icon

Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?

crazybabenka
27. máj 2010

NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?

janemari
3. máj 2011

@crazybabenka neboj zase to neprehanam s mliecnymi vyrobkami,ale snazim sa aspon jeden jogurt denne zjest kvoli vapniku,aby sa mi nerozpadli zuby 😅
@pohodacka ved si uzivam to ze aj ked musim teda 2-3krat v noci stat,ze v podstate mozem medzi tym 3 hodinky spat.Aj teraz mala spinka asi sa ku nej zlozim a na chvilu si zdriemnem.Ale nedavam tomu velku sancu,lebo ako nahle si ja k nej lahnem uz je hore a mam po spani 😝

pohodacka
3. máj 2011

Ako tak pozerám na našu fešandu,o chvíľku sme holohlavéééé.Každý deň nová mapka 🙂 .Moja zlatá krásna 🙂 .

janemari
3. máj 2011

@pohodacka no tej mojej rastu vlasiskaaa ahlavne vzadu o mesiac jej budem robit vrkociky 😀

pohodacka
3. máj 2011

@janemari moja tak mala v nemocnici.Chodili ju pozerať,že aká havranica 😀 .A teraz pár špinavo blonďavých..už to vypadáva.Ja jem od pôrodnice 3 biele sladké activie denne,pravidelne.Semtam smotanu,acidko a tak.To je vraj tiež na dobré mlieko.Každý inak hovorí.To je najlepšie vyskúšať čo ktorému bábenku vyhovuje,resp.nevadí.Dnes sa mojej krpani nechce spať.Len hundre,zavre očí,začne a smiať a je po spánku.Rozpráva sa s televízorom 😀 .Jáj,keby radšej večer bolo takto pekné tichúčko..to mám už teraz stres z toho plaču.

crazybabenka
autor
3. máj 2011

@pohodacka ešte stále máte ťažké zaspávanie?

pohodacka
3. máj 2011

@crazybabenka ani nehovor,padne sedem hodín a začína jedna hrôza.Tak neplakala hádam ani keď sa narodila.Nedá sa utíšiť,len ju hontŕlame na striedačku,končí od únavy vždy presne medzi 21.30.-22.00.Už je to dva týždne v piatok,neviem ešte dokedy ☹

crazybabenka
autor
3. máj 2011

@pohodacka zlatko a nemôže to už mať aj s teba....resp. z oboch.....vieš ty už čakáš kedy to začne.....si nervózna.....a na malú sa to prenesie.....ako nemyslím to teraz v zlom.....a skúšali ste niečo.....s ňou vtedy urobiť čo má naozaj veľmi rada.....napríklad naša zbožňuje kúpanie.....tak na ten čas naplánovať kúpanie......alebo masáž telíčka.....naša to zbožňuje

pohodacka
3. máj 2011

@crazybabenka vieš čo,my sme sa radili dr a ona hovorí,že je to úplne normálne u niektorých detičiek,že sa zisťovalo čo to vlastne je,že akoby si deti chceli vybiť energiu ,kt.počas celého dňa nabrali.Vtedy nepomáha nič,skúšame nemožné.Naša má rada spev,tak spievame ako šálení ,ale nemáš šancu.Kúpkame presne na minútu vždy o pol 6,tam sa smeje,teší,potom sa napapá a príde sedem hodín a koniec.Viem,že to myslíš dobre,aj my sme mysleli,či nie sme nervózni dopredu,ale vraj to by prišlo tak či tak.Potrebuje sa proste vyplakať.Máme byť trpezliví..tak to vysvetlila dr.

crazybabenka
autor
3. máj 2011

@pohodacka jaj moja.....tak na vás myslím.....nech to čo najrýchlejšie prejde ☹

pohodacka
3. máj 2011

@crazybabenka ďakujeme moja..

buba78
3. máj 2011

@janemari veru lahni hned ked zaspi..........spava s Tebou v posteli? ......ako to zvladas.........uz si si zvykla?

crazybabenka
autor
4. máj 2011

@pohodacka normálne si mi do rána nedala spať 😉 tak som na vás myslela......dnes som sa u doktorky na prevážení rozprávala s jednou pani.....a tá akurát hovorila sestričke.....že konečne spávajú normálne.....tak sme sa dali do reči....a mali ten istý problém.....malá im ako udrela 8 hodina začala plakať....a končila pred polnocou.....no a pomohlo im to....že malej proste večer začali robiť tmu.....od kúpania sa s ňou nerozprávali....neprihovárali sa jej nič.....po kúpaní obliekli....nachovali dali do postieľky a urobili tmu.....zatiahli žaluzie a tak.....a malá si zvykla.....že keď je tma ....tak sa spí....žiadne zapnuté lampičky.....nič.....že aj keď ju bolo treba ponosiť....tak len potme......tak skúste.....dúfam, že to aj vám pomôže

pohodacka
4. máj 2011

@crazybabenka moooooja zlatá,ty si zlatá,že na nás takto myslíš.No dnes vyskúšame.Včera už som bola nešťastná.Strašne mi jej bolo ľúto,také slzičky ronila a doslova vrieskala,že som myslela,že zbláznim.Vraždila by som za jej slzy ☹ .dnes ale urobímtmu,vyskúšam všetko.A ako Paulínka naša?Všetko ok?Priberáte?

crazybabenka
autor
4. máj 2011

@pohodacka gram po grame.....ale priberáme 😉 skôr rastie do dĺžky.....je ako týždeň pred výplatou 😀 keď som ju porovnala so susedinou, kt. je to týždeň mladšia.....tak je o hlavu väčšia 😀 😀 😀 málo papáme.....ale keď je spokojná.....kašľať na to.....ona vie čo potrebuje

pohodacka
4. máj 2011

@crazybabenka presnr tak,keď bude chcieť,tak ona si vypýta 😉 hlavne,že je všetko ok.

janemari
5. máj 2011

Ahojte,dnes sme boli na poradni a mala sice pribera,ale mohla by aj viac.Len ked ona je taka spava a nie a nie ju zobudit na papanie 😅 No budeme sa snazit ju budit,len vtedy vela nevypije. 😔

pohodacka
6. máj 2011

@janemari neboj nič,aj moja bola zo začiatki taká keď bola ešte malinká a teraz nestíham kŕmiť 😀 .

janemari
6. máj 2011

@pohodacka len aby som jej potom mala co dat jest.Dnes som odsala len par kvapiek mlieka,takze asi uz definitivne konci a keby som nemala rodicov nemam zaco kupit ani UM ☹

pohodacka
6. máj 2011

@janemari jáj,to mi je ľúto,keby si bližšie hneď ti dám.Skús si ju ešte prikladať,malinká je najlepšia odsávačka.Keď aj po kvapkách,ale nech by sa rozbelo pomalinky.Držím veeeľmi palce.

janemari
7. máj 2011

@pohodacka keby som mala cas ju prikladat a odsavat,to je na tom najhorsie ze stale beham,lietam,vybavujem,robim a ked sa mala zobudi,uz len rychlo UM. Vcera som myslela,ze uz je po mlieku,ale ked som potlacila bradavku tak mlieko tieklo.Dnes som ju trosku prikladala a kym pojdeme spat tak ju este skusim. A keby som nebola v noci taka unavena tak sa tiez posnazim.Ale budem musiet robit tak,kym jej vychladne UM prikladat,aj ked len na 5-10minut,ale predsa. 😔

pohodacka
8. máj 2011

@janemari no verím ti,že to máš náročné.Keď si pomyslím,že sa malá budievala každú hodinku,ja som ani nevidela od únavy,sa mi už točievala hlava.Skús si poobede oddýchnuť a neboj,bude to len lepšie ako bude staršia.Možno sa všetko ukľudní a aj mliečko sa pustí.Držím palce.

crazybabenka
autor
8. máj 2011

@janemari by som to tvoje hovädo....sorry za slovník.....ale neviem ho krajšie pomenovať.....zavesila za gule do prievanu......nech to už máš čo najskôr za sebou a nech mu vyrúbia tu najvyššiu sadzbu......nič iné si nezaslúži.....a aké UM jej dávaš?

janemari
8. máj 2011

@crazybabenka davam jej nutrilon,len ma nejako problemy s bruskom,tak jej davam bylinkovy cajik aby ju nebolelo,kremujem pupikom a masirujem jej ho. Ved uvidim ako to pojde dalej,ale ak jej nebude lepsie tak asi zmenim znacku. A co sa mm tyka este to doriesim a potom zacnem konecne zit a naplno sa venovat malej.Lebo riesenie veci ohlade neho ma okrada o cas s nou a o cas kedy by som si mohla aj ja oddychnut. Este ze mam moje slniecko,tak krasne sa usmieva a je strasne vnimava.

crazybabenka
autor
9. máj 2011

@janemari nutrilon strašne zapeká.....my sme si s ním užili.....skús jej ho robiť do detského čajíku....ale nie čisto feniklového ale skús tento nám pomáha....majú ho aj v lekárni na drevine
http://www.magister.sk/produkt/detail/detske-ca...

janemari
9. máj 2011

@crazybabenka zatial jej davam nejaky bylinkovy od Hipp je tam viac byliniek a myslim,ze aj zabera,lebo kaka pekne.Davaj jej z neho napit pred papanim a niekedy aj po papani.Ale este dokupim ten co si mi odporucila,lebo ten Hipp je s cukrom a nechcela by som ju nan velmi naucit.

crazybabenka
autor
9. máj 2011

@janemari ja malej do neho robím sunár.....síce to potom vyzerá ako keby som ho robila do vody, ktorou som pred tým týždeň umývala podlahu....no ale čo už 😉

janemari
9. máj 2011

Tak dnes sme mali asi prvu koliku,chudatko moje.Zajtra pojdem za posledne eurace kupit ten cajik,aj ked tazko povedat ze za posledne kedze uz tolko mi dali nasi,ze im to do smrti nesplatim ☹

pohodacka
10. máj 2011

@janemari neboj,rodičia to určite tak neberú.Sú šťastní,že pomáhajú vnučke 😉

janemari
10. máj 2011

@pohodacka to ano,ale ja sa citim zle.Mohli si uzivat starobu a takto maju len starosti.Ale som na druhej strane rada,ze maju aspon jedno vnuca a mozu sa vytesovat,hlavne starky je z nej hotovy 😀

pohodacka
10. máj 2011

@janemari to je jasné,vnúčikov vraj ľúbia viac než svoje deti.tak sa to hovorí,lebo si ich viac vychutnávajú ako deti.Na našich to teda platí na 100% 😉 .