icon

Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?

crazybabenka
27. máj 2010

NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?

sliver
14. júl 2011

baby asi vás nepoteším ale akosi som si začala uvedomovať ako mi je doma dobre, nič nerobím iba lenoším a kvasím... asi ešte počkáme do termínu 😀 😀 😀 veď kedy budem mať toľko oddychu ako teraz??? už nikdy 😉

@bbtina - neuvažovala si nad tým DorJanom?

crazybabenka
autor
14. júl 2011

@sliver to nemyslíš vážne 😀 😀 😀 😀 😀 😀

sliver
14. júl 2011

@crazybabenka - moja ale ja som otehotnela tvojimi vírusíkmi takže žeby Sonča išla v tvojich šlapajách 😉 ....
čiže do 42tt 😉

bbtina
14. júl 2011

@sliver juj aj uvazovala,len dvojickovsky je velmi tazky☹ akurat vcera som vyhlasila ze hold smola,tak kocik nebude ziaden

crazybabenka
autor
15. júl 2011

@sliver moja....tak to nestíhaš ani keby si chcela..... 😀 😀 😀 😀 ak ti odišla hlienová zátka.....tak porodíš max. do týždňa po odchode zátky 😀 😀 😀

sliver
15. júl 2011

@crazybabenka - ah dva týždne.... ale to je pravda že to nestihnem... ale čo vieš, možno ja budem rarita 😉
dnes ráno som mala také fest krče že som myslela že idú kontrakcie... no už to prešlo a zase som v poho... tak čakám dalej...
ešte že sa aspon ochladilo, dakujeeeeem

pohodacka
15. júl 2011

@sliver to sme dve čo vďačia ochladeniu.Včerajšej búrke som sa tešila ako malé dieťa.No podľa mňa tomáš "za pár".Už keď Ti odišla hlienová zátka a máš sem tam sťahy maternice to je už na spadnutie.A inak pravdu máš-uži si posledné dni nič nerobenia 😀

pohodacka
15. júl 2011

@crazybabenka už ste pichnuté 5-masačnýmočkovaním?My budúci pondelok.Bože,zas budem mať nervy v prdeli 🙂 .Včera sme robili takú mini poradňu doma-váha cca 7200 gr a 67 cm.Myslela som,že vo váhe sme rekordmani,ale dozvedám sa,že ani nie 😀 .

sliver
15. júl 2011

@pohodacka - 7200???
no to máte parádne.........
ja mám kamošku a jej 13mesačná malá má 8400 a vôbec nie je že maličká alebo čo, normálna len nie je taká ťažká....
takže podla mna máte parádnu váhu........

crazybabenka
autor
15. júl 2011

@pohodacka jo už sme pichnutý....minulý týždeň v pondelok nás pichli....a musím si poklopať zvládala lepšie ako prvé....večer sme ani panadol nemuseli dávať....tak to máš doma poriadnu ženu 😀 😀 😀 😀 ste nás predbehli..... 😀 😀 😀
ozaj a už prikrmuješ?

pohodacka
15. júl 2011

@crazybabenka nie,ešte vôbec nič,len kojím.Závidím Vám,že už máte očkovanie za sebou normálne.
@sliver No ono sú tie váhy ozaj rôzne-minule jedna babula tu na MK písala-malinká 2 a pól mesiaca a váha 6400 gramov.Ale vrak ak začnú chodiť,už to tak rýchlo hore nepôjde.Ale zase ani naša nevyzerá ako nejaká buchta 😀 ,je taká bucka akurátna 😀 😀 .Kolega,s ktorým ležala v pôrodnici nás predbieha skoro o jeden aj pol kila.Takže ešte väčší buciak 😀 😀 😀

crazybabenka
autor
15. júl 2011

@pohodacka vieš čo, mala som s neho strach...lebo však po chorobe.....a jedno z druhým....ale parádička.....hrdinka bola.....ani u doktorky tak neplakala ako pred tým.....vlastne ani neplakala....len sa tak žalovala 😅

sliver
16. júl 2011

@crazybabenka - krásnučká je 🙂

janemari
16. júl 2011

Baby aké je to prvé očkovanie? Počula som, že je to do oboch nožičiek. Ako to zvládali vaše baby? Počula som ,že môžu mať detičky horučky a kamoškin syn mal nedávno z horúčiek febrilné krče tak som z toho trošku nesvoja.

pohodacka
16. júl 2011

@janemari hej,do obidvoch..hej,môže dostať horúčky,ale každé dieťa je iné...ja som to prežívala hrozne z maminovskej stránky.Lebo Nelinka straaaašne plačkala a ja som myslela,že mi srdce vytrhne.Dr nám povedala,že to sú boľavé injekcie.Teploty ale nemala.Bola večer trošku nesvoja,ale inak ok.

pohodacka
16. júl 2011

@crazybabenka podarená je Ninka-aj krásne meno má 🙂 .

crazybabenka
autor
16. júl 2011

@janemari naša ten prvý večer zvládla bez problémov.....potom však mala po 2-3 dňoch oneskorenú reakciu....to sme si "užili" nemala teploty....len ju to bolelo....tak stále plačkala.....my už máme teraz za sebou....druhú dávku do oboch nožičiek....a tú sme už zvládli v pohode.....ani pri pichaní neplakala....len sa tak žalovala....ale ako sme vyšli od doktorky....tak už ani nevedela....a prespala celučičkú noc....čo sa dovtedy a odvtedy nestalo 😀 😀 😀

crazybabenka
autor
16. júl 2011

@pohodacka nás budú fotiť budúcu sobotu....chcem dať malú profesionálne nafotiť každého pol roku 😀 😀 😀

pohodacka
16. júl 2011

@crazybabenka my sme objednaní budúci týždeň.Už sa teším..to je úplne inékeď to fotí profík.My sa ale budeme fotiťako celá rodinka.Potom by som to chcela dať ako obraz ,do rámikov a tak.To sú krásne pamiatky,tiež to chceme malej dávať pravidelne.

crazybabenka
autor
17. júl 2011

@pohodacka no babule ....aký bol víkendík....ja sa už neviem dočkať štvrtku keď pôjdeme k našim.....lebo po tomto víkende som zrelá na psychiatriu s tej mojej svokry....ja si niekedy už myslím....že mi to aj robí naschvál.....všetko čo poviem....ona musí urobiť inak....ona už mala svoju šancu vychovávať dieťa....tak nech moje dieťa nechá na pokoji....som myslela, že sa s nej naozaj zbesniem....hovoriť jej, že nech ju stále nenavláča na rukách už považujem za zbytočné......hovorím jej...že malá cez deň spáva pri televízore.....alebo pri normálnom hluku....nie....ona sa mi stále ju snaží dať do spálne.....lebo je tam ticho.....a nedá si vysvetliť, že ona v tichu spať nebude.....keď ideme von....tak ku kočíku sa nemám šancu dostať.....a včera ma tak dožrala....hovorím jej....ideme dnu...ona samozrejme ešte nejdeme....maličká spinká....tak som jej povedala, že ona bude spať kým sa bude kočík hýbať a potom mi nebude spať v noci.....a ona mi len odvrkla, že vtedy pri nej ona nebude.....a keď som sa otočila....ušla mi s kočíkom a musela som ju doslova naháňať po sídlisku.....dnes zase kočíkovanie s ňou....vyšli sme von....ale také teplo, že malá bola len nervózna a nechcela spať.....tak sme povedali, že ideme dnu....a ona že nie....že ona sa s ňou bude prechádzať....a normálne mi začala trhať kočík....ale vtedy neviem čo osvietilo toho môjho ....asi videl, že som už pred výbuchom....tak až keď on rázne zavelil a zobral kočík do rúk on....prestala vystrájať a mohli sme ísť dnu....joj musela som vám to napísal lebo už mám také nervy.....a neviem ako prežijem tie 2 týždne....čo tam budem musieť byť....kým nám prerobia jadro.....ona nechápe....že malá má vlastný režim....ona by ju stále naťahovala ako mača....a rozpráva sa s ňou ako z debilom 😠 😠 😠 😠

janemari
17. júl 2011

@crazybabenka niektorým ľuďom nevysvetlíš, že dieťa je osobnosť, že má vlastnú hlavu a vlastný biorytmus. Že keď chce spať tak bude spať a nebude hore, len aby niekomu vyhovelo, alebo keď spať nechce tak ho nikto nedonúti. A tým, že niekto zasahuje do vašich zabehnutých kolají rozhádže aj dieťa. Môžem ti len popriať veľa trpezlivosti a dúfať, že prerábka sa nepretiahne a ukončí v stanovenom čase. A inak klobúk dole pred tvojim mm, nakoľko niektorý muži radšej vyhovej maminkám bez ohľadu na to či je to správne alebo nie. 😉

pohodacka
17. júl 2011

@crazybabenka moja zlatá,to máš pekne na hov.o-Nie je nad starostlivú svokru.Ja môžem bohu ďakovať,že tá moja mi stále opakuje-nikdy sa do vás nebudem starať.Tiež by sa mi nepáčilo,keby sa niekto stará do mňa...dokonca vždy,keď niečo opýta sa ma ,či môže...ešte aj či ju môže zobrať na ruky a tak.MM je tiež ten tip,že by narobil poriadky.Ale úplne ťa chápem a pevné nervy prajem.Máš úplnú pravdu,každé dieťa má svoj rituál a najlepšie ho logicky ovláda jeho MAMA.Patrične by som to svokre vysvetlila,noačo,je to tvoje dieťa.Ja sa musím pochváliť,úžasný víkend-mali sme celodenný výlet v ZOO,Nelka celý čas ani nemrnkla,čo som mala šok 🙂 .Mali sme ju na striedačku v kočíku,na rukách a obzerala zvieratká(ako keby tomu rozumela) 😀 A to najlepšie na koniec-od únavy ôsmej večer spinkala,čo sa nám ešte asi nestalo 😀 😀

crazybabenka
autor
18. júl 2011

Joooj.....strašne krásna novina....prespinkali sme celú noc :D....aby som neporiekla....klop klop.....len tak ďalej dcérenka naša :D

crazybabenka
autor
18. júl 2011

večer sme mali s mm o tom debatu....a povedal mi....že sa s ňou porozpráva....lebo prišiel za mnou, že čo som taká smutná.....tak som mu povedala, že nie som smutná....len strašne vyčerpaná s toho....ako musím stále bojovať s jeho mamou.....tak mi sľúbil, že sa s ňou porozpráva.....a keď sa mi nebude niečo páčiť keď budeme u nich tak sa o to postará on....tak uvidíme

sliver
18. júl 2011

@crazybabenka - parádička, blahoželám k prvej noci!!!
u svokrovcov bývate či to ste tam iba teraz na návšteve?
ja som rada že sme úplne sami a rodičov vidíme raz za čas aj ked verím tomu že keď sa maličká narodí každá pomoc by sa šikla 😉

pohodacka
18. júl 2011

@crazybabenka to máte super,to sa Nelke nemôže stať-tá sa budievala len raz a po novom-asi týždeň je to min.dva krát.Ale našťastie sa napapá a búva ďalej.Aj keď neviem čo dokazuje v noci 😀 -pravidelne ju nájdem otočená úplne naopak,odkopanú a dnes s vyzuzými ponožkami 😀

crazybabenka
autor
18. júl 2011

@sliver bývame sami....boli sme u nich na návšteve

@pohodacka aj naša už spáva len na boku....a presne minulý týždeň sa naučila vyzúvať ponožky....a odvtedy jej nezostanú na nôžkach ani minútu........a ani tie "obložky.....čo sú v autosedačke na trakoch.....raz sa jej podarilo ich rozopnúť a vyhodiť zo sedačky....a už tam neostanú ani minútu 😀 😀 😀 😀

pohodacka
18. júl 2011

@crazybabenka aké je to zlaté pozorovať ich pokroky,že?Ja hovorím,že si zaslúžim nobelovu cenu za každé jedno prebalenie malej.To dieťa nebude ležať ani keby čo bolo.Zvrtne sa mi a ujde na bruško tou holou prdelou.A to ako je už nuda len tak pozorovať svet na brušku,ona sa nôžkami odráža-by už chcela štvornožkovať.A ešte sa bude jedovať keď ju otáčam naspäť.A mám dojem,že už sa nám belie ďasienko-každú chvíľku zúbok.Dala som jej to hryzátko,až sa triasla a pchala do pusiny.No som zvedavá.Dúfam,že to bude bez teplôt 😢

crazybabenka
autor
18. júl 2011

@pohodacka joj....to aj ja si myslím, že by som mala dostať cenu za vytrvalosť pri prebaľovaní.....naša sa snaží posúvať....ale nejak sa jej prestalo dariť....začína dvíhať hlávku ....akoby sa snažila si sadnúť.....zúbky nám ešte nehrozia.....ale aj segrinej malej začali rásť až okolo toho rôčiku.....takže nestresujem