icon

Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?

crazybabenka
27. máj 2010

NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?

crazybabenka
autor
12. apr 2011

@pohodacka dávaš to malej do mliečka....a rozpustí sa ti to všetko?

buba78
12. apr 2011

@pohodacka zlava bola od stredy a zrejme to uz vypredali............ludia brali ako zadarmo

pohodacka
12. apr 2011

@crazybabenka jasné,dávam podľa veku-pol odmerky.Do tej nastriekam mlieko,ono sa to automaticky spúšťa.Dokonca teraz to prelievam do inej odmerky nech sa zmestí viac mliečka,potom natiaahnem do striekačky a šup ho.Malá ani nespozoruje.Ešte sa aj zalizuje 🙂.Skús tak,ja to mám úplne riedke,toľko tam narvem mlieka.A ale na tri krát to vstrekujem,je to lepšie,lebo z lyžičky mi to vyplúva,tej sa bojí,lebo na ňu dostáva vigantol mrchavý olejový 😀.Neboj,určite to pôjde.Ja verím,že nám veľmi pomohli.Pravidelne sa každý deň prezliekame keďže máme okrem okakaných lýtok aj komplet oblečenie 😉.

@buba78 no,určite sa to vypredalo,ľudia robia ako blázni keď sú také akcie.Myslíš také to kresielko-sedátko?Ja som to objednala z netu a malá nie a nie tam byť,vydrží tak dve minúty čo si len kávu ráno stihnem zaliať a jeduje sa,plače,tak ju rýchlo odtiaľ vyberiem.Alebo myslíš to na ktorom sa papá?Lebo také som zdedila.Ale ak budem vedieť o niekom určite dám vedieť.

pohodacka
12. apr 2011

@buba78 jáááj,až teraz som si pozrela na nete aké to je.Noo,môže to byť dobré,taká detská sedačka,ale poviem ti,že máme ten istý "problém" ako vy.Keďže malá ma už predpokladám cca 5 kg,tak sa nám to neoplatí.Pri tomto štýle papania aký máme teraz by nám to tak vydržalo mesiac. 😉

buba78
12. apr 2011

@pohodacka kresielko je nieco ine..........neboj bude sa jej tam pacit........teraz ju v tom krmievam.........je v polosede...stolicka na krmenie je zas nieco ine.......a toto je ako tvar nocnika.......musi to byt na zemi a prisposobi sa to telu

crazybabenka
autor
12. apr 2011

@pohodacka no tak som ju prekabátila.....dala som jej to do cumla s fľašky a ani nepípla 😀 a dúfam, že budeme kakošiť jedna radosť

crazybabenka
autor
12. apr 2011

toto som mala asi čítať už dávno 😀 Ste pripravení na dieťa?

Pokiaľ chcete zistiť, či ste na vážené rodičovské poslanie dobre pripravený, riaďte sa nasledujúcimi pokynmi:

1a. ženy: Prvý krok v príprave na materstvo je jednoduchý. Oblečte si župan a na brucho si zaveste vrece s fazuľami. Noste ho deväť mesiacov, potom desatinu fazulí odoberte.

1b. Muži: V rámci príprav na otcovstvo zájdite do najbližšej drogérie, vysypte obsah peňaženky na pult a povedzte predavačke, aby si vzala, koľko chce. Potom zájdite do supermarketu a oznámte vedúcemu, že si môže nechať od vašeho zamestnávateľa previesť celý váš plat.

2. Aby ste si vyskúšali, ako to bude vypadať v noci, prechádzajte sa denne od piatej odpoludnia po obývacej izbe a na ramene pri tom držte mokrú tašku o váhe tri až šesť kilogramov. O desiatej si choďte ľahnúť, ale presne o polnoci vstaňte a pochodujte až do jednej. Potom si nastavte budík na tretiu hodinu rannú. Pretože nezaspíte, o druhej vstaňte a dajte si panáka. O tri štvrte na tri, určite choďte do postele. Až začne o tretej zvoniť budík, rýchlo vyskočte, ale nerozsvecujte. Do štyroch hodín spievajte uspávanku, potom si budík nastavte na piatu. Vstaňte a spravte raňajky. Toto robte päť rokov a tvárte sa pri tom veselo.

3. Vezmite melón a vydlabte z neho dreň. Potom v ňom vyvŕtajte otvor o veľkosti pingpongovej loptičky, zaveste ho na špagát k stropu a rozhúpte. Vezmite misku s krupičnou kašou a skúste ju po lyžičkách dostať do melóna. Musíte však predstierať, že ste lietadlo, to znamená, že by ste mali vrčať a robiť z lyžičkou krúživé pohyby. Vytrvajte, pokiaľ polovica kaše nezmizne, a potom si zbytok vylejte na nohavice. Pokiaľ ste to zvládli, ste pripravený na kŕmenie ročného dieťatka. Aby ste sa prichystali i na batoľa, pomažte pohovku nejakou pomazánkou a všetky záclony zašpiňte džemom. Za radiátor hoďte chleba z maslom a niekoľko mesiacov ho tam nechajte.

4. Obliekanie malých detí nieje tak jednoduché, ako sa na prvý pohľad zdá. K nácviku potrebujete chobotnicu a sieťovanú tašku. Pokúste sa nastrkať chobotnicu do tašky tak, aby žiadne chápadlo neviselo von. Máte na to celé dopoludnie.

5. Zabudnite na športové auto a kúpte si kombi. A nemyslite si, že s ním budete môcť parkovať pred domom. Z rodinnými autami sa totiž majitelia nemôžu veľmi chváliť. Ak by ste chceli vedieť, ako to bude vyzerať, kúpte kornútok čokoládovej zmrzliny a položte ho do priehradky pod prístrojovú dosku. Potom do prehrávača strčte mincu, rozbite rodinné balenie čokoládových sušienok a drobky vysypte na zadne sedadlo. Nakoniec prejdite kapotu po oboch stranách hrablami. To by snáď aj stačilo.

6. Nácvik prechádzky: Oblečte sa a pol hodiny čakajte pred záchodom. Potom vyjdite pred domové dvere, ale hneď nato sa vráťte. To isté zopakujte ešte dvakrát. Potom sa niekoľkokrát prejdite k bránke a zas späť k domu. Nakoniec vyjdite na chodník a päť minúť sa veľmi pomaly prechádzajte. Podrobne preskúmajte každý špačok, žuvačku, papierový kapesník a mŕtveho chrobáka, ktorého nájdete. Občas sa pár metrov vráťte, a potom znova pokračujte ďalej. Vo chvíli, keď vyvrátite hlavu a začnete kričať, že už to ďalej nevydržíte ani minútu, ste pripravený vziať dieťa na prechádzku. Vyjavených susedov si nevšímajte.

7. Bežte do supermarketu. Vezmite si zo sebou niečo, čo sa podobá predškolskému dieťaťu. Ideálna je dospelá koza. Ak plánujete viac deti, jedna koza nebude stačiť. Vybavte si nákup na celý týždeň, bez toho by ste z nich spustili zrak. Uhraďte všetko, čo zjedia, alebo zničia.

8. Naučte sa naspamäť mená všetkých postavičiek z detských večerníkov. Kremienkom začínajúc a psom Fíkom končiac. Až sa v kúpeľni pristihnete, že si spievate zvodnú melódiu z rozhlasového večerníka, budete na rodičovstvo dobre pripravený.

9. Všetko, čo poviete, minimálne päťkrát zopakujte.

10. Ešte než urobíte konečné rozhodnutie, zájdite na návštevu k nejakým nešťastníkom, ktorí už deti majú. Preberte si s nimi chyby, ktorých sa podľa vašeho názoru vo výchove dopustili a vysvetlite im, ako by mali postupovať. Nezabudnite pohovoriť o trpezlivosti a dôslednosti, bez nich žiadny rodič ničoho nedosiahne. Navrhnite im, ako by mohli svoje ratolesti naučiť chodiť na nočník, jesť príborom, poslúchať a chodiť do postele bez odvrávania.

Vychutnajte si to - bude to totiž naposledy, kedy budete mať na všetko odpoveď.

buba78
12. apr 2011

@crazybabenka bože to je vystrašujúce........ešteže som to predtým nečítala...........niekdo sa veľmi nudí, ked to vymysla

janemari
12. apr 2011

@crazybabenka no teraz neviem ci sa mam smiat,alebo bat 😕

pohodacka
13. apr 2011

@crazybabenka supeeer,teším sa,že Paulínka papá probiotiká,len tak ďalej a nech zaberú a pomôžu!!Nám tak po cca týždni,myslím,že aj bube.Noo,ten článok...napísaný síce hrôzostrašne ,ae myslím že z veeeľkej časti pravdivýý 😀 .
Dnes ideš s Paulínkou na poradňu,že?Tak sateším na správičky koľko ste pribrali a ako pekne prospievate 🙂 .

janemari
13. apr 2011

Tak kocky,stich odstraneny mozme rodit 😅 Zajtra nastupujem do nemocnice,dokine sa nezdali prietoky,ako nie su zle,ale ani take ake by mali byt.Takze uz si ma tam potom aj odrodia.Len krpana je nejaka malicka ma do 3000g dokina napisala ze 2800g a to by bola za 3 tyzdne pribrala len 200g? 😕 Nuz ale je v poriadku a je to hlavne,uz to nejako v nemocnici vydrzim,tam uz ozaj budem len lezat a oddychovat.

crazybabenka
autor
13. apr 2011

@janemari joj moja tak držím päste nech všetko dobre dopadne 🙂
@pohodacka no boli sme pochválený reflexy fungujú na 120% je veľmi šikovná.....len sme strašne málo pribrali....za 3t len 240 g.....tak budeme kľačať v kúte ☹

pohodacka
13. apr 2011

@janemari akomne dr povedala-"Kde je napísané,že dieťa musí vážoť pri narodení 4 kg???"keď som stresovala,že bude mať málo.Že môže byť vitálnejšia ako tie štvorkilové.Na poslednej poradni doktorke skoro vytrhla fonendoskop,tak ho ťahala a potom sestričke meter keď jej merali obvod hlavičky.Sa smiali,že človek aby s ňou bojoval taká je šikovná.Takže vôbec by som pôrodnú váhu neriešila pokiaľ nie je pod 2 kg.A buď rada,aspoň to budš mať za sebou,neboj,siilni držíme palce.
@crazybabenka výborne,gratulácia veliká ku takej šikulke 😉 .A nepomýlili sa s tou váhou?To je moc málo ☹ .
To čo ja mám potom za "žrútika" keď mala za necelé tri týždne +690 gramov??Kámoška čo som s ňou ležala v nemockemá tiež takýto problém a malému pichajú B12,aby priberal,vám to neponúkli?Koľko váži,ešte nemá asi 5 kg,že?Moja zlatá malinkavá,hlavne,že je šikulka.

crazybabenka
autor
13. apr 2011

@pohodacka nie....pribrala presne 240g....máme niečo cez 4500g.....zatiaľ s ňou nejdu robiť nič....lebo inak prospieva dobre.....tak sa neťahá do šírky ale do dĺžky 🙂

pohodacka
13. apr 2011

@crazybabenka hlavne,že je všetko ok a je zdravučká. 🙂 Princezná malá.

janemari
13. apr 2011

@pohodacka na jednej strane som rada,ze bude malicka,aspon vynosi aj tie najmenesie veci co som jej kupila.Len toto pocasie je divne raz horuce potom zima no co jej potom obliect 😀 Juuj dufam,ze do rana vydrzi a nevypyta sa na svet. Som sa tak bala,ze to bude boliet to strihanie a nakoniec pohoda 😎

sliver
13. apr 2011

@janemari - držím zajtra a najbližšie dni palce silno silno silno a tešííííím sa keď sa ozveš spolu s maličkou 😉
držkajte sa
božinku aj ja by som už chcela 😉

crazybabenka
autor
13. apr 2011

@sliver no moja ani sa nenazdáš a budeš to mať aj ty za sebou 😀

janemari
13. apr 2011

@sliver presne ani sa nenazdas a budes mat pri sebe babo. Ved aj ja som zostala dnes v soku ked som si uvedomila,ze ved uz to bude.Len nedavno som lezala v nemocnici na udrziavani a to nedavno uz bude 14tt 😀 Mam zmiesane pocity 😔

buba78
13. apr 2011

@janemari drz sa............neber do uvahy tu vahu.........plus minus pol kila..........kludne moze byt aj velka nad 3kg.......a na rodenie ozaj staci...........ja som sa strasne bala ked si ma tam nechali po CTG...........a nakoniec mi to za dva dni vyvolali..........najprv sme nechceli a potom ked uz bola s nami ako sme boli stastni, ze to uz mame za sebou........ked ju drzim v naruci ani sa mi nechce verit aka bola malinka a teraz z nej baba 8kg a to mala len 3260g

buba78
13. apr 2011

@pohodacka ano aj nam pomohli............dakujem, ze si si na nas spomenula

janemari
13. apr 2011

@buba78 no ved uvidime,a ja tak ratam,ze nejake dva dni ma budu pozorovat a potom porod.

pohodacka
13. apr 2011

@buba78 neni zač,rado sa stalo 🙂 .
@janemari veru,ani sa nenazdáš a budeš si drobčeka držať v náručí.Neboj,všetko dobre dopadne.Budeme na teba myslieť.Veru baby,strašné ako to letí..teraz som pobehobvala s bruškom a v pondelok má malinká 2 mesiace.Keď si porovnám aká bola keď sa narodila a teraz-obzerá,kuká,škerí sa,úpný rozdiel ako keď sa narodila..je úžasná,krásna,aj keď dnes ma jedovala.Nechce sa jej búvať,bude bac bac 😀 .

crazybabenka
autor
13. apr 2011

@pohodacka moja....priprav sa na to že bude spať čoraz menej a menej.....my si tak cez deň pospíme tri krát po polhodinke hodinke a fertich 😀

pohodacka
13. apr 2011

@crazybabenka no to mi ani nehovor 😀 .Zbožňujem ju nadovšetko,ale dnes som aj hlas zvyšovala.To len na ruky a hotovo,Pustím ju ,položím na posteľ a krrriiikkkkuuuuuu.Tak zase na ruky.Ale hneď má odpustené chrúst jeden zlatý 😀 .Aj teraz je už vybuvaná po hodine,tak ju hladkám po tváričke-to sa nám páči a úsmev od ucha k uchu..neviem kedy budeme búvať.

janemari
13. apr 2011

No kocky ako to opisujete to spanie,tak ja sa este pojdem asi do porodu do nemocnice vyspat 😀

pohodacka
13. apr 2011

@janemari to si napísala presne,uži si posledné tiché noci 🙂

crazybabenka
autor
14. apr 2011

@crazybabenka to aj tá naša hviezda má také dni....ale vtedy nám pomáha hojdačka.....už keď ma bolí chrbát z nosenia....tak u tam "bacnem".....síce nespí....ale je aspoň ticho 😅

crazybabenka
autor
14. apr 2011

@pohodacka to aj tá naša hviezda má také dni....ale vtedy nám pomáha hojdačka.....už keď ma bolí chrbát z nosenia....tak u tam "bacnem".....síce nespí....ale je aspoň ticho

pohodacka
14. apr 2011

@crazybabenka to ti závidím,moje dieťa sa najradšej nosí na rukách,tatík ju rozmaznáva a maminka to tu potom znáša keď on je v práci 😀 .