icon

Tehuľky po IVF na jeseň 2009. Pridajte sa

rosienka
12. dec 2009

ahojte kocky

rada by som tu privitala vsetky tehulky zo vsetkych kutov, ktore otehotneli tuto jesen pomocou umeleho opodnenia, aby sme spolu prezivali toto nahderne obdobie a podporovali sa do dalekeho leta 🙂

tak baby po stimulkach sem sa! 😎 a podavajte spravy ako pokracujete a ako vam bruska rastu 😵

rikuska21
7. feb 2010

tak ahojte
v piatok som bola na screeningu 1krat a je zatial vsetko oka.Aj krv aj moc. Babusko bolo v piatok 12+1tt a meralo 48.5 mm sand je ta velkost v poriadku.
pohlavie este neviem lebo sa mihal ako pstruh, ledna ho odmerali

ako sa vam dari,??,mne pomaly prechadzaju nevolnosti, vsak som uz po 12tt, nastastie uz vysadzujem hormony, utrogestan aj estrofem, kenecne budem bez liekov

beriete nejake vitaminy,??ja beriem femibion 800 a uz mam kupeny femibion 400, strasne vela stoji,22 eur, no hroza, inak nic viac

romy01
7. feb 2010

ahoj rikuska, super , že to sono je super divadlo ?
Ja beriem calibrum mami pre tehotne od druheho trimestra ale len polovocnu davku oproti tomiu co odporucaju, lebo vraj po vitaminoch sa deti rodia vačšie. A doberiem 1 balenie cca do mesiaca a potom uz viac nebudem brat nic, necham to na cerstvej zelenine a ovoci .

lucia.kl
7. feb 2010

ahojte.
rikuška, to si nemala tie hormony nejako dlho? , mňa poslali s CAR v 6tt k mojmu doktorovi a aj mi nakazali vysadiť tabletky, takže od 7tt neberiem, to bola hrozna otrava ☹ tak som sa tešila, teras beriem GS mamavit a kyselinu listovu, ale tak raz za dva tri dni.

rikuska21
7. feb 2010

ja som nechcela brat nic okrem listovky, ale mne vobec nechuti zelenina, a to som bola pred na velmi zdravej strave, idem sa z toho zblaznit, stve ma to ale nepomozem si, jedine si odstavujem ovocie, skoro denne, a jem vela ovocia aj exotickeho, takze tak

lucia.kl
7. feb 2010

ja sa teraz z ovocia a zo zeleniny krmim len jablkami a mrkvou, a tak by som si dala pomaranč alebo mandarinku ale mam z nich krče do brucha, dokonca som prestala znašať aj paradajky, ktore som na začiatku tehotenstva jedla na kvantá.

rikuska21
7. feb 2010

Luci, ja som to mala brat do ukoncenia 12tt,a to mi povedali aj v centre a aj doktor gynekolog v nemocke.ale tesim sa ze uz len 3 dni,
paradajky nemozem, zozeleniny mozem len redkovku, tot vsjo, donutila som sa par krat ladovA SAlat ale konec, a jedine brokolicu varenu, snazim sa spenat a privarky tekvicu, fazulky, sosovicu a tak

rosienka
autor
7. feb 2010

riki- tak krasne, aj nase sa vtedy strasne metalo, ze ho ledva pomerali a bolo sice uz väcsie, ale myslim ze aj tvoja dlzka je v poriadku

inak mne nova gyndoska predpisala Elevit Pronatal, kde su rôzne vitaminy a predpisala mi aj pancuchy na predchadzanie krcovym zilam, kedze dost v praci sedim, tak si ich snad zajtra vyzdvihnem

baby, aj vy tak priberate v pase a bruchu? ja uz mam pas o 15cm hrubsi a cez brucho aj o 20cm viac ako pred tehu...katastrofa 😀

evuliatko74
8. feb 2010

Ahoj dievcata,
neviete mi prosim poradit? Chytilo ma nejake silne prechladnutie, mam hroznu nadchu a zvysenu teplotu. Co mozem brat? Mozem nosne kvapky? A keby mi teplota stupla, tak co si mozem dat?
Zatial som bez akychkolvek liekov, nechcem ublizit mimcu.
Idem dnes poobede k lekarke, ale ocenim aj vase skusenosti.
DAKUJEM

vanesska
8. feb 2010

caute babky...

dlho som nebola zdrapla ma nejaka virozka... 😠
evuliatko... nemozeme nic... ani kvapky do nosa... 😒
jedine co mi ako tak zaberalo boli kvapky z morskej soli Sterimar... to urcite mozeme ono to aspon zvlhci sliznicu v nose a ta slana voda pozabija bacily co tam mas...
zvysena teplota je ok pokym nemas nad 38 tak sa neodporuca uzivat ziadne lieky na zrazenie teploty...okrem toho ty si este len v 10tt paralen sa moze uzivat az od konca 1.trim. ale samoska ak by si mala vysoku teplotu tak jeden paralen alebo panadol ti asi neuskodi... urcite ale neuzivaj acylpyrin, medipyrin a pod. moze sposobit krvacanie babatka...
takze jedine si kup cajiky proti nachladnutiu ja mam s echinaceou a sipkami je to na zlepsenie imunity... s medom a citronom vela C vitaminu a ten sterimar... ine asi nic... 😒 a hlavne vela lez a spi... to velmi pomaha...
ja som sa tiez tak to kurirovala doteraz ide to trochu pomalsie ako ked si mozes dat nejake lieky...
vsak uvidis co ti povie dokina ale ked nemusis neber ziadne lieky...

inak co sa tyka vitaminov ja od zaciatku beriem len listovku a ostatne vitaminy v prirodnej forme aj ked teraz je to trochu bieda lebo nie je nic poriadne na trhu ale tak nejake jablka a pomarance su urcite lepsie ako tie umele vitaminy...

baby vy ste vsetky videli vase vrtiace sa mimina... no ja neviem ten nas krpcek asi vtedy spal alebo co... 😅
jaj uz sa tesim za 1O dni na dalsi utz... snad uvidime aj nasho krpceka ako sa jasi v brusku... 🙂

evuliatko74
8. feb 2010

Dakujem Vanesska,
ja som este nasla na nete homeopaticky liek Coryzalia proti nadche. Uvazujem nad nim, lebo vobec nemozem dychat, je to katastrofa, ani nerozem riadne spat...
Vyraba: Boiron - www.boiron.sk - a dostala som sa na nete aj k pribalovemu letaku a pise, ze je vhodny aj pre tehotne.
Nepoznate to niekto?

jana
8. feb 2010

ahojte
evuliatko - veru poznam, mne ho odporucili v lekarni kedze mam tie problemy s mojim upchatym nosom od zaciatku teho, no mne to nepomohlo ☹. Mne dali aj kvapky do nosa homeopaticke a tie sli po tyzdni do kosa. Takze ked sa mi to vzdy zhorsi ak utekam k mojej doktorke nech mi da nieco a 2x mi predpisala pamicon no ale uz ani ten mi druhy krat nepomohol, na prvy krat bol super. takze teraz som na takych kvapkach s tej morskej soli MAR ale to je len take akoze. Ja sa bojim si dat nasivin a take i ked baby tu v jednom fore pisali ze si aj take davaju. Co im davam za pravdu lebo ja som niekedy fakt ze nemohla dychat a to si myslim ze viac som babatkam ulizovala ako keby som si dala kvapky. No urcite to nechaj na lekarku - oni maju taky zoznam liekov a tam maju napisane ze ci to moze alebo nemozu tehotne.
no ja beriem len kyselinu listovu, mne hematologicka povedala ze zatial mi to staci a snazim sa jest ovocie aspon raz denne
inac dnes som sa prehupla do druheho trimestra .. ale zeby niejake velke zmeny tak to nie, teda okrem toho mojho brucha .. ach jaj. MM mi povedal ze mi niekedy fakt dobre trci 😀 no co ked tam mam dve babatka.
Ozaj este som sa chcela spytat ... vas nechytaju take divne sny? No mne sa dnes snival sen .. otras .. o nasich babatkach .. ze som mala cisarsky v celkovej narkoze a ze mm im dal ine mena ako sme sa dohodli 😠 no a mali sme chlapceka a dievcatko .. tato cast by sa mohla splnit 😅

vanesska
8. feb 2010

evuliatko... s tymi homeopatikami nemam skusenost tak neporadim...
ale mna ked trapili bolesti hlavy tak som si chcela dat aspon nejake homeolieky ale nakoniec jedna baba na nete pisala ze aj v tom homeolieku bola obsiahnuta latka ako acylpyrin co sa v tehu nesmie kvoli krvacaniu takze som to radsej nechala tak... hm... a ked som sa pytala v lekarni na ten liek tak mi povedali ze ho sa uz nevyraba... kto vie preco ci fakt mal zle ucinky alebo co neviem...
takze ja aj tie homeopatika beriem trochu s rezervou... ale snad take veci proti nadche nemozu nejako ublizit... hlavne ked to neuzivas dlhodobo ale len parkrat...
ja mam este doteraz zapchaty nos tiez dycham tak pol napol nosom aj ustami nic moc ale uz je to lepsie tak snad to casom prejde...

jana... fuj mne sa tiez pred par dnami snivalo ze som potratila babo resp. ze mi niekto hovoril ze potratim nieco take uz si presne nepamatam ale bolo to ble...
ale take divne sny vraj mava vela bab... ja len viem ze sa mi kazdu noc nieco sniva co sa mi predtym nesnivalo tak casto ale tie divne sny nemavam az na tento jeden...

romy01
8. feb 2010

ahojte

evuliatko, pokial sa ti to bude dat, tak sa snaz teplotu riadne vylezat. Mne lekarka povedala, že v ziadnom pripade nebrat ziadne antivirotika ani antibiotika a nic podobne. Zameraj sa na babske recepty - caj s citronom a medom - na teplotu. Nasekana cibula prelozena cukrom, nechaj odstat a davaj si denne 3 - 4 lyzicky tej stavy - je to sladke a pomaha proti kaslu aj teplote. na hrdlo si treba urobit zábal - natri si krk alpovou mastou a prilep na to sacok a satku. Nic ine ti neviem poradit.

Baby dala som si do albumu kocik co planujem kupit. Pozrite - je za dobru cenu, je odlahceny s velkou vanickou a lahko skladatelny

evuliatko74
9. feb 2010

Ahojte,
tak to u doktorky dopadlo tak, ako som cakala. Som PN do konca tyzdna a lieky nemam brat ziadne. Na nadchu mi odporucila Mar plus, nosny sprej z morskej soli, tak ten si striekam, no neviem, ci vobec aspon trosku pomaha.
A inak nic nemam brat, len ako aj vy pisete caje, dzusy, vody, vela lezat, vela spanku a tak.
Nastastie to u mna nie je take silne, tak sa da, teplota je len zvysena aj to len vecer, tak sa nalievam cajmi a podobne.
Lenze zajtra som mala ist na UTZ ku gynekologycke, tak vaham, ci to prelozit, ci nie. Chapete, som zvedava, ako sa vsetko vyvija..... No neviem...... 😒

jana
9. feb 2010

ahojte 🙂
evuliatko - uvidis ako sa budes citit i ked ja sa vzdy tak na ten UTZ tesim ze by som asi sla. Ale samo podla toho ako sa budes citit, nic nieje dobre sillit.
romy - kocik sa mi paci, ale hlavne nech sa paci vam. Moj sen bol vzdy hojdaci kocik, taka niejaka inglesia.

Dnes sa citim niejako divno, hrozne chcem nech uz skonci tato zima .. uz ma to niejako nebavi tento chlad. 😠

evuliatko74
9. feb 2010

Tak uz som volala Mudr. a nechala som si termin prelozit o tyzden. Asi je to tak lepsie, ale ja sa snad ani nedockaaaaaam.... Uff. ☹

Inak tiez som pozrela ten kocik - je pekny, ale to je len hlboky, ci?

Jani, zima lezie uz aj mne na mozog, uz by som prijala taku peknu jar, stupajuce teploty, slniecko, .... 😀

rosienka
autor
10. feb 2010

ahojte

evul, vanes- ja som bola minuly tyzden tiez chora a davala som si Pinosol kvapky a na hrdlo mi dali pastilky Pripolki s propolisom, ktore podporuju aj imunitu a su aj chutne...inak vsade naokolo same viry, kazdy je pomaly chory, uz fakt nech pride jar 😵

dnes som si konecne kupila tehotenske gate, lebo tie co som si zaobstarala v 12tt sa mi po tyzdni na zadku rozthali 😀 ...dufam, ze tieto vydrzia viac, aspon ze mi vratili prachy. Definitivne od tohto tyzdna nezapnem ziadne ine nohavice, ja neviem, preco som taka gula, som sa zas raz znechutila v prezliekacej kabinke pri pohlade do zrkadla 😀 Brusko krasne, ale tuku viac aj na stehnach, bokoch, zadku ☹

majuska81
11. feb 2010

Ahojte, asi ste si ani nevsimli, ale stratila som sa na tyzden.Dneska ma pustili z nemocnice. Hrozne som krvacala, az po kolena som bola zaliata s cerstvou krvou...nezelam to nikomu. Babatka nastastie ziju, bije im srdiecko a mavaju s rucickami. Som odsudena lezat....do nekonecna....Som ale velmi stastna, ze to dopadlo ako dopadlo.... 😔 😔

lucia.kl
11. feb 2010

majuska, tak len lež a lež a lež, ja tiež ležím preistotu, ale aspoň som si našla zabavku aby som sa nenudila, začala som deťom štrikovať svetriky 🙂 jeden už mam hotovy ( trvalo to 2 dni) a druhy už len predok a rukavy ale dnes oddichujem, lebo normalne mam svalovicu na rukach 😀

lucia.kl
11. feb 2010

rosienka neboj, pri dieťati sa po pôrode naezastaviš a všetko pôjde dolu, možno aj viac, hlavne sa teš z tehotenstva a uživaj si ho 🙂

vanesska
11. feb 2010

majuska... fuuuha... no tak to som strasne rada ze to dobre dopadlo...!
a to ti zacalo z nicoho nic to krvacanie alebo si sa nejako namahala?
tak pekne lezkaj... a oddychuj... a sem tam tukni do compu co mas nove...!
drzte sa pekne s babatkami!

rosi... nic si z toho nerob aj mne mm aj kamoska povedali ze som pribrala na zadku a stehnach ale ze tak pekne... 😅 a gate zatial obleciem este moje normalne ale nie vsetky...
obcas uz nosim aj tehulkovske ale to hlavne ked idem do roboty nachvilu alebo tak,,, nech ma tie moje netlacia do bruska...

lucia... zacala si strikovat svetriky?? to je zlate,...
ja som si tiez vcera povedala ze si kupim ciste bodinka a nakreslim na ne nieco tymi farbami na textil...
lebo uz sa doma zacinam nudit takze si musim hladat nejaku zabavku...

majuska81
11. feb 2010

Lucka, Vanesska, prave ze som NIC nerobila,s kamaratkou sme len vysli na kratku prechadzku. Potom sme boli u nej, postavila som sa a z nicoho nic ako keby mi odtiekla plodova voda....naraz som mala asi 3-4 deci krvi v nohavickach.....cize som bola po kolena od krvy.....krce a bolesti som nemala vobec...Ale v zivote som sa tak nezlakla.... 😢 😢

evuliatko74
11. feb 2010

Majuska,
davaj si na seba teraz velky pozor. Si PN?
A co povedali lekari, ze preco sa to stalo? Dostala si neajke progesteronove lieky?

lucia.kl
11. feb 2010

majuska, ja som to našťastie nezažila tak ako ty, ja som zhruba 2 hodiny krvacala ako pri ms, to bolo v 5tt, a to som sa hodne vylakala, tak si neviem predstaviť ako by som reagovala pri silnejšom, našťastie to u teba dobre dopadlo, mne na poslednej poradni dr skonštatoval, že môj krček maternice bude potrebovať neustalu kontrolu, tak ležim, ležim, ležim, nech tie deti vydržia dnu aspoň do 36tt 😀 😀

romy01
11. feb 2010

majuska - boze to si mala riadne nervy, to si viem predstavit.

rosienka - mne hovor o priberani - keby si ma videla teraz a pred dvoma rokmi- ani radsej na to nemyslim

evuliatko, dobre ze ste to odlozili, treba sa preliecit

majuska81
11. feb 2010

Evuliatko, som PN od zaciatku, nic som nerobila, iba som bola na kratkej prechadzke 😖 Lekari povedali, ze sa mi akurat vytvara placenta zo zlteho telieska, a pod placentou sa mi vytvoril hematom, cize taky maly vacok s krvou..asi tak nejak...Hovorili mi, ze sa to stava....no dakujem pekne... 😖 😖 Hned mi dali Duphaston asi 4 tabletky naraz, na ukludnenie maternice Guajacuran a Ascorutin na spevnenie ciev....a lezat..lezat..lezat....Preslo ma to za 4 dni, 2 dni som krvacala cerstvou krvou a potom hnedo-ciernym vytokom....Baby, zazila som nieco hrozne, takze neriskujte, oddychujte, lebo ked sa taketo nieco stane, uz je neskoro rozmyslat, co ste mali spravit inac....A mohlo to dopadnut ovela horsie....aj doktor bol prekvapeny, ze sa to celkom rychlo zastavilo....

Lucia, s tym krckom maternice...mas vylozene nohy hore???? Mne uz naznacovali, ze ma asi budu zasivat , sice mi nic nie je este, ale ze pri dvojickach radsej......no neviem....lebo ze vraj ked to neurobia vcas, ked sa otvorim, uz bude neskoro... 😒

Romy, dik za súcit 😔

vanesska
16. feb 2010

caute kocky,

no tak ako sa mate co nove??

majuska... a ty oddychujes? uz nekrvacas? dufam ze si ok...!

ja idem vo stvrtok do poradne a na krv... lebo ze mi ju na tie AFP testy brali skoro v 14tt a ma sa brat az v 15-16tt takze to nemohli vyhodnotit tak preto mi budu brat este raz...
tak len dufam ze tie vysledky budu dobre...
do poradne sa uz tesiiiim... krpca sme nevideli mesiac tak som fakt zvedava ako narastol...
vytiahnem aj mm nech sa kukne na svojho potomka... 🙂
a inak si uzivam dovolenku... obcas chodim do roboty nieco pomoct... poflakam sa po meste... no celkom som si uz na to zvykla ze nemusim rano vstavat a cucat v robote do 6 vecer... 😝

tak sa drzte a dajte vediet ako pokracujete v tehulkovani... 😵

majuska81
16. feb 2010

No Vanesska, ja sa nemam najlepsie....zase spinim a ani nevedia presny dovod. Babatka sa maju dobre, vcera mi robili UTZ...ale strasne sa bojim, ako bude dalej...Lezim a modlim sa... 😔 😔

mimona
16. feb 2010

ahojte dievčatá som tu nová ,poradila mi to kamoška, aby som sa sem prihlasila.prosím poradte bola som na 3 pokusoch IVF dva krát sa zdarilo , ale len do druhého mesiaca. Teraz to chcem skusit znova ale chcela by som vymenit kliniku ,doteraz som bola v Care a teraz chcem skusit Vincenta,viete mi nieco poradit ďakujem

vanesska
16. feb 2010

neboj Majuska... v snazilkovskej temicke mame kocku Wolfskinku ktora mala presne to iste co ty...
od zaciatku mala problemy so spinenim az krvacanim... kazdu chvilu bezala k doktorovi a do nemocky...
brala utros aj duphaston a musela len lezat... no chuda bola z toho na nervy a potom to nejako preslo neviem ktorom tyzdni... tak neboj hlavne ze mimiskovia su v poriadku... verim tomu ze za par tyzdov uz budes v poriadku...!

mimona... vitaj na MK... !
no bohuzial neviem co myslis tym ze teraz chces skusit Vincenta... 😕
napis nieco blizsie mozno potom poradime...
pripadne skus nejaku snazilkovsku temicku...