icon

Tehuľky po IVF na jeseň 2009. Pridajte sa

rosienka
12. dec 2009

ahojte kocky

rada by som tu privitala vsetky tehulky zo vsetkych kutov, ktore otehotneli tuto jesen pomocou umeleho opodnenia, aby sme spolu prezivali toto nahderne obdobie a podporovali sa do dalekeho leta 🙂

tak baby po stimulkach sem sa! 😎 a podavajte spravy ako pokracujete a ako vam bruska rastu 😵

rikuska21
30. jan 2010

boze baby to sme tu fakt same uciny, ja odpadnem, to nie je nahoda

Majus to ti ja teda nezavidim, ja takto zhadzujem pri mojich migrenach, mala som uz tri , to cele dni prevraciam,a preplacem od bolesti

Evuli, aj ja mam problem ist na zachod , na velku, to je hrozne, mne zacali nevolnosti asi v 6 tt ale najhorsie to je od 10 tt, ale teraz mam jazde rano caj s nastruhanym zazvorom, fuj fuj, ale pomaha fakt, nechodim vracat, je to len dopoludnia a potom fajn, teraz som zblajzla cely tanier gulasiku, som si navarila, mnam, mnam,

Baby, mam problem, ze mi vobec nechuti zelenina, vobec ziadna, nejem surovu,a trapi ma to, lebo ziadne vitaminy, aspon ovocie odstavujem, ani ryby nemozem, je mi z nich zle, a co vy a chute????zdravujete sa zdravo???

majuska81
31. jan 2010

Rikuska, podla mna tvoja migrena je horsia, lebo mna to preslo za den, ale ty si ani liek nemozes dat... 😖 😖

So zapchou mam vaaazne problemy aj ja, gynekolog mi hned odporucil sirup Duphalac, mozu to aj tehotne, mozes si to davkovat podla vlastnej potreby, je to na prirodnej baze...mne to pomaha....Vrelo odporucam!!!!!

A k tej zelenine...ja zial nie som vobec na zeleninu, ani surova ani varena mi velmi nechuti...co uz...zeriem ale cibulu 😀 😀 😀 Rybu tiez nemusim...lepsie povedane neznasam....Kazdy vecer papame ovocie, hrusky, jablka...samozrejme dobre umyte a bez supky....od hrozna mam strach, sama chemikalia...a riadne sa to neda ani umyt ani supku odstranit....
Co mi chuti, je pastika Svacinka s cibulou...no co uz???????????? 😝 😝 😝 Zdrava strava to nie je, ale snazim sa...Co nemozem prehltnut, nebudem nasilu....aj tak by to prislo naspat...aspon teda u mna....Chutia mi dobre lahke domace polievky (nie velmi mastne) a mliecne vyrobky. Aj kuracie prsia sem-tam....Nevladzem ale vela jest (chvala Bohu).

Vo vselijakych knizkach som sa docitala takych mudrosti o stravovani mamiciek....ze keby som take mnozstva a tolko krat jedla....uz by som vazila 12O kil....Napr: 5x denne ovocie...Kriste! alebo dopriat si obilniny, ale aj strukoviny, ale aj mliecne vyrobky,ale aj biele maso, ale aj celozrnne pecivo....bla bla bla kazdy den.....
Neviem....vy ako?????????????????????????????????? Pekny den prajem 😉 😉

evuliatko74
31. jan 2010

Ahojte!
So zeleninkou ja problem nemam, chutia mi zeleninove salaty z cerstvej zeleniny, horsie je, ze v tychto mesiacoch v obchodoch nic poriadne nedostat, respektive dostat, ale vsetko chuti ako trava... 😖
Ale i tak si aspon poctivo dam ku veceri alebo k ranajkom nejaku papriku ci co...

Mne nastastie zatial zle nie je, tak mozem v podstate vsetko.

Ale viete, co sa hovori: treba jest zdravo, ale ked mate na nieco chut /alebo vase babo v brusku/, tak si to treba bez zdrahania dat. Mne sa tato zasada celkom pozdava a budem sa jej aj drzat.

Ja som zatial len uplne vylucila cierny caj /toho som dost vela pila/ a kafe si dam maximalne jedno a aj to take slabsie.

majuska81
31. jan 2010

Cierny caj tiez nepijem...ale Evuliatko, nemas taky pocit, ze taka paprika kupwna v obchode je poriadne postriekana a viac skodi ako pomaha??? Alebo len ja vymyslam??? 😕

evuliatko74
31. jan 2010

Mozno, ale to by som pomaly nemohla jest nic, vsetko je striekane.... 😖

Ja si vsetko len riadne poumyvam a jem aj so supkou, pod nou je najviac vitaminov.

majuska81
31. jan 2010

Ja mam strasne zlu skusenost s paprikou....pred tromi rokmi v lete na trznici som si kupila peknu papriku...vecer som si dala bez chleba syr, platky sunky a asi 3 papriky....za hodinu som mala take krce, ze som sa isla zblaznit....Bolo mi horsie a horsie...vecer o desiatej som sa uz valala v bolestiach... ☹ Zlcnik mi tak zareagoval na tu toxicku latku, ze v nemocnici si mysleli, ze mam zlcnikove kamene. Urobili mi sono...kameme nikde...Infuzie do rana....a potom prisli krvne vysledky....Doktor velmi jemne a intimne sa ma spital, ci som uzila nejaku drogu. 😠 😠 😠 😠 Ja som zostala taka zaskocena, ze som ani odpovedat nevedela.....Lebo moje pecenove krvne testy boli take vysoke, ako staremu alkoholikovi alebo drogovo zavislemu...Znicila som si pecen na pol roka....ale jeden moj znami lekar tiez od takejto kupovanej zeleniny si znicil pecen natrvalo.....Povedali mi, ze keby tej toxickej latky podobne mnozstvo uzilo dieta, uz by bolo na transplantacnej listine.....

Naozaj nechcem nikoho strasit, je to moj pribeh, mudri sa ucia z chyb druhych.... ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

vanesska
1. feb 2010

caute kocky,

boze tak to s tou zeleninou je sila... 😠
ja uz fakt neviem co mame jest aby sme nublizili babu...
tiez som sa minule nad tym tak zamyslela a rozhodla som sa ze pockam na jar kym zacnu v zahradkach rast normalne veci a nebudem kupovat v obchode take ako paprika paradajka co viem ze sa dovaza bohvie odkial a tam sa to vselicim strieka aby to vydrzalo a blabla...
takze si robim salaty z nasej zeleniny ako cvikla, uhorka, zeler, mrkva to sa da aj osupat a rastie to u nas tak je predpoklad ze to nebude takmer vobec striekane... a hlavne je to velmi bohate na vitaminy....
a to iste ovocie... tiez sme prestali kupovat mandarinky, pomarance, hrozno a sustredime sa iba na jablcka a hrusky...
jedine co ma trapi ze nejem ryby ja to proste nemam rada... tak to musim niecim nahradit...

inak ja som si najrpv ked som zistila ze som tehu nastudovala na nete co vsetko mozem a co nie... az som bola zdesena ze aby som dala babu co potrebuje musela by som zit len na semienkach, riasach, surovom ovoci a zelenine a tak som si povedala ze nie... ja sa aj tak zdravo stravujem vela ovocia, zeleniny, strukovin, olejov celozrnnych vyrobkov, mliecne veci, kupujeme dost aj bio potraviny a ked raz za cas dostanem chut na vyprazany syr s hranolkami tak si ho dam a basta... babo si vypyta na co ma chut a tym sa riadim...
jedine comu sa vyhybam je bryndza, udeniny, pastiky, cierny a zeleny caj...
s kavou zhresim priznavam sa ale vacsinou iba rano a iba taku mlieckovu kavicku si dam to je v pohode...

inak na tu zapchu ja tym netrpim vobec ale dobre je jedst vela vela vlakniny... celozrnne peciva, ovsena kasa, supka z jablka, rano na lacno jablkovy dzus povzbudi cinnost criev, susene marhule (ale radsej take tie tmavsie ako tie pekne oranzove tie su sirene) susene slivky, hrozno... a dobry je aj recept z lanovych semienok ale kuknite si na nete ako sa to pripravuje je to vraj uzasna vec...

lucia.kl
1. feb 2010

čauko.
ano aj ja som učitelka, padla tu na mňa taká otázka 😀 😀 fakt je nás tu vela.
ja mám problém s trávením len večer, ráno idem uplne v pohode na velkú a večer to končí tlačením, bolesťami a krvácaním s konečníka ☹
čo sa týka jedla, tak začínam zisťovať, čo moje telo nechce 😠 a nepáči sa mi to , ja čo som milovala kapustu, paradajky, pomaranče a teraz mam s toho také bolesti a krče 😠 aj včera som si dala pečeň a skoro som umrela, fakt to chce len lahku stravu, zo zeleniny a ovocia zvladam len mrkvu, jablka a banany.
sladke a slane mi prestalo uplne chutiť ale keď dostanem na niečo chuť, tak si to musim isť kupiť, pripadne uvariť. teraz som dostala chuť na knedlu s vajcom a hlavkovy šalat, aspoň viem, čo zajtra varim 😀 😎

evuliatko74
1. feb 2010

Fuha, ta prihoda s paprikou je priserna. Pokusim sa byť mudra a poučiť sa... 🙂
Dnes ma bola pozriat mama a odporucila mi, co vstko jest mam a co nie, tak sa pokusim, ale je to tazke. Veci, na ktore mam chut, tym aj tak neodolam.... No a čo..... 😎

Vanesska, a prečo sa nemá jesť bryndza?

vanesska
1. feb 2010

ja jediny problem s jedenim co mam je tiez take pomale travenie rano je to v pohode a k veceru mam pocit hrozne plneho brucha a to ledva funim... a pritom nejem tazke veci... ale mne staci sa napit vacsieho pohara vody a uz ledva odfukujem... 😒 takze 2 hodky pred spanim jem uz len ovocie hlavne jablka to je moj vecerny ritual mnam... 🙂

takze fakt baby co mate problem s travenim a hlavne so zapchou skuste jest lahke veci a bohate na vlakninu...
kopu vlakniny obsahuju aj strukoviny ale tie nafukuju tak ich treba robit tak ze vzdy asi 10 min. povarit a tu vodu potom vyliat a to zopakovat tak 2x a az potom uvarit... nemalo by vas z toho nafukovat...
alebo natural ryzu co ma taku tu hrubsiu supku alebo tie chlebicky tusim sa volaju vlarka alebo vlaran... je toho dost co pomoze... vyskusajte...!

evuliatko... nesmieme papat nic mliecne co je vyrobene z nepasterizovaneho mlieka... kvoli riziku salmonelozy a listeriozy... to plati aj pre plesnove syry ako niva encian a pod...ja bryndzu zboznujem ale teraz som sa jej vzdala... mozno ked je uvarena na haluskach tak by sa este obcas mohla... ale surova urcite nie..
rovnako to plati aj pre udeniny salamy klobasy masove konzervy tam zasa hrozi riziko nakazy toxoplazmozou... pretoze tiez su tieto veci robene zo suroveho masa len trochu priudene...
a samozrejme pecen a ine vnutornosti kvoli vysokemu obsahu vitaminu A co moze poskodit babo...
tak to su zakladne veci comu sa vyhybat... inak mozeme vsetko podla chuti a s mierou... 😉

mnam az som vyhladla idem nieco zobnut... 🙂

jana
1. feb 2010

ahojte
Ste toho ale popisali. Ja chodim pravidelne citat prispevky ale mam pocit ze prispievam len sem, inde sa tak vela popise ze nestiham potom reagovat.
No ja som pribrala tiez asi len 1 kg, ono ja som silnejsej postavy a na zaciatku pri mojich nevolnostiach som sla z vahou dole. Teraz sa to ustalilo a kedze vela toho nepojdem (pomale travenie) tak vaha niejako stagnuje. Ale zato brusko mam aj ja uz veru a minule som uz vytiahla aj tehu rifle, bo jedine rifle kt este zapnem su bedrove a tie boli akurat vyprate.
Inac tie pohyby babetka, aj ja som to zazila na ultrazvuku v 10tt to bolo uplne bohovske som volala mm ze aky zazitok, len som videla iba jedno babetko, to druhe bola len machula, vraj bolo zle ulozene, ale doktorka mi povedala ze na najblizsom uz bude ultrazvuk cez brucho a ze budu obe babetka pekne vidno. Tak sa neviem dockat piatka. A ono najhorsie je ze ked uz vidite to babetko sa tak hybat tak to chcete aj citit - teda ja, a stale si chytam brucho ze kedy ucitim, ale to sa este nacakam 😔

jana
1. feb 2010

no a co sa tyka zeleniny a ovocia, moja skusenost je taka ze som ked som minuly tyzden objavila v tescu melon od radosti som nevedela ze co robit. No na druhy den ked som ho dojedala tak skoncil v zachode. A tak to je zo vsetko zeleninou a ovocim. Znama mi odporucila aby som si radsej kupovala ovocie a zeleninu vo viedni ze mozno je to drahsie ale ze nieje taka umela. No a tak sme cez vikend vyrazili a musim povedat ze mala pravdu. Som si kupila tie male rajciny a to ma normalne aj chut 😀. Inac okrem jablka neziem ziadne ine ovocie, este stale mam chut na broskyne ale na take tie prave letne no a melon ale tiez ten pravy letny. Inac varim podla toho co mi pride prace na chut. Prave dnes som si dala vyprazany syr a zemiaky a musim povedat ze sa citim fajn.
So zapchou som mala aj ja porblemy na zaciatku a mne pomohli celozrnne kaiserky a pit vela vody. Viem ze sa to lahko pise ale toto nakoniec pomohlo mne tak ze odvtedy mam stolicu raz za den a predtym som isla pomaly raz za tyzden a to som plakala.

jana
1. feb 2010

kebyze mna netrapia tie blbe hlieny stekajuce dole krkom tak si mozem tehu konecne vychutnavat. Ma teraz napadlo, ze kvoly tym hlienom som si kupila detsku odsavacku hlienov na vysavac a to je super vec. ,MM sa normalne bal ze mi to vytiahne aj nieco ine nez hlieny, pani v lekarni ho musela presviecat ze nech sa neboji ze je to v pohode, tak sme skusali cely vikend a vysavac nam hucal aj po 10 hodine vecer, zatial sa nik nestazoval.
tak baby prajem prijemne tehulkovanie a pomaly sa uz presunieme do 2 trimestra. Vraj ten je najkrajsi tak som zvedava 😉

vanesska
1. feb 2010

jana... to je super... aj ja chcem vidiet ako sa babo hybe...! 😲
a tebe robili nejako dlhsie ten urz? alebo ste to mali nejako viacej priblizene ze to bolo vidiet?
lebo ja mam pocit ze ten utz bol dost kratky sice sme vsetko videli aj srdiecko a tak ale babo sme nevideli sa hybat... 😖
nabuduce musim povedat dokimu ze aj ja to chcem vidiet nech dlhsie pokukame...
inak niektore baby pisu ze uz okolo 16tt citia take bublinky v brusku a uz okolo 18tt sa daju citit aj prve pohyby... ja uz sa tak tesim... 😅

inak ja som tiez pozerala minuly tyzden obchody v hainburgu ze kolko tam stoji bio zelenina a celkovo biopotraviny... a musim povedat ze to nebolo take hrozne ako u nas.. tak aj ja som rozmyslala ze by sme tam niekedy skocili a nakupili... vsak je to tu za humnami... a tiez si myslim ze tie potraviny su tam kvalitnejsie!

majuska81
1. feb 2010

Vanesska, aj ja papam vecer jabko 🙂 🙂 🙂 🙂 A strasne mi to chuti...z maminy vykuklo, ze ked ma cakala, tiez zrala jablka 😀 😀 😀 Tiez som citala, ze plesnove syry nie su vhodne, ani bryndza velmi, a taktiez nepasterizovany med, lebo tiez sa mozeme nakazit listeriozou...A pritom tak luuuubim Nivu s bielym hroznom a sladuckym bielym vinom..... 😝 😝 😝 😝 😝

A tu papriku fakt rozmyslite, lebo sa to neda osupat....ja teraz jem cibulu a uhorku....a potom prdkam do vecera 😅 😅 😀 😀 😠 😠

Ja teraz bojujem s crevnou chripkou, stale mi je zle....nic vo mne nezostane, ani varene zemiaky....Neviem ako bude, lebo som slaba.... ☹ Neviem dokedy vydrzim na sucharoch.... ☹ ☹ ☹

A este nieco baby...vcera vecer -po grckani ☹ - som prvy krat citila tie zvlastne bubliny v bruchu....Bolo to uplne nezvycajne, hned som to spoznala. Trvalo to len niekolko sekund....ale boli to malicke....a som len v 11. tt.. 😉 😉

jana
2. feb 2010

ahojte ..
majuska myslis ze to uz boli mimca? Inac pravdu povediac ja vcera som tak divne sedela a tiez som mala akoby bublinky .. akoby take 3 ze idu postupne, no ale som si povedala ze to je asi skoro ale i tak som si radsej sadla inaksie .. hihi ktovie.
vanesska - ano ten ultrazvuk som mala dlhsie lebo to bolo prvy krat u mojho gyn. a ten si ich tak obzeral a ono to bolo take krasne, len ja som zase nikdy nepocula to srdiecko, no snad tento piatok.
Inac baby musim vam povedat, dnes sa u nas zastavil brat a doniesol mi ze jablkovu 100% stavu bez sladidiel , konzervatov ... a to je nieco bohovske. Ono to hned aj podla balenia vyzeralo ze to nieje pre ditribuciu tu na slovensku ale do zahranicia. Tak dnes mm poviem ze ine stavy ani dzusy kupovat nebudeme len tuto .. neviem sa toho dopit. Ako nikdy som si nerobila odstavene ovocie ale takto si to predsavujem. A predavaju to pri Ba v Dunajskej Luznej tak to nieje ani daleko. Doniesol mi aj jablka ale tie som este nechutnala.

majuska81
2. feb 2010

Ja som si kupila zase v Madarsku 100%-nu stavu z cervenych pomarancov...aj to bola sila...bez konzervantov,chladene a s trvanlivostou 4 dni iba...a lisovane, nie z koncentratu...v obch. sieti ALDI...
Jani, ja som sa cudovala tiez, je 11.t je este priskoro, ale nemohlo to byt nic nie...bolo to take INE, nikdy som take zvlastne bubliny necitila...odvtedy nic... ☹

rosienka
autor
2. feb 2010

ahojte baby...som bola minuly tyzden na SK a som tam aj pochorela, tak sa teraz este doliecujem...ale uz je to celkom dobre, uz len upchaty nos a mierna bolest hlavy zostala.

co sa tyka stravy- ja sa tym velmi uz nezatazujem, lebo ked som si tiez citala, co vsetko by som MALA a kolkokrat za den zjest, tak mi to prislo tak neskutocne nerealne, ze som sa do toho ani nepustila. vynechala som len niektore jedla a napoje ako je kava, cierny a zeleny caj, plesnive a nepasterizovane syry (ale bryndzu som si dala a aj som sa nou doma zasobila 😉, dalej si uz nerobim vajicka na mäkko ani volske oka a obmedzujem klobasky. Pecen a susene, ci udene mäso tiez nejem, i ked som si par-krat uz zobla. Zeleninu a ovocie mam nastastie velmi rada a jem dost vela, takisto celozrnne a mliecne vyrobky, strukoviny malo a raby tiez nie moc casto i ked tie milujem. Asi si ugrilujem pstruzikov, co som minule nakupila. z nezdravych si dam v pohode hranolky, aj vyprazane syry, ci rezne a sladkosti. Z tych mi nechuti snad len cokolady, ktoru som predtym mohla na kila 😅

tak, idem sa naobedovat, nejaka som hladna 😀

rikuska21
2. feb 2010

ahojte babulky,
vidim ze som rozbehla temu co ano a co nie jest.
Ani ja nejem plesnive syry, cierny a zeleny caj a este pasteky a salamy, ale ovocie je na tony , hlavne pomarance a jablka a mandarinky odstavujem denne, pijem stavy a jem jablka hrusky, granatove jablka, kivy ličy, proste tropicke ovocie, viem ze moze vyvolat nejaku alergiu ale moj organizmus je zvaknuty,

Skoda ze mi nechutia ryby lebo tie som jedla na kvanta, ale mala som susi, iba dva krat ale neodpustila som si,

Zajtra robim segedinsky take domace jedka mi teraz chutia, ako gulas segedin, atd

Tu stavu som aj ja kupovala v Dunajskej a je super

Majus pod supkou je najviac vitaminov, tak by som to nesupala,dobre umy a hotovo, moja kamoska bola taka precitlivela na syna, ze jedol len bio a lkicky a ziadne supy, sladkosti atd, a nema skoro ziadnu imunitu, je skolach a stale chory, alergicky atd, vsetko z mierou sa hovori

som rada ze si mame moznost vymenit skusenost

jana
3. feb 2010

hmm segedinsky mnam ... mozno cez vikend urobim i ked mm nema rad kapustu. No co uz 😀

jana
3. feb 2010

Inac baby chcem sa spytat ze ci mate uz skusenost alebo ste o tom rozmyslali ... minule ako som bola u lekara som stretla znamu (tak pre 15 rokmi sme boli dobre kamosky) potom rokmi sa uz len zdravime no dali sme sa do reci. Samozrejme ze som sa hned pochvalila ze cakama dvojicky a ona nato ze ci sa nam to podarilo po umelom? No ja sok pretoze som to vobec necakala, ludia vacsinou gratuluju a tak. No ja z toho soku som len povedala ze ano. Stale mi to vsak vrta v hlave, pretoze som si uvedomila ze co je koho do toho ze ci to bolo prirodzene alebo pomohla veda a hlavne niekto koho stretnem raz za rok. Tak chcela som len vediet ze ci nahodou nemate skusenost lebo ak sa ma nato este niekto spyta a to verim ze to pride tak fakt neviem ze co nato povedat. 😖

rikuska21
3. feb 2010

Jani, v dnesnej dobe je tak vela parov -kazdy treti ma problemny s otehotnenim, ze je to uz prirodzenejsie ak sa o ludia, pytaju, len u nas v praci sme 4 mlade baby a tri sme v Carkach, a to neprehanam,

Mna sa tiez automaticky znami pytali,l ci prirodzene lebo umele...a ja odpovedam, ze sme potrebovali pomoc lekarov a tot vsjo

idem varim segedinak, mnam

lucia.kl
3. feb 2010

u mňa všetky kamošky a znamy vedeli, že ideme umelým, takže sa ma nepýtajú, a keď niekomu dalšiemu poviem, že čakáme dvojčatá, tak len povie, že budeme mať doma veselo, mne nevadí keď ludia vedia ako som k deťom prišla, hlavne že budú a budú zdravé 🙂

rikuska21
4. feb 2010

aj ja som toho nazoru , Luci, tiez mi to v dnesnej dobe neprekaza, ale nevytrubujem to do sveta

Chcem sa spytat , ci ste aj v nejakej inej teme, ja som sa pridala kn spolocnym terminom augustovkam ale je tam vela zien a nemam prehlad, ale obcas si tam sjocim a poprecitujem si nieco

inak segedinak je vynikajuci

evuliatko74
4. feb 2010

Ahojte,
nejak teraz moc neprispievam, stale iba spim.
Ledva to vzdy nejak vydrzim v robote, pridem domov a lahnem na gauc a uz aj spim.
Dufam, ze to coskoro prejde, lebo sa mi takto tazko funguje.

A ako sa mate vy? Vase bruska posluchaju? 😉

rosienka
autor
4. feb 2010

ahojte, ja som dnes zacala robit a uz vidim, ze to bude pre mna zabijak...ledva som to tam vydrzala a to sa este len zacina ☹ ...prace jak na kostole, lebo sa nakopila, co som tam nebola a stale citim len vycitky, v kazdej sefovej poznamke...idiot jeden!

riky- no mna sa asi nemusis pytat, ci chodim do augustoviek 😉

mne sa stalo uz tiez zo dv-krat, ze sa ma to spytali, ci sme otehu prirodzene, alebo s pomocou, tak som sa vzdy priznala...jedna kamoska to dokonca tusila, lebo sa jej to snivalo a chcela sa vlastne len utvrdit, aj to, ze som tehu jej vraj povedali anjeli...no haluz jak svina 😀 Tiez sa mi zda, ze dnes je to najmä v mojom veku dost bezne, ze pary idu na umele...a este ked vedia, ze sme 8 rokov manzelia, tak im to aj castejsie trcne, ale nevadi mi to, vela kamosiek to aj tak vie.

jana
5. feb 2010

ahojte 🙂 mam konecne tehu knizku a som videla znova krpcov. Krvne testy tie prve boli ok, o 3 tyzdne budu vysledky z tripple testov. Jeden krpec kt dr pozerala sa normalne zacal predvadzat , skakal v placente o 106 sa nedal poriadne zamerat ale nakoniec sa to podarilo. Dr povedala ze vyzeraju byt ok ze je spokojna , aspon to, ked sa stale citim tak nanic. Inac nechapem , vacsie babo ma mensiu nosovu kosticku ako to mensie. Mozno jedno babo bude na manzelovu rodinu a druhe nan nasu hihi.

Inac mne tiez velkmi nevadi ak sa ma niekto spyta ze ci prirodzene alebo umelo, ale vtedy mi prisla ta otazka taka divna od niekoho kto ma vidi raz za rok. Ono je to mozno preto ze ja by som sa nikdy taku otazku nespytala. No n

rikuska - ja som zacala chodit do augustoviek, potom som prestala bo tam uz je pre mna vela zien a pri mojich nevolnostiach som nestihala niejako reagovat 😉 Ale chcem sa pridat do dvojickova, pretoze velmi dakujem za tu temu a maminy kt tam prispievaju. A tiez podla toho co tam sem tam nakuknem tak nieje to az take masove 🙂

romy01
5. feb 2010

ahojte zienky, dlhsie som tu nebola, ale hrdo vam možem prezradiť ze podla sona cakam na 100% chlapca 😀

wolfskinka
5. feb 2010

vaneska, romy, rosienka tak tu sa mi schovavate 😀

romy01
5. feb 2010

jani to sono v tom 12 - 13 tt su najzivsie - ja to furt doma kukam na DVDcku. 🙂 Je to krasny pocit, ze ?