icon

Testovanie na zvieratách

19. okt 2021

Ahojte neviem či je to v skupine povolené ale hrozne moc by som chcela aby sa toto dostalo na také čísla že by raz a navždy zakázali tieto zverstvá. Ide teda o petíciu. Ak je to však zakázané zmažte ju kľudne. Som však presvedčená že má zmysel a môže pomôcť tým chudáčikom ktorí si sami nedokážu pomôcť. Dávam sem link na podpis petície https://www.zapokusybezzvirat.cz/ - ak chcete a máte žalúdok na to neplakať a pozrieť si video čo sa deje za dverami v laboratóriách na tých nevinných tvoroch pozrite si Instagram @svobodazvirat na profilovke majú biele pozadie s oranžovým tuším nápisom a hneď prvé video. V tomto projekte je zaangažovaná aj Notsofunnyany, Benny Cristovao atď...nikto z nich nevydržal neplakať. Chcem touto cestou poprosiť všetkých ktorým to nie je ľahostajné podpíšte to. Po tomto videu som si spravila očko u jednej dievčiny ktorá mi dala tipy na netestovanú kozmetiku ako rozoznať ktorá z ponúkaných je naozaj cruelty free a aký certifikát musia mať takisto na akej stránke sa dá toto overiť. Dám len rýchlotip napr. Manufactura je jednou z takých kozmetik a čo ma sklamalo je že aj Yves Rocher aj La Roche Posay aj The Ordinary aj Revolution skincare London ktoré som všetky používala tiež nie najlacnejšie takisto na ZVIERATÁCH TESTUJÚ. Mne to nie je ľahostajné a aj keď som na tento problém žiaľ veľmi malička a v podstate rybou v mori pevne verím že každý jeden kto začne od seba neskutočne dokáže pomôcť. Za rok umrie 10,6 milióna zvierat v labakoch kde im lejú nie len do žalúdka ale do očí a uší na pokožku zahrajte ktorý im dokáže rozleptať sliznice testuje sa rad radom všetko od alkoholu po najväčšie chemikálie aj napr na čistenie odpadu. Je mi ťažko už len čo to píšem. Tú bolesť si nikto z nás nevie predstaviť. Možno už konečne budete mať aspoň predstavu tí čo ste netušili aké kruté to naozaj je keď kliknete na ten profil a uvidíte kvíliaceho psíka akoby ho zaživa rezali alebo psíka z ktorého kvapká krv lebo mu niečo pichli. Veľmi ťažký pohľad. Je to tak hrozne že sa mnohí na to nedokázali dopozerať no nemalo by to znamenať aby sme predtým zatvárali oči a snažili sa tváriť že sa to nedeje a nie je to realita. Keď už nedokážeme urobiť viac prosím kto chce a nie je mu to ľahostajné nech pomôže aspoň takto zmenšiť ich utrpenie nepodporovaním tohto nechutneho biznisu. Prosím nerozputavajte hádky nie je to o nás ale o nich. Pre možno kontroverznosť tejto témy dávam to anonymne. Buďme naozaj lepší aspoň pre tie tvory keď už nie pre seba. Moc ďakujem každému kto to dočítal až sem a kto to naozaj podporí a podpíše túto petíciu proti týmto hyenam

karolinakr
27. okt 2021

@liusa82 Humánny pokrok teraz robí nábory a hľadá dobrovoľníkov, a teraz som si prečítala, že v kožuchu ako ruská bárišňa 🙂 dobre si to vystihla.

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
dorinecka45
27. okt 2021

len jedna vec... u nas sa tekto testovanie NEDEJE. u nas su tak prisne podmienky pre zalozenie zariadenia na testovanie zvierat, ze ich je iba par.a rozhodne sa v nich nerobi nic co si videla v tych videach.odporucam si trosku postudovat, pozriet si poriadne stranku statnej veterinarnej spravy.. tam si vies najst ake projekty momentalne prebiehaju,kolko zvierat sa pouziva, akych zvierat a preco.dokonca sa dozvies aj to, ako su zabezpecene podmienky pre zivot zvierat, ako su zlepsovane a preco je pouzity dany pocet zvierat na dany projekt.predstav si ze si vedec, mas napad,.chces spustit projekt.musis napisat co ides robit,preco to ides robit,nesmel to uz pred tebou nikto vo svete robit (to si musis zistit sama a ver tomu ze oni si to velmi dobre overia) kolko zvierat chces pouzit,preco tolko zvierat, aky typ zvierat,preco tento typ..co s nimi budes robit,aky stupen krutosti puzijes a preco, co vsetko si urobila preto, aby si vobec nemusela ten projekt na zvieratach spustit (aj toto si vedia velmi dobre overit) a ci tie zvierata projekt preziju,alebo ci a ako ich musis zabit....a to nie som este ani v polke.vsetko sa kontroluje a cely proces je velmi prisny. nepozerajte prosim americke filmy ani dokumenty.ak chcete bojovat za prava zvierat v amerike,bojujte tam.tam su uplne ine podmienky a uplne ina situacia.u nas sa testuju prevazne srdcovo cievne zalezitosti,rozne chronicke ochorenia atd atd. ziadna kozmetika 😉

dorinecka45
27. okt 2021

@liusa82 paneboze 🤦 labaky si zvierata kupuju od certifikovanych firiem ktore tie zvierata priamo chovaju na tieto ucely.neodchytavaju ich na ulici,v utulkoch ani nikde inde.tie zvierata musia byt od pocatia cez narodenie a cely svoj zivot v kontolovanom prostredi,inak by ziaden vyskum nemal zmysel.

dorinecka45
27. okt 2021

velmi ma mrzi neinformovanost verejnosti o tom co sa u nas testuje, na akych zvieratach a preco. mrzi ma toto demonizovanie a striktne odmietanie testovania na zvieratach. vedzte,ze by ste dnes nielen ze nemohli uzit ziaden liek, ale tymto testovanim sa napriklad zdokonaluje aj diagnostika roznych ochoreni, kontrolovanie stavu a funkcii roznych organov atd bez toho, aby to bolo pre pacienta prilis invazivne.ked chceme vediet liecit rozne ochorenia,musime vediet ako funguje patologicky proces.to sa tiez neda zistit inak.na molekularnej urovni fungujeme vsetci rovnako,ci uz my, kraliky,potkany alebo mysi.takto to proste je.toto co vy tu riesite nema z nasimi vedcami nic spolocne. tak tu neurazajte niekoho,kto sa vam snazi vysvetlit ako to funguje u nas a to priamo zvnutra. @ziarifka podla vsetkeho vie o com hovori a verim ze jej praca je pre nas prospesna a neocenitelna. toto na co tu upozornujete je extremne krute,ale nereflektuje to sutuaciu nas. v ziadnom pripade.

autor
27. okt 2021

@liusa82 sú zakázané testovania už výsledného produktu ale to čo tomu predchádza už do toho nespada a takisto prísady ktoré si môžu firmy nechať dovážať môžu byť takisto testované žial

autor
27. okt 2021

@ziarifka google vyhodí každú vec aj takú čo je napr hoax na googli nájdeš všetko to neznamená že je to pravda

autor
27. okt 2021

@dorinecka45 Akurát premýšľam ako dokáže byť človek tak obmedzený že dokáže napísať v podstate niečo aby ti zalepil ústa tým že sa to nedeje... Snaha sa cení no nepodarilo sa ti to....vieš ide o to že tá petícia je zameraná na zmenu zákona v celej eú nie som tak obmedzená aby som povedala že chill tu sa to nedeje tak neriešme...ak si myslíš že toto je len vo filmoch si ešte viac obmedzená než som si myslela. Bohužiaľ to asi len ako väčšina ľudí nechceš vidieť možno práve preto že to nie je problém Slovenska. Žial je to realita a deje sa to a kruto nikto tu nepovedal nič o Tom na akých územiach sa to deje. Možno si len citovo vyprahnuty človek a zvieratá ktoré trpia mimo našej krajiny ťa nezaujímajú ale to je tvoj problém ja som sem napísala pre ľudí ktorym to jedno nie je a ak možno nevedia ako aby pomohli dala im tipy a nejaké tvoje domnienky ( a to sa na mňa naozaj nehnevaj ale neprišla som si sem meniť nazory s ľuďmi ktorí to nevidia ako problém a nechcú dopomôcť ani niekomu vyvracať jeho názory ale len informovať o možnostiach zmeny a o Tom ako sa dá tomu pomôcť ľuďom ktorí CHCU a keď nechceš nekomentuj to prosím nechcem sa tu ozaj s nikým hádať je to zbytočne sú len dva tábory ľudí presne ako očkovaní neockovaní jedna skupina druhej nijako nezmenia nazory len sa hadaju a žerú navzájom čiže asi tak) ma naozaj netrápia....ak by si si totiž tu petíciu otvorila zistila by si že niekoľko desiatok krajín sa už zapojilo možno ani priamo u nich sa to nedeje ale každý človek ktory tie zvieratá má rád a nepáči sa mu zaobchádzanie s nimi to podpísal bezohľadu na to kde sa to deje....a ďalším dôvodom na to aby sa to riešilo aj keď sa to u nás nedeje je to že jednotliví dodávatelia môžu testovať čiže firma ktorá chce vyrobiť produkty nože používať tieto testované zložky ktoré sú práve testované týmto nehumannym spôsobom stačí len vidieť ďalej než na špičku svojho nosa...

autor
27. okt 2021

*môže používať
A dodám len že nie len dodávané jednotlivé zložky ale aj dodávané kozmetické a ine čistiace napr produkty už hotové a mnoho ďalších je dovážaných zo zahraničia kde napr testujú čiže nie je všetko čiernobiele ide len o to či to človek chce alebo nechce vidieť

dorinecka45
27. okt 2021

pre nas platia rovnake zakony ako pre celu eu...takze v eu to bude velmi podobne ak nie prisnejsie ako u nas.mas zdroje tych videi?.vies ktore zariadenia z ktorych krajin na nich su?.vies ci ma ta peticia v eu vobec zmysel, o to mi ide.. ja plne chapem tvoje emocionalne stavy, toto je taky stupen krutosti ze pochybujem ze to niekoho necha chladnym.chcela som ti len vysvetlit ako to funguje u nas a preco sa to robi u nas a ze to nema.nic spolocne s obsahom tych videi. ak mas nejake otazky, kludne mi napis aj ip, rada ti odpoviem. ale ver tomu, ze co sa tyka nasich zariadeni, kontrola zo statnej veterinarnej spravy nam povedala ze je to sice smutne,.ale nase zvierata maju lepsie podmienky ako my ludia v nasich kancelariach.

vv88
27. okt 2021

Zaujimalo by ma, ci jes maso, resp. mlieko a mliecne vyrobky.

autor
27. okt 2021

@dorinecka45 o to je to ešte smutnejšie že to zviera v živote nepocíti to načo má právo.... Že je namnožene a vlastne celý čas odchované a vopred odsúdené na takéto zaobchádzanie len na to aby sa robili na nich pokusy celý život v nejakej klietke alebo si myslíš že zvieratá chodia venčiť von napríklad alebo že majú možnosť sa spolu medzi sebou zahrať? ... Ak ti to príde normálne tak si pre mňa jedna z tých bezcitných ľudí ktorí toto na tých zvieratách robia príde mi tak každý človek kto dokáže takto uvažovať že je to okej... Možno je to len tá zaslepenosť že to proste nechceš vidieť... Milujem ľudí ktorí si myslia že za to že zviera sa nedokáže ubrániť že sa nedokáže vyjadriť sa berú ako nadradení ľudia a že vlastne zviera je to nato aby nás ľudí počúvalo a bolo podriadené našim predstavám a tomu čo by sme chceli my nerešpektujúc ich právo na život presne takisto ako každý živý tvor má právo na život, plnohodnotný život len ľudia majú potrebu stále niekomu tie práva brať a porušovať....Ako vidíme aj v dnešnej dobe... Presne si to vystihla tou vetou panebože veď sa neodchytávajú niekde na ulici oni sú na to počaté narodené vychované tak je to v poriadku...bože hnus... Neviem si predstaviť ako dokážu také maličké bezbranné vystavovať testovaniu samozrejme asi nie kým sú malé ale musia sa starať o ich zdravotný stav musia ich sledovať ako vyrastajú ako sa vyvíjajú a potom s nimi spravia toto je to hyenizmus a každý kto s týmto pracuje tiez je pre mňa tiež hyena aj to zviera by malo pre mňa väčšiu hodnotu.. chápem ľudia ktorí kupujú veľakrát netušia čo sa skrýva za tým celým.... Ja som tiež netušila dlho ale keď viem nie je mi to jedno keď som si vedomá toho ako to testujú ako to funguje a mnoho ďalších... Ja odsudzujem proste firmy ktoré aj napriek ďalším alternatívam možným neurobia tie kroky k tomu aby nemuselo byť toto že sa všetky firmy proste nesnažia eliminovať až úplne vymazať toto....lebo x firiem dokázali že sa to dá

autor
27. okt 2021

@dorinecka45 som rada veľmi rada že viem že tu sa to nedeje naozaj veľmi moc rada len verím že sa týmto vedia ešte sprísniť zákony keď je tá petícia aj po ostatných členských štátoch eú ....keď uvidia že sa voči tomu búria proste krajiny tá petícia má moc môj názor nie som vševed ale verím v to

liusa82
27. okt 2021

Inak toto ani ja nechápem.Myslim tie videá.To ako uniklo na internet omylom alebo čo? lebo neverim že tie labáky by to len tak natáčali a ešte aj samé od seba zverejnili.Ja som to radšej ani nepozerala to sa priznám

autor
27. okt 2021

@vv88 nie alergia na mliečnu bielkovinu mi bola diagnostikovaná tri roky dozadu robilo mi zle mlieko potom som chvíľu pila ale snažím sa nabehnúť na vegánsku stravu no nejde všetko hneď aby telo neutrpelo šok keďže ešte nepoznam všetky náhrady vegánske ale čo sa týka mlieka pijem rastlinné aj jogurty atď s mäsom som sa rozhodla seknut nedavno asi od toho videa že mi to nejako prišlo ako životný štýl veľmi sympatické a pomaly sa do toho dostávam

autor
27. okt 2021

@liusa82 myslím si že to uniklo ľuďmi ktorí su napr aktivisti a snažia sa odhaliť určité veci zo zákulisia celej veci... nemyslím že je to fake tých videí je enormné množstvo a z môjho presvedčenia som si istá že to je to proste pravda

dorinecka45
27. okt 2021

ver mi ze ja mam taku skusenost, ze k tym zvieratam je chovany velky respekt. kolko krat sa aj slzy u nas preleju za ne. a to hovorim a mysiach a potkanoch. nie nemozu sa hrat mimo svojich ubikacii, iba medzi sebou.nie su po jednom, to je totiz u mysi a potkanov zakazane kedze su to spolocenske tvory.to uz by bol urcity stupen krutosti,odopieranie socializacie. hovorim zo skusenosti u nas.ja len naozaj nechcem aby si mi niekto myslel ze to co je na tych videach je standard.to je extrem.to je viac nez extrem.treba o tom diskutovat, ale diskusia potrebuje oponenta, niekoho z druhej strany.tak mi prosim nezakazuj sa k tomu vyjadrovat

vv88
27. okt 2021

Dakujem za odpoved. Ja povazujem uzivanie kravskeho mlieka z velkovyroby v ludskej strave za najvacsi nas eticky prehresok voci zvieratam - z dovodu odobratia telata od matky prakticky ihned po porode - a z hladiska globalnej masovosti tejto praktiky podstatne vyraznejsi, ako testovanie na zvieratach. Mozno by si v ramci zachovania svojho psychickeho a fyzickeho zdravia (uprimne bez urazky) mohla omilostit aspon testovanie v medicine, lebo inak by si uz nemohla uzit ziadny schvaleny liek, alebo absolvovat hocijake laboratorne vysetrenie, ci zakrok.

dorinecka45
27. okt 2021

naozaj ti odporucam aspon nastudovat si v tomto smere legislativu eu aby si vedela co chces este zlepsit,popripade sprisnit.lebo tu vidim ze zatial si si iba pozrela par videi a netusis nic o vyhlaskach,smerniciach,povinnostiach atd. a to ani chovnych a ani laboratornych ani pokusnych zariadeni

liusa82
27. okt 2021

Ešte k tým pokusom.Spomínané sú tu hlavne laboratorne potkany,myšy a králici to je taká klasika.Ale v zozname boli aj psy a mačky.To už fakt nechápem čo môžu robiť s nimi.Ved to su spoločenké zvieratá.Ako mne to fakt rozum neberie

autor
27. okt 2021

@dorinecka45 pozri tiež sa nemôžu predávať drogy znásilňovať zabíjať a denne sa to deje....žiak realita je iná a je toho viac než dosť na to nepotrebujem vidieť pár videí ročne (vyplýva zo štatistiky) umrie niekoľko miliónov zvierat tu nejdem klamať je tam tuším započítany aj počet zvierat zúčastnených tohto testovania ale drvivá väčšina potom musí byť zabitá ako už bolo povedané aj tu v komentoch z rôznych dôvodov a sú tam v zákonoch rôzne medzery ako asi všade a v každom zákone ktoré sa dajú obísť napr značky ktoré chcú predávať do Číny svoje produkty tam je podmienka povinného testovania lebo bez toho nemôže byť produkt na ich území predávaný ... takže je naozaj veľmi veľké množstvo zvierat ročne ktoré utrpí a aj svojim životom ale kľudne to môžeš začať hrať na zákony a toto a hento sa nesmie keď vidíme všade v praxi že najviac sa deje to čo by sa nemalo s týmto argumentom moc nepohneš

vv88
27. okt 2021

Nenosis nic zo zvierat, super, ale: synteticke materialy rovna sa ropny priemysel a jeho brutalny zasah do mnohych ekosystemov. To je tiez tyranie zvierat, ci? Bavlna? Pesticidy pouzivane v jej vyrobe likviduju cele potravinove retazce zivocichov. Mozno nie tak bezprostredne, ako na videach a fotografiach Slobody zvierat z Azie, ktorymi rada vyvolava emocie uz desiatky rokov, ale nie je to tiez krute? Kto z nas moze hodit kamenom? Ktora krutost je este ok, a ktora uz nie?

autor
27. okt 2021

@dorinecka45 a nezakazujen sa vyjadrovať len tie videá ktoré mimochodom nesúvisia len so slobodou zvierat ale videla som pár rokov dozadu už rôzne druhy videí a vidím že to nie je problém len kvôli vzniknutej kampani napr najnovšie ( upozorňujem nesúvisí s testovaním ale so zabíjaním zvierat na mäso) bude v kinách jeden český film ktorý je vraj dosť realisticky natočený že sú tam ukázané zverstvá ako sa to deje keď sú zvieratá poslane na jatka a že sa to tak naozaj deje! Čiže krutosť páchana na zvieratách sa deje všade bohužiaľ a treba tlak ľudí ktorí s tým nesúhlasia aby sa veci pohli ja nejdem mudrovat ani nič je mnoho ľudí ktorí môžu vedieť viac ale ja som reagovala vyslovene na takéto labaky že sa to deje a treba to zastaviť je super že nie všade je to takto ale žiaľ sú aj také a predpokladám že veľká väčšina bude pochádzať z Číny kde úcta k zvieratám proste nie je ale aj USA určite a štáty podobne myslím že v každom by sa našiel jeden (minimálne) takýto labak preto treba aby sa toto nedialo podpora ľudí....ja som nepovedala aby si sa nevyjadrovala v zmysle nepíš nič ale ja som naozaj neprišla s niekým viesť konverzáciu v zmysle ja sa pýtam otázky atď ale chcela som len posunúť petíciu dopredu pridať informácie o netestovaných produktoch ktoré človek môže podporiť skôr ako tento testovaný cirkus atď keď sa dá tak prečo nie ...ale aj v príspevku som písala že nemám v umysle sa s niekým dohadovať atď lebo ja neriešim iné labaky ale tie v ktorých sa to deje čo ja vidím ako problém

autor
27. okt 2021

@vv88 takto by sme ale mohli pokračovať donekonečna lenže my ako spotrebitelia ktorí bohužiaľ sa potrebujú obliekať potrebujú jesť sme na to odkázaní.... Ver že podpisujem každú petíciu ktorá pomáha zlepšiť život na našej zemi podpísala by som každú jednu vec ktorá je pre dobro nás všetkých.... Tento tvoj útok mi príde úplne nezmyselný pretože vôbec nesúvisí s touto témou.. kľudne sa obrat do nejakých skupín diskutujúcich o tejto téme ale tu si zbytočne.... Keď sa človek venuje 40 veciam naraz tak ani jednu nerobí poriadne a ja tiež nemôžem byť všade a venovať sa všetkým témam a problémom sveta.... Napríklad ja som človek ktorý je proste zaťažený na zvieratá a hrozne ma tato tema trápi a dotýka sa ma... Neznamená to však že by som bola ľahostajná k ostatným problémom.... Snažím sa proste žiť tak aby som zanechávala čo najmenšiu stopu či už odpadom alebo takouto formou podpory netestovanej kozmetiky na zvieratách ....ale tiež sa človek nemôže obmedzovať tak že nedokáže žiť normálny život musíš chodiť do práce aby si sa uživila takže ten autobus alebo auto jednoducho je potrebné.. ja som proste narážala len na to že keď sú tu možnosti využitia kozmetiky netestovanej na zvieratách podporím ju keby vidím že sú niekde možnosti podporenia nejakého výrobcu ktorý proste nevyužíva pesticídy na potraviny a plodiny ktoré pestuje ktorý sa snaží tú výrobu robiť najviac EKO ako to len ide podporím jeho lenže bohužiaľ čo sa týka oblečenia a podobne proste my ako spotrebitelia také niečo nemáme kde kúpiť (pokiaľ nie si vševed a ešte aj bohatá aby si si kúpila obrovský pozemok na ktorom by si bola schopná sa postarať a vypestovať všetko aby si nemusela ani len okolo obchodu prejsť) a nevidíme to a častokrát tomu ani nerozumieme preto keby príde niekto kto to dostane do povedomia ľudí a informuje o tom a dá vedieť kde sa dajú zohnať veci ktoré proste neškodia a nezanechávajú stopy zase na ekosystéme a podobne čo si to rozprávala tak rada to podporím nech sa páči môžeš mi napísať moje možnosti ako spotrebiteľa.... Ale dovtedy nechápem tieto tvoje útoky keďže mi to príde naozaj nezmyselné a dosť odveci hlavne v tejto téme úplne iné veci sa tu riešia... Tiež nepíšem do politickej konverzácie o daniach problémy deti v Afrike ( bez urážky to bol len príklad toho ako dosť odveci to je)

autor
28. okt 2021

@liusa82 ani mne.... Je proste nechápem ako niekto môže po zhliadnutí takýchto videí povedať že vlastne to je nezmysel že to sa nikde nedeje to je určite len jeden prípad z mnoha veď to je zakázané a také pravidlá sú atď.... Pritom častokrát to sú zahraničné zdroje proste sú tam jasné ukážky toho ako sa to robí Ako sa to deje a furt nechápem ako to môže niekto proste zhodiť že to tak nie je že to vôbec nie je pravda keď očividne sa to deje nehovorím že u nás ale deje sa to miesto toho aby to človek podporil keď sa to očividne niekde robí (aj keby by sa to malo diať iba v jednom jedinom labáku proste ale koľko tých zvierat tam im prejde pod rukami) tak oni radšej budú lamentovať že vlastne tu sa to nedeje tak je to v poriadku a obhajovať a spochybňovať to ozaj nechápem proste ja ako človek by som to buď podpísala alebo nie nemala by som potrebu niekoho presviedčať o tom že sa to nedeje keď očividne vidím že áno pretože tých videí naozaj nie je málo za tie roky je tých videí dohľadateľnych xy a o to je to smutnejšie že to niekto znevažuje ale tak každého názor no nejdem ho nikomu brať keď si myslí že to je ok

autor
28. okt 2021

@vv88 možno sa tak môže zdať ale naozaj nie som žiadny fanatik do niečoho ani žiadna vyšinutá osoba takže sa nemusíš báť o moje psychické zdravie len proste sa snažím žiť tak aby som čo najmenej ubližovala či už prírode alebo zvieratám proste hocičomu o čom mám informácie bohužiaľ je proste veľa vecí o ktorých ešte neviem napríklad čo sa týka veci ako dopady na životné prostredie z rôznych výrob atď to
o boli vždy také témy ktoré som úprimne v živote do hĺbky nerozoberala nevyhľadávala a málokedy som ich videla aj také propagované aby som si mohla o tom niečo zistiť keď vieš kľudne založ diskusiu alebo blog proste hocičo rada sa priucim a čo sa bude dať zlepším

vv88
28. okt 2021

Myslela som, ze pisem zmierlivo, mrzi ma, ak to vyznieva, ako utok. Spociatku sa mi zdalo, ze si pristupna aj diskusii, nie len bezvyhradnemu suhlasu, ale uz chapem, nic to, kazdy sme nejaky 🙂 Ze si 'zatazena na zvierata' je hodnotne a chvalyhodne a tiez to, ze ich tyranie za ucelom testovania kozmetiky je zlo najhrubsieho zrna, je fakt, ktory tu nikto nespochybnoval. No ty si bez zavahania a znalosti problematiky hodila do jedneho vreca aj medicinske testovanie (specialne v eu) o ktorom nevies vobec nic a damy, ktore Ti to skusili vysvetlit, si ako vidim vykazala tiez, tak ja sa teda lucim, drzim palce a zelam Ti, aby ti viera, ze podpis na peticii (specialne od ludi, ktori vyuzivaju potraviny z velkochovov a tym sa zucastnuju rovnako brutalneho tyrania zvierat, ako toho na videach, len v omnoho vacsom rozsahu) nieco zmeni, vydrzala dlho a aby si nikdy nebola v situacii, kedy budes musiet odmietnut trebars antibiotika testovane na zvieratach pre svoje dieta.

zuz115
28. okt 2021

@ziarifka súhlasím, však ti co nechcú aby sa testovalo na zvieratách nech predsa testujú na sebe. Alebo nech nepoužívajú žiadnu kozmetiku, žiadne lieky ani iné prípravky lebo všetko raz testované bolo. V minulosti sa testovalo na odsúdených alebo otrokoch. To by malo byt lepšie lebo chudata zvieratká? Je to smiesne

liusa82
28. okt 2021

@zuz115
Na cigáňoch z osady by som to všetko testovala.Tí sú jednak pre štát k ničomu len ho vyciciavajú, plus majú na rováši tiež dosť čo tam kántria zvieratá,to je tiež riadna kauza s nimi.Takto by bola aspoň vyrovnaná karma a boli by prospešní aspoň pre niečo.Myslím že by somnou viacerí súhlasili

cukricek4
28. okt 2021

@liusa82 heh.... clovek pokail nevidi video ako co sa na tych ubohych zvieratkach robi, tak si podla mna ani neviem predstavit to, aka je to vlastne hroza