icon

Teroristický útok v Moskve: Reakcie verejnosti

23. mar 2024

Preco som tu nenasla ani jednu temu o vcerajsom spachanom teroristickom cine v Moskve? Preco si nikto teraz na profilovky nedava ruske vlajocky za vyhasnute nevinne zivoty celych rodin, ktorych chladnokrvne zabili ukrajinski (americki) teroristi? Ci tie zivoty za to nestoja?

Strana
z2
pribinak
23. mar 2024

Však buď prvá. Buď inšpirácia. Preco si anonymne? Veď daj svoj privilégium a aj s vlajkou ruska
Či čo?

zalka
23. mar 2024

Tuším sa k činu prihlásil islamský štát. Netušila som že je na Ukrajine a v Amerike.
A áno aj to je tragédia, lebo teroristi si nevyberajú vojenské ciele ale civilov. Viď pred pár rokmi útoky vo Francúzsku alebo vo Viedni tuším cez advent. Detto tuším aj v Nemecku cez advent bol teroristický útok.

cafelatte
Autor odpoveď zmazal
annm81
23. mar 2024

Najskôr to bude tým, že ruská vlajka symbolizuje teroristický štát? Snáď nechceme každého ruského civila stotožňovať s Ruskom ako štátom, nie? Alebo áno? Lebo potom by sme mali každej obeti útoku v Moskve pripísať vojnu a genocídu na Ukrajine.

doriiis
23. mar 2024

@zalka ...medzitým sa zistilo,že zatknutí teroristi mali údajne spojky na ukrajinskej strane a po cine tam chceli prejsť

zalka
23. mar 2024

@doriiis nestihla som postrehnúť...

annm81
23. mar 2024

@zalka To prihlásenie sa ISIS je veľmi nečakané. Omnoho pravdepodobnejšie by bolo, že si to Rusi zabezpečili sami (nič nové u nich), aby mali zámienku na niečo nekalé (napr. všeobecná mobilizácia). Ďalšia pravdepodobná verzia by boli Čečenci, Dagestanci alebo možno nejaký vnútorný odboj. Niežeby útoky islamistov boli v Rusku nevídané, ale práve v tejto dobe sú pomerne nečakané.

@doriiis Že Rusi klamú už vieme dávno. Že nedokážu zo seba vysypať ani trocha uveriteľné klamstvo vieme tiež. Ale čomu všetkému sú rusofili schopní uveriť, ma prekvapuje vždy. Na východ od Moskvy je pustatina, ale teroristi utekali na Ukrajinu - cez Rusmi najstráženejšiu hranicu, Rusmi zamínované územie a vojnový front - geniálny plán na útek.

katka700
23. mar 2024

Smrť toľkých ľudí je vždy hrozná. Vinu nesú tajné služby ktoré o plánovaných útokoch vedia ale nezabrania im. Smrť civilistov sa hnusne zneužíva na propagandu. Rusakov varovalo USA ale nič nespravili, teraz to zneuziju ako masaker v Beslane.

doriiis
23. mar 2024

@annm81 ....však ja netvrdím,že tomu verím.Ani,že to je pravda.Len som to citala

cafelatte
Autor odpoveď zmazal
pribinak
23. mar 2024

Otázka je prečo Rusi odignorovali varovania ktoré im Američania poskytli?

krajinka
23. mar 2024

Prečo sa pýtaš anonymne? Ak máš chuť daj si ruskú vlajku do profilu ja na to nevidím žiadny dôvod

miskakyska
23. mar 2024

@krajinka ty prečo odpovedaš anonymne?.. nemáš fotku, nemáš meno...v spleti mk si presne taký istý anonym,ako autorka..

kat_
23. mar 2024

najsmutnejsie na tom celom je, ze sa tomu dalo zabranit, spravodajske sluzby mali informacie, upozornovali... Putin to zlahcoval a tak to dopadlo... jemu okrem seba sameho nezalezi na nikom, ani na svojich... seba vozi v pancierovom vlaku, nepr.veste, kam moze posle dvojnika, ale ak ide o ludi, kaslat na nich... ved mu to zahra do karat...

kat_
23. mar 2024

a nemas pravdu, boli tu vcera statusy so svieckami, neviem kolko, ale boli...

krajinka
23. mar 2024

@miskakyska odpovedám pod svojím nickom snáď v tom vidíš rozdiel

annm81
23. mar 2024

@kat_ Otázne je, či informácie boli natoľko konkrétne,.aby sa dalo útoku zabrániť.

Iná vec je tá, že Rusi sú majstri v záchrane civilistov pred teroristami. Dvadsať rokov dozadu v podobnej situácii v divadle v Moskve, prišli na záchranu Specnaz a záchranou tam zabili ca. toľko ľudí, ako včera teroristi.

pkgirl30
23. mar 2024

Je to hrozné a strašidelné. ja som za nich zapálila sviečku.

fajnova
23. mar 2024

Vieš čo, ja som bola včera doslova zhnusena z komentárov na sme. Tí "najslusnejsi a najvzdelanejsi" sa z toho smiali a tešili a obetí sa im zdalo málo. Fuj ty kks, to je úplná žumpa.
Je to obrovská tragédia, boli tam aj deti. Je mi to veľmi ľúto.

maranco
23. mar 2024

Netreba vynášať rýchle súdy, celé je to také "zvláštne" a možno až časom sa dozvieme čo bolo v pozadí.

Ak sa zhromaždí v Ruskom meste malá skupinka ľudí už to hneď kontroluje polícia, nedovolené zhromaždenie a keby mal niekto transparent už ho berú. Tu je koncert pre 4000-6000 ľudí v hlavnom meste a nerieši to polícia, nekontroluje, nie je na mieste?
Západné krajiny vyzvali svojich občanov v Rusku aby sa nezhromažďovali na veľkých podujatia lebo hrozí útok. U nás obyčajný futbalový zápas dohliada tam polícia a to máme mierový stav.
V piatok doobeda bol vyhlásený v Rusku vojnový stav (už nie je špeciálna vojnová operácia), v piatok večer je teroristický útok.

K útoku sa prihlásil Islamský štát, (možno chcú len využiť príležitosť a zviditeľniť sa) ale nevyzerá to na bojovníkov ISIL, nekričali Alah akbar. Bojovník ISIL má svoju "hrdosť" nezdrhol by po streľbe, vzal by rukojemníkov, alebo bojoval do konca a stal sa mučeníkom, alebo sa odpálil.

Nájomný vrah je viac inteligentný, tých čo chytili vyzerajú "jednoduchšie". S rubľami na ruskej karte utekať na Ukrajinu alebo na západ, tam nefungujú v bankomatoch ruské karty ako si vyberú druhú splátku za útok? Ak si aj vybrali v rusku z bankomatu prvú platbu kde si tie ruble vymenia komu ich predajú? Mimo Ruska sú "bezcenné".

Ministerstvo zahraničných vecí Tadžikistanu predtým označilo údaje o zapojení občanov krajiny do teroristického útoku na koncertné centrum Crocus za "falošné", uviedla agentúra TASS. Tí ľudia ktorých tam mali pasy sú v svojej krajine v Tadžikistane.

Komu by to prospelo?
Ukrajina má dosť svojich starostí, účinok zabitia 150 civilistov na koncerte je pre ich výsledok vojny k ničomu. Pre nich by bolo účinnejšie zničiť továreň, železničnú stanicu, rafinériu alebo zabiť vojakov.
Takto by dosiahli len symbolické "pichnutie do osieho hniezda" a Rusi sa viac zomknú a budú ochotnejší si utiahnuť opasky v prospech vojny.

V našej ústave pri vyhlásení vojnového stavu musíš strpieť väčšie obmedzenia, môže obmedziť základné práva a slobody a uložiť povinnosti, môže ti štát zobrať majetok ktorý vedia použiť ozbrojené síly .
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2...
čo nikto neprivíta s nadšením. Ale keď sa všetci zomknú a chcú pomstiť teroristický útok, tak občania budú "ochotnejší" trpieť.

Celé to môže to byť aj časť skladačky nezvratných udalostí, ktoré nakoniec zmenia dejiny sveta.

bloger
23. mar 2024

Viaceré krajiny odsúdili tento teroristický čin. Sústrasť je možné vyjadriť aj iným spôsobom. Nie sú potrebné vlajočky. Každý to môže vyjadriť sebevlastným spôsobom. Aj ich životy majú nevyčísliteľnú hodnotu.

prvecominapadlo
23. mar 2024

Ja len, ze ak hladas odpovede na to, aku hodnotu maju zivoty stratene teroristickym cinom, svojim prispevkom davas najavo, ze pre Teba je ich smrt najma prilezitost na rozduchavanie vasni. Sudim podla konfrontacneho tonu a slov, ktore si zvolila. Zjavne Ti na tych zivotoch az tak velmi nezalezi, ked namiesto piety a ucty alebo tej obycajnej zmeny profilovky a normalneho prispevku, sa iba bulvarne prizivujes na niecej smrti. Dost nepekne.

gab1sol
23. mar 2024

Každá smrť nevinného civilistu je odsúdenia hodná a zaslúži si súcit. Avšak odhliadnuc od tvojho tvrdenia o chladnokrvnom zabíjaní ukrajinskými (americkými) teroristami, ako by si odlíšila tých, ktorí si tú vlajku dali zo súcitu od tých, ktorí ju tam majú už teraz, pretože sympatizujú s Putinom a schvaľujú kroky Ruska na Ukrajine?

zmrzlinka2021
23. mar 2024

@cafelatte no ja by som na mieste prezidentky nedala vlajku agresora. Terorizmus treba odsúdiť, ale rusko je teroristický štát tiež. Veď nám susedov napadol

egonsk
23. mar 2024

staci pozriet zahranicne tv news a tam podavaju viac informacii. U nas sa im to nehodi do kariet, preto to spomenuli iba okrajovo vo vecernych spravach. Na zahranicnej TV davali aj rozbor videa a zdovodnenie, preco za tym nie je IS, aj to, ze kde zadrzali utocnikov, aj dalsie podrobnosti, podlozene aj videom... Je vsak naozaj smutne, ze ludia prisudzuju inu hodnotu ludskeho zivota, ktory patri roznym narodom. Na jednej strane sa robi pomaly statny smutok a prevrat koli par jedincom a na druhej sa berie ako bezna sucast zivota, ked padnu stovky behom okamihu. Dvojaky meter je cestou do pekla.

apolka77
23. mar 2024

Ani by som sa nečudovala ak by tento teroristický čin pochádzal priamo z Kremla . , za zámienkou obviniť z toho Ukrajinu či západ...
Koniec koncov denacifikuju Ukrajinu tak, že na celom východe bombardujú a zabíjajú rusky hovoriacu menšinu. To im nevadí že zabíjajú svojich ľudí?

A milá autorka , každému normálnemu človeku je zle keď vidí toľko mrtvych ale je trúfalé za tento čin obviňovať Ukrajinu či západ...hlavne keď sa k činu prihlásil Islamský štát..lenže Rusku by sa teraz náramne hodilo za to obviniť západ ..su schopný zabíjať svojich ľudí so zámienkou denacifikovat...takže je veľmi diskutabilné hoc čo príde z Kremla.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
annm81
23. mar 2024

@chodec15 Rusom životy nevravia nič - ani životy vlastných civilistov. Dubrovka je jeden prípad. Ďalší, keď, podobne ako tu, mali Rusi info o chystanom útoku v Beslane, a podobne ako tu, ani v Beslane nespravili žiadne opatrenia, plus tam špeciálne jednotky zjavne nemali špeciálny výcvik na to, ako odlíšiť, či zabijú decko či teroristu.

Druhá vojna v Čečensku tiež začala stovkami mŕtvych, ktoré dosť možno majú na svedomí FSB.

scorpionflower1
23. mar 2024

Ach, vidim, ze znova a zas sa tu ruske narativy siria rychlostou svetla. Ako vzdy je Slovač pre Kremel lahko ziskana korist. Odporucam knihu Vsetci mocni Kremla, je to reportazny popis od Putinovych zaciatkov po cca 2018. Rusi kazdu jednu udalost takehoto razu vyuzivaju na eskalaciu napätia a obvinovania USA, takyto utok uz raz bol a tiez ho pouzili ako zamienku na to, aby mohli zrovnat so zemou Čečencov a oblbnut domace obyvatelstvo a samozrejme vsetkych Kremlotrolov, co su ochotni uverit ich debilnej propagande.

rude_baby
24. mar 2024

@fajnova fuuu a to keby si si prečítala kométy na čase, to by si zirala...

Strana
z2