icon

Tehuľky po IVF. Pokecáte?

rebeka33
24. jan 2011

Chcem osloviť dievčatá, ktoré podstúpili IVF_ka a podarilo sa im otehotnieť. A teraz by sa radi podelili o svoje pocity a problémy. Hoci ako v téme ,keď som chodila sú perfektné baby ,ale je mi ľúto tých čo im to nevyšlo ,alebo ma MA a ja tam bude rozoberať radosť s tehu knižky. A medzi prirodzenými tehuĽkami mi neodpovedia,kedy vysadili prednison a utroš. Tak sa podobne cítite- ozvite a snáď si pomôžeme ak to bude treba. 🙂 alebo len tak pokecáme.

martini
13. máj 2011

@maciatko31 ďakujem za rady. A tu šťavu kupuješ v lekárni?

callex
13. máj 2011

@rebeka33 @martini teda ani sa nepriznate ze ste zduchli do inej temy.najprv som vahala ci sa sem zaradit chcela som pockat do prveho ultrazvuku ale...
a tym sa pytam aj ostatnych kociek po IVF ci mali hnede riedke spinenie..mne to vcera v noci zacalo..nie je to klasicka krv je to take dost hnede a riedke.viac to je pri cikani a na vlozke mam skor kvapku dve.na stopy po uhniezdovani sa mit o zda uz neskoro..ved tET bolo 20.4...tak sa bojim ci to nie je nieco horsie?a este ma picha na lavej strane.ostala som dnes pre istotu doma ale netusim co mam robit?volala som do Car ale doky neberie..tak budem skusat.

rebeka33
autor
13. máj 2011

@callex ak je to slabé tak možno len nejaká cievka pukla predtým a teraz to vytieklo, ale ked tam bude čerstvá krv a viac tak za gynekologom. ja som to nemala ,ale viem,že v rf kázali niektorým babam zdvihnúť utroš . v rf ti neberú ani na tej nonstop linke? a ležať ,v tom mám prax 😀 ležím a píšem jednou rukou. 😀 ale viem ,že niektoré baby vyslovene krvácali,vid mircalla a bolo to o.k., len sa velmi neznervoznuj,nech ti zvýšený tlak nezhorší krvácanie 😉 to sa mi mudruje 😀

martini
13. máj 2011

@callex podľa dátumu ET to nevyzerá na to, že by si mala mať obdobie MS, jedine, že máš veľmi krátke cykly... Koľko utrošu berieš?

callex
13. máj 2011

@martini uz by som mala mat druhu mrchu za sebou..dnes som 41den od poslednej.utros beriem 4rano 4vecer.
@rebeka33 to s tou prasknutou cievkou mi pride ako logicke vysvetlenie. 🙂
machacovi som sa dovolala a poved li ,,nic, to je nic..nemam se stresovat, spytal sa ci boli brucho a ked som povedala ze ma picha tak povedal ze jo to jeste dlouho bude. 🙂 tak ma vcelku ukludnil.tak som si nahodila setriaci rezim..idem daco spapat a cumiet asi na telku nech mi po hlave nebehaju hlupe myslienky.
vdaka kocky

maciatko31
13. máj 2011

@martini tu stavu kupujem v obchode so zdravou vyzivou, existuju aj len samostatne brusnicove aj samostatne rakytnikove /aj sirupy, ale ciste stavy su lepsie/, mne sa podarilo natrafit na ich kombinaciu. Na nete som sa docitala, ze tieto stavy sa maju pit v tehu s mierou, lebo nie su presne este preskumane vsetky ich ucinky v tehu, ale ja som chodila k jednej uznavanej bylinkarke a ta rakytnik vyslovene odporucala. Obsahuje obrovske mnozstvo vitaminov a mineralov. Odporucam link.

http://vsetkoprezahradu.net/rakytnikdetail.php

agimi
13. máj 2011

ahojte, dúfam, že k vám budem patriť, dnes som len 3 den po ET, ale mala som PK a embryoložkami dokonca povedala, že jedna blastocysta je už v takom štádiu, že sa chce prichytiť a aj druhá sa už snaží. tie mi vložili, tak dúfam, že sa to podarilo. len som strašne nedočkavá, kedy to budem vedieť. zatiaľ som v pohode, beriem utroš a estrofem, len ma dosť bolia prsia aj sú plnšie a som stále hladná 🙂 . mám jednu otázočku, kedy by mohol vyjsť test, ked boli "bábatká" (ja ich tak volám) už v takomto štádiu? mám pocit, že to jedno bude chlapec. mám veriť svojim pocitom?

maciatko31
13. máj 2011

@callex - to spinenie si sleduj, ak by sa zvysovalo, urcite chod k lekarovi, urcite je vela zien, ktore v tehu spinili ci krvacali a bolo to v pohode. Ja osobne mam s tym velmi zle skusenosti. Toto moje tehu som na PN, ozaj sa setrim a doteraz som /klop klop klop/ nemala ani hnedy fliacik - tak som bola kludna. Inak som bola rozhodnuta, ze keby cosi tak letim k lekarovi alebo do nemocky.

maciatko31
13. máj 2011

@agimi najskor skus testovat tak 7-8 den od ET , den ET nepocitam. Pouzi test s citlivostou mensou ako 20, najlepsie ten klasicky stary mamatest 20/ten uz ale na SK skoro vobec nedostat/ alebo mamatest 10. Najlepsie ranny moc, moja osobna skusenost- nemala by si pred tym tak cca 5 hodin ist cikat, aby bol dostatocne koncentrovany.

maciatko31
13. máj 2011

@callex podla mna beries utrosu dost, ja som brala len po 2 gulicky rano aj vecer.

maciatko31
13. máj 2011

@callex este ma napadlo, skusala si zvysit prijem C vitaminu? C-cko posobi proti krvacaniu.

agimi
13. máj 2011

@maciatko31 dakujem za radu, dúfam že to dovtedy vydržím, som dosť nedočkavý človek. hľadám na sebe príznaky, že sa to podarilo aj ked viem, že je to ešte skoro.v utorok nastupujem totižto do práce, tak neviem, čo mám robiť. niekdo radí na rizikové, druhí zas že podľa toho ako sa cítim. budem sa musieť dohodnúť zo šéfkou.a zatiaľ čakať ☹

martini
13. máj 2011

@callex tak tak...pobolievať ťa bude tak výraznejšie celý prvý trimester, potom tiež, ale už menej častp...aspoň moja skúsenosť je taká. A cez obdobie "MS" podstatne viac bruško pobolieva. A aj ja tak viem, že až keby si objavila normálnu krv, tak radšej bež k lekárovi, ale aj to môže znamenať len prasknutú cievku, lebo sa tam vo vnútri už kde čo začína naťahovať. 🙂 A ak je viac krvi, tak to tiež nemusí znamenať nič hrozitánske, napr. môže to byť len hematón (aj keď ten tiež nie je dobrá správa, ale každá správa, že drobec je v poriadku je super)... ale najlepšie by pravdaže bolo, aby ťa ten výtok prešiel. A plus ten utroš tiež nie je úplne biely, ale skôr béžový, tak to tiež treba brať do úvahy. Dávky utrošu si už nezvyšuj, lebo berieš maximálne (myslím, že viac ako je napísané v návode), aj ja som tak mala...teraz beriem duphaston, pre istotu, mi ho nasadil, že až do 18 tt preventívne proti potratu. Niekto hovorí, že je to zbytočné, lebo placenta to už vyrieši, ale môj povedal, že radšej... Takže na budúci týždeň budeš v 7 tt a som zvedavá koľko babätok máš v brušku? 🙂 resp. koľko gestačných vačkov nájdete?

maciatko31
13. máj 2011

@agimi ja som tiez zo zaciatku az do potvrdenia tehu chodila do prace, cas mi rychlo ubehol. Ja uz to mam odskusane zo vsetkych stran - aj nechodenie do prace po ET, aj chodenie - a myslím,ze toto zrovna nemalo extra vplyv na zahniezdenie. Nedockave sme boli vsetky, co sme tu a pozorovali sme sa o 106. Ale priznaky su nespolahlive.
V snazilkach mas temu cakanie po transfere, tam sa toho o priznakoch a testovani denne napise.. 😀

Drzim palce.

agimi
13. máj 2011

@maciatko31 ďakujem za ukľudnenie, už sa nebudem stresovať kôli práci. aj za radu na ďalšiu tému, našla som ju až po prihlásení sa sem, možno na ňu občas mrknem. sestrička v GF mi kázala správať sa ako tehotná, tak to dodržujem 🙂

martini
13. máj 2011

@maciatko31 rakytník poznám, dokonca ho môj svokor aj pestuje, teda tie kríky a potom nám z toho čo to vyrába...len ma zaujala ta kombinácia s brusnicami. Som sa pýtala v lekárni a povedali, že len osobitne to majú.

martini
13. máj 2011

@agimi jasné, ver, že to je úspešné 🙂 Tak som si do bruška dostala jednu hatchujúcu blastocystu a jednu expandovanú...no super, ja som tiež tak mala...a doktor po transfere povedal, že teraz idem domov už "skoro-tehotná"...a vyšlo to 🙂 tak držím prsty. Ja som si robila test na 10ty deň od ET. Aj na 9ty už by mal byť jasný výsledok. Niekto dokonca riskuje a testuje aj na 8my deň...ale skús vydržať aspoň do 10teho. moj názor. A kúp si určite mamatest s citlivosťou 10 - jednoznačne je spoľahlivý a dosť citlivý.

callex
13. máj 2011

@maciatko31 beriem anopyrin..tak si myslim ze to postaci proti krvacaniu..plus femibion 800 tak su nejake vitaminiky zastupene.
@martini vdaka za ukludnenie..a vysvetlenie.ten duphaston ti dal tvoj gynekolog?alebo v RF doporucili?veru vo stvrtok budem uz mudrejsia a kludnejsia.a verim ze tam uvidime to co mame vidiet.s tym vysokym davkovanim utrosu myslim ze v RF mali nejake nove studie zo zahranicia a tak je to vraj najlepsie.mne sa to davkovanie paci..predtym som brala 3x denne..a to bolo teda o nervy..mat krabicku doma v robote pripade so sebou ked nie som v danu hodinu na jednom z tych 2 miest.
@agimi najskor ten 10ty den testuj..ale to sa vlastne v GF chodi uz aj na krv.aspon sa chodilo.priznaky velmi nesleduj..niektore zeny si ich dokazu vsugerovat co tiez nie je dobre.najlepsie je to brat zlahka.a ja som takisto vyskusala byt doma,byt v praci..a nepomohlo..pomohla tretia varianta ..ist po ET na dovolenku kde som sa nesledovala.len sa setri..ziadna velka fyzicka namaha.inak vsetko ako inak,teda este tyzden nesexovat. 🙂

agimi
13. máj 2011

@martini ďakujem za povzbudenie, dúfam, že to tak bude 🙂 skúsim nájsť ten test,
@callex na ten 10ty deň idem na krv do GF, a s tou vsugeráciou je asi aj môj prípad, preto sa vlastne už aj teším do roboty. na dovolenke som už druhý týždeň, prvý kvôli punkcii a tento zas kvôli ET, nevedela som presné termíny a u nás v práci sa nedá dať dovolenka zo dňa na deň. a v práci budem mať v hlave určite iné myšlienky než teraz keď som doma sama 😒. len budem otravovať kolegov s niektorými fyzicky náročnejšími prácami 🙂

isabelle777
17. máj 2011

ahojte, takze aj napriek velmi vysokemu HCG drobcek je len jeden, ma 13mm, co zodpoveda 7+3, no podla toho kedy som bola na OPU mam 8+1... dufam ze to dozenieme🙂 a uz aj srdiecko krasne bilo, tesim sa velmi

mata1782
18. máj 2011

@isabelle777 Gratulujem !a držím palce

mata1782
18. máj 2011

@isabelle777 Gratulujem !a držím palce

isabelle777
18. máj 2011

@martini ahoj, aj ja som testovala na 9. den, teda den pred odberom krvi, vysledok bol uz pozitivny. Pozor tiez na tie testy, mamatest som uz raz mala falosne pozitivny... najistejsia je ta krv

cecil36
20. máj 2011

Ahojte 🙂
@agimi mne sa krpec uhniezdoval az 8-9 den od ET (a o nejake dva dni na to sme mali uz testik pozitivny), ale my sme nemali PK, takze s PK mozes podla mna testut uz ten 8-9 den od ET a uz by mohlo byt nieco vidiet. 😉 Drzim palce.

mata1782
20. máj 2011

@agimi Ahoj ja som sa testovala na 6 den a vyšiel pozitíny test ,vkladali mi dvoch dropcou a uchytili sa obidvaja 🙂 a vyšlo to na prvy krat tak len ver svojim pocitom prajem vela štastia 😉

agimi
20. máj 2011

@cecil36
@mata1782 robila som si test na 8 deň a vyšiel mi pozitívny 🙂
a teraz čakám na výsledky krvi z GF, dúfam, že to potvrdia, všetci sa už tešíme.
len mám problém dodržovať pravidelnosť aplikácii tabletiek 😒 mm už moje budíky lezú na nervy, ale pre mimina to spravíme 🙂

mata1782
20. máj 2011

@agimi tak ti gratulujem a držim palce 😉

zuzanka7834
20. máj 2011

Ahojte, vcera sme boli na konzultacii ohladom ivf, vsetko v poho, len na konci ma doky priklincoval otazkou, ktore lieky si vyberiem na pichanie: gonal alebo puregon vo forme pera (mam ratat cca 300€) alebo menopur o stovku lacnejsi, ale v klasickych injekciach... Kvalitativne su vraj rovnake, tak by som asi zvolila ten menopur, len neviem, ci zvladnem tie injekcie... 😕 Poradte mi, viem, ze vsetky uz mate toto rozhodnutie za sebou... Pocas stimulky sa vraj podavaju aj ine lieky, tie su tiez aj vo forme pera alebo nejakej tbl? Lebo ak to ma byt tiez injekcia, potom nemam co vahat a beriem ten menopur...
Mam strach, no na druhej strane sa tesim, lebo mozno je to konecne krocik vpred... dakujem za kazdu Vasu odpoved, ktora mi pomoze v rozhodovani... dnes mam dokymu potvrdit co da do ziadosti, takze nemam az tak vela casu. Diky 🙂

agimi
20. máj 2011

@mata1782 ďakujem, dám vedieť

@zuzanka7834 mne dokt. priamo naordinoval čo treba, nedal mi vybrať (on je dokt. 😉 ) ale všetko to boli injekcie. keďže som vyštudovaný veterinárny technik, tak som aplikáciu injekcií vedela, len dávať si ich sama bol prvý deň problém, ale vedela som prečo to robím. nakoniec to bola rutina, "podarila" sa mi len jedna modrina 🙂
viem, že je aj možnosť dohodnúť sa so sestričkou, ktorá ti to bude pichať. tá u môjho gynek. si to so mnou dokonca nacvičila, keďže som si ich potom dávala sama večer .
to sú moje skúsenosti, ale každá sme iná (ja som napr. brala diphereline, fostimon a nakoniec pregnyl), tak je to na tebe.
držím palce, nech to vyjde.

lucia.kl
20. máj 2011

@zuzanka7834 ahoj. je to síce už dva roky, čo som prešla stimulkou a ja som pichala - diferelin - to boli inekcie normálne to som pichala asi 3 týždne a až potom sa mi k tomu pridal gonal - pero a ešte jedno, čoho meno si nepamätám a tiež to boli inekcie - dá sa to v pohode zvládnuť....

maciatko31
20. máj 2011

@zuzanka7834 ak si vyberieš menopur, určite sa nemusíš báť toho, či si to zvládneš zarobiť a pichnúť. Moje 1. IVF bolo tiež s Menopurom, bola som rovnako vydesená z celej tej procedúry, ale v podstate len ten 1. deň. Potom to už bola rutina. Mne celú stimulku pichal injekcie mangel, ja som sa bála. Až v posledný deň, keď mm nebol doma a ja som nemala na výber som to zvládla aj sama. A odvtedy som ťažkáá pohoďáčka a k ihlám už nikoho nepustím. 😀 😀
Menopur je spôsobom získavania hormónov považovaný za menej čistejší ako Gonal al. puregon. Niekto tvrdí, že po Menopure má menej vajok a pod. Ja osobne mám s ním dobré skúsenosti, aj keď som neskôr používala tie druhé lieky. Vieš ono sa Ti s perom /gonal, puregon/ lepšie nastavujú jednotky, nemusíš nič zarábať a tak. Ale na druhej strane, keď načneš pero a neminieš ho celé, tak tie ostávajúce jednotky už nevyužiješ, lebo to sa musí do mesiaca spotrebovať, takže máš dosť veľkú finančnú stratu. V Menopure Ti to nehrozí, všetky neotvorené fľaštičky môžeš využiť až do ich expirácie.