Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?
NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?
@pohodacka ešte ten týždeň vydrž....to už nie je veľa a potom začni....predsa....môže ju bolieť bruško....aj s mrkvičkou začínaš len s max. jednou kávovou lyžičkou
@pohodacka a už vôbec nezačínaj s banánom.....naučí sa ti na sladkú chuť a potom ti nebude chcieť zeleninku.....banán a jabĺčko až keď budeš mať za sebou zopár zeleniniek
@crazybabenka to bol fakt len milimetrík,taký úplne mini...jajej radšej nebudem dávať nič aj do piateho keď je plne kojená astačí jej to..to som len tak skúsila banán ako zareaguje 😉
Ahojte,tak dnes sme vykocikovany,mala spokojna.Inak uz jej 120ml mliecka nestaci a bojim sa ci jej 150ml nebude vela,myslim zataz na brusko. Snazim jej to davat podla predpisu ako kazu,ale co mam robit ked place ze je hladna 😅
@janemari hlavne jej nerob to,že podľa tabuliek je dosť,tak musí mať dosť!!!!!Ona sama vie koľko chce papkať a kedy má dosť.Tie ich tabuľkové hodnoty nekomentujem.Každé bábo je iné,keď si pýta,tak je hladná a musí sa napapať,lebo bude nepokojná.Ja tiež kojím cez deň každú hodinu a "malo by sa" každé tri.To akoju mám tie dve nechať v plači?????
No baby držte palce,dnes skúšam jahody.Zjedla som tri a uvidím.Veľa som čítala a zase som zistila,že každé bábo je indi vindi,treba len skúsiť.Jedna ich papala hneď od narodenia bábätka,druhá nesmie vôbec...no uvidíme na Nelušinu reakkciu 😉 .
Tak hlásim ďalšie v pohode strávené ovocie 🙂 ,Nelinka je vysmiata,bruško nebolí a ani vyhádzaná nie je...zatiaľ teda,,ale to by už hádam musela byť od včera rána.
@crazybabenka už skúšaš dávať Paulínku aj sedkať?Čítala som,že od 4.mesiaca sa môže...lebo to moje dieťa ma zdrapí za ruky a ťahá sa do sedu.Už ju nebaví ležať...
@pohodacka presne to isté aj Pauluška.....zdrapí za ruky......a hybááááááj......ale dávam ju na chvililinku.....už ju nebaví len tak pasívne ležať 😉
juj baby hromy blesky so mňa lietajú.....na sobotu sme mali dohodnutú reštauráciu na krstiny....po prvé by sme sa k nám nezmestili.....a aj finančne to vyšlo asi rovnako....a hlavne, že by som to mala bez roboty....a hlavne ....nemala by som bordel v celom byte.....no a dnes nám volali z reštaurácie....že to u nich nemôžeme mať....lebo majú sanitárny deň....no na porazenie....hlavná vec....že nás celý minulý týždeň bombardovali telefonátmi ....že ako majú usporiadať stoly.....aké servítky a somarina na somarinu.....no na porazenie 😠 😠 😠 😠 😠
@crazybabenka 😒 😒 😒 😒 😒
by ma prclo................
ja zase neviem čo so sebou, napúchli mi členky a neviem či je to normál alebo mám jutro utekať k dr. alebo počkať do piatka na poradňu................
@sliver zlatko mne puchli stále....ale môžeš to mať aj s tlaku 😒
@sliver vidíš teraz mi napadlo....ja som vlastne chodila potom každé dva dni na meranie tlaku.....lebo mi puschli nohy.....normálne že skleróza
@crazybabenka - no som čítala že púchnu pri vysokom tlaku ale ja mám opačný problém, mám nízky tlak od začiatku.... práveže bojujem s nízkym aby som nekolabovala....
už to nejak vydržím do piatku.... v piatok mám poradňu ale popravde som z toho dosť nervozna 😒
ďakujem kočky, už ma ten stres akosi prešiel.... už som sa s tým zčasti zmierila ;) len včera som sa bála.... veď nejak to zvládnem len som sa bála lebo kamoške strašne opuchli nohy a išla do nemocnice a malého jej hneď vyberali lebo že dostala nejakú otravu či čo.... ale ona bola v 29tt tak si hovorím že v mojom týždni to je už aj normálne a hlavne mám to asi tak zpolovice ako to mala ona.... ale aj tak obava tam bola a riadna..........
@pohodacka no včera bola malá úplne v pohode, dnes sme boli skoro celý den vonku tak už večer bola mrzutá a teraz len leží a pozerá a nie anie spať. S papaním to bolo horšie,najprv papala 150,potom ledva 120 tak som jej uz len 90 urobila a aj to mala čo robiť aby s papala.Dnes už papa 120 aj ked všetko nevypije ale je kludnejšia.
@janemari neboj,ona sama najlepšie vie,kedy má dosť..raz jej stačí menej,raz viac..kedy idete na poradňu?@crazybabenka koľkomeria Paulínka?Nám všetci vravia,že aká je malá dlhá,tak smeju dnes merali a má presne 62 cm.Na to,že sa narodila ako 46 centimetrový chrúst,tak sa ozaj vytiahla.Ale fakt-nestíham sledovať ako rastie,len som jej išla dávať dupačky čo dlhšie nemala a bolaako vyrastený študent 😀
@janemari bože strašne tie deťule rastú,ja som už odložila/pre druhé 😀 / skoro tri igelitky.Niektroých vecímije tak ľúto..také pekné a mala to možno raz,niečo ani raz.Veď ja som čítala,že za prvý rok dieťa najrýchlejšie rastie a priberá v porovnaní s ostatnými rokmi.Nech sú hlavne zdravé.A ako t ispinkáva v noci,či ako kedy?
@pohodacka A hlavne,že povedia,že na malé deti nie sú veľké výdavky.Ked kupuješ oblečenie,je strašne drahé a ponosí to par dni resp.max.mesiac a nemôžeš mať len jedny dupačky a košielku na mesiac. Ked si to tak zoberieš už teraz nás tie deťurence vyjdu cca 50€mesačne a to ešte nekupujeme topánočky ☹ a zabezpeč to zo 190€ 😠 Malá zatial pekne spinka,budí salen raz za noc resp. nad ránom.
@janemari tak tokrásne spinká,presne,akurát dnes sme S mm ľutovali slobodné maminy.Lebo zase že sa chystá táto špinavá vláda siahať na rodičovské príspevky.Potom sačudujú,že SR takto zanikne keďže je nižšia a nižšia pôrodnosť.A to sa niekt o čuduje????Veď plienky,oblečenie a strava nie je za fazuľky!!!!Mňa toto vie tak vytočiť,klobúk dole pred Tebou čo si sama.Fakt..
no len ja patrím medzi tie čo im to skrátia na polovicu....vy čo ste pred tehu pracovali.....tak budeže mať aspoň tých 196....ja len polovicu....ale presne som to pred pol rokom hovorila.....z 254 stiahli na 196 akože zjednotenie.....že zdvyhnú tým čo máli len 164.....a teraz tým znížia na necelých 100euro.....čo nakoniec z toho vychádza.....že už nemajú komu inému brať....len brať mamičkám, ktoré si z RP chodia na luxusné dovolenky a užívajú si toľko peňazí, že nevedia čo s nimi.....hanba im......nech ony šetria na svojich platoch....o ktorých mi môžme len snívať.....veď aj ja by som si navážala riť na luxusnej limuzíne a sem tam išla stlačiť nejaké tlačidlo.....ide ma roztrhnúť s tej nespravodlivosti
@pohodacka moja toto poznam ked jeme.......a najkrajsie je ked sa raduje, ze aj ona dostala a ako mlaska ked to zuje..........len opatrne, lebo deti maju travenie ine ako my......docitala som sa, ze tie pribinaciky a milaciky a termixy az po roku......je tam tvaroh a ten je tazko stravitelny a vela bielkovin zatazuje oblicky......a co sa tyka jogurtov dojcene deti nepotrebuju lebo maju nase kvalitne mliecko cize tiez po roku inac od 10mesiaca.....ved nic nezmeskaju.....ja som jej od 7 mesiaca zacala obcas davat striedku rozka a chlebika

@buba78 ale hovori sa ze dojcenim sa vytvara silne puto medzi matkou a dietatom a ja som o to ochudobnena ☹