Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?
NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?
@janemari nie nie....možno budeš potrebovať pre svoju 😀 už mi segra našla krajčírku čo sa na to odhodlala.....ušije nám aj šaty aj puntky....a na to sako....len ešte musím zohnať klobúk 😀 😀 😀 😀 😀
@crazybabenka už ste zdravé?
@pohodacka už už chvála Bohu.....už ma išlo poraziť....len teraz ešte čakať....kým sa počasie umúdri....aby sme mohli ísť na špacír....ale mm mi hovorí, že som utopistka....že na Liptove už teplo bolo 😀
@crazybabenka 😀
@crazybabenka
@pohodacka vau, vy uz myslite na dovolenku s babami?......myslim, ze je to zavcasu.......u nas tak rychlo nebude.....mozno az ked pojdem do roboty a to az po niekolko mesacnom setreni......ved z tej almuznej si nemozme nic dovolit........ale Vam v dobrom zavidim.......konecne dnes zacalo leto, ale az take horucavy nemusia byt
@buba78 ešte nie....len sme si tak posnívali.....tento rok nič....možno nejaké výlety....budúci rok nejaké to Štúrovo.....a potom niekde k moru
@crazybabenka
@buba78 presne,to len snívame..by som sa bála hlavne cesty ,ešte je malinká.V autosedačke sa jej veľmi nepáči,často sa jeduje kým nezaspí.Ale budúci rok už bude mať rok a pól,verím,že sa niečo zadarí.Ani nehovor,teraz som prišla z vychádzky s malou a vytiahnem ju z kočíka a tričko som mohla žmýkať.A to mala iba minisukňu a holé nožiny.Ona moc nemá rada také teplo,ani ja nie..hlavne večer keď sa nedá spať z toho.Máme síce dobrý ventilátor,ale pri nej to nemôžme púšťať.
u nás je dnes konečne teplo.....že malú nemusím obliekať ako cibuľu tak som ju dala do košíka na spanie.....a vyvalili sme sa na balkóne.....malá spala skoro hodinu
@crazybabenka ok no a zohnat klobuk,vela stastia 😉
@janemari veď viem.....ale krajčírka mi povedala, že keby som zohnala klobúkovinu....ak niečo vykúzli....tak hľadám
@crazybabenka budem držat palce,potom mličkú odfoť a daj foto do albumu,určite bude krásna 🙂
@janemari to bude až koncom septembra 😀 😀 😀
@crazybabenka chystáte sa do Antola ?
@janemari nie....tu býva nedeľa sv. Huberta v múzeu liptovskej dediny v Pribyline.....tak tam chodíme každý rok....tak som chcela, aby malá tam strúhala image 😀
@crazybabenka už si viem predstaviť aký hrdý bude ocko 😉
@buba78 a už štvornožkujete?Viem,že každé bábo je iné-včera mi akurát kámoška ,čo má dve deti hovorila,že aké strašné rozdielymedzi nimi pozoruje-syn sa jej zdá,resp.je šikovnejší,čipernejší,skôr dvíhal hlavičku,pretáčal sa,aj hovoril,všetko..reku kedy sa tak začína so štvornožkovaním...
kočeny ja som už na prášky z tohto zdravotníctva........
včera som s revom odišla z nemocnice nasratá že nejdem už chodiť k žiadnemu dr. a až ked dostanem kontrakcie tak pôjdem do pôrodnice..........
bola som na poradni, monitor ukazoval zvyšenú frekvenciu srdiečka ale riadne to tam skákalo, ja som opuchla a za týžden pribrala 3kg, krv v moči a tie krvné výsledky čo som mala predtým zlé (leukocyty) tak aj po vybratí celých antibiotík stále rovnaké...... no a tak ma sestričky poslali radšej do nemocnice (môj dr. je na dovolenke) že nech si ma tam nechajú.......
ja stres, prišla som tam, lahla na monitor, malá polovičku prespala, potom sa trošku pohla, nič divné sa nedialo tak ma poslali domov že načo som chodila.......
ja už nechápem, už nemám náladu k nikomu chodiť lebo ma iba strašia a bojím sa a bojím, posledné dva-tri týždne už iba o strachu lebo čo prídem k dr. tak niečo nie je v poriadku ale pritom sa cítim normál........
božinku už chcem mať potom.........
@sliver moja presne viem ako sa cítiš....ja som to isté prežívala a bola s toho na hlavu....držkaj sa moja
@sliver fuuu, no tak to u nás v BB, by ťa z nemocnice až do pôrodu nepustili, oni tam radšej budú človeka držať aj 1-2 mes. pred pôrodom, len aby ho mali pod dohľadom, ako krv v moči a opuchy podľa mňa v 38tt stačia na hospitalizáciu. Mala si sa im normálne povyhrážať, aby si dali pozor pred zanedbaním starostlivosti a videla by si ako by okolo teba skákali. Sliver, chod normálne na pohotovosť, niečo si vymysli a oni ťa určite odporučia na hospitalizáciu
@sliver úplne viem o čom hovoríš. Mňa dokina poslala do nemocnice/pred pôrodom/ lebo som mala slabé ozvy. Ked som prišla do nemocnice urobili v stupné vyšetrenia a ked prišiel primár,tak že kvôli čomu ma poslali. Tváril sa znechutene, že kvôli tomu ma musí prijat. Hned na to mi robili pásy a nezaznamenali žiadne ozvy to si mala vidieť tie fofry, nevedeli od radosti čo skôr či ma hned viesť na operačku alebo nie. A potom sa už na nič nečakalo a hned na druhý den som rodila. Tak čo na to povedať, obťažujeme zdravotníctvo 😠
no ved to.....
to je všetko hrozné... ja sa na jednej strane snažím byť v klude aby som malličkej zbytočne neubližovala stresovaním ale aj tak ma to trápi a vrta mi to v hlave.....
božinku ved tu nejde o mna, ja vydržím všetko, mne sa isto nič nestane, tu ide o to maličké.... božinku toto slovenské zdravotníctvo je hrozné.....
@sliver normálne som rozčarovaná.U nás je prístup asi taký,že ja som mala tiež nejaké podotýkam drobné výkyvy krvo od normálu a poslali ma kade tade po vyšetreniach pre istotuči je všetko v poriadku.Aj napriek tomu,že hneď vraveli,že je to typické pre tehotenstvo,že výsledky môžu byť skreslené,lebo na sone bola malá úplne ok.Ale dr mi hneď povedala,že prvadepodobne sa spraví xcisársky,aby niečo nezanedbala.Že 38.týždeň sa považuje sa ukončený vývin dieťaťa,resp.je plne pripravené na život mimo maternice.Tak aj bolo,malá sa narodila zdravá,čulá a teraz prospieva podľa dr ukážkovo.Podľa mňa je dôvod na hospitalizáciu u Teba úplne jasný!!!Zober manžela a nech tam narobí poriadky.Ako hovorí bbtina,treba sa im len povyhrážať,špiny,ku svojim by sa takto nechovali!!!Radšej prísť 5x zbytočne ako neskoro.Tým Ťa nechcem vystrašiť..myslím to dobre.
@sliver presne ako hovoria baby....choď tam a narob bordel.....baby tu poznajú čo sa stalo mojej sestre....nechcem ťa strašiť....len pekne bežkaj....držím päste
nestrašte ma.......... malinká zatial kopká ako divá a sme sa rozhodli že akonáhle sa nám niečo nebude zdať tak bežíme na pohotovosť, zatial všetko vporiadku..... trošku sme to potlačili sexíkom 😉 a idem dať aj sprchu 😀
@crazybabenka už ste boli v bazéne?Mooooja zlatá,ako sa jej páčilo,aj ja som chcela dať Nelku a bola som celá doplašená.Ale nič iné mi nezostáva,strašný hic.Včera večer som bola ne nervy,malá zaspala o pol 12!!!!!!v noci...bolo jej teplo,jedovala sa,no na nervy!V čom vám baby spinkajú?Ja som sa bála ju nechať v krátkom a holých nožinách,lebo ona ich má hneď ľadové..v noci ju normálne zakrývam,lebo ostane chladno.Neznášam takéto horúčavy,jáááj už nech sú tie moje Vianoceee 😉
@pohodacka ježkovi voči a ako sa jej páčilo....to bolo kriku keď sme obe baby vyberali....boli sme u našich....a tam bolo strašne teplo.....nenechala som ju dlho v bazeníku....no ale vybesneli sa parádne.....ja malej dávam na spanie len body s krátkym rukávom a ponožtičky....tiež chytá nervy keď je jej horúco a vystrája a nechce spať
@pohodacka a moja mamina ju v bazéniku stále držala na to sa jedovala jedine.....lebo ešte nevie sama dlho sedieť 😀.... lebo ja som musela fotiť 😀

mám ale ešte tu starú, nie tieto nove modely,je tam sako a sukna ak chceš ked pôjdeš domov stav sa a ja ti ju dám.Mala by to byť asi 40 velkosť.