Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?
NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?
@crazybabenka
@buba78 a mne dr povedala,že začneme s príkrmamiaž od šiesteho mesiaca.Že keď ju kojím,to jej úplne stačí...každý inak zase 😉
BBaby moje ,akurát som dnes čítala,že bude extrémne horúce a suché leto.Chúďa Nelka,tak sa jeduje na to teplo,ani v kočíku mi nevydrží,sajej nečudujem,som sa tam strčila no hotová sauna.Prídeme z vonku,tu mám všade pozaťahované-chládok a tak spokojne spinká.Aj dr mihovorila,že von jedine na večer,že takéto deťulemajú veľmi citlivé pokožky.Ja inak tiež nemusím tie teplá.Strašne,ale strašne sa tešémna Vianoce,milujemtú atmosféru a hlavne teraz keďbudeme prvý krát traja a Nelinka už hádam bude bežkať v chodítku a strhávať gule zo stromčeka 😀
@pohodacka kasli na to........ja som tiez mala zacat az od 6 mesiaca kedze dojcim.....v zahranici sa zacina od 4,5 mesiaca......do vtedy sa traviaci trakt dovyvija.....urob podla seba.........super, ze sa Ti rozbehlo mliecko..teraz sa mi zda, ze mam viac mlieka ako predtym.........chodievaj s nou von hned rano o 9h a potom neskor poobede okolo 16h..........veru sa tes na vianoce.........bolo to krasne, ze sme zrazu traja.......aj sme si poplakali......kup si slamene ozdoby tento rok na stromcek.........ja ich uz mam, aby si Olivia neublizila gulami.......a viac sa mi paci taky stromcek
@pohodacka
@buba78 no my začíname preto od 4teho mesiaca.....lebo mám málo mlieka keďže odsávam.....aj keď sa niekedy potvorka naša prisaje....a normálne cucká didu....a inokedy ani počuť.....viac odsávam a fľaškujem ako malá didká....no tak nám stále chýba na to jedno papanie.....dostáva sunár.....no tak teraz mi kázala dávať doktorka miesto sunáru príkrmy.....takže odstránime to jedno chovanie UM.....a musíme začať aby sme stihli ešte zavedenie lepku....kým mám ešte mliečko ☹ lebo je to čím ďalej tým horšie s mliečkom
juj na Vianoce sa aj my strašne tešíme.....a sme sa s mm dohodli, že tento rok zavesíme na strop 😀 😀 😀
@buba78 ani nehovor,my sme plakali aj tieto Vianoce-že ďakujeme,že mám bruško..Tieto si neviem predstaviť-slzavé údolie 🙂 .MMliečko nechcem prerieknuť,ale tiež mám o dosť viac ako predtým.Dokonca sa mi ve/la krát stáva,že mi svojvoľne strieka,musím zastavovať 🙂 .A čo si malinkej dala prvý krát papať?Mrkvičku?Ozaj baby,poraďte prosím Vás,Nelinka nevie chytiť fľašku,ja už neviem ako mám skúšať,len cumle dudel,neťahá a potom vyplúva,vraj to deti zvyknuté na prsník zvyknú robiť..ale ja chcem dávať trošku čajík a vodu v tých teplách,aj keď viem,že mliečko stačí,ale aj tak..
@pohodacka aj mne teraz pri dojceni ide mlieko z druheho prsnika.........zacala som mrkvickou 4dni.....potom zas 4 dni zemiak......vzdy 4 dni davam nieco nove........brokolica.......kalerab......karfiol....por...kuracie kridielko.....spenatove listy........az ked toto pekne papala dala som jej varene jablcko, ktore chcela len tri krat a nakoniec som sa nastvala a kupila som jej presnidavku z billi plus piskoty z lekarne/uz asi tyzden aj obycajne okruhle z obchodu/......ta aj mne najviac chuti, ale len jablkove, mrkvove, vanilkove.....a od 6 mesiaca davam nutrilon kase na vecer....ale nie vzdy...a co sa tyka flasky....joj to doteraz nevieme......snazi sa cuckat a hned vypluva, alebo najlepsie ked do neho fuka.......tak nosim vo flaske prevarenu vodu a lyzicku a tak jej davam.....vela sil
@buba78 ja jej tiež dávam lyžičkou,len to mi povyplúva,alebo jej je to strašne vtipné,lebojej lepšie ide hovoriť ggggggg a to ju strašne baví 😀 😀 😀 .Tak po ukončení štvrtého tiež hádam pomaly niečo vyskúšam.A ako inak tvoja malinká?Ešte je taká bucka?Koľko vážite,neboli ste na poradni?My teraz ideme pravdepodobne až v 5.mesiaci.Tak som zvedavá koľko priberie za dva mesiace.Máme doma síce váhu,ale nechám sa prekvapiť.
@pohodacka buduci tyzden ideme do poradne, to bude mat 7 mesiacov, mylsim ze uz bude mat 9kg.........dam vediet.....merala som ju ak spravne 71cm cuze za dva mesiace 5cm.........zrazu z nicoho nic uz dva tyzdne s aprevaluje chrbat brucho a opacne.........zapacilo sa jej to.......mozno coskoro zacne stvornoskovat......zuby este nemame
Ahojte,ja viem zanedbavam vas,ale naozaj nestiham a ked mam aj cas tak som unavena a nemam chut ani zapnut pc. Dnes som bola na gyn.prehliadke,vsetko ok. Malicka teraz spi vedla mna a raz sahlasno smeje,potom mrnci akoby plakala,usmieva sa a hadze chsichtiky. Je to lepsie ako televizor,pozorovat toto stvorenie 😉 Pekne rastieme na poslednej kontrole sme mali 3760g a 52cm.Zaujima sa uplne o vsetko,vsetko obzera a hned vie,ze kde je ci doma alebo u starkej.Strasne rada sa vozi v kociku kde sa aj najlepsie vyspi.Nestiham vas docitat,ale dufam,ze sa mate vsetky dobre aj s princeznami a ked budem mat dorieseny zivot budem vas navstevovat castejsie.
@janemari máš odpustené 🙂 ,plne ťa chápeme.Máš pravddu,to je nádherné sledovať to krásne stvorenie.Ja keď malinká rozpráva,smeje sa som hotová.Až do plaču mi je z dojatia.Až na to,že bude rozmaznaná-to viem už teraz,lebo len zaplače a už je na rukách a tam je táák spokojná.Noačo,nech je,je prvá a ťažko vybojovaná..Krásne priberáte,super,len tak ďalej..
@pohodacka mas pravdu.........tazko vybojovane deti su rozmaznane........vieme o com piseme.....i ked mi kamoska vravela, ze dieta do roka sa nenauci na ruky......vraj je to dokazane, ale nemam ten pocit........ta nasa uz vie ako sa pytat na ruky........neviem co sa nam porobilo uz tyzden alebo dva zaspavame az okolo 21.45h......katastrofa.......neviem ju skor ulozit ani ed si s nou lahnem
janemari prednejsie je dcerka a nie net.........myslim, ze kazda to chapeme a obdivujeme Ta aka si silna a na vsetko sama.....drz sa
@buba78 to Ti verím,naša sa na ruky pýtať nevie,ale keď začne mrnkať-podotýkam to ani nie ke plač,len vyslovene chce na ruky.Lebo ju zoberiem a v tom momente je úúúúškrn na tvári.Naša Nelka už tak dobrý mesiac zaspáva okolo deviatej,pol 10,potom sa zobudí okolo tretej ,pol 4,už asi mesiac rovkano a búva už do rána.Tak do pol 7.Takže to ju musím pochváliť.Keby nespinkala medzi nami,že som skrčená na kraji,lebo ona sa rozťahuje 🙂 ,tak sa aj vyspím.To je tiež chyba,že sme ju naučili medzi seba..,koľko krát sa budia vám melá baby?
@pohodacka nič si s toho nerob....aj naša spí medzi nami.....ja mám 10cm postele mm má 10cm postele a Palculienka zvyšok......aj keď sa každý večer mm vyhrážam, že už bude spať v postieľke.....tak vždy keď si prídem k nim ľahnúť.....lebo mm uspáva.....tak som rada že je pri nás......až mi slzy vyhŕknu keď ich vidím spať v "rovnakej polohe" jeden ruku hore druhý ruku hore a druhú pod hlavou....úžasný obrázok.....nech si hovorí kto chce čo chce.....proste je to náš vytúžený žmolok.... 😀 😀 😀 a len sám Boh vie, či bude aj ďalšie.....preto si chcem vychutnať každú sekundu s ňou..... 😀 😀 😀 😀
@pohodacka a ešte k tomu budeniu....ako kedy....niekedy raz niekedy 2x niekedy 3x.....teraz keď sú také horúčavy tak 3x.....lebo je smädná......tak si trošku cucne a spí ďalej
@crazybabenka presne s Tebou súhlasím..nevieme či nám bude dopriate druhé,preto si ju naplno vychutnáme,aj keď rozmaznanú 😀 .My už sme si sto krát povedali,že keď zaspí,tak ju preložíme dopostieľky,ale včera keď už spinkala hovorím mu:no a teraz ju mám preložiť?Neni Ti jej ľúto???A bolo..zostala v posteli 🙂 a na postieľku sadá prach,aspoň do nej ukladám hračky namiesto poličky 🙂
@crazybabenka a gratulujem Paulínke ku štyrom mesiačikom!!!!!!!
@crazybabenka - Paulínka všetko najlepšie!!!
@crazybabenka krasne 4 mesiaciky a este krajsie dalsie mesiace 😉
My sme sa prave napapali,ja si vychutnavam kavu a potom ideme do bytiku/kedze este spavame u nasich/ urobime dobru zemlovku a budeme triedit dalsie veci. Uz sme sa tesili ze budeme v bytiku,ale prerabaju vchod tak chodime len na den aby si mala zvykala,ze budeme tam byvat. A ked berieme deti na ruky,neviem ci je to rozmaznavanie,skor si mi hladkame svoje ego,kedze deti sa v nasom naruci ukludnia a my mame pocit,ze sme pre ne naozaj vsetkym,hlavne istotou.Aj teraz na mna mala "hovori" a vyvaluje na mna tie okale 😀
No ja som zvedava ako budem brat na ruky dvoch🙂 my budeme musiet asi cvicit kludovy rezim v postielke inac si to neviem predstavit0🙂
@bbtina vieš čo moja teta mala dvojičky keď mala 40tku.....strašne sa bála, že naraz dve.....ale baby boli od narodenia ako cukríky......kde ich dala tam boli....čo im dala jesť to jedli....čo im dala ....s tým sa hrali.....prajem ti aby aj tí tvoji junáci boli taký.....a hlavne buď teraz pokojná a vyrovnaná tehuľka.....lebo sa hovorí pokojná tehuľa pokojné bábo.....u nás to platilo 😉
@crazybabenka beriem ta za slovo,len nech su taki dobrucki,no a ked nebudu zvolame legiu starych mam na pomoc🙂
@bbtina presne tak....nech si aj babiny užijú 😉
@bbtina - aj kamoška má dve maličké a zo začiatku jej chodila pomáhať jedna známa a neskôr že úplne v poho, že oni tým že su dve si pokecaju medzi sebou (maju pol roka 😉 ) a hraju sa tiež spolu tak má niekedy pocit že je toho občas menej ako keby bola jedna okolo ktorej by stále behala 😉
@crazybabenka ale Nelka sa budípreto len raz za noc,lebo cez deň si robí zásoby-je na ciciku každú hodinu 😉 .
@pohodacka 😀 😀 😀

@crazybabenka to tak zavcasu? ja som zacala od 5 mesiaca aj ked som dojcila..........veru je tu ticho