icon

Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?

crazybabenka
27. máj 2010

NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?

crazybabenka
autor
22. apr 2011

@pohodacka no veď to.....niekedy sa pristihnem ako na ňu pol hodinu pozerám ako krásne búva.....a robota mi stojí 😀 😀 😀

pohodacka
22. apr 2011
crazybabenka
autor
22. apr 2011

dožehlenéééééééééééé jupííííííííííííí.....zajtra už len periny prezliecť a prehodiť záclony a fajront 😀

janemari
22. apr 2011

Ahojte,az dnes som sa dostala na net aj to pobede len na par minut.Ako v skratke popisat porod?Vo stvrtok ma prijali do nemocnice aj to malo taky dramaticky nadych.Rano som isla busom,zobrala som si len najnutnejsie veci a pobede mi mali doniest zvysok.Prijmanie priebiehalo v poriadku az kym sme nedosli na monitory,zalozili mi pasy a ja ze v poriadku,v tom sestricka,lahnite si na pravy bok,potom na lavy bok,na chrbat.Potom odisla a prisiel s nou primar a dve doktorky a zase na pravo,zase na lavo ja som nevedela co sa deje,len primar napojte ju rychlo na kyslik.Tak ma prekladali do vzdycharne,aj tam ma skusali napojit na monitory a nic tak hned na oparecku resp,porodnu salu ma dali lezat a tam im naskocili ozvy.Si neviete predstavit co sa vo mne odhohravalo,nevedela som co sa deje,len vsetci okolo mna behali.Potom este skusali jeden test a vyzeralo to skoncim este vten den na operacke.Nastastie test dopadol v poriadku a vecerne monitory boli ok.Rano o 6.00 mi dali vyvolavacku po kotrej do polhodiny nabehli kontrakcie.Bolest som dost zle znasala a tak mi doktorka odporucila epiduralku.Ale mozem vam povedat kym mi ju pichli a potom dali prvu davku som bola hotova a vystavena.Chodila ma dokina kontrolovat a po case mi zacali zase ozvy odchadzat,tak ma napojili nakyslik a ked prisli druhy krat na kontrolu tak sesticka isla volat aby mi prisli dopichnut epiduralku a dokina hned nikam nechodte zaciname rodit,to boli ine fofry nemali este nachystane veci na porod a ani nevedeli ako mala bola na svete to uz malo rychly spad. Ale uz na to radsej nemyslim.Mala je uzastna,krasna naozaj je o iny pocit,ked ju uz mam pri sebe.Rada by som vam poslala aj fotky ale kvoli mm nemozem ☹ .Ale nejako vymyslim ako vam ju ukazem.Keby toto bola sukromna tema ze sem nikto nemie okrem nas nakuknut tak nemam problem ukazem vam ju 😔 Zatial tolko drzte sa

crazybabenka
autor
23. apr 2011

@janemari no ešte raz gratulujem moja......tak sprav album....a nech ho môžu vidieť len tí....čo ich máš v priateľoch 😉

pohodacka
23. apr 2011

@janemari si si vytrpela moja,ale neboj,hlavne,že je všetko ok a ste zdravéééé.Daj to tak ako som to spravilaja,len pre priateľov album a tak ho nikto neuvidí,len my čo sme priatelia.Držkajte sa.

sliver
23. apr 2011

@janemari - moje chúďa.........
ale hlavne že je potom a všetko je OK!!!
držkajte sa

janemari
23. apr 2011

Ahojte tak teda idem na to skusit urobit ten album 😉 Dnes mam konecne volnejsie,Larinka okupana,napapana a spinka.Je to moj pokladik a tie starosti co som mala,ze ako sa budem starat a podobne boli v momente prec ako sa narodila.Od druheho dna po porode som ju mala pri sebe na 24 hodin,kupala som ju,prebalovala,kojila a naozaj to ide automaticky.Skratka je to v kazdej zene a matke.Uz sa tesim na to ked bude vacsia a budem ju vsetkemu ucit.

sliver
24. apr 2011

@janemari - je krásnučká, fakt nádherná, hneď som ju drahému ukázala že kukaaaaaj, že iný cukrík!!!
V akom meste si rodila?

pohodacka
24. apr 2011

@janemari je krásnunká,hlavne nejch je zdravučká. 🙂

crazybabenka
autor
24. apr 2011

@janemari presne tak.....ako si mi raz povedala.....otec môže.....mama musí 😀 a ešte k tomu je to celá ty 😉

janemari
24. apr 2011

@crazybabenka no mne sa skor na otca podoba,somna nema nic.Ale meni sa kazdym dnom a je tazke uhadnut na koho sa podoba,ale na mna urcite nie.Este sme nestihli vytiahnut rodinne fotky zeby sme porovnali na koho sa podoba.Ale to je jedno hlavne nech je zdravucka 🙂

pohodacka
25. apr 2011

@janemari presne tak.Nech len je zdravučká.A hej,baby bývajú na tatov,zá naša ako keby mu z oka vypadla 🙂 .

janemari
25. apr 2011

Kocky ktora z vas to bola laktacna poradkina? 😅

pohodacka
25. apr 2011

@janemari je to tessinka a mne veľmi pomohla.Napíš jej aký máš problém do IP 😉

janemari
25. apr 2011

@pohodacka vdaka 🙂

pohodacka
25. apr 2011

@janemari nie je zač,hlavne nech pomôže..

janemari
25. apr 2011

@pohodacka este som sa nedostala k tomu aby som jej napisala,dnes davala Laura poriadne zabrat,nebolo kedy ozaj len co som nakukla a isa k nej.Zajtra ideme na ockovanie tak uz sa tesim 😖 ale snad to zvladneme.

sliver
26. apr 2011

@janemari - ak sa nedokážeš spojiť s tessinkou tak si nájdi laktačnú na tejto stránke podľa bydliska a aj príde k tebe http://sites.google.com/site/vasamamila/Home/po...

janemari
26. apr 2011

@sliver este som jej nepisala,nestihala som,ale teraz sa chystam jej napisat.Zatial mi radia kamosky co a ako,dnes si chcem kupit nejake homeopatika,pijem cajik a robim vsetko mozne aby bolo dobre.

sliver
26. apr 2011

ja som asi starenka.....
ja neviem týmto tehotenstvom som stále akási unavená, dnes som vybavovala pár vecí, celu velku noc sme plánovali ten dom a ja som úplne vycucnutá.... ako keby som mala o 10 rokov viac..... ja starnem či čo...........

crazybabenka
autor
26. apr 2011

@sliver nie nestárneš....pri detičkách len mladneme.....to je tým balónom....čo pred sebou tlačíš.....a počkaj do takého 34tt.....to sa už budeš len gúľať s posledným vypätím síl 😀 😀 😀 😀

buba78
26. apr 2011

@pohodacka jej rysava............to som vzdy chcela............nasej to vypadlo vzadu na hlavicke po mesiaci, ale uz dorastaju............ozaj co Ti dali na alergologii............ja idem az v polke maja

buba78
26. apr 2011

@janemari ahoj.........vitam Vas doma...........dlho som tu nebola.........nemam nejako cas........trosku som si spatne pocitala..........som rada, ze to zvladas..............si sikulka........ak som dobre pochopila je ako medik..........spava Ti dobre v noci? aky mas problem s dojcenim..........obcas byvaju take krizy, ale to sa spravi ked bude casto papat tak aj mliecko sa bude viac tvorit...........drzte sa

pohodacka
26. apr 2011

@buba78 čo??ja by som ryšavú nechcela,to je len v takomjednom uhle na slnku 🙂 .Máme trápenie už asi piaty deň máme vždy večer na programe huritánskyplač,neviem vôbec prečo.Toto sme nemávali. ☹

janemari
26. apr 2011

@buba78 no kedze som mala stres vdaka niekomu tak sa mi zastavilo mliecko a musela som prejst na UM.Aj tak sa snazim odsavat ale to je minimum co odsajem a malej to nestaci. Ale aj napriek tomu sa ju snazim prikladt,pijem cajiky,dnes som si nejake lieky kupila aby sa mi to spustilo.Neprestavam verit,ze je to len kriza a prejde to.Len aby ma zase nevystresoval nebola som tam kde som. Kilecka idu po porode sami dole,uz som ich skoro vsetky zhodila 🙂 Ale pri malej sa ani necudujem,ked ma zamestnava na plny uväzok 😀

buba78
26. apr 2011

@pohodacka aj my sme to mavali az neskor asi v 2 mesiaci...........vravi sa tomu nezrelost mozgu........dietatko nevie preco place..........ja som to pripisovala strave, ze ju zo vsetkeho naduva.........niekedy saci, ze presvihne cas na spanie a je z toho mrzuta az sa neda utisit............pevne nervy............som rada, ze je uz vacsia...........vidno, ze je rozumnejsia a lahsie zaspava

buba78
26. apr 2011

@janemari neboj mliecko sa Ti rozbehne.......ja pijem stale dva krat denne caj leros.....je drahsi, ale stale mam mliecka akurat........ano stres robi vela........doteraz nemam vobec prsia plne........az ked nepije 6 hodin vtedy citim plnost az ma to boli..........spravne, ze neprestavas verit, ze sa to rozbehne............dolezite nie je len pit, ale aj jest..........ja som jedla dost milacikov aj v noci co som bola stale hladna......krmim ju len vzdy z jedneho........neboj sa ju nakrmit z obidvoch pri jednom krmeni........mliecko sa Ti dotvori.........pred kazdym krmenim si ju prikladaj aj ked jej ides dat UM........dolezite je , aby si oddychovala, ked si vycerpana......viem , ze je to tazke kedze si sama.......nehambi sa poziadat o pomoc maminu.......ja som stale vravela, ved to zvladnem a teraz som rada ked mi mamina pride napr.pozehlit......snad som Ti trochu poradila.............boze musim uz ist spat........ten cas az moc leti.........prezerala som uz vacsie vecicky po neterke..........nejako rychlo rastieme..........cez den sa mi to neda.......musim mat klud.......zas mam co prat a zehlit........drzte sa a nedaj sa vyprovokovat byvalym muzom.......nevie o co prichadza

pohodacka
27. apr 2011

@buba78 prosím ťa adokedy ste to mali s tým plačkaním?Veď to je hrôza...cez deň kľud a večer hrôza..Zajtra ideme na poradňu,som zvedavá čo nám povie dr a hlavne,koľko zase pribrala.Zárezky má až až 😀 To ti naozaj malinká vydrží 6 hodín nepapať?Fúha,tak to by sa moja krpaňa asi zašla od plaču.Tá aj mňa zje za chvíľu.A malinká ti už zaspáva o nejakej určitej hodine?A koľko krát sa v noci budí?
@janemari neboj,ja som tiež nemala ani kvapku.Som plakala jak súdny deň,čo ale nebolo dobré.Hlavne si ju stále stále prikladaj,malinká vytiahne "hlbšie" ako odsávačka!!A veľa veľa tekutín-viemčo hovorím,ale aj kľud a stravu.Neboj,ono sa urobí.

janemari
27. apr 2011

@buba78
@pohodacka dakujem za rady,uz pomaly zacinam citit ze sa plnia a aj bradavky sa zregenerovali a tak pred krmenim UM ju prikladam nech si vytiahne kolko vladze a potom dokrmujem UM. Ver mi aj ja som plakala,ked som zistila,ze mlieka nikde a nemam jej co dat,plakala od hladu a ja od zlosti na mm ze kvoli nemu mala trpi. Ale pomaly verim ze sa to rozbehne a my vysadime UM.