Tehuľky po IVF. Pokecáte?
Chcem osloviť dievčatá, ktoré podstúpili IVF_ka a podarilo sa im otehotnieť. A teraz by sa radi podelili o svoje pocity a problémy. Hoci ako v téme ,keď som chodila sú perfektné baby ,ale je mi ľúto tých čo im to nevyšlo ,alebo ma MA a ja tam bude rozoberať radosť s tehu knižky. A medzi prirodzenými tehuĽkami mi neodpovedia,kedy vysadili prednison a utroš. Tak sa podobne cítite- ozvite a snáď si pomôžeme ak to bude treba. 🙂 alebo len tak pokecáme.
@katy2 dakujem 🙂 vidim ze mas termin v oktobri,tak drzim palce 🙂
@gazovicka ahoj, ja som ani nedufala ze na 1x to hned vyjde, chodin do Gynfivu do ba, vkladali mi dve blastocysty po predlzenej kultivacii...
@martini dakujem, vkladali mi dve blastocysty tak mozno sa ujali obe. Pytala som sa na vysku hcg v care, ale podla nej sa neda urcit ci sa ujali obe, musim pockat na sono 🙂
@isabelle777 dakujem 🙂
inak ja som mala hcg na 14.den po ET 1030 a cakame jedno babo 🙂 a pri 1.tehu som mala hcg 540 a boli to dvojky (jedno to neskor vzdalo) Takze je to fakt diskutabilne.....
@katy2 asi to tak bude ze vyska hcg nevypoveda o tom ze ci sa ujali obe alebo nie... tesim sa uz na sono som velmi zvedava 🙂 este 3 tyzdne...
@isabelle777 ahoj, aj ja som "odchovanec" Gynfivu 🙂 ... ale nemala som predlzenu kultivaciu... isla som obden na to.... super, ze to takto vyslo.... opatruj sa velmi teraz... aj ostavas doma? ci pracujes?
@gazovicka ahoj, pravdu povediac neviem co mam spravit, robim v cestovke takze skor sedim, ale aj tak neviem... opytam sa teraz v gynfive ako pojdem na kontrolu... inak dnes mam 13. den a vcera vecer som zacala trochu spinit taka bledunkoruzova krv, myslis ze je to ok? beriem utrogestan
krasne sviatky vam prajem
@isabelle777 ahoj.... bola som na sviatky prec, tak preto sa ozyvam az teraz... ako si dopadla? este spinis? stat sa to moze, ale nie som odbornik, hned ako zacnes spinit, treba utekat k doktorovi alebo na pohotovost, nic nepodcenovat pre istotu a hlavne ked beries utrogestan, ten by ta mal prave udrzat,...daj vediet ako si dopadla, drzim palce....
@gazovicka ahoj, postupne mi to vymizlo. dnes som bola v care a pytala som sa na to. ze vraj je to normalne a mam dodrziavat kludovy rezim. tak dufam ze to bude ok
ahojte baby, prosim poradite mi?
som dnes 8. den po ET a nasla som si dnes 2x slabsie krvave pruzky v hliene. volala som dr a vraj si mam zvysit davku utrogestanu. bojim sa. napiste mi prosim ze to nic nemusi znamenat, lebo sa este tyzden do kontroly hcg zblaznim. inak nemam ziadne priznaky tehu...nic. dnes mam 30. DC, tak ktovie, ci to neni naznak mrchy...Mali ste niekto takyto problem?
@strelicia slabé špinenie po ET môže byť, na to by ťa mal vždy lekár upozorniť. Sú dokonca aj tehule, ktoré krvácali. Sleduj to, či to nesilnie. Ak si mala PK, to by si si uz mohla spravit aj rano test, uz by mohlo byt nieco vidiet.
@strelicia ak si nemala PK, tak by to mohla byť aj trošku oneskorené uhniezdovanie. takisto počas termínu MS je jemné krvácanie možné. takže to nemusí nič zlé znamenať, ale aj môže to byť začínajúca MS. Napísala som obe možnosti, lebo nádej je dôležitá, ale treba brať do úvahy aj negatívnu realistickú verziu... ale hlavne nestrácaj hlavu, lebo ak sa embryjko uhniezdilo, tak mu tvoj stres dobre neurobí, tak pekne hladkaj bruško a snaž sa byť (podľa možnosti) čo najviac v kľude (viem, že sa to realizuje ťažko, ale snaž sa...všetky to poznáme). ja som vždy hovorila, že škoda, že sa nedá čakanie po ET prespať 😉 a koľko utrogestanu máš naordinovaného teraz?
@isabelle777 no hlavne, že to prestalo. len tak ďalej.
ja som mala dnes 3D ultrazvuk vrámci kombinovaného skríningu - všetko ok, NT 1,5 mm a nosová kosť prítomná. prietok krvi ok, mozog správne členený, zaludok na strane pod srdcom, čo je vraj dobre. mechúr ok, očne buľvy ok. čírosť očného prostredia sa zistiť nedala, lebo sa stále babatko hýbalo. Ale jedno prekvapko bolo. Lekárka našla aj druhú dutinku, teda pôvodne boli dvaja...ale vraj muselo zaniknuť skoro, lebo je len dutinka a nič viac...bol to taký divný pocit. ale je to úžasný pocit, že všetko čo kontrolovala bolo ok. ešte čakám aj na dobré výsledky z krvi o týždeň 🙂
@martini aj mne sa stalo presne to iste, vkladali mi 2, na UTZ boli 2 dutinky, ale v jednej nebolo embryjko, tiež to vzdalo asi hneď na začiatku. A predstav si, ta dutinka tam stale je, vobec sa nevstrebala, takze pri kazdom UTZ ju tam je vidno.
@maciatko31 a čo ti na to povedali? že to že sa nevstrebala nevadí?
@katy2 jasné super pocit, šla som po Hlavnej a usmievala sa od ucha k uchu 🙂 ..., ale mojím nepochopiteľným analytickým rozborom správy od lekárky, jej chovania, jej slov a intonácie....som zasa urobila nejaké závery, ktoré ma rozrušili a pokazili mi môj pôvodne pozitívny dojem...no zabiť ma 😀 alebo mi vyoperovať nejakú časť mozgu...
Inač sa mi ako lekárka pozdávala len tak na 50 percent. niežeby sa mi nepozdávali jej vedomosti a schopnosti, to v žiadnom prípade nespochybnujem. len nebola veľmi zhovorčivá, ešte ani o NB mi nepovedala sama, musela som sa pýtať...a hovorila si tak sama pre seba, nerozumela som ju dobre. a správa za veľa nestojí, je tam jedna info z troch čo mi moj gyndoš hovoril, že chce vedieť. a kedy zasa ideš k dankovčíkovi? v 20 tt? a kedy je potrebné sa objednať? som čítala, že na tento ultrazvuk v 13 tt sa da objednať v pohode, ale ten následný je potrebné s predstihom...tak neviem kedy by bolo treba.
@martini gratulujem k prvému skríningu. človeka to tak ukludní,že má bábo všetko čo má mať. Mne dali termín hneď keď som bola v 14tt aj na 20tt. Teraz sa rozhodujem či ísť aj na 30 tt. @katy2 nevieš čo sa vtedy vyšetruje? Je to treba.?
Pozdravujem všetky tehule Ja stále ležím takže sa sem dostanem len sem tam,ale držím vám palce. 😵
@martini na morfo v 20 tt som sa objednala hned po NT uzv.... A vyslovene som sa ziadala k Dank., lebo oni najnovsie objednavaju k nejakej inej doktorke... Ale ja mam na to dovody, tak ma objednali hned k nemu...
@rebeka33 v prvom tehu som bola aj v 30tt a teraz sa objednam tiez.... Robil mi to tiez Dank., v podstate to iste ako morfo, len nie az tak velmi podrobne, ale pozrel vsetko a skontroloval, ci je v poriadku.... Pre dobry pocit.....
A drz sa a setri sa.... s tym krckom nie je sranda....
@martini moja gyndoska to vobec neriesi. Ono to asi nie je ziaden problem.
Ahojte, tak dnes sme pozreli dutinku, snad by mohlo byt o tyzden dva srdiecko 😉
@strelicia presne toto som mala i ja nedavno, spinila som 8 a 9 den od ET a bola som z toho riadne vyjasena. Volala som do RF a tam mi zvysili utrogestan. Neboj, je to ok, asi sa mimi uhniezduje. U mna to tak bolo a dnes sme boli pozriet dutinku. Takze drzim moc palce 😵 😵 😵
@martini zdravim ta a gratulujem k dobrym vysledkom🙂
@isabelle777 tak to je dobre... ozaj dodrzuj kludovy rezim a vsetko bude ok.... medzi nami, ja som sa aj snazila dodrziavat kludovy rezim, ale nie vzdy mi to islo 🙂 a zatial je vsetko ok... drz sa....
@gazovicka dakujem, ja som na tom podobne, niekedy sa zabudnem a potom si nadavam 🙂 dnes som volala svojmu gynekologovi a ze mam prist az ked absolvujem sono v care, no to mi vychadza taky 9tt, mozno bude vidiet aj pohlavie uz 🙂 takze este dlhe tri tyzdne ma cakaju....
@isabelle777 nemyslím, že by na sone v 9 tt bude vidieť pohlavie, ale určite budete vidieť jedno aktívne babatko 🙂 či dve 🙂
@isabelle777 v 9tt pohlavie urcite vidiet nebude 😀 na to si budes musiet pockat tak do 18-20tt.... ak budes chciet vediet na 100% 😉 ten uzv v CARe je na to, aby sa potvrdilo srdiecko, pocet babetiek a ci je vsetko v poriadku 😵

@vika34 drzim palce 🙂