icon

Tehuľky po IVF. Pokecáte?

rebeka33
24. jan 2011

Chcem osloviť dievčatá, ktoré podstúpili IVF_ka a podarilo sa im otehotnieť. A teraz by sa radi podelili o svoje pocity a problémy. Hoci ako v téme ,keď som chodila sú perfektné baby ,ale je mi ľúto tých čo im to nevyšlo ,alebo ma MA a ja tam bude rozoberať radosť s tehu knižky. A medzi prirodzenými tehuĽkami mi neodpovedia,kedy vysadili prednison a utroš. Tak sa podobne cítite- ozvite a snáď si pomôžeme ak to bude treba. 🙂 alebo len tak pokecáme.

petuska123
5. apr 2011

@nemko to bolo 3ivf?vsak a tie prve co si mala si si davala vkladat po 1 embrio?? a mala si predlz.kultivaciu??

nemko
5. apr 2011

@petuska123 hej 3 ivf, vzdy mi davali 2 teraz 3 a teraz som mala PK

petuska123
5. apr 2011

@nemko teraz po prvy krat si mala pk??a vyslo?? ty brdo ze 3..

katy2
5. apr 2011

@nemko gratulujem k dvojitemu uspechu 😵 😵 😵 😵 a drzim palce, aby vsetko prebiehalo ako ma 🙂

nemko
5. apr 2011

@katy2 dakujem 🙂

kosodrevina
5. apr 2011

@nemko teeeda, gratulujem a držím palce, aby všetko išlo hladko a rýchlo 🙂

petuska123
5. apr 2011

baby na nete som sa docitala o volakom lepidle na embria aby sa uhniezdilo v meternici.poznate to???

katy2
5. apr 2011

@petuska123 ano, v niektorych CAR sa pouziva na lepsie uhniezdene... ja som ho nemala 😉 A da sa pouzit aj pri ET aj pri KET...

petuska123
5. apr 2011

@katy2 a ceniku sa to ako vola???

martini
5. apr 2011

@nemko gratulujem...tak to možno preto tak telíčko vystrájalo 🙂 bolo to na chvíľu na neho priveľa 🙂 Už sa cítiš dobre?

katy2
5. apr 2011

@petuska123 nasla som to ako lepidlo pre embrya....
Lepidlo pre embryá je pôvodný názov na originálny produkt švedskej firmy Vitrolife. Jedná sa v podstate o chemické látky, ktoré zvyšujú priľnavosť embrya k sliznici maternice spolu s chemickým účinkom na stenu embrya – asistovaný chemický hatching .

gazovicka
5. apr 2011

@martini ahoj... tak som prisla z endokrinologie a vraj mam ukazkovu stitnu zlazu. niekedy sa vraj stane, ze ked robia vysledky z krvi, tak su tam odchylky, ktore by tam vraj byt nemali... nepotrebujem ziadne lieky, dokonca sa mam prist ukazat len pre istotu o 3 mesiace... moja stitna zlaza je vraj "krasna" ... 🙂 aj tlak mam vraj ukazkovy, tak si musim zaklopat, aby som to nezakrikla... 🙂

martini
5. apr 2011

@gazovicka no výborne 🙂 a ty si predtým mala nejaké problémy so štítnou žľazou alebo prečo si na tieto vyšetrenia šla?

gazovicka
6. apr 2011

@martini lebo mi vysli vysledky z krvi trosku vyssie, ako by mali byt, preto ma tam poslal..... a preto budem musiet chodit na kontroly, lebo ked som bola mala, tak som ju mala zvacsenu a aj v rodine mame zvacsenu stitnu zlazu... ale teraz je chvalabohu ok... kamoska mi hovorila, ze ked vyjdu zle vysledky zo sitnej zlazy, tak sa to nesmie za ziadnu cenu podcenovat, lebo stitnica je svina.... (aj pre "netehotnych", nieto este pre tehotne) 🙂

martini
6. apr 2011

@gazovicka viem, čo narobí šítna žľaza, mojej mamke omylom lekári pri odstráňovaní uzlov na štítnej žľaze odstránili všetky príštitné telieska a urobili z nej invalida s každodennými bolesťami :( takže určite dobre robíš, že to nepodceňuješ. A to, že tie výsledky z krvi neboli úplne ok ti povedal gynekológ?

gazovicka
6. apr 2011

@martini ani nie gynekolog, jednoducho prisli vysledky z labakov na papieri... a podla nich ma posielal, ked som do nich kukala, tak mala som tam zvysene nejake hodnoty, ale tie mi endokrinologicka vlastne vsetky poprela... chvalabohu... tak idem dnes odniest vysledky aj mojmu gynosovi, aj svojmju obvodakovi, aspon sa trosku prejdem na cesrtvom vzduchu..., len u nas je dost zamracene.... ☹

rebeka33
autor
6. apr 2011

Ahojte. Tie baby čo ste dlhšie tehule, skrátil sa mi krčok na 1,5cm. Vraj mám ležať. Je to veľmi zlé, alebo ma len gyn. traší. Dala ma na PN, tak teraz som z toho nervózna. A to tvrdé brucho ju tiež znervóznuje, že vraj to nie sú pohyby,ale tvrdnutie, tak mi dali 3x2Mg+b6. Mál to niekto? Vie ma ukľudniť? ďakujem
@nemko no super, tak len pekne veľa ležať. Viem čo hovorím.a veľká gratulácia 😵 😵 😵
Pozdravujem všetky

mysiatko
7. apr 2011

@rebeka33 ahoj mne zacalo tvrdnutie asi v 24 tt a to tak ze sa to niekedy nedalo vydrzat, nebolo to bolestive, ale take neprijemne pnutie. Hned som bezala k lekarovi, krcok bol v poriadku, ale tvrdnutie ho tiez znepokojovalo, predpisal mi nospu 3*1 a magne B6 3*1, ja som si este raz denne dala aj sumive magnezium. 3 dni to bolo dost neprijemne a potom to preslo mavnutim carovneho prutika 🙂 🙂 🙂 , po 2 tyzdnoch sa to objavilo znova /po upratovani - hlupana som/, ale v ovela mensej miere, brusko stvrdlo tak 8 krat denne, niekedy 3 krat denne. Gyndos mi povedal, ze nas to bude strasit asi az do konca tehu.
tiez mam kludovy rezim, vacsinou si polihujem, ale sem tam idem von a vtedy ked viac chodim tak aj viac tvrdne, takze neostava nic ine len sa setrit., su dni ze vôbec netvrdne drzim prsty aby sa ti to ukludnilo...pozoruj sa aj kolkokrat denne ti brusko stvrdne, citala som ze do 10 krat za den je to este v poriadku

nemko
7. apr 2011

@rebeka33 dakujem 🙂 lezim stale len raz denne si dam prechadzku max hodku a znova lezim 🙂

petuska123
7. apr 2011

ahojte baby na nete som sa docitala ze et je uspesnejsi ako ket?? je to pravda a preco?? 😒

vika34
7. apr 2011

ahojte som po KET a konečne tehotná
Chcem sa opítať pri určovaní dlžky tehotenstva ,brali nejako doktori ohľad na to ,že napr.ja som mala embrio po PK, takže bolo už 5 dňové,alebo sa orientovali vždy od poslednej menzes
@petuska123
hovorí sa ,že po Ket je menšia šanca z dôvodu,že po prvé sa nemusia rozmraziť a po druhé záleží akú kvalitu embríí mrazia,lebo sa hovorí ,že po rozmrazení sú o triedu nižšie
tam kde som chodila ja mrazili iba A kvalitu,ale viem že inde mrazia aj B a C
TEDA TAK TO BOLO VYSVETLENé MNE

petuska123
7. apr 2011

@vika34 tak gratulujem a to bolo prve ket?? et vam nevysiel???a kde bol u vas problem?? kolko ste doplacali euracou??

vika34
7. apr 2011

@petuska123
ja som mala teraz 3 ket
na IVF som otehotnela iba pri prvom ale som potratila a odvtedy nič
my sme sa daLI NA ivf,LEBO SOM PRED TýM 4 RAZY POTRATILA A NAPOKON SOM MALA DALSIE TEHOTNSTVO Mimomaternicove a odvtedy som spontanne neotehotnela a ROKY IšLI tak sme sa rozhodli využiť všetky 3 IVF,z každého mi ostali embria aj na Ket,ale to sme začali s transfermi až po IVF,lebo som už mala veľa rokov a nestihla by som to aby mi to poisťovňa zaplatila.
Za KET som platila 200 za zamrazenie a 300 za vklad

katy2
7. apr 2011

@petuska123 pri ET sa vkladaju cerstve embryjka... u nas to plati na 100% - pri 1.IVF som nemala ET, 3xKET nevysiel, 2.IVF - ET uspesny, 2xKET neuspesny, 3.IVF - ET uspesny, dalsie mrazaciky nemame... Takze u nas tehu len po ET....

petuska123
7. apr 2011

@vika34 a PK si nemala??a llieky?? ja som si to vyratla podla cenniky tak mi vyslo 700 ecok 😲

silvinnka
7. apr 2011

vika34@ahoj prosim Ta ,aj ja som po KET s PK,kolko bunkove embryjko Ti vkladali?morulu alebo az blastocystu? ja som mala 18 bunkovu morulku,tak sa hadam pekne uhniezdi a zacne sa dalej delit 😒 dakujem

silvinnka
7. apr 2011

vika34ahoj prosim Ta ,aj ja som po KET s PK,kolko bunkove embryjko Ti vkladali?morulu alebo az blastocystu? ja som mala 18 bunkovu morulku,tak sa hadam pekne uhniezdi a zacne sa dalej delit dakujem

silvinnka
7. apr 2011

silvinnka@vika34vika34ahoj prosim Ta ,aj ja som po KET s PK,kolko bunkove embryjko Ti vkladali?morulu alebo az blastocystu? ja som mala 18 bunkovu morulku,tak sa hadam pekne uhniezdi a zacne sa dalej delit dakujem

vika34
7. apr 2011

@silvinnka
nejako sa ti to pobláznilo ,lebo až 3 razy sa ti to ukázalo asi si taká nedočkavá na odpoved 😀
vkladali mi až 100 bunkovú blastocystu,teda dve ,vždy mi mrazili až 100bunkové a teraz prvý raz sa jedno uchytilo,držím ti palce
@petuska123 mala som PK ,ale platila som iba to čo som ti napísala,lieky mi napísal môj gyndoš a to boli 3 balíky utrogestan a 3 balíky 1mg estrogen,nič iné a za nič iné som neplatila,ako si došla na sumu 700?
TAM KDE SOM CHODILA BOL KET pomaly dva razy drahší ako inde /zase IVF bolo 5 razy lacnejšie/tak sa divím,že niekde je to ešte drahšie

maciatko31
7. apr 2011

@vika34 potichučky gratulujem k tehotenstvu a držím palce
Mne termín pôrodu vyrátali v centre, nezáleží, či si mala PK, podstatný je deň OPU, lebo to je deň ovulácie a k nemu keď sa pripočíta 38 týždňov - vyjde presný termín pôrodu. Alebo si od OPU odrátaš 14 dní - to by mal byť v ideálnom prirodzenom cykle termín poslednej MS a k tomu si pripočítaš 40 týždňov. Pri IVF nemá význam, aby Ti gyndoš rátal termín pôrodu podľa poslednej MS, lebo OPU býva málokedy na 14. DC, takže by to nebolo presné.