icon

Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?

crazybabenka
27. máj 2010

NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?

crazybabenka
autor
10. aug 2010

@zuzana_18 ale veď ja papám normálne.....a krpec rastie ako z vody.....povedal, že podľa sona mu nič nechýba....len záhadne idú kilá dole

zuzana_18
10. aug 2010

@crazybabenka júúúj,llen aby bolo malinké v najlepšom poriadku a potom už nech sa deje čo sa chce 😉

crazybabenka
autor
10. aug 2010

@zuzana_18 keď ja už mám normálne "strach" ísť do poradne či som zase schudla alebo pribrala

zuzana_18
10. aug 2010

@crazybabenka nebooj,pokiaľ bábo rastie ako má,tak je všetko ok.Moja mamina pribrala za celé tehotenstvo 5 kg,až úplne na konci ešte 2 kg a strašne sa bála.Dr jej povedal,že pokiaľ je plod veľký-a aj bol segra sa narodila vyše 3500 g,tak sa nemá čoho báť.Ona otehotnela 45 kilová,tak jej hneď povedal,že nech sa nečuduje.Neboj,všetko bude ok.Nemáš váhu?Ja som zase ako prihriata a vážim sa aj 3x za deň.Ešte ťa ukľudním-som čítala,že v tehotenstve žena spaľuje rýchlejšie kalórie.Možno aj preto to pomalé priberanie 😉 .

crazybabenka
autor
10. aug 2010

@zuzana_18 máme váhu....ale oblúkom sa jej vyhýbam....lebo mám s váženia len stres

zuzana_18
10. aug 2010

@crazybabenka fakt neboj,pokiaľ pokiaľ malinký rastie ako má,je všetko ok.Mňa dnes pichá úplne na spodu brucha,ja mám zase z toho stresy.Radšej som zakotvila do postele.

crazybabenka
autor
10. aug 2010

@zuzana_18 počkaj keď ťa začne tak ako mňa bolieť panva....ani posadiť ani vstať....a obrátiť sa v posteli hotová katastrofa.

zuzana_18
10. aug 2010

@crazybabenka my sme teda potrestané 🙂 .A tí naši chlapi len čakajú a tešia sa 😉 .Ale verim,že trpia v duchu s nami.Ten môj ma teraz upratal keď som povedala,že ma pichá spodok brucha.Do toho som kýchla,no hotovo-už som nachladnutá a treba ma pozakrývať.A vonku 30 😀 😀 Ale zlatý je moje druhé dieťa.ako mo hovorievam.

crazybabenka
autor
10. aug 2010

@zuzana_18 aj to moje ma včera prekvapkalo.....vrátili sme sa z nákupov....polhoďku som ho hladala....už som sa aj chcela nahnevať, že kde zase trčí....a on zlatino moje išiel poumývať chodbu.....lebo máme službu.....a ešte zobral mopom aj celý byt....no zlatúšik môj

zuzana_18
10. aug 2010

@crazybabenka jéé,to je zlatý mužíček.Neuveríš,ale môj práve ľahol a oddychuje-umýval celý byt mopíkom.Lebo drahá teraz nevysáva ,ani neumýva 😀 ,maximálne utriem prach-lebo tam sa nenamáham 😉 .Zlatí sú...

crazybabenka
autor
10. aug 2010

@zuzana_18 no veď mne už postupne okrem varenia zakázal všetko.....aj práčku keď naložím....keď doperie tak on ide vyvešať.....lebo niekde čítal, že by tehotné nemali vysoko dvíhať ruky......no proste sú to poklady.....a som ho minule podpichla, že či mi aj s krpcom bude tak pomáhať.....tak mi povedal, že so všetkým mi pomôže.....len ho nemám nútiť prebaľovať....lebo by obsadil na týždeň záchod a myslela som si, že je bulimik......zlatino akurát prišlo s práce tak ho idem nachovať a hor sa na nákupy na zajtrajšiu oslavu 😉

zuzana_18
10. aug 2010

@crazybabenka to je strašne milé.Ešte že máme takéto zlatíčka.Ja sa smejem,že dozlatíčkuje keď bude drobec robiť riadny vreskot celú noc a on bude ráno vstávať 😀 .Ale nejako si poradíme,no nie?
Tak mangelíka pekne pozdravujem a dobre mu nalož 🙂 .papkať myslím..

crazybabenka
autor
11. aug 2010

@zuzana_18 V prvom rade....všetko najlepšie k meninám.....no môj tato keď sa segra narodila spával vo vani....mali sme totiž jednoizbák.....a že ona "prevrešťala" celú noc.....tiež si mysleli, že keď prvé....to akože ja 😀 bol v noci anjelik tak aj druhá dcéra bude.....ale segra ich vyviedla z omylu 😀 ja keď vidím miška s detičkami som presvedčená, že bude dobrý otec.....malú Ninku zbožňuje a dokonca zvládol aj obávané prebaľovanie....no bola len pocikaná.....a aj ju kŕmil s fľašky....tak hádam zvládne

zuzana_18
11. aug 2010

@crazybabenka ahoooj moja,ďakujem a podobne všetko len to naj naj k meninám.Samozrejme,že máš doma šikulku,ktorá to s malinkým zvládne ľavou zadnou.Ono je úplne rozdiel keď je to diaťatko vytúžené a keď sa "pritrafí".
Mala som takú spolužiačku,ktorej sa pritrafilo v 16 rokoch-nechcela,ale čo mala robiť.Frajer samozrejme zdúchol a ona zostala s plačom slobodná mamička.Pamätám si ako veľmi plakávala a bola nešťastná.Už s ňou nie som v kontakte,ale myslím,že keď dospela-veď je to už viac ako 12 rokov,tak pochopila aký dar je mať dieťa.

crazybabenka
autor
11. aug 2010

@zuzana_18 tak v našom prípade je to naozaj dar.....taký obrovský zázrak.....ešte to nie je ani na svete a už by som aj zaň dýchala.....a keď vidím tie odložené detičky keď ukazujú v telke hniezda záchrany alebo nedajbože nájdu bábatko len tak niekde pohodené.....ide mi srdce odtrhnúť.....čo mi sme museli všetko absolvovať aby sa konečne stal ten obrovský zázrak a malý anjelik prišiel medzi nás.......a čo ti drahý vymyslel za darček.....ja som dostala pozvanie na večeru.....už sa strašne teším....ale dala som si podmienku, že ideme len na pizzu.....už som ju min. 200 rokov nejedla....normálne sa mi slinky zbiehajú

crazybabenka
autor
11. aug 2010

@nellymn no ako sa má Sofinka? už dávno si nepodala správu.....ako pokračujú prípravy? 😀

zuzana_18
12. aug 2010

@crazybabenka tak čo drahý vymyslel na meniny som ti písala do IP 😉 ,ale ty sa pochváľ.-aká bola pizza?
My sme dnes mali prvú poradňu-máme aj tehot.knižku 🙂 .Babuliatko je krásne,bude to tanečník,nožule vytasené hore-som ani nevedela,že už bude tak pekne vidieť telíčko,nožičky a tak.Jáj aké to bolo milunké.
Čo je horšie,tešila som sa na guláš a krájala som mäso a ....fúúúúj ten smrad surového ma odstavil do postele ako mi prišlo zle.Teraz som sa to pokúsila dokrájať,dať dusiť,ale neviem neviem mči neskončím na WC ☹ ☹ ☹

crazybabenka
autor
12. aug 2010

@zuzana_18 nooo na pizzu ideme nakoniec až dnes lebo prišlo toľko gratulantov....že som ani nerátala .....tak bola zábava aj bez pizzi a už dávno som sa tak nebavila......na gratulujem ku knižke a aj k malému nezbedníkovi....ja tiež keď som bola v 12tt tak som sa nestačila čudovať čo to za malého akrobata mám v brušku......a bábatko mi dalo najkrajší darček k meninám.....včera som cítila prvé kopančeky.....Miško len za mnou dobehol, že čo tak strašne plačem....ale ja som mu ani nebola schopná odpovedať....chudák ....strašne sa zľakol čo mi je.....ale keď som mu to konečne po pol hoďke vykoktala tak sme plakali spolu....juj....ešte aj teraz sa mi nejak rosia oči
no a k téme mäso.....so surovým som mala aj ja problém....kúpili sme celú morku a Miško ju v kuchyni vykosťoval.....keď som tam prišla ja....a zacítila som ten "zápach" tak som do pol minúty videla aj vianočnú večeru s pred troch rokov 😝 teraz je to už ako tak v norme

zuzana_18
12. aug 2010

@crazybabenka moja zlatááááá,si ma dojala!!!!Sa nečudujem,že ste plakali.To je krásna správička a naozaj nádherný darček k meninkám.Malínký to mal vyrátané-supeeer,sa teším s Tebou!
To musí byť krásny pocit.Ja som dnes tak nenápadne pozerala na pôrodnú sálu...že ten čas tak letí...o chvíľu som tu.Ja mám inak panickú hrôzu z pôrodu,neviem prečo,mala by som sa sklidiť,ale nejak sa nedarí ☹ .Neviem či si nedám minimálne epidurál.Ty si už uvažovala?

crazybabenka
autor
12. aug 2010

@zuzana_18 ani mi nehovor....ja tiež chytám paniku pri pomyslení na pôrod....keď som bola v 8tt na pohotovosti....lebo ma veľmi bolelo podbruško.....tak akurát tam začala jedna rodiť....strašne kričala.....a sestrička s doktorom sa smiala v ordinácii, že čo ziape....veď sa pôrod poriadne ani nezačal.....som mala dosť....."zdrapla som Miška pod pazuchu" a utekala z nemocnice.....segra obe babule rodila cisárskym....a myslím, že cisársky čaká aj mňa.....je mi jedno ako ten krpec so mňa " vylezie " ale nech je to už za mnou....tak sa teším, keď mi pribúdajú týždne....ale keď si pomyslím, že sa s tým blíži aj pôrod tak stres......ale ako mi povedala kamoška na pôrodné bolesti zabudneš v momente....keď ti do náručie vložia ten malý poklad

zuzana_18
12. aug 2010

@crazybabenka to mi presne povedala mamina.Na tie bolesti veľm i rýchlo zabudneš.No ale keď si predstavím to nastrihovanie,lebo prvorodičky nastr.pomaly všetky a potom to šitie...som tu našla tému kde baby píšu o pôrode a nejedna z nich píše,že to šitie hrúza-horšie ako pôrod.Že cítili každo jedno vpichnutie ihlou atď....atď.. no ďalej radšej nepíšem 😲 Radšej by som asi bola za cisársky rez.Kámška je teraz čerstvá mamina,asi dva týždne a po šesť hodinovom trápení porodila a povedali jej lekári,že na prvorodičku to bolo veľmi šikovné a rýchle. 😖

crazybabenka
autor
12. aug 2010

@zuzana_18 ja už do iných tém nebudem chodiť...od rána mám depku....jedna z nás januároviek napísala, že o bábo prišla v 20tt.....tak teraz som úplne mimo.....som dostala taký strach aby bol drobček v poriadku.....že by som radšej aj dnes rodila len aby som ho mala pri sebe

zuzana_18
12. aug 2010

@crazybabenka čooo?Pre boha a prečo ????Ja som tiež inak povedala,že nebudem toľko čítať,hľadám samé blbiny,potom s tým nariekam mm a ten mi už x krát povedal,že mi kôli koníku zoberie notebook.Že sa len deprimujem.Teraz keď príde z práce a načape ma v posteli s notebookom,tak prvá otázka bude:"Zase si na koníku?"
Ale od pondelka idem do roboty,tak nebude toľko času 😒

crazybabenka
autor
12. aug 2010

@zuzana_18 nie je tam napísané....ja som si už okrem našej zakázala všetky témy.....lebo potom iba stresujem.....a škodím tým krpcovi....takže idem teraz myslieť na september.....keď nám už konečne povedia....čo mi to rastie v brušku a začnem kupovať výbavičku.....a basta.....už žiadne takéto blbiny.....veď aj to moje je už každú chvíľu tu....a keď zbadá, že som zase biela ako krieda....tak tiež bude, že čo som zase čítala na koníku.....takže od dnes obzerám len kočíky a vaničky.....chodím len do tejto témy a na facebook

zuzana_18
12. aug 2010

@crazybabenka presne tak.Chceme pre drobčekov len to najlepše,a pritom ich takto stresujeme 😠 .
Objavila som tému-potrat v druhom trimestri-no neotvorím ju ani náhodou!Už jedine sem a potom ešte pozerám oôrodnice v tých a tých mestách-tam len babule radia kde to ako vyzerá na izbách,akí su lekári a tak-nič neškodné!
Tak tak,mysli pekne len na september a hor sa na nákupy krááááásnunkavých vecičiek,to bude radosti. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

crazybabenka
autor
12. aug 2010

@zuzana_18 tak tú tému ani neskús otvoriť....narodia sa nám krásne zdravé detičky.....pekné po oteckoch a inteligentné po maminkách 😉 aj ja pozerám pôrodnice....teraz rozmýšľam či idem alebo nejdem chodiť na predpôrodnú prípravu.....segra nechodila.....a hovorí, že jej to ani nechýbalo....no ale ona rodila cisárskym....jedna kamarátka mi hovorila, že jej to všetko vysvetlila sestrička na sále.....že to bolo zbytočné tam chodiť....a druhá zase si to nevie vynachváliť.....no a mám najvyšší čas sa rozhodnúť ☹

zuzana_18
13. aug 2010

@crazybabenka presne tak,budeme mať inteligentné fešandy alebo fešákov.Vieš čo,ja si tiež myslím,že na čo,tam keď nás to chytí nám budú hovoriť kedy tlačiť,kedy nie,kedy dýchať-ako dýchať.Vraj všetko hovoria a najmä keď sme prvorodičky.Dosť čo ma ten pôrod stresuje,ešte aj vopred počúvať čo a ako sa bude diať.ako ja mám na to reagovať-no neiviem či by som nedostala ešte väčšiu paniku.Vieš čo,niekedy mám pocit,že sa normálne na ten pôrod aj teším,ja viem že sú to neopísateľné bolesti,ale je to zážitok na celý život a potom v náručí ten poklad. 🙂 🙂 🙂 .
Jáj,už keby to tu bolo.Včera po tom sone sme sa s drahým kochali večer v posteli vo fotke.To je také strašne milunkavé.A ako pohyby,boli aj potom?Máš už normálne stále?

crazybabenka
autor
13. aug 2010

@zuzana_18 mám taký pocit, že krpec celý deň búva.....a večer vystrája.....a Miško je nešťastný.....že on kopančeky necíti....to je ešte také slabučké....ako keby mi drobček hladkal bruško z vnútra....neopísateľné.....ja ešte rozmýšľam nad konzultáciou s laktačnou poradkyňou.....tá annag.....čo ju tu všetci ospevujú je moja "skorosuseda" tak rozmýšľam, že pôjdem asi aspoň na konzultáciu s ňou...ja sa už strašne teším na september....keď pôjdeme do MT....a dúfam, že nám drobec ukáže či je to slečna alebo nezbedník 😉

zuzana_18
13. aug 2010

@crazybabenka to musí byť nádherné tie pohyby.Určite sa to už v septembri dozvieš,je to vraj už pekne vidieť v 20.týždni pokiaľ je bábo pekne otočené.Aj švagrina to už tak videla.Za ten pokec s laktačnou poradkyňou si myslím,že nič nedáš.Kámoška mi včera vyrátavala že podľa veku-mňa-drahého,neviem do akých tabuliek to podávala,niečo ešte pridala a výsledok bol slečna nebezpečná 🙂 .Som zvedaváááá.

crazybabenka
autor
14. aug 2010

@zuzana_18 noooo tak nech to víde.....mne zase sused povedal, že to bude chlapec.....tak to potom dáme nejak dokopy....a budeme svatky 😉 😀 Ja si teraz užívam dovolenku u rodičov.....dokonca ma pustili aj na hríby.....len sprievodu mám viac ako anglická kráľovná.....prajem pekný víkend