Tehuľky po IVF. Pokecáte?
Chcem osloviť dievčatá, ktoré podstúpili IVF_ka a podarilo sa im otehotnieť. A teraz by sa radi podelili o svoje pocity a problémy. Hoci ako v téme ,keď som chodila sú perfektné baby ,ale je mi ľúto tých čo im to nevyšlo ,alebo ma MA a ja tam bude rozoberať radosť s tehu knižky. A medzi prirodzenými tehuĽkami mi neodpovedia,kedy vysadili prednison a utroš. Tak sa podobne cítite- ozvite a snáď si pomôžeme ak to bude treba. 🙂 alebo len tak pokecáme.
Ahojte tehulky 🙂
Hlasim, ze NT kombinovany screening mame negativny 🙂))) Problem je len v mojom veku a preto mi odporucaju genetiku (tu sme uz absolvovali 2x a neg. 🙂 ) a amnio, tu zasa ja odmietam... Takze v pohode... Hlavne, ze objektivne je vsetko v poriadku... Inak NT mame ukazkove 1,6 🙂
@martini som rada ze sa mas dobre. aj u mna je vsetko v poriadku aspon sa tak zda. ano sono mam uz konecne v utorok, idem na ten screening do Brna.posledne sono som mala pred 3 tyzdnami. aj sa tesim aj sa bojim, ci bude vsetko v poriadku. ved to poznas.ty mas skreening tyzden po mne, ze?
som trosku zmatena ako sa rataju tie trimestre. na kazdej stranke to rataju nejako inac. v sobotu mi zacne 13 tyzden.
to uz budem v druhom trimestri, cize zacnem 4 mesiac? napis mi prosim ta ako to ty ratas. dakujem
@tinna13 ja to tiež rátam tak, že druhý trimester začína 13 tt + 3... a keď sa ma niekto znalý tehotenstva, tak hovorím, že v ktorom týždni som, teda teraz v 11 tt (keďže som 10 + 4) a keď sa ma pýta niekto tehu neznalý, tak to rátam na mesiace, ale nie na tie 4týždňové, gestačné, ale na tie klasické, teda že tehotenstvo trvá 9 klasických mesiacov - poslednú MS som mala 31.1., tak počítam celý február za prvý klasický mesiac, celý marec za druhý a celý apríl za tretí...dúfam, že to dáva logiku 🙂
Veľmi ti držím prsty na tom screeningu...napíšeš mi, že všetko okej a potom napíšem ja tebe, že aj u nás ...dohodnuté? 🙂
@katy2 jé...aj ja chcem fotečku zdravého mimika po screeningu 🙂 už sa teším, ako ja sa tu budem s mojím babatkom chváliť 🙂 ale ešte je @tinna13 najprv na rade 🙂
@martini dakujem za vysvetlenie aj ja to budem tak ratat lebo u mna bola PM 28.1 skoro rovnako ako u teba.
inak ako dobre ani screening dopadnut nemoze, ved nie je dovod. ziadne geneticke vady v rodine, nefajcim, nepijem, neberiem lieky, tak 🙂 urcite nam to dobre dopadne. od zajtra do utorka som mimo domu. takze info ti dam v utorok vecer, ale to vlastne budu iba vysledky z ultrazvuku. krv potom az o tyzden.
ahojte, a co je to vlastne ten screening? ja idem na kontrolu az buduci utorok... 2x... co mam ocakavat?
@gazovicka prenatalny screening sa robi v 1 trimestri vacsinou v 12-13 tt. lekar pozera podrobne babatko ci ma vsetko vyvinute, robi rozne merania na zaklade ktorych vylucuje rozne vyvojove, geneticke poruchy. tento ultrazvuk nerobi kazdy lekar, musia mat nato specialne skolenie. a samozrejme sa aj berie krv z ktorej sa to tiez zistuje.krv na testy ti zoberie kazdy lekar iba ten ultrazvuk ti neurobi kazdy.
@tinna13 podarilo sa na 1.krat, co sme boli v soku, ... a vam? no ved som hrozne zvedava, co mi povie doktor v utorok, zda sa mi to ako vecnost, niektore baby kedze su po IVF chodia gynosovi castejsie, a ja som este aj na PN kvoli hematomu a dal ma az o mesiac na kontrolu... vraj ked mi bude zle, mam prist, ale inak az 19.4. , porazi ma z toho.
@tinna13 no ved snad to nejako dobojujeme, ked nam to vyslo nie? musime zabojovat aj s nasimi drobulkami... kazdy den drobcekovi rozpravam, ako musi byt statocny a neurobil mi hambu, ked uz to vsetci naokolo vedia 🙂 .... takze nie som sama, ktore dal tiez tak neskoro kontrolu.. a ja som si myslela, ze to len mna tak "odpalkoval", ale inak som s dokim spokojna,... drzim aj tebe palceky, nech to vyjde... a inak je ti fajn? aj ty si doma?
@tinna13 ja tiez celkom fajn.. zle mi tiez nebyva, len mam dost casto "pichacky" v podbrusku, neviem,ci mne sa tak hrozne natahuje.. a bolia ma trosku aj krize, chute mam tiez take obycajne, ale na ranajky musim mat vzdy nieco s majonezou (treska, oblozene vajce, parizsky salat...). Tiez beriem utrogestan, uz som ho mala vysadzovat v 10 tyzdni, mala som brat poslednu tabletku, ale nasadil mi ho naspat v plnej davke 3x2, tak dufam, ze uz buduci tyzden vysadim.. sa mi zda, ze ten hematom sa mi vstrebal. Tiez uzivam femibion, teraz som sice na tyzden dala prenatal, lebo mi femibion dosiel, ale od buduceho tyzdna uz mam kupeny femibion 400, tak ho nasadim od 13tt. moc inak nelezim, prve dni som sa snazila lezat, ale teraz mi to nejde, ked mi je celkom fajn.. varim, upratujem 🙂
@gazovicka pichanie a pobolievanie v podbrusku mavam aj ja hlavne vecer, aj krize bolievaju. vraj je to normalne, ked sa tam vsetko roztahuje a zvacsuje. aspon vieme, ze babo rastie 🙂 aj ja uz mam kupeny femibion 400 od nedele zacinam brat.
ako ti zistili ten hematom na sone? a aj si krvacala?
aj ja fungujem normalne upratujem, varim, chodim aj von lebo mam vychadzky
@tinna13 tak tie vychadzky ti zavidim... mne nedal ziadne, tak to riskujem... ale chodim iba do obchodu, snazim sa byt doma.... ale uz mi to ide hore krkom.. hematom mi zistil tak, ze som mu volala, ze spinim.. nebolo to nejake hrozne, ale zaspinila som jednorazovo po dva dni, tak mi povedal, aby som radsej prisla, tak mi ho nasiel na sone. Ale vobec som nekrvacala, len som obcas zaspinila.. dokopy za celu PN tak 4 razy... ale uz tyzden a pol je vsetko ok. ja som tiez rada, ze citim to pobolievanie, aspon viem, ze sa vnutri nieco deje... keby som to nemala, asi by som bola nervozna prave preto, ze nic nemam 🙂 na hlavu ze? 😀 , na dva dni sa mi stratili tehotenske priznaky a videla som vsetkych certov, ale potom sa pichanie objavilo zas, tak som kludnejsia 🙂 a ty si preco doma? mas nejaky problem konkretny?

Ahoj pimma , mi budeme mať babu. no aspoň keď sa Dankovčík dobre pozrel 😀 . S tým chrbtom sa dlhodobe trápim aj ja, a teraz to, ležanie asi ani matrac nie je najlepší, bude to veru pre mňa až 4 mesiace tažkého čakania. No skúsim urobiť všetko ,aby sme nemali predčasný. Moja sesternica mala predčasný a bolo to fakt ťažké.