icon

Téma, ktorá s vami najviac rezonuje a chceli by ste s tým pomôcť

nikinikiniki17
17. dec 2020
Strana
z2
nikinikiniki17
autor
17. dec 2020

@nikinikiniki17
@nikinikiniki17 Ahojte zienky. Zaujíma ma, ktoré temy s Vami najviac rezonuju trápia vás a privítali by ste akoby sprievodcu týmto územím. Vysvetlim. Prešla som si údolím svadby, nevery, rozvodu, závislosti, úzkosti, strachu.....po skoro 10 rokoch a x kurzoch a stretnutí s vplyvnými ľuďmi viem že by som vedela pomôcť. Chcem len pár návrhov ktoré temy by vás najviac zaujali. Dakujem a krásny deň.

brita7777
17. dec 2020

Psychicke tyranie, nasledky tohto typu tyrania, preco sa niekto stane tyranom, preco si niekto tyrana pritiahne k sebe, narcisticka porucha osobnosti v rodine, narcisticki rodicia, surodenci, ako spoznat toxicku osobu pri prvom stretnuti, ako sa branit manipulacii atd

deti95060810
17. dec 2020

môžem napísať aj do IP?

denkatn
17. dec 2020

ja by som chcela o dlhorocnych partnerskych vztahoch temy, ze ako byt doma pritazliva, ked sa valia povinnosti z kazdej strany, odbornici radia nieco vyhodit.. ale co? upratovanie som dala na minimum, dietatu stiham sa jednu hodinu denne, varim, periem, robim z domu, ak si najmem upratovacku, musim este viac robit, este menej stihnem dieta, tak to mi nepomoze... pomoc so strazenim od rodiny nemame, a nezvladam sa o seba starat, a zit ako partnerka, som len upratovacka, kucharka, ucitelka v skolke, nakupny agent, manazer na vsetky spravy od operatorov, internetu, elektrarni, bank, sprava uverov, sprava nehnutelnosti, starostlivost o domace zvierata, agent pre darceky pribuznych, agent pre vsetky choroby v nasej domacnosti a zodpovedna osoba za nakup liekov🙂 a kde som ja?

nikinikiniki17
autor
17. dec 2020

@brita7777 ďakujem krásne brita narcizmus a nacisti ako taki sú tu aj budu. Ja som s jednym žila 4 roky. Otázka je prečo ti chodia do života. Výborný námet ďakujem krásne ešte raz

nikinikiniki17
autor
17. dec 2020

Den
@denkatn milé a veľmi zaujímavé. Sama som si prešla tým čo popisujes až na to že ja som nepracovala doma. Vidím to ako zaujímavú tému ako toto všetko zvládať s graciou. Odborné postupy poznáme všetci ale aplikovať ich do praxe nemožné. Ja ďakujem za tvoj čas a určite túto tému zahrniem do svojho programu ktorý prejdeme a s úsmevom sa pozrieme ale ľahké. Ďakujem ti

nikinikiniki17
autor
17. dec 2020

@deti95060810 budem rada

makova333
17. dec 2020

Dobry redaktor si vie temy najst sam...

acer11
17. dec 2020

@nikinikiniki17 a ako teda ideš pomáhať?

mirkaz156
17. dec 2020

@nikinikiniki17 ja by som teraz veľmi potrebovala pomôcť 🤦🤦ako sa naučiť pracovať s negativitou zlobou a nenávisťou voči konkrétnej osobe 😕 neviem ako to prekonať a čo s tým robiť ale strašne sa toho chcem zbaviť a neviem už ako na to a čo vyskúšať sama som z toho nešťastná🤦😔😔

makova333
17. dec 2020

@mirkaz156 zalezi, ci sa s tou osobou stretavas alebo nie, aky bol medzi vami problem, ci sa da vydiskutovat alebo nie. Netreba riesit ani sama v sebe, co ovplyvnit nevies. Pomaha joga, meditacia, relaxacne techniky, autogenny trening... A treba si zapamätat, ze akakolvek negativna energia k druhej osobe, plodi negativnu energiu k tebe samej.

mirkaz156
17. dec 2020

@makova333 S tou osobou bývam a nedá sa ,,cúvnuť,, vydiskutovať sa to nedá lebo každý máme svoju ,,pravdu,, a kompromis má byť asi taký ako drž hubu a krok... Neviem to ovplyvniť... Ja som si toho vedomá ale nejaké meditácie mi velmi nejdu a nemám čas ani energiu každý deň tým zabiť hodinu 😔 proste potrebujem niečo ,, iné,, ale neviem čo 😔

andrea_prestastna
17. dec 2020

Mna by zaujimalo
tema uzkost ...
potom
strach otehotniet po MA

makova333
17. dec 2020

@mirkaz156 treba veci riesit v takomto pripade... nezotrvavat v toxickych vztahoch. Samozrejme, meditacia bez riesenia situacie pomoze len ciastocne a aj meditovat sa treba ucit. A urcite na zaciatok nie hodinu, ale par minut. Chapem, ze teraz je to tazko, ale skus sa poradit s dobrym psychologom ako situaciu riesit. Mozno existuje riesenie, len zo svojho pohladu ho zatial nevidis.

danica2711
17. dec 2020

aký altruizmus, a že by zadarmo? Alebo vôbec nejde o pomoc, ale o získanie námetov za nejakým účelom?

nikinikiniki17
autor
Autor odpoveď zmazal
nikinikiniki17
autor
Autor odpoveď zmazal
nikinikiniki17
autor
17. dec 2020

@mirkaz156 skús porozmýšľať čo ti na tej osobe vadi. pomenuj to a hľadaj v sebe niečo podobné. Ostatní ľudia nam len zrkadli nas samých. Skús sa v tom trošku pomotkat čo ti vyjde.

nikinikiniki17
autor
17. dec 2020

@andrea_prestastna úzkosti budem riešiť určite aj to ako ľahko sa ich vieme zbaviť.

nikinikiniki17
autor
17. dec 2020

@danica2711 každá otázka ma nejaký účel.

nikinikiniki17
autor
17. dec 2020

@danica2711 tem je viac ako dosť len chcem vedieť co teraz sa najviac riesi. Ďakujem za postreh. Ja sama by som uvítala pomoc ked som to potrebovala a takéto informácie mi chýbali. Nazvala by som to predsa len pomoc.

mirkaz156
17. dec 2020

@nikinikiniki17 motkám sa v tom už celkom intenzívne dlhšiu dobu a neviem sa ,,odraziť,,

nikinikiniki17
autor
17. dec 2020

@mirkaz156 čo teda konkretne ti na nej vadi

mirkaz156
17. dec 2020

@nikinikiniki17 bývame so svokrom... pokiaľ som sa nevydala do tohto domu (už je manželov vysporiadali sme sa so všetkými) tak ako tak sa snažil zapájať variť upratovať normálne ako keď človek býva...po svadbe to začalo upadať a odkedy som doma (na materskej) nedá sa to vydržať cítim sa tu ako vo väzení v toxickom vzťahu s energetickým upírom 🤦 ten človek nepohne pre dom a chod domácnosti ani prstom očakáva že všetko spravím zariadim upracem navarím sama na materskej a postarám sa ešte aj o neho takým štýlom že navar mi uprac dom a choď po mne upratovať spoločnú kuchyňu keď v nej ja spravím bordel zatvárať dvere umývať moju kúpeľňu upratovať spoločné priestory... Je to veľký 50 ročný dom a ja som sem ani nechcela ísť bývať ale manžel ,, nechcel z domu,, takto sa trápim aj ja aj manžel... Skúšali sme s ním komunikovať viac krát bolo to vždy neúspešné... nastolili sme harmonogram ktorý nedodržiaval...napisal si čo má spraviť cez týždeň, a nespravil a podobne...Naposledy mi povedal že som si ho pomýlila a on nie je môj manžel (on iba chce aby som mu ja robila
,, manželku,, ale to je podľa neho v poriadku) ako z tohto vykľučkovať??? Dúmam nad tým neúspešne pol roka. Chcela by som sa odsťahovať ale keďže sme zobrali hypo na tento dom tak to už na nič iné nevychádza a predať ho nemožme lebo kde by išiel svokor...

deti95060810
17. dec 2020

@mirkaz156 poznám...aj moji ex svokrovci sa zasekli kdesi v 17 storočí a nevestu mali za slúžku...🙄

mirkaz156
17. dec 2020

@deti95060810 no ale čo s tým v takejto situácii? Nad to sa nedá ,, povzniesť,, keď každý boží deň musím po ňom niečo upratať alebo vyriešiť 🤦 som z toho na prášky. Manžel si to uvedomuje ale nevieme z toho von. Ja som tu nešťastná on je nešťastný že ja som nešťastná no a to naše mimčo za nič nemôže kvôli svojej rodine to chcem vyriešiť ale ja fakt neviem ako 🤷🤔

bluka2
17. dec 2020

@mirkaz156 a keby sa predal dom, nebolo by na dva menšie byty? Hocičo, len nie toto...

mirkaz156
17. dec 2020

@bluka2 on do bytu nepôjde lebo chová celý život zvery a na byte by nemal čo robiť 🤦

bluka2
17. dec 2020

@mirkaz156 prenajat izbu v dome niekomu, nech si nazivaju teda so zverou a za tie peniaze plus k tomu dáku stovku menší podnájom pre vás?

mirkaz156
17. dec 2020

@bluka2 vidím to nereálne zo všetkých strán mojej manželovej a hlavne finančnej 🤷🤦

Strana
z2