Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?
NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?
Hlásime sa s poradni...už sme zaočkovaní....boli sme vychválení.....pribrali sme za mesiac 800g takže máme 5580g......sme strašne šikovný....reflexy a držanie telíčka na 5 mesiac.....no proste maminkina šikovnica......a boli sme poučený o príkrmoch.....od ukončeného 4 mes. mrkvička teš sa 😀 😀 😀 😀 😀
@mabumi pravdupovediac toho casu na net mam cim dalej tym menej.Ale ked uz budem byvat sama tak si ten rezim urobim.Len teraz pendlujem medzi bytom,uradmi a pracami doma/u nasich ako su varenie,upratovanie a ked chcem ist este aj s malou vonk tak sa to neda 😖 A drzim palceky na // neboj cas ubehne a uvidis ako na tom si.Kedy budes testovat?
@mabumi ahoj..nejdem ti tu pisat aby si na to nemyslela lebo viem ze sa to neda kedze na to cakas 🙂 ale neboj sa hlavne sa nestresuj ze preco ti uz enzacali priznaky atd..ja som po ET a naprvy krat sa uchitilo 🙂 ja som 8 dni po vlozeni zacala mat bolesti v podbrusku ako keby som mala dostat mrchu a enskutocne ma boleli prsia lebo akurat v ten den mi vychadzalo ze mam dostat mrchu tak skor som sa bala ako tesila alebo myslela ze su to priznaky nasej jahodky 🙂 od toho 8 dna mam bolesti v podbrusku kazdy den niekedy silnejsie a niekedy slabsie prsia mam velmi napnute jak keby mi bali vybuchnut 😀 takze nicoho sa ty neboj ako pises kazda zena je ina 🙂 ja som si test robila na 10 den od vkladu a visla mi tam slabucka ciarka 11 bola taak ista a12 som uz utekala na krv a HCG vyslo krasne..takze moja len si hladkaj bursko aj drahy nech ti ho hladka a pevne dufajte ze tam uz fazulka zacne rast 😉 ja ti budem drzat palce a ked budes vediet vysledok prosim ta napism mi...papa
@janemari veru mas toho dost, ale ono sa to ukludni ked sa uz prestahujes a urobis rezim, ty to vsetko urcite skvelo zvladnes 🙂 . ja mam testovat az v utorok, ale neviem ci neskusim aj zajtra rano, lebo mame ist v piatok do Prahy a ak by boli //, tak asi pre istotu zostanem doma 😵
@shehzade_91 ahoj, dakujem a gratulujem k jahôdke 😵 . veru uz sa neviem dockat a na druhej strane ak to nevyjde, tak radsej nech to este neviem 😖 . samozrejme ze hned dam vediet 🙂
@mabumi - nebojkaj.... už sa ti to kráti, do Prahy máte ísť na výlet či čo? ja ak by som mala výlet pred sebou tak by som netestovala a urobila si supiš víkend, odreagovanie ti pomôže a nebudeš na to stále myslieť 😉 a potom ked sa vrátiš tak testni...
@shehzade_91 - blahoželáme!!!
@mabumi - fajne fajne 😉
už tretí den sedím na látkových plienkach lebo som sa rozhodla že nejdeme používať jednorazovky ale látkovky a akurát maju ehopy akcie tak vyberám hore dole.....
mám z toho hlavu ako melon, to som vobec netušila že to je taká maturita a že je ich toľko druhov.... dúfam že dnes to uzavriem... lebo už ma to prestáva baviť a sa mi v noci o nich aj snívalo 😀 😀 😀
@shehzade_91 jeééé gratulujeme....vitaj medzi nami.....normálne mi slzy vyhŕkli....ešte nedávno pod mojím nickom svietilo že termín január 2011.....a ty už máš že január 2012.....ako to strašne rýchlo letí 😀
@mabumi a ak by si bola taká zlatá....poprosili by sme chlapčeka.....tí dvaja od bbtiny sú nám málo 😀 😀 😀 😀 😀
@crazybabenka ja dufam ze to bude parik 😵 😵 😵 . v nebicku mame dve dusicky - maminkinu a svokrovu, snad sa k nam takto vratia 😵 . ale nech by to bolo cokolvek, len nech to je a nech je to zdrave 🙂
@mabumi no len za koho sa tie naše princezničky budú potom vydávať.....vezmeš si ich na svedomie 😀 😀 😀 😀 😀
Baby nestíham,gratulujem novým tehuľkám a crazy supeer,len tak ďalej,aj nás dobehnete s váhou 😀 .Supeer.
@crazybabenka ved dobreeeeee, tak nech su to teda chlapi !!!!!!!!!!!! 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@mabumi som rada, že sme sa dohodli 😀 😀 😀 😀 😀
@pohodacka Nelinke všetko najlepšie k trojmesiacovinám 😀
Ahojte,dnes mame krasny den,dovarim obedik a sup vonka na vychadzku 🙂
@crazybabenka jééj,ty si zlatá,ďakujemeee.Ako PAulínka znáša očkovanie?My ideme zajtra ☹ .Už mám nervy,to bude náreku.Ešte som sa ťa moja chcela opýtať..ako vaša dr skúša malinkej reflexy?Tá naša ju odváži a je po poradni.Ešte odmeria obvod halvičky či úmerne rastie a je to.Nelinka síce hundre ako stará babka na trhu 😀 -gaga,gugu,gege atď,ale pásť koníky je lenivá.Hlavičku drží tak desať sekúnd,zvalí sa na posteľ a je vybavené 🙂 .
@pohodacka no mysleli sme že dobre.....ale teraz akurát riešime dvojhodinový plač....hladám na nete....či to môže byť ešte s očkovania......a nemôžem sa dovolať k doktorke.....juj som s toho na nervy
no my sme na poradni vždy minimálne 30-45 minút odvážia pomerajú popočúvajú....potom robia s ňou všelijaké somariny....neviem to opísať.....skúša ako drží telíčko.....drží ju a prikladá k podložke akoby ju chcela postaviť na nohy......potom ju drží popod pazušky na široko....a či udrží rovno chrbátik....ako sa ťahá za ručičkami.....ako drží hlavičku......
keď si pri nelinke tak ju nechaj aj keď praští hlavičku o postieľku.....nie dlho....ona bude trénovať držanie....postupne viac a viac.....naša chce byť stále na brušku 😉
@pohodacka naša miluje byť na brušku lebo sa jej tak lepšie "čekuje" okolie 😀 😀 😀 😀 u nás je zase strašný plač....keď ju chcem dať oddýchnuť na chrbátik....ale vidíš....ako píše buba......každé dieťa je indi vindi a možno ťa Nelinka prekvapí....a rovno pôjde do sedu 😉 😀 😉
Caute baby Laurinka mi vobec nechce dovolit ist na net.Aj ked spinka a zapnem pc len co sa prihlasim uz ma otvorene oci a koniec 😅 Od zajtra by sme mali ist byvat sami som zvedava 😕
@crazybabenka @buba78 akurát bola u mňa kámoška-má dve deti-syn dvíhal hlavičku v treťom mesiaci a dcéra ešte nevedela v ôsmom-takže ozaj indi vindi.Tak očkovanie za nami,skoro som umrela.Bože,ako plakala,som mala čo robiť ,aby som sa nepustila do plaču-mm pustil slzičku.Trhalo mi srdce,bože ja som na toto strašný slaboch.Ja za to nemôžem ☹ .Keď nebodaj to dieťa ochorie-koniec mamu odvezú.Ale inak všetko v poriadku.Nelinka rastie,prberá-aj keď už nie takým extrémnym tempom.Crazy,nám dala hneď dr lieky od bolesti,že už mala tri mesiace,tak môže a sú špeci na poočkovacie bolesti-že večer môžu prísť bolesti.Potom nám dávala rady aké krémy proti slnku,lebo detská pokožka je citlvá a tak..a chcela som sa spýtať či ju môžem nahodiť do krátkych rukávkov atak,ale keď malá spustila ten plač,dali mi ju na ruky upokojiť a odvtedy som ju ani nevnímala,tak som sa neopýtala mantaňa 😀 .Ešte si pamätám,že ju chválila,že je vnímavá a šikovná.Smiali sa na nej,lebo im hundrala o sto šesť,smiala sa o dušu a potom veeeeliký plaaač.A to sestrička hovorí,že to dobre znášala,že viac plakávajú detinky.No to si neviem predstaviť.

@mabumi - to ti verím že čakanie je dlhé.... ani ja som sa nemohla dočkať konca....
nemala som žiadne príznaky, asi až 12den po som začala cítiť prsia 😒 tak ťa asi nepoteším... ale ja som bola nedočkavka a testila som už 7den po, mala som predlženú kultiváciu a vkladali krásnu jednotkovu blastu tak dušík už bol, síce slabunký, nepriznávala som si ho vtedy ešte ale asi tak 10den po bol rozpoznateľný, nie len sen 😀