icon

Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?

crazybabenka
27. máj 2010

NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?

zuzana_18
14. aug 2010

@crazybabenka to je pekné,že sa tak o Teba starajú.Na to dievčatko veľmi neverím,ale kľudne svatky byť môžme a potom budeme našim dospelákom dohovárač ako sme každým dňom trpeli a báli sa o nich 😉 .Tak pekný víkend aj Tebe a riadnu úrodu v košíku 🙂 .

crazybabenka
autor
15. aug 2010

@zuzana_18 no úroda bola riadna.....ale potom ma to tí zradcovia nechali krájať samú......som od 18.00 do 21.00 krájala ako o život.....ale už sa nemusím "báť" čo dám do vianočnej kapustici 😀

zuzana_18
15. aug 2010

@crazybabenka tak supeeer.Hríby zbožňujem.Môj drahý doniesol tiež asi pred dvomi týždňami,ale hneď mi povedal,že ja to pre istotu jesť nemám,že počul že tehotné by bemali papať hríby.Tak som to lovila na nete či je to pravda.A pravda je así taká čo som našla-na koníku-niektoré baby sú síce opatrné a nejedli,ale je to skôr asi JBP-jedna babka povedala.A na druhý deň som ich už papkala na obed 😉 .

crazybabenka
autor
16. aug 2010

@zuzana_18 ja som tiež papala.....síce ma potom pálila záha....ale to za to, že som bola pažravá 😀 dnes sme dostali výsledky tripple testíkov.....sme zdravučký ako rybyčka 😀 😀 😀

nellymn
16. aug 2010

Ahojte žienky. Dnes sme boli v Martine na kontrolnom sone. Potvrdili nám, že na 100 % čakáme dievčatko. Tiež nám potvrdili termín na 25.10. Takže Sofinka k nám príde už o necelých 10. týždňov. Je už veliká, má 1 226 gramov a už je aj správne otočená, hlavičkou dolu. Plodovej vody je dostatok. Všetko vyzerá byť OK.
Kopkáme stále viac. Niekedy mi navrie na brušku taká hrča, že až. Môj status + 10 kg. Cítim sa dobre, až na to, že každú chvíľu chodíme cikať a veľmi ma pálieva záha. Asi bude Sofinka veľmi vlasatá.
Dnes sme sa zastavili aj v Tescu a nakúpili sme kozmetiku pre maličkú. Ešte dokúpiť hrebeň, kefku, nožničky a plienky a pre bábo máme všetko. Pár vecí dokúpiť ešte pre budúcu maminu a je to super. Už len, aby pôrod dopadol v poriadku.
Ozaj. V centre už majú prvé bábo. Je to dievčatko a narodilo sa po inseminácii. Teraz by sa už pomaličky mali rodiť aj detičky po IVF. A vraj prvé dvojičky by mali byť už v decembri.

@crazybabenka som rada, že triple testy dopadli v poriadku. Že sa ti uľavilo ? Ako keby padol kameň zo srdca.

crazybabenka
autor
17. aug 2010

@nellymn jeeee tak gratulujem.....Sofinka je už poriadne "ženisko" 😀 rastie ako z vody......tak ti závidím, samozrejme v dobrom, že to máš "za pár"....mne pripadá ten január nekonečne ďaleko......my ideme do MT 6.9.....ale manželík sa už nevie dočkať.....normálne si škrtá v kalendári.....lebo keď sme boli na sone v 12tt .....tak nemohol ísť so mnou .....a v MT vie, že ho pustia.....tak sa už nevie dočkať......a máš pravdu.....neviem prečo, ale s tých sprostých testov som mala veľký strach.....aj baby čo sú v "januárovkách" sem tam písali, že majú zlé výsledky.... tak som týždeň tŕpla....a keď mi včera povedala sestrička, že je všetko v absolútnom poriadku....tak ten kameň čo mi zo srdca padol museli počuť až v Tatrách.....vidíš....tebe som sa ešte nepochválila.....aj mi už kopkáme.....je to tak nádherný pocit, že ma to vždy dojme 😀

nellymn
17. aug 2010

@crazybabenka som rada, že už cítiš pohyby. Je to naozaj úžasné. A počkaj, tie kopančeky budú len a len pribúdať. Mňa kopká pomaly už celý deň. Niekedy je to viac, niekedy menej. Ale občas aj spinká.
Mne sa tiež veľmi páči, že v Martine na sono môže ísť aj manžel. Ani včera som nevedela, či mám pozerať na manželovu prešťastnú tvár, keď videl maličkú na monitore, alebo sa mám pozerať na monitor.
Už len, aby ti dopadli výsledky na tehotenskú cukrovku OK a všetko by malo byť v poriadku.
Ja idem zajtra na poradňu k mojej doktorke. Musím jej priniesť prefotenú správu z Martina. Myslím, že sa budeme rozprávať aj o pôrode. S manželom sme sa dohodli, že rodiť budeme v Štiavnici. Rada by som mala moju doktorku pri sebe, ale peniažky na to nemáme. Skúsim sa jej zajtra opýtať, koľko by stálo, keby mi prišla k pôrodu. Už som si na ňu zvykla.
Ale letí to neskutočne. Veď za chvíľu nastupujem na materskú 🙂 . Jaj.

crazybabenka
autor
17. aug 2010

@nellymn sesterka si nevedela štiavnickú pôrodnicu vynachváliť......bola spokojná aj s pôrodnicou aj s novorodeneckým.....juj....keby som ja už rozmýšľala nad pôrodom.....ale ten január je ešte hrozitánsky ďaleko....dúfam, že sa to šuchne raz dva...teraz mám "problém" ísť do obchodu kde majú detské vecičky a odolať a nič nekúpiť.....ale "uzavrela som dohodu s krpcom" za každú poradňu a dobré výsledky mu niečo kúpim.....tak za včerajšok má novú čiapočku a rukavičky 😀

zuzana_18
17. aug 2010

Ahojte babule!No výborne,samé dobré správy!Super,teším sa s Vami!Crazybabenka gratulujem k tripple testíkom-čo sa tam vlastne zisťuje?Chápeš,ja som ešte laik.A nellymn aj tebe veľmi gratulujem k zdravej dcéruške-supeeer.
Tak baby,vy sa neviete dočkať a to ja som ešte koľko za Vami... ☹ Ale nevadí,vydržím,len nech je všetko ok.Dnes som sa ráno preľakla,lebo včera som zmokla a ráno som bola usoplená a riadne ma bolela hlava.Tak som mala stres,že čo ak ochoriem ☹ 😎 ☹ ,nechcem moc užívať lieky,aj keď docent mi povedal,že paralen sa kľudne môže.
Brali ste niečo?

nellymn
17. aug 2010

@zuzana_18 ahoj. Ja som tiež, myslím, že okolo 3 mesiaca bola chorá. Vlastne prechladnutá. Bola som u mojej doktorky, povedala, že žiadne lieky. Treba to len vyležať a veľa piť.
Ono, keď netreba, že to nie je také vážne, treba sa liekom vyhýbať. Ja som na začiatku pri nevoľnostiach, zobrala si 2krát Torecan. No a teraz občas na pálenie záhy homeopatikum Gastrocynésine. Inak žiadne lieky.

nellymn
17. aug 2010

Inak baby, skúšala som si pozrieť, len tak pre srandu, čínsky kalendár, že čo mi ukáže. A veruže mi vyšlo dievčatko. Asi na tom niečo bude.

crazybabenka
autor
17. aug 2010

@nellymn niekdy ten čínsky kalendár sedí....niekedy nie....segra by podľa neho mala mať dvoch chlapcov a má dve dievky

@zuzana_18 to sú testy čo sa robia s krvi a zisťujú sa choroby ako dawnov syndróm, rázštep chrbtice.....keď si dáš www.tehotenskakalkulačka.sk tak tam nájdeš pekne po týždňoch čo sa deje s bábom....a aj vysvetlenie tých testov....chcela som ti to skopírovať....ale nedalo sa mi to......ja som bola tiež na začiatku tretieho mesiaca prechladnutá.....dala som si dva oscillococciny a bola som OK

nellymn
17. aug 2010

@crazybabenka no vidíš. Tak ten kalendár naozaj niekedy sadne ako riťka na šerblík a inokedy je to úplne mimo. Možno je to náhoda.

crazybabenka
autor
18. aug 2010

@nellymn vec náhody....ako všetko na tomto svete 😉

crazybabenka
autor
18. aug 2010

babule.....teraz som asi urobila najväčšiu chybu svojho života na koníkovi......dala som do fóra otázku, či bábatko s pôrodnice musím odviesť v autosedačke.....neviete si predstaviť čo som tam rozpútala.....normálne tam o mne hovoria ako o sadistke, ktorá chce riskovať život vlastného dieťaťa a vôbec mi na ňom nezáleží.....ja som len chcela vedieť či je to nutné....lebo som našla na nete články....aká je čo i len jedna cesta v autosedačke obrovská záťaž pre chrbticu novonarodeného dieťaťa.....hádam keby tie baby poznali moju adresu prídu ma aj zlinčovať ☹

zuzana_18
18. aug 2010

@crazybabenka to si vôbec nevšímaj-nechápem čo je na tej otázke zlé.Ja by som tiež nevedela ako odniesť dieťatko z pôrodnice.Nič si z nich nerob,radšej mi napíš ako pokračujú kopančeky a či už je vidieť bruško. 😉

crazybabenka
autor
18. aug 2010

@zuzana_18 včera som zase "revala" od dojatia......Miško sa debatil s krpcom.....krpček kopkal ako by ho za to platili 😉 a potom kam dal ruku tam sa krpec "presunul" a kopkal ho do ruky....to neboli kopančeky, ale také pohladenia....a toto vydržali moje lásky robiť vyše hodiny....to bolo úplne krásne ako na Miška drobec reagoval....možno to bola náhoda, ale úplne dokonalá 😀

zuzana_18
18. aug 2010

@crazybabenka jáááj,to te super,už nech som aj ja v takomto ošiali 🙂 🙂 🙂

nellymn
18. aug 2010

@crazybabenka my sme sa s manželom aj s mojou maminou rozprávali, že bábo si odnesieme z pôrodnice vo vaničke z kočíka. Tá autosedačka je pre malinkaté bábo podľa môjho názoru veľká záťaž. Nech si každý hovorí, čo chce, ja si to urobím takto. A myslím, že je to povolené.
Dnes som bola u mojej doktorky na poradni. Všetko dopadlo úplne super. Rozprávali sme sa aj o pôrode. Predstavte si, že si môžem vybrať, či budem rodiť normálne alebo cisárskym rezom. Vraj pri umelom oplodnení sú lekári benevolentnejší. Takže padla debata aj doma. A nakoľko nám ide o zdravie bábätka, rozhodli sme sa pre cisársky rez. Naplánuje sa pred termínom pôrodu a budem mať istotu, že bábo bude OK a žiadne komplikácie ako pri prirodzenom pôrode nenastanú.

crazybabenka
autor
18. aug 2010

@nellymn ja som pozerala, že ten kočík čo chcem ja....má vo vaničke aj bezpečnostné pásy a aj sa dá v aute pripútať......takže aj mi to budeme riešiť asi tak......lebo som čítala, že detičky do 1 mesiacu by kôli chrbtičke nemali byť v autosedačke.....no to máš super....ja by som asi tiež volila cisársky rez.....príde mi to ako menšia záťaž aj pre mamičku.....no uvidíme ako to bude v LM......rozmýšľala som aj nad BS, ale keďže rodím v zime....existuje riziko, že by sme sa z Hodruši do Štiavnici kôli snehu nedostali

zuzana_18
19. aug 2010

@nellymn no úplne perfektné!Ja keby som si mohla vybrať-neváham ani sekundu a volím cisársky rez!Viem,že sa tá žena dlhšie zotavuje,ale niečo predsa vydržať musíme.Prvorodičky vraj rodia ťažko,tak cisársky musí byť prori tomu úľava.

crazybabenka
autor
19. aug 2010

@zuzana_18 dúfam, že mám janemari takú novinku ako si myslím 🙂 normálne mi zarosilo "kukadlá".....strašne sa s ňou teším

zuzana_18
19. aug 2010

@crazybabenka no super,to by bol zázrak!Chúďa,má problémy-písala ,keby jej aspoň tento zázrak vyšiel!Už tu budeme 4 🙂 .

crazybabenka
autor
19. aug 2010

@zuzana_18 no veď toto.....len ma hneď rozčúlila tým, že myslí na také zle veci....či bude byť srdiečko a tak....tak som jej hneď dala "kvapky"

zuzana_18
19. aug 2010

@crazybabenka jasné,jasné,treba ju "sklidiť" 😀 .Aj keď ja jej verím,ja som ešte horšia,ja som sa tam sestričky opýtala,či môžem zakašľať-či mi malinkén nevypadne 😀 😀 😀 .Určite si myslela,že nie som normálna,no ale....

crazybabenka
autor
19. aug 2010

@zuzana_18 neboj nevypadne....ale pre istotu nohy treba čo najviac držať pri sebe 😉 😀 no a čo tvoj krpček poslúcha?

zuzana_18
19. aug 2010

@crazybabenka no zatiaľ je to dobručké dieťatko,len mamina už má bruško ako v piatom.Už mi každý v robote hovorí,že je to riadne vidieť.Ale nevadí,veď to je zlaté.Budúci týždeň ideme do MT na screening.Dúfam,že bude všetko ok.Tam sa tiež dá zistiť niečo mrchavé??? ☹

crazybabenka
autor
19. aug 2010

@zuzana_18 nie....neboj sa.....len ho pomerajú.....a ešte sa zisťuje dawnov syndróm.....ale bábatko je určite zdravunké....a budeš vidieť ako mece ručičkami nožičkami a saltuje o dušu.....to sú tie vyšetrenia, ktoré musíš absolvovať....budeš mať pred každým strach....ale kľud....určite to bude v poriadku....a hlavne....vždy musíš byť v pohode ....lebo keď si ty v pohode ....tak je drobčekovi nádherne....a čo ranné nevoľnosti?

zuzana_18
19. aug 2010

@crazybabenka diki za povzbudenie,si zlatá 🙂 .Vieš čo,sem tam som ešte nejaká taká čudná,ale z jedla mi už zle moc neni.Ale ten smrad,tak to ma neprešlo stále-to mi smrdí,to mi smrdí... ☹ Ale vydžííííme!Aj keď dnes ráno mi bolo na vracanie-občas to ešte asi bude.A ty ako s váhou?Brušeno už trčí až do susedov??? 😀

crazybabenka
autor
19. aug 2010

@zuzana_18 brušeno sa ešte nejak nechce ukázať....ale však sa má kde bábo skryť do tých preumatík čo tam mám 😀 váha super....pribrala som svoje prvé kilečko....normálne prvé kilo, z ktorého mám radosť 😀