Tie, ktoré ste štíhle. Ako to robíte?

aranel16
28. máj 2018

hojte mamicky 🙂 je mi jasne ze zrejme nedrzite dietu..no ked tak obcas vidam vonku maminy tak niektore su (ste) stihle, chude ze to tak vyzera, oproti mne napr. Ako niesom nejak moc pribrata - 61 kg, ani sa nezdravo nestravujem ale chcela by som vyzerat chudo, ako modelka 😃 mensi zadok, stehna...a teraz po precitani mis mas na inetrnete neviem ako schudnut a nechcem si znicit zdravie. Ci sa postava dedi alebo je to cisto stravou aku ju mame.. nechapem ako to funguje s metabolizmom, ci pomaha nejest alebo radsej nehladovat, ako donutit po dobrom telo aby zacalo chudnut bez jojo? Pocula som ze menej jest nie je dobre riesenie lebo potom clovek priberie aj zo salatu...zatial mam skusenost ze som sa dost obmedzila v jedeni a mam pocit ze som este viac pribrala od spodu dole 😕 skusenosti?

dasenka26
28. máj 2018

@aranel16 odpoviem strucne, nie je to len stravou, je to aj dané, genetika, to aky mame metabolizmus dedime a od toho záleží ci mozme zjest viac a nevadi alebo sa treba obmedzovať

nadula01
28. máj 2018

Skús si nainštalovať do mobilu appku kalorické tabuľky a skus tam nahadzat všetko, čo počas dňa zješ, min zistíš ake sú tvoje denné prijmy
Dá sa stravovať zdravo a chutne, je to fakt o strave a cvičenie už je len čerešnička na torte

luknin
28. máj 2018

Samozrejme je to aj genetickou, ale myslím si, že peknú postavu ti vytvorí hlavne pohyb a šport. Skús sa niečomu pravidelne venovať, uvidíš, úspech sa dostaví.

soldi
28. máj 2018

Velmi vela je dane geneticky. Mam kamaratku co jej staci robit doslova par brusakov denne a hned ma tehlicky na bruchu (uz 6 tyzdnov po porode ich mala!) ale stehna ma hrube a neurobi s nimi nic. Cela je stihla, robi kruhove treningy ale tie stehna ma dane geneticky.
Ja mam zas siroke ramena a neurobim s tym nic, nikdy nebudem posobit uplne subtilne.

Vela je o strave, o sporte ale velmi vela je dane prave tou genetikou. Krasne to vidis napr pri roznych kulturistickych sutaziach, ze kazdy je proporcne iny, aj ked maju rovnake treningy a stravu 🙂

blairgossip
28. máj 2018

Neviem ti povedat lebo ja jem viac ako 3 muzi naraz a nepriberam. Zalezi to od genetiky. ale tym ze zmenis jedalnicek dost si vies pomoct + pohyb , tak ktory pre teba nie he velke utrpenie (aj rychlejsie prechadzky) A tym ze cely den nic nezhes a potom si das cheeseburger je horsie, radsej si normalne jedla aj 5 kratdo dna ale male porcie a nie prolis sladke ani vyprazane

zenaajmama
28. máj 2018

Neviem čo povazujes za stihle..Ja mám 172 cm a 52 kg, stále si davam pozor čo zjem..ale to neznamená že jeme šaláty, normálne varím, mame bežnú stravu, peciem 2x týždenne.Nedrzim doma biely cukor,ani múku, sladim medom,alebo pouzivam steviu.Do kavy, čaju si cukor nedavam vobec.Nič nezahustujem múkou, nepouzivam polotovary.Jem vela ovocia, zeleniny, takmer vôbec pečivo.Ak zozerem malej chrumky, tak si večer idem za trest zabehat ako napr.dnes 😀

zenaajmama
28. máj 2018

Jem len 3x za deň, myslím že dospelý clovek ktory má bežný výdaj,nepotrebuje desiatu a olovrant...teraz ale každý deň zjem štvrtku melóna...myslím že pitný režim ani netreba spomínať.

nikaella
28. máj 2018

Ja mam 170 a 47kg a ver mi ze by som tvojich 61 brala s radostou. Z casti velkej je to genetika. U nas sa pribera az po 30. A z casti zdrav problemy, mnozstvo intolerancii(hit, lepok, mlieko) kde stravu musim mat taku aku mam.

aranel16
autor
28. máj 2018

potom pocitam odpovedky zatial dodam ze som sa chcela spytat kolko krat denne jete, ci normalne alebo delenu stravu a tak :D a ci mate chut na sladke...co som zatial citala tak som si tusim spomalila metablizmus :-/

kuriatkomm
28. máj 2018

Ja zrejme tiez patrim medzi chude, ale poviem ti.. bola by som radsej sebavedoma baculka-spokojna so svojou postavou, nez sa mucit tymto chorym nahananim za stihlostou. Mam v hlave nastavene,ze chcem byt chuda a ked mam o kilo viac ,tak sa citim nekomfortne a dokazem doslova hladovat.
Tym som chcela povedat,ze za tou stihlostou sa moze skryvat nevyrovnana zena,vecne nespokojna so svojim telom,preto ak mas par kil navyse,no si spokojna,nezen sa bezhlavo do diet a posadnutosti svojim telom,ja som do toho spadla a uz zial so sebou neviem byt spokojna,aj ked mozno posobim stihlo a pekne.

nikaella
28. máj 2018

@aranel16 som zavisla na kolacoch 😂 na ranajky mam vzdy lievance 😅 jem cca 4 krat denne... nedelim nakolko ako som pisala som obmedzovana dost v strave.

bosoriak
28. máj 2018

@aranel16 jem 5x denne, vela zeleniny, rastlinnych tukov (oleje, orechy), chude maso, menej priloh. Vela vody a ziadne sladkosti. Cvicim 3x tyzdenne jillian michaels.

Pozri si stranku chudnutie-ako.sk su tam kaloricke tabulky, to sa ti jednoduchsie prepocita prijem. A to cvicenie je v zaciatku velmi dolezite, prvy rok chudnutia som cvicila denne. Je to 30 minut denne a dala som to aj s troma detmi sama.

Na chudnutie sa nesmie hladovat, to je zaklad.

Drzim palce.

zenaajmama
28. máj 2018

@kuriatkomm veru tak..nie za každú cenu.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lilyianka
28. máj 2018

@aranel16 u mňa ta váha sa kúsok dvihla po 30tke...ale aj tak som bola chudá..pri 168cm som mala 55kg...avsak vplyvom liekov a hormónov som pribrala na 68kg...nemohla som sa na seba pozerať, strach a hrôza! Od januára lieky vysadené a schudla som 6kg a nič extra nerobím.. dám si aj pečivo, sem tam sladkost...je pravda, že každý deň chodím so psami von a aj si zacvicim....inak napr.vyprazane, sladké malinovky či chipsy nejak vôbec....

babi81
28. máj 2018

@aranel16 podla mna je to geneticky a potom zalezi aj co robis pocas dna urcite ked sedis niekde v kancli je ine ako stale niekde behat.ja mam 2rocnu dcerku jed zhruba 6x(3hlavne jedla, potom nejake ovocie alebo keksik ku kave) za den najviac asi rano ale ked mam cas ak nie nie, rada si posedim pri jedle.varime vacsinou doma 🙂 v lete zjem vela ovocia, zeleniny a ryby, v zime menej ovocia a zeleniny kedze nieje obdobie.

midka
28. máj 2018

ano, moze to byt ovplyvnene genetikou, ale velakrat si genetiku zamiename so sposoboom zivota---- teda mnozstvo jedla, mnozsto pohybu ako mame vzite so svojich rodin,,,, ja jem 3xl denne, cokoladu 1x. za 2 mesiace castejsie ma ani nenapadne, sladke vobec nemusim, polotovary takmer vobec, varena strava, normalne porcie primerane zene.... ziadne prehnane mnozstva.....a cele sa len hybem, vela beham, po schodoch.... ziadne maskraty medzi jedlami,,,, nesledujem to, jednoducho nemam na to chut a navyse sa vzdy vsetci stravujeme spolocne.... takze nikto nema potrebu nejake medzijedla 🙂

besnavila
28. máj 2018

Zlate pravidlo je take, ze zeny, ktore boli pred porodom sportovkyne a zdravo sa stravovali, hoci pocas tehu pribrali, sa spat k tomu vratili a schudli, ine co to nepoznali, mali pravdaze po porode schudnut, kedze zdravy zivotny styl je im cudzi a nevedia ako na to, tym kila po porode ostali...v hre je vela faktorov, zacinajuc genetikou, metabolizmom,mnozstvom pohybu, mnozstvom a zlozenim stravy, spanok, stres, choroby..toto vsetko ovplyvnuje tvoje kila...🙂

veronika0122
28. máj 2018

Mam 55 kg a tri deti malicke. Tak by som chcela pribrať a nedarí sa. Kludne by som sa vymenila 😉😄

sweetdreams
28. máj 2018

ja mam zasadu, ze kazdy den mam poriadny teply obed a dost obmedzujem sladkosti a slane hluposti (vobec ich nekupujem, iba ked manzel ide na nakup). v zime mam menej pohybu, v lete ovela viac bicyklujem a turistikujem, preto je v lete postava vzdy lepsia ako v zime. ale urcite je to aj o genetike v mojom pripade.

pragmaticka
28. máj 2018

Co sa tej vahy a tych chudych tyka...mam 35. Postava taka akurat sexi, ziadna super vychudnuta postava. Ale vsetky moje vychudnute kamosky vyzeraju teraz po rokoch do ksichtu ako vyschnute slivky...sama vraskaaaa!!! A uz riesia rozne procedury co ja fakt vobec nemusim. Proste tych par kilov naviac fakt nie je na skodu 😉

1sonda
28. máj 2018

jednak zdedená štíhlejšia postava (mama a stará mama boli štíhle), ale aj žiadne sladkosti, málo pečiva...na druhej strane výdatné večere, nepravidelná strava....teraz mám 2 malé deti, pred nimi to bolo aj veľa pohybu (beh, turistika, lezenie), ale aj oveľa viac sladkostí...takže to vychádza na tú genetiku asi 🙂 alebo vyrovnaný príjem-výdaj, neviem...keby som sa mala pýtať ja, bolo by to: "ako to robíte tie, čo nebývate choré, max 1 nádcha/rok? (od stravy, alergií, cez pohyb, zamestanie, spánok, spokojnosť so vzťahmi po bývanie)" ...lepšie nejaké kilo navyše a zdravá ako nie ;)

ewellina
28. máj 2018

@1sonda Kedysi som mávala často nádchu, ale odkedy som pravidelne chodila s deťmi na tréningy na zimný štadión korčuľovať, tak mi to prešlo. Mrazivý vzduch urobil svoje.

K téme - keď som svojho času bývala štíhla, tak som nejedávala veľa, sladkosti mi nechutili a veľa som športovala - bicykel, niekedy aj sto km denne. Mala som rada ten pocit ľahkosti, neprejedenosti.

0silvia0
28. máj 2018

@pragmaticka veru aj to je geneticky dané kde sa ti tie kilá uložia. Sú ženy, ktoré majú síce pár kg navyše, ale majú ich v bruchu a to veru sexi nie je 🙂 Ale máš pravdu, čím staršia žena, tým by mala mať trošku kg naviac, lebo v tvári je ten vek už dosť vidieť.
Ja som bola celý život vychudnutá, posledné roky sa mi podarilo niečo pribrať (hlavne cvičením), ale xicht mi už aj tak začína ovísať ☹, mám 44 rokov.

0silvia0
28. máj 2018

@aranel16 u mňa tiež genetika, ale ja som napríklad ako dieťa bola nejedák a mne to zostalo celý život. Vôbec nie som labužník a nedokážem slintať nad jedlom ako niektorí ľudia alebo nemám nikdy absťáky keď vidím nejaký trápny veterník. Ja sa normálne najem, ale nerobím z toho vedu ani to jedlo nejako neprežívam a neriešim, v podstate mi je jedno čo jem, čím jednoduchšie tým lepšie. Prekombinované jedlá ako segedínsky guláš: tá knedla, kapusta, mäso, smotana všetko naraz mi napr. mi nikdy nechutili. Keď som musela, zjedla som, ale uprednostnila by som napríklad zeleninové rizoto.
Takže ono je to viac faktorov ktoré vplývajú na postavu. A ja zasa nechápem, prečo všetky ženy chcú byť štíhle modelky. Veď každá žena na úplnú štíhlosť nie je stavaná. Pevne stavaná žena, ktorá má pevnú kostru a vychudne, tak nevyzerá vôbec dobre. Ja mám po mame štíhlu kostru, úzke boky, tenké kosti, akurát včera mi ortopéd povedal, že mám malé kolená😔 Ja keby som nabrala viac kg tak mi vlezú do brucha a to pekné nie je. Inej žene zase ak priberie tak tie kilá jej nabehnú do ženských partií a to je celkom ok. Takže mali by sme sa so svojimi typmi postáv stotožniť a udržiavať ich v čo najlepšom stave, ale zas nemôžeme z každej ženy vyrobiť štíhlu modelku😉

deti95060810
28. máj 2018

tiež sa ma každý pýta prečo som chudá...naposledy bývalá kolegyňa že či mi nechutí jesť....Jem všetko...najmä chlieb, rožky, mäso, šunku, sladkosti nie moc, ani sladké vody....
U mňa je to genetika - obe staré mamy boli chudé, veľmi veľa sa narobím v domácnosti - viac deti, pole zemiakov, zeleniny.... nepravidelná strava a keď prídu väčšie problémy prestanem úplne jesť... Zomrela mama a ja som 3 dni nič nejedla...ale že vôbec nič...😉

andy241
28. máj 2018

Rodila som presne pred 4 mesiacmi...u mna len strava (podla Vladimira Zlatosa, mam aj knihu jeho) a kazdy den cvicenie (striedam kardio a silovy trening). Som typ co priberie z Horalky..takze vsetko vydrete...drzim palce 🙂 da sa to ked clovek chce 🙂

diduska777
28. máj 2018

@nikaella môžem sa spýtať aj vzhľadom k mojim alergiám na recept na lievance? Dakujem
Teraz k téme, tiež patrím k tým chudším, určite je v tom aj genetika keďže aj mamka a babka sú chudé. Nejedavam mastné a vyprážané, ani som to nikdy nemala rada, pečivo minimálne, nepijem sladené nápoje ani nejem rôzne pochutiny. Som však závislá na sladkom a každý deň musím mat nejakú sladkosť, väčšinou gumové cukríky keďže mam potravinove alergie. Prevažná časť mojich ranajok su ovsené vločky s ovocím,orechmi a semiackami, obed zelenina, čerstvá, varená, dusená, občas cestoviny, často polievky zeleninové alebo vývar, mäso moc nemusím. Teraz 4 mesiace po pôrode mám pôvodnú váhu 50kg pri výške 160 cm, cvičím raz-dvakrát do týždňa podľa Jill Michaelson a chodím na prechádzky...

siska53
28. máj 2018

@aranel16 tak ja neviem..no..urcite viac porcii a mensie,ja som jedavala s detmi,najskor ma nutilo jest telo,kedze som.dojcila,neskor som.jedavala s nimi 5x denne. A neskor som chodila cvicit,ale.nie kvoli chudnutiu,skor spevneniu.

Ale ja mam postavu po babke a po 1.otehotneni sa mi zlepsil metabolizmus,ktory bol dovtrdy divny..chufa som.bola aj vtedy,ale mi zle.travilo..

ruzenakotlarova
28. máj 2018

@aranel16 no víš čo, ja som po porode žrala jak besná a muž mi stále nadávau jaká som kysňa, no nestela som byť škaredá a k tomu ešte aj tučná, začala som žrať vela ovocá a varenú zeleninu, nikedy mi až z nej bolo zle keď som ju musela jest ale premáhala som sa. žáne kačice, ani masné nežerem, ani teraz aj keď mosím toto masné vyvárať mužovi. nejsom modelka ale ani stokilová kysňa 😝