icon

Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?

crazybabenka
27. máj 2010

NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?

janemari
6. jún 2011

Dakujeme vam kočky za gratulacie. 🙂 Malicka ma eraz take obdobie,ze potrebuje neustale spolocnost.Akonahle zostane sama uz place.Aj zaspava na rukach a akonahle ju clovek polozi koniec. Aj v noci,ja stastna ze zaspala,tak som sla na wc ani svetlo som nezapla a len co som si sadla uz bol plac.Ako to moze vycitit,ze nie som pri nej nechapem 😕 Ale zato ma nechala do rana pospat,napapala sa okolo 22.00 a spala do 6.00 🙂 A potom sme sa este par hodiniek vyvalovali v perinach 😀

pohodacka
6. jún 2011

@janemari presne,pesne ,presne..už také malinkavé vedia veeľmi dobre vycítiť,že odídeme z izby.Vlastná skúsenosť-keď cez deň zaspinká,nechámju v izbe,bežím niečo porobiť a za 20 minút je hore.Keď mám čas a ľahnem si pri ňu,tak búva aj 2-3 hodiny.Včera sme si poobede zdriemli všetci traja a búvala 3 hodiny.
@crazybabenka ja už som z toho nešťastná.Tak hovoríš,že žiadne lieky?To nemyslia vážne,ja mám pocit,že mi padajú každý deň viac a viac.teraz som prebalovala Nelku a v plienke zase vlas ..to radšej nehovorímkeď sa češem,čo mi zostane v ruke.Ale čo neurobíme pre tie malé chrústy,no nie?Nech mi padajú teda,hlavne,že mám mliečko a kojím.

crazybabenka
autor
6. jún 2011

@pohodacka ja som to vyriešila tak....že moje vlasiská čo som si pestovala a chcela mať dlhé som si pekne krásne dala ostrihať k ušiam.....keď že som brčula....tak vyzerám ako nasratý dirigent....ale čo už......kaderníčka mi povedala, že sa tak odľahčia a budú menej padať....no padajú menej....no uvidíme

sliver
6. jún 2011

@crazybabenka
@pohodacka
presne tak, aj ja som mala krásne skoro po pás, každý mi ich závidel a skončila som s vlasmi skoro po uši, také mini aby sa mi dal urobiť culík lebo som nechcela že ked budem kojiť a bude mi to padať do tváre, tak aby sa mi dal culík urobiť.... a pomohlo mi to, teda zatial sa mi zdá 😉 uvidím čo to bude ked začnem kojiť.....
ale bolo mi ich luto a každý nechápal že kde mám vlasy.... moja maminka skoro skolabolava 😀

pohodacka
6. jún 2011

@crazybabenka ty si prípad,že nasratý dirigent 😀 ..no baby moje,nič iné mi nezostáva,len to,že sa dám šmyknúť aj ja.Aj keď si tiež musím nechať priestor na chvost,lebo neznesiem keď mi vlasy padajú do očí.Teraz to sriahnem a je to.

crazybabenka
autor
6. jún 2011

@sliver
@pohodacka presne tak.....mám ich tak....že keď mi zavadzajú....tak ich zopnem do takého mini pidi copíku 😀 😀 😀

buba78
6. jún 2011

@pohodacka tak to Ti neporadim...........mne padaju ako predtym..........teraz ich mam stale v cope, aby mi ich nasa netrhala a nemala v rukach........normalne som si na to zvykla

janemari
7. jún 2011

Riesite vlasy? Tak mne nepadaju,ale riesim tiez kadernicku. Mama ide vyskusat novu kadernicku a podla toho ako ju ostriha tak sa rozhodnem aj ja ci k nej pojdem 😉

pohodacka
7. jún 2011

@janemari to buď rada,že ich nezbieraš v jedle,po nábytku,po Laurinke a po novom aj v jej plienke 😠 😀

janemari
7. jún 2011

@pohodacka viem si to predstavit,mne padaju sice len tak preventivne,ale su dlhe a tak su skoro vsade 😝

sliver
7. jún 2011

babenky vôbec neviem či mám chcieť epidurálku, čo si vy myslíte???

pohodacka
7. jún 2011

@sliver ja som ju rozhodne chcela!!!Prečo si nepomôcť keď sa dá?Toto bol názo môj,aj mojej doktorky.Len sme skončili s CR 🙂

janemari
7. jún 2011

@sliver mna ked sa pytala som povedala,ze neviem a po case ked som zle znasala bolest tak mi ju odporucili a dala som si.Vtedy som nemyslela ani na peniaze,a pomohla aj ked to nebolo bezbolestne

buba78
7. jún 2011

@sliver ahoj..........ty musis vediet ci bolest zvladnes......presne ako pise pohodacka...preco trpiet.....to pichnutie sa da zvladnut a potom ta ulava.......verim, ze sa spravne rozhodnes....drzim palce

buba78
7. jún 2011

baby, vcera sme mali 7 mesiacov a dnes v poradni 9350g 71cm......za dva mesiace sme pribrali 1350g.......konecne uz mesacne nepriberame kilo

bbtina
7. jún 2011

@sliver mojej kolegyni to zle napichli a už 7 rok trpí hroznými migrenami, lae ak je dieťatko veľké alebo by sa pomaly otváral krčok dala by som si, lebo len vtedy to má zrejme opodstatnenie, keďže sa dlhšie trápiš

alex9966
7. jún 2011

@sliver mne tiež lekár ju odporučil. ja uvidím ako budem znášať bolesť a potom sa rozhodnem či si ju dám pichnúť.

pohodacka
7. jún 2011

@buba78 tak takto ste teda spomalili 😉 ?Menej papkáte či už to tak rýchlo nejde?My sme teraz naposledy bolo na očkovaní keď mala Nelka 3 mesiace a teraz myslím,že dr vravela,že nám pošlepredvolanku až na 5 mesačnú..no som zvedavá.Myslím,že Nelka bude mať 9 kilov už na tej podľajej apetítu 😀.Cez deň každú hodinu.aj keď je pravda,že okolo pol9-9 zaspinká a zobudí sa len raz-okolo 3,pól 4.Ale teraz sa aj veľmi vytiahla do dĺžky-Dnes sme mali návštevu a nechápali,že ich o mesiac staršia neter je oveľa kratšia. 🙂

pohodacka
8. jún 2011

Baby ,môžme melón????Odpíšte mi prosíííííííím rýchlo,lebo zabažíííím 😀 😀 😀 😀

crazybabenka
autor
8. jún 2011

@pohodacka moja...keď zistíš daj vedieť....tečú mi slinky 😀 😀 😀 😀

crazybabenka
autor
8. jún 2011

@sliver vieš čo moja.....ja by som si určite dala.....keďže som sa "trápila" dva dni.....a skončila na oxytocínových inekciách....keby som mala znovu rodiť......tak určite áno......ja som machrovala......že ja dobre znášam bolesť....že to nepotrebujem......veru keď sa to po oxytocíne rozbehlo.....som už darmo kričala, že chcem epidurál.....už bolo neskoro......neviem si predstaviť.....že by som v takých bolestiach mala ešte tlačiť.....mne to všetko išlo do krížov....som ani nevedela ako sa volám......potom som síce skončila na CR......ale dali mi vybrať......či chcem úplnú anestézu alebo epi.....vybrala som si epi.....a do dnes neľutujem.....malú som videla hneď......absolútne nič som nevidela a ani necítila zo zákroku.....ani som nevedela, že začali.....a vedľa mňa čo ležali baby čo si dali úplnú....tak už ochkali uchkali.....a ja stále leháro kemping.....nič som necítila......a tie nahoršie pooperačné bolesti som necítila.....ale to je iba môj názor.....rozhodnúť sa musíš ty

crazybabenka
autor
8. jún 2011

@pohodacka moja musím sklamať teba aj seba.....našla som že eee ☹

janemari
8. jún 2011

Riešite meloniky mnaaaaaaaaaaaaaaaam 😀

sliver
8. jún 2011

ďakujem kočky všetkým za názory!!!
uvidíme, ešte pouvažujem.... ono to je fest divné že to musím epi zaplatiť vopred ináč mi ju nedajú.... náhodou dostanem fest bolesti ktoré nebudem zvládať a nebudem mať zaplatené epi tak dovi.... trošku zvláštny postup.... asi sa im stávalo často že mamičky "zdrhli" z nemocnice bez platenia.....

pohodacka
8. jún 2011

TTak diki a melón ako svet zhnije v chladničke.Môj milovaný mm zo súcitu nechce 😀 😀 😀

buba78
8. jún 2011

@pohodacka myslim, ze jedava rovnako...........asi teraz rastieme.........myslim, ze melon mozes..........ved to nie je citrusove

buba78
8. jún 2011

@crazybabenka preco nie melon

buba78
8. jún 2011

@sliver divne, ze zaplatit dopredu.........ved ked ides domov k prepustacej sprave dostanes papier na zaplatenie

pohodacka
8. jún 2011

@buba78
@crazybabenka tak som to riskla s tým melónom.Ale len preto,že včera som skúsila čerešne a nič a predtým jablko bez šupky,ktoré malej predtým strašne vadilo a teraz už našťastie nie.Dala som si melón bez jadierok a samozrejme nie nejako veľa..som sa dočítala,že treba pomaly skúšať,že každé bábo je indi vindi...že spoliehať sa na to,že by jej vadilo bez toho,že to vôbec vyskúšam nie je správne.Tak sa modlím,aby Nelinke neuškodil.Lebo najprv sa prefackám a potom ho vyšmarím von oknom 🙂 .
@sliver opýtaj sa na epidurál aj v nemocke kde budeš rodiť.Lebo ja som sa najprv informovala v lekárnikde mi povedali,že ak do 5 dní vrátim epi,tak mi vrátia peniaze,čo bola totálna kravina.Veďčo som ja vedela kedy ma chytia bolesti,aby som sa trafila kúpiť ju tak,že stíham 5 dní..potom mi v pôrodnici povedali,že si ju nemám určite nosiť,že ony ich tam majú..v prípade potreby podajú no a keby podali,tak si ju potom zaplatím a keby nie,tak sa neplatí nič 😉

sliver
8. jún 2011

no ono v martinskej pôrodnici to urobili teraz už tak že sa to platí vopred, asi mesiac alebo dva to funguje....
že si to zaplatíš vopred a aj manžela pri pôrode a ak to nevyužiješ tak ti to potom vrátia.....