Tehuľky - Budete potrebovať pomoc pri vianočnom upratovaní?

simcika
4. dec 2018

Ahojte, som v 33. tyzdni tehotenstva a doma nas caka po prerabani stupaciek, malovke nielen klasicke upratovanie, ale aj to vianocne . Dalsia vec je, ze ked sa nam narodi babatko, nebudem mat cas na upratovanie. Iste to poznate, novy cloviecik si zaslusi vsetko vonave a cistucke 🙂. Chcem sa opytat, ci ste si upratovale same, alebo vam niekto prisiel pomoct? Predsa len, uz s tym brusikom a ubolenym chrbatom to nie je take jednoduche. Ako ste to mali/mate vy?

dominika6
4. dec 2018

@simcika treba zapojiť obidve babky ,sestry,švagriné..a nech urobia dobrý skutok..ak je to možné..
ak nie,tak chlap nech zaplatí upratovaciu službu

river_song
4. dec 2018

My budeme upratovať po stavbe niekedy tesne pred pôrodom alebo po.. absolútne vôbec neratam s tym ze to budem robit ja, asi si zavoláme firmu čo to spraví... Za normálnych okolnosti by som si upratala sama a postupne, ale takto nehrozí..

simcika
autor
4. dec 2018

@dominika6 tiež si myslím 🙂 dostala som však taký nepriamy feed back od rodiny, že ako generácia matiek sme rozmaznané a ze niekedy si všetko robili samé a pohoda. Tak sa zamýšľam...ze o co ide vlastne 🙂

river_song
4. dec 2018

@simcika prečo by si mal človek veci komplikovať a sťažovať, ked si ich môže uľahčiť..? 😏

simcika
autor
4. dec 2018

@river_song ano, ale nebudem nikoho nutit, nejako si poradime s muzom 🙂

ingelika78
4. dec 2018

@simcika Ja som v 36tt. Chodi k nam pani na upratovanie 1 x do tyzdna, takze za mna ziadne namahanie v tomto stadiu urcite nie (aj keby neboli Vianoce 🙂 )

simcika
autor
4. dec 2018

@ingelika78 tiez premyslam nad nejakou pani na upratovanie

gir
4. dec 2018

Ja som dva pred pôrodom umyla okná na celom dome,mala som takú upratovaciu náladu. Tehotenstvo nieje choroba a pokiaľ nieje rizikové tak nevidím dôvod prečo by mi mal niekto cudzí upratovať dom, veď mám ruky.

maminuska
4. dec 2018

@simcika ja osobne by som si to zariadila sama, a nikoho netlačila do pomoci , tvoja mama aj svokra majú toho zrejme tiež dosť. Mne sa narodil syn tesne pred Vianocami minulý rok , dala som si napiecť aj slané aj sladké u niekoho iného , upratala som si sama spolu s deťmi postupne, každý deň niečo . Zas som sa nejak nepretrhla a to mám veľký dom , okná mi prišli umyť študentky . Ale je faktom to že sme generácia rozmaznaných matiek a tam rátam aj seba, pani na upratovanie som mala aj ja.

dominika6
4. dec 2018

@simcika ono veľmi záleží aké máte v rodine vzťahy..u nás sa vieme zmobilizovať a upratať si (pomôcť aj v inom ) navzájom,ked má tá druhá veľkú krízu,či už zdravotnú alebo len tak vieme,že ak je zle,stačí poprosiť a ideme..
ale zas to čo ty vysielaš,to aj dostávaš,čiže nemôžeš čakať zázraky,ked ich nerobíš ani ty 😀

simcika
autor
4. dec 2018

@gir ja som pri prvom nemala problem vsetko si spravit a tiez takto pred Vianocami, tiez sa narodil po Vianociach. Bolo to vsak pred 10 rokmi. Ved preto sa pytam, ci je to vekom, alebo pohodlnostou... Ja som ale nepytala pomoc, ponukli sa a napokon tie reci okolo... Tak som mala taky chaos. Ale tiez si myslim, ze okna a zaclony - to spravi muz a s ostatnym si poradim... pomalicky.

simcika
autor
4. dec 2018

@dominika6 toto si prisilne slova na to, ze nepoznas "rodinnu anamnezu", zakon rezonancie nefunguje uplne tak pausalne, ako pises.... su veci a veci. O tom vsak teraz nebudem pisat.

dominika6
4. dec 2018

@simcika neviem o čom hovoríš..ja píšem,že my si pomáhame navzájom..

river_song
4. dec 2018

@gir hej, ja mam tiez ruky aj nohy zdravé, na rizikovom niesom.. ale ..? Jednoducho sa mi to uz nechce a ani chcieť nebude.. 😂 nevravím o bežnom upratovani, to samozrejme robím a robiť aj budem, ale po stavbaroch komplet drhnut cely nový dom, no uz ma vidíš 😂🙈

simcika
autor
4. dec 2018

@dominika6 o tom, ze co vysielas, to dostavas.... logicky, ak mi nepridu pomoct, tak ja pre nich nerobim zazraky. Skor naopak...

simcika
autor
4. dec 2018

@river_song ved toto, ze malovka, stupacky, pecenie, este nemam celu vybavicku, pranie novych vecí, starostlivost denna o domacnost a este pracujem - sice malo, ale ani to sa mi uz nechce 🙈😉

asia83
4. dec 2018

@simcika Ja som v deviatom mesiaci umyla 16 okien. Muž sa hneval, že donesie na pomoc mamu, no moja hrdosť... Nebola som chorá, ale tehotná.

simcika
autor
4. dec 2018

ved to, ze moja mama mi sice vola ( po tych reciach 🙂), ale moja hrdost mi to tiez nedovoli... poradila som si vzdy sama, poradim si aj teraz. Dik sa skusenost!

river_song
4. dec 2018

@simcika teraz byvame v dome, a teda uplne v pphode stiham domácnosť, dieťa aj pracu.. ale proste dom ktorý staviame sa mi upratovať proste nechce uz.. samozrejme po nasťahovaní už to bude na mne, ale jednoducho si týždeň pred porodom, alebo tyzden po pôrode viem predstavit aj inak, ako ze budem musiet 30x zmyť podlahu v celom dome alebo obklady v kupelni aby nebola smuhata po špárovaní, drhnut okna, dvere, zarubne, proste postavebny stav.... a nie, niesom ani zhyckana, ani lenivá 😏

beky1813
4. dec 2018

Co mate furt s tym vianocnym upratovanim? Zbytocne si komplikujete zivit, no boze, tak sa neurobi, ved sa upratuje priebezne a to staci. Po malovani a prerabke nech uprace muz a okna pockaju do jari, hotovo.

nerya
4. dec 2018

Suhlasim s @beky1813 , celý život u nás pred vianocami zaužívané ,,vianočné upratovanie,, a to sa riadilo totálne všetko, človek sa má na Vianoce tešiť a byť v kľude a nie myslieť na to že má mat vyčistenú kazdu sparu v dome, to nikoho nezaujíma predsa. Same si to robíme, vymyslíme si vianočné upratovanie, potom nedajbože nestíhame a sme vynervene a kvôli čomu? Kvôli vlastnej hlúposti. Kto chce, nech si samozrejme úprace do najmenšieho zrnká ale nech sa potom z toho nesťažuje že má toho veľa a nemá kedy a má nervy. Je to každého vec. My sme teraz domalovali, upracem čo treba a čo sa mi nebude chcieť nechám tak. Je mi absolútne jedno či budem mať umytú linku zvnútra alebo že nevyhodim všetko z komory, neumyjem ju a dám to tam znova... Keď budem chcieť🤔 urobím to, ale nasilu len kvôli Vianociam ani náhodou... Radšej si sadnem, uvarím čaj, pustím film a budem sa tešiť na sviatky ❤️

simcika
autor
4. dec 2018

@beky1813 nam prerabaju vchod a stupacky, tzn. rozbit zadnu stenu + vybrat zachod a znova vsetko dat do kopy ( kachlicky a pod.) nam robia na 3-krat, lebo nam po stupackach smrdelo na WC a kupelni. Raz sa nam, prevrtali este do kupelne a odpadovej rury - od maja sme tu na nervy, vsade spina a prach. Najprv nam len menili ventilatory, lebo si mysleli, že je tam chyba. Potom nam otvorili kupelnu!!! Pekne prosim, to bol bordel jak prasa - co sa dalo urobil muz, vtedy som nebola tehotna vo vysokom stadiu, popupratovali sme. A teraz konecne sli cez WC a nasli chybu a zazrak - nesmrdi. Uz som z toho asi unavena. Konecne malujeme ( strop musel muz stierkovat a bude ho dnes este smirglovat ci co, tak sa tesim 🙂). Prosto mne len ide o to, ze nechcem porodit skor, tak radsej budem robit pomaly a nebudem sa stresovat...

simcika
autor
4. dec 2018

@nerya je to vsetko skutocne zauzivane, ale vdaka zeny, zvladnem to aj bez stresu 🙂 A ak nieco necham, tak nevadi 🙂

nerya
4. dec 2018

@simcika presne, čo nie je nutnosť tak nechaj tak 😉 užívaj si posledné chvíle pred pôrodom a príchod sviatkov💕💕

pininka
4. dec 2018

Pri prvom som umývala u svokry okná na 6 poschodí v 7 mesiaci s 5kg dieťaťom v bruchu. Sťahovali sme sa keď som bola v 8 mesiaci do rozostavaného domu a zvládli sme to s mužom všetko. Pri druhom sme robili hornú kúpeľňu, po kachlickovani som ju na kolenách celú vydrhla. Pri treťom som v robote drhla po maliaroch škôlku. Ale doma som už okna neumyvala, umyl ich muž a všetko ostatné som zvládla sama, vrátane pečenia a prípravy obeda pre 30 ľudí.

simcika
autor
4. dec 2018

@pininka sikovnica!! Aspoň si mala ľahké pôrody?

pininka
4. dec 2018

@simcika trikrát cisarsky, ale to som pri prvom ešte nevedela keď som tie okná umývala 😁😁

pininka
4. dec 2018

@simcika ale inak majú baby pravdu, urob čo vladzes, väčšie veci nech ti pomôže muž, alebo niekto, mne osobne cudzia osoba doma vadí, ale za každú cenu sa netreba zblázniť. Ja som trocha ako robot a potom sa sťažujem že som hotová, ale zvoľniť tempo neviem.

simcika
autor
4. dec 2018

dakujem, vsetkym 🙂 nech mame to predsviatocne krasne teda!

dominika6
4. dec 2018

@simcika ale ved nemusíš byť hrdá..normálne popros mamu,či by bola ochotná ti prísť pomôcť..aspoň to najhoršie po maľovaní a pomaličky si doupratuješ do vianoc ostatné..ked nevládzeš alebo sa na to necítiš..a ak sa na to cítiš a vládzeš,tak potom nemáš čo riešiť