneď nepichla didu alebo fľašku....hádam by zobudila aj susedný panelák.....alebo by si mysleli, že je to letecký útok....by "ručala" ako siréna 😀
u nás je to rovnako....kým nie je niekto u nás tak nespravím nič.....bojím sa od malej pohnúť čo i len na krok....a už sa mi to aj vypomstieva.....lebo malá nevie vydržať sama....a spustí strašný plač....vždy musí niekoho vidieť
o priberaní mi ani nehovor.....malá teraz na poradni pribrala 400g za tri týždne.....čo je na spodnej hranici.....tak musíme ísť teraz v stredu na preváženie....koľko pribrala za týždeň.....a možno skončíme na UM..... 😢 ....a ešte aj kvôli sprostej anémii čo som mala počas tehu....musia robiť testy aj jej...či jej niečo nechýba 😔
@janemari naša sa v pôrodke kŕmila ukážkovo podľa knižky každé 3 hodiny....dali sa hodinky podľa nej nastavovať....teraz papá ako sa jej chce....niekedy po hodine a pol....ale v noci vydrží aj 5 hodín búvať.....ale potom by zjedla aj mamu 😀

crazybabenka
autor
6. mar 2011

@pohodacka moja to bolo včera vo vzduchu....ale naša to stihla pred kúpaním.....tak sa jej podarilo....že mala celý chrbátik...ešte aj na krku..... 😀 ale po kúpaní sa nám pravidelne pociká 😀

pohodacka
6. mar 2011

@crazybabenka moja práveže len tak mrnká,má fajnovú riťku,ešte len do nej prdká už nechce plienku.Aj zabudne,že bola hladná keďsa prebalí 😀 To mi hovor,celé tehu som mudrovala ako ju nebudeme učiť na ruky a teraz?Slečna inak nezaspí.Ešte jedným očkom skontroluje kto ju hontrla a potom búva.Ale nech mi niekto nehovorí,že keď mu plače bábo,tak ho nechá tak.A to ešte-máme postieľku na okrasu-spinlá medzi nami vo veľkej posteli.Aj ti grcká keď sa napapá?

janemari
6. mar 2011

@pohodacka tak ja som skor nocny vtak 😀 Nemam problem byt v noci hore,skor mam problem so spanim.Tak pokial bude viac cez noc hore a cez den spat tak to poriesim tak v noci budem hore,porobim si a cez den si pospim.Budem si musiet najst system kedze budem sama.Okrem toho aj keby som bola s mm tak mi nepomoze,lebo on uz o 20.00 spal ako babetko a cez den ma on svoju robotu 😠 Takze ako si urobim tak budem mat 😔

pohodacka
6. mar 2011

@janemari klobúk dole pred tebou,že budeš na všetko sama.Normálne som začala obdivovať také maminy.Ale ty si šikulka,verím,že to zvládneš.Poviem ti,že som počas tehu nemohla Spávať,o pol jednej v noci som čumela do plafóna a mala som nervy,že nemôžem spať.A aha akomi to moje díte zmenilo "spánkové návyky " 🙂.Ale možno tvoja bábika bude iná a aj si porobíš,aj sa vybuvaš.To sa nedá teraz ...a ako sa bude volať princezná?

pohodacka
6. mar 2011

Babule,prihodila som zopár fotečiek konečne 😉

tinara23
6. mar 2011

@pohodacka chcela som kuknúť fotky a nič tam nevidím, tak neviem 😒

pohodacka
6. mar 2011

@tinara23 sú iba pre priateľov,takže si ťa dám 🙂

tinara23
6. mar 2011

@pohodacka ok, idem kuknúť 🙂

tinara23
6. mar 2011

@pohodacka krásna je babulka Nelinka , ako je jej dobre, spokojne si odfukuje 🙂

pohodacka
6. mar 2011

@tinara23 ďakujeeem,no veru,spokojná,tak sa ľúbipreťahovať,celá sa vrtí,už sa bojím,že sa prekoprcne 🙂

crazybabenka
autor
6. mar 2011

@pohodacka no tak tie naše baby sú ako cez kopírku....aj naša zaspáva na rukách....a na postieľku sadá prach 😀 a mladá dáma vytláča rodičov s manželskej 😀

ako kedy....keď je strašne hladná, že dlho spinkala....tak si naraz veľa potiahne....a potom pri odgrgnutí...sa je vráti aj trošku mliečka....ale niekedy hodí takú "šabľu"....ale potom sa dotlačí raz tak 😀

pohodacka
6. mar 2011

@crazybabenka moje dieťa dnes búva,búva a búva.Okúpkali sme ju napoly spinkajúcu,dva krát si potiahla mliečka a spinká ďalej.Môžme sa v noci tešiť 🙂

crazybabenka
autor
6. mar 2011

@pohodacka tá naša tiež....doteraz sme čakali....nech sa zobudí....ale ideme kúpať....aj keď spí....dúfam, že ju to v noci neopustí 🙂

sliver
6. mar 2011

@pohodacka - krásnučká je tvoja dcerenka
úžasné také miminko!!!!

pohodacka
6. mar 2011

@crazybabenka moja teraz búva stále,ale už sa mrví,verím,že superstar pozerať nebudem 😉
@sliver veeeeeľmi peeekne ďakueeejemee. 🙂

buba78
6. mar 2011

@crazybabenka neboj priberať začne postupne............nedávaj UM........my sme nakoniec začali tak priberať, že každý mesiac máme kilo navyše.........teraz 4mesiace a skoro 7kg.........papá mi často až 10krát za 24hodín.............neviem ju oklamať ani prevarenou vodou..............snáď keď začne behať schudne