icon

Ako schudnúť z nôh bez svalového rastu?

30. apr 2026

Ahojte mam uz v tom chaos. Ked som bola dieta chodila som na gymnastiku kde som dost vybudovala stehna. Mam 158 cm. Potom som s tym musela prestat koli zdravotnym problemom a zacala som priberat, plus puberta a vyvoj tomu nepomahali pozitivne. Poznamky od okolia…tak som zacala mat Ppp. Tahalo sa to dlhodobo. Po skonceni strednej som zacala aj chodit do fitka, pochudla som no stehna boli vzdy vacsie. Potom som zacala aj stravu dodrziavat a namiesto chudnutia som zacala priberat…Potom som bola tak zle na tom psychicky uz lebo som drzala diety vseljake tie bielkovinone fitness a neviem ake a nie, neschudla som. Tak po 3 rokoch fitkovanie a drzania diet som sa nato vykaslala. Zacala som jest intuitivne s prechadzky v prirode plus sem tam behanie. Konecne vysledky som zacala aj vidiet. Problem je v tom, ze neviem tie stehna dat dole, vrch mam xs -s ale tie stehna su furt svalnate. Da da nejako dtravou toto urobit? Lebo ked dat ze ako schudnut tak hned vsade musis mat bielkoviny a sachyridy co najmenej…lenze ja z bielkovinovej diety priberam este viac. Ked som jedla take len ze rizoto a menej masa tak to bolo lepsie, dokonca ked nerobim nic len max prechadzka tak sa citim lahsie. Cim to je? A viem teda schudnut na sacharidovej strave s minimalnymi bielkovinami? skusal to niekto? Ked proste nechcem viac svalov ale skor este tie svaly dat dole. Ta kazdu radu dakujem.

anjelicek26
30. apr 2026

Je ti jasne, ze to na zenach vela muzom prijde strasne sexy, ked maju sice XS hore, ale zadok a stehna? Povedal ti priatel, ze mu to vadi, ci to len tak s principu? Si zdrava mlada zena, nejako to fakt moc riesis myslim...

autor
30. apr 2026
@anjelicek26

Je ti jasne, ze to na zenach vela muzom prijde strasne sexy, ked maju sice XS hore, ale zadok a stehna? Povedal ti priatel, ze mu to vadi, ci to len tak s principu? Si zdrava mlada zena, nejako to fakt moc riesis myslim...

@anjelicek26 nie manzelovi to nevadi ale tak pocula som uz narazky tak to asi v cloveku ostane no…taktiez mam furt problem si najst nohavice ktore mi sadnu. Ono na vysokej postave to moze vyzerat sexy no na 158 cm vyzeram skor jak taka hruštička…

anjelicek26
30. apr 2026
@anonym_autor

@anjelicek26 nie manzelovi to nevadi ale tak pocula som uz narazky tak to asi v cloveku ostane no…taktiez mam furt problem si najst nohavice ktore mi sadnu. Ono na vysokej postave to moze vyzerat sexy no na 158 cm vyzeram skor jak taka hruštička…

@anonym_autor ja mam 153cm 😅 Dcera 154cm a ma presne taku postavu ako ty... nosi vyssie sirsie rifle, uzsie topy, vyzera to skvele podla mna, len si treba najst to spravne oblecenie... si zdrava, pekna, mlada zena, je to len detail, ktory ti dlhodobo vadi, ale teraz ist uplne mimo cvicenia a pohybu len aby ti zmizli svaly mi prijde blby napad...

a0
30. apr 2026

Treba proste pochopiť, že máš typ postavy hruška. Tvoje telo je stavané na to, aby si mala väčšie stehná. Iba na sacharidovej strave s minimum bielkoviny by som nebola, najmä kvôli budúcnosti, keď tvoje telo bude viac vládať bojovať s rôznymi chrorobami, len vďaka tomu, že nebudeš mať málo svalstva. Samozrejme, stačí ti 1g bielkovin/1kg váhy, denne.

anonym_138efa
30. apr 2026

mas postavu zrejme zdedenu po predkoch a to by si musela byt nonstop na dietach aby si spodok mala mensi aj to nieje u mnohych realne ... s gymnastikou to davno nema nic spolocne ...

anonym_72452b
30. apr 2026

Nie. Neschudneš zo stehien.

anonym_6e01d5
30. apr 2026

Ja mám svalnaté stehná a práveže dostávam dosť komplimentov od mužov 🤷‍♀️ top nosím S ale po pravde je obtiahnutý kvôli prsiam, a zadok a stehná väčšie. Podľa môjho manžela som 2ka na obrázku.

snugglingduckling
30. apr 2026

Ja si myslim že to chce popracovať na sebavedomý a možno na nejakom vnímaní samej seba. Každá sme nejaká. Nevieme byť všetky modelky. Jedna ma veľké prsia, druhá stehna, tretia je chuda cela a nevie pribrať. Niečo je hold genetika. Ak si mala/máš ešte aj ppp tak potom je to možno na nejaku terapiu. To myslim v dobrom. Taktiež píšeš že niekto niečo komentoval a ostalo ti to pod kožou - toto si treba upratať. Velke stehna su podla mňa sexy - len treba zmeniť uhol pohľadu.

anonym_eda134
30. apr 2026

ja som asi 3. popr. 1
ale skôr tá 3, inak zaujímavý obrázok.
opýtam sa detí.

arek00
30. apr 2026

Vysadiť záťaž na nohy. Jesť o 80% menej. Dávaj si pravidelne hladovku. Najskôr pôjde dole tuk a až potom svaly. Ak ich máš väčšie...rátaj s dlhším procesom. Inak to nedáš. Svaly na nohách sú veľké a potrebujú dosť času na úbytok. Samozrejme pôjde dole prvá časť tela tá horná a nohy až posledné. Sám som bajkoval po horách a stehná mám jak drak už 5 rokov a ani ich poriadne necvičim. Ale odkedy ich necvičim...išli dole o 20%...len stále sú mohutné

mimirka32
30. apr 2026

@anonym_autor bielkovine diety, pokial viem, su pre ludi, ktori chcu,aby im rastli svaly a ktori cvicia. Inak v takej diete nevidim zmysel. Ked ty nechces, tak nejedz zbytocne vela proteinov.

autor
30. apr 2026
@arek00

Vysadiť záťaž na nohy. Jesť o 80% menej. Dávaj si pravidelne hladovku. Najskôr pôjde dole tuk a až potom svaly. Ak ich máš väčšie...rátaj s dlhším procesom. Inak to nedáš. Svaly na nohách sú veľké a potrebujú dosť času na úbytok. Samozrejme pôjde dole prvá časť tela tá horná a nohy až posledné. Sám som bajkoval po horách a stehná mám jak drak už 5 rokov a ani ich poriadne necvičim. Ale odkedy ich necvičim...išli dole o 20%...len stále sú mohutné

@arek00 diki za odpoved 🙂

anonym_1431e1
1. máj 2026
@anonym_autor

@arek00 diki za odpoved 🙂

@anonym_autor
Nepočúvaj tohi pána vyššie. Nadstav si deficit, žiadne že jedz o 80% menej a hladovky. Keď prestaneš všetko naberies

arek00
1. máj 2026
@anonym_1431e1

@anonym_autor
Nepočúvaj tohi pána vyššie. Nadstav si deficit, žiadne že jedz o 80% menej a hladovky. Keď prestaneš všetko naberies

@anonym_1431e1 no dobre paní, vyvrať mi tie veci co som napísal jednu po druhej... som zvedavý. Ja sem dám potom pokec k tomu vrátane mojich fotiek pred a po 😉